Olimpiada pentru câini. Aceasta este agilitatea

Agilitate pentru câiniÎn istoria omenirii, oamenii și câinii au umblat unul lângă altul de mii de ani. Câinii ajută o persoană să vâneze, să protejeze proprietatea și să salveze alte persoane