Cum să te împrietenești cu un câine și o pisică în aceeași casă

Un pisoi și un cățeluș pot fi prieteni grozavi„Ca un câine cu pisică” sau „tovarăși pentru totdeauna”? Acest articol vă va ajuta, fără îndoială, să vă dați seama cum să vă împrieteniți cu elevii..

Există oameni - iubitori de pisici fără speranță și există și iubitori de câini fără speranță. Și între aceste două grupuri de cunoscători de animale, apar adesea discuții despre care dintre elevi este mai bine să aibă, care dintre cele două preferate este mai amabil, mai înțelept, mai tandru. Astfel de discuții pot fi deja clasificate ca eterne.

Există, de asemenea, oameni care nu doresc să ia parte la astfel de discuții pentru motivul că nu se consideră iubitori de pisici sau câini: sunt în egală măsură atât cei, cât și cei.

Mai exact, despre al treilea tip de oameni, sau mai degrabă despre elevii lor, acest articol va discuta.

Obstacole majore

În calitate de parlamentar, proprietarul este obligat în primul rând să ofere ceva ambelor părți ale incidentului. Cel mai adesea, un câine și o pisică nu se înțeleg într-o casă din cauza conflictelor teritoriale. Pentru a nu complica situația în niciun fel, este necesar să delimitați spațiul, dar nu fizic, ci funcțional. Nu trebuie să puneți garduri și să închideți ușile, deoarece este important pentru noi să învățăm câinele unei pisici și, pentru ca animalele de companie să devină prietene, acestea trebuie să comunice. Pentru a distribui corect teritoriul, se recomandă să urmați aceste sfaturi:

 1. Un câine și o pisică sunt cei mai buni prieteniPrimul lucru zona de luat masa ar trebui să fie împărțită. Este minunat dacă există ocazia de a hrăni animalele de companie în diferite camere, deoarece câinii și pisicile războinice sunt puțin probabil să mănânce împreună: fie câinele va lua mâncare de la pisică, fie pisica va încerca să fluiere o bucată din vasul câinelui. Și aceasta este o scuză serioasă pentru o luptă! Dacă suprafața este limitată, bolurile pentru câine sunt așezate pe podea, iar bolurile pisicii sunt așezate pe pervazul sau blatul..
 2. Reguli pentru păstrarea pisicilor și câinilor într-o singură cameră, prezic delimitarea zonelor de recreere. Acest lucru nu este dificil de făcut, deoarece pisicilor le place să urce mai sus, iar câinii, mai ales în sezonul cald, stau pe podea. Pentru a face pisica să se simtă în siguranță, construiește un „copac” înalt pentru alpinism, pune o saltea pe pervaz și echipează unul dintre pereți cu rafturi-trepte care duc la tavan. Dacă un câine a mușcat o pisică, atunci aceasta din urmă va fugi la „seiful” său și nu va încerca să lupte: pisicile inteligente aleg să stea departe de incident, cât mai mult posibil.

Luptă pentru atenția proprietarului

Aproape toată lumea știe expresia „Pisica merge de la sine”. Mulți cred în acest adevăr. La urma urmei, o pisică domestică este foarte blândă, nu crește niciodată când încearcă să o mângâie sau să o alinteze, dar ea însăși foarte rar caută atenția proprietarului ei, preferând să-și desfășoare propria afacere. Dar cel mai adesea acest stil de comportament la pisici apare până în momentul în care al doilea animal cu patru picioare, un câine, se instalează în casă..

Vorbesc adesea ca o pisică și un câine, deși aceste animale nu sunt întotdeauna feudanteDin acel moment, începe o luptă acerbă pentru interesul tuturor membrilor familiei: o competiție sub titlul „Cine va alerga cel mai probabil la ușă și se va întâlni cu proprietarii”. În cazul în care cineva a mângâiat sau a luat mânerele unei persoane, atunci imediat va începe furia din partea celei de-a doua.

Din când în când, situația are capacitatea de a dobândi mai multe întoarceri bruște: pisica, observând că câinele este scos la plimbare, cu propriul ei miau disperat va cere insistent să fie luat și el.

Cei care intenționează să țină un câine și o pisică în aceeași cameră trebuie să fie conștienți de cât de gelos sunt animalele - de fapt, ca niște copii cu vreme mică. Faceți o regulă să încercați să acordați o atenție egală celor doi elevi - în acest fel, veți preveni conflictele dintre ei..

Alimente

Când ai o pisică și un câine acasă, știi cum mănâncă:

 1. Chiar dacă au castronul este complet umplut cu alimente, dar nu este foame, nu vor mânca împotriva voinței lor, ci îl vor lăsa în castron. Numai când apare pofta de mâncare, ei se întorc la mâncare.
 2. Cât despre câini, atunci atitudinea lor față de mâncare este complet diferită: vor goli complet vasul și chiar vor îndrăzni să ceară mai mult.

Trăind în același loc cu câinele, pisica trebuie să își reconstruiască propriile obiceiuri gourmet: revenirea la mâncare pe tot parcursul zilei nu va aduce rezultatul dorit, deoarece câinele, după ce a mâncat propria mâncare, va începe să mănânce și să servească pisica.

Pisica și câinele adormit sunt cei mai buni prieteniAmintiți-vă, câinii nu sunt sfătuiți să lucreze. Ținând cont de faptul că, dacă procentul specificat de hrană pentru pisici va fi consumat de câine. Asigurați-vă că toate animalele de companie sunt pline, dar nu mâncați în exces..

De asemenea, trebuie amintit că câinii sunt cerșetori teribili și destul de des ne este greu să le refuzăm astfel de răsfăț. Nu uitați că există rase specifice de câini (de exemplu, Pekingese și Pugs) cărora li se interzice să ofere dulciuri - concepute special pentru câini.

Cine va fi lider în apartament?

Oricum va fi o luptă pentru conducere. Cu cât „conducătorul” este mai repede stabilit, cu atât va veni mai repede pacea. Sarcina proprietarului este de a explica câinelui că pisica ocupă un pas mai înalt în ierarhie. De ce exact așa și nu invers? În primul rând, cel mai adesea, de la bun început, unei pisici i se permite aproape tot ce este interzis unui câine (rătăcind în jurul meselor, urcând pervazurile ferestrelor, defecând într-un apartament).

În al doilea rând, orice regulă privind păstrarea pisicilor și câinilor în aceeași casă trebuie să se bazeze pe instinctele acestor animale..

Câinii sunt animale sociale care știu să fie supuși, deoarece incidentele sunt inevitabile în pachet și cineva trebuie să cedeze. Pisicile, prin natura lor, nu înțeleg ce este ascultarea. Aceștia evită incidentul dintr-un motiv de înțeles: dacă apare o luptă, este necesar să mergem până la capăt, pentru că cel care pierde va fi fie ucis, fie exilat. Datorită faptului că este mai ușor să împaci o pisică cu un câine, în cazul în care prințesa mustață își înțelege avantajul. Este necesar să începeți în mod specific cu un câine care, fără suferință emoțională, ia o stare subordonată.

Educație prin joc

De fapt, pisicile și câinii se înțeleg bine cu comportamentul corect al proprietarilor.Întoarcerea sensului unității frazeologice „a exista ca o pisică și un câine” va fi facilitată de adunări comune și distracție activă, la care participă toți membrii „haitei” domestice - atât bipede, cât și tetrapode. Poate că pisicii nu-i va plăcea „zbuciumul” ecou la început. Cu toate acestea, după ceva timp, în urma jocului distractiv, pisoiul va ceda la curiozitate și emoție, desigur, dacă proprietarul atrage uneori atenția asupra pisoiului, îndemnându-o să se alăture jocului cu un teaser tentant sau o bucată apetisantă).

Când, în timpul jocului, câinele a mușcat pisoiul, distracția se încheie cu cuvântul „nu” și un ușor clic pe nas. Apoi, trebuie să te ridici și să ieși, arătând indignare. Este interzis să strigi și să ridici o mână către un câine; într-o stare de panică, nu va putea învăța o lecție și nu va trage concluziile necesare. Când pisica a atacat câinele, trebuie să acționați în același mod. Nu ar trebui să luați nicio parte, milă de „victimă”. Proprietarii fac adesea această greșeală: iau câinele „rănit” în brațe, îl compătimesc și îi vorbesc compasiune, strigând imediat și certându-i pe „vinovați”..

Ce reguli ar trebui respectate atunci când se ține un câine și un pisoi în aceeași casă

Cum să faci prieteni cu câini și pisici? De fapt, acest lucru nu este atât de dificil, dar trebuie să urmați aceste recomandări:

 • Cand, dacă nu aveți încă niciun animal, dar doriți să aveți doi simultan, atunci primul pas este să luați un pisoi și un cățeluș și nu animale mature..
 • În acest caz, le va fi mai ușor să se obișnuiască unul cu celălalt și niciunul dintre ei nu va simți că teritoriul său din apartament a fost dat altcuiva.
 • Daca ai la urma urmei, există deja o pisică sau un câine matur, atunci nu trebuie să vă gândiți imediat că nu se vor accepta reciproc. La urma urmei, se poate întâmpla, de asemenea, ca animalul tău de companie să-l trateze pe elevul nou-creat ca pe propriul său pisoi sau cățeluș: va avea grijă de el și se va juca cu el în tot felul.
 • Dacă ai observat pentru propriul câine / propria pisică agresivitate crescută, gândiți-vă din nou înainte de a începe un nou animal de companie.
 • Când animalele într-o oarecare măsură arată furie, gelozie față de proprietari, agresivitate față de alte animale, atunci ar trebui să te gândești cu atenție înainte de a începe un alt animal de companie, deoarece poți pune în pericol bunăstarea și viața unui nou animal.
 • În caz de incertitudine în faptul că puteți acorda aceeași atenție și dragoste pentru doi elevi, atunci ar trebui să așteptați pentru a obține un al doilea animal de companie.
 • Nu uitați că pisicile și câinii Sunt animale extrem de inteligente, care vor vedea imediat schimbări în cantitatea de atenție a proprietarului. Au nevoie de dragoste, afecțiune și grijă, iar când unul dintre cei doi simte că îi acordă atenție celuilalt cel puțin puțin mai mult, acest lucru are capacitatea de a provoca agresivitate și ostilitate față de un alt animal..
 • Trebuie să urmăriți îndeaproape pentru reacția a două animale de companie. Studiați câteva cărți despre creșterea pisicilor și câinilor, studiați comportamentul și reacțiile acestora. Reacțiile pot fi complet diferite, de exemplu, un câine dă din coadă când îi place ceva sau pe cineva și este obișnuit ca o pisică să dea din coadă atunci când, dimpotrivă, ceva nu i se potrivește. Când studiați în avans informațiile despre astfel de manifestări ale animalelor, acest lucru vă va ajuta, fără îndoială, să determinați starea lor de spirit în care se află și, cel mai important - modul în care acestea sunt adaptate la un anumit moment în relație între ele.
 • Nu pot sta departe. Mai ales la început, când elevii tăi abia încep să se cunoască. În niciun caz nu trebuie lăsat totul la voia întâmplării. Încercați să le apropiați: inventați jocuri la care două animale vor putea participa simultan, pot lua o pisică cu dvs. la plimbare când vă plimbați cu câinele sau pur și simplu stați confortabil cu elevii pe canapea și urmăriți un film interesant.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să te împrietenești cu un câine și o pisică în aceeași casă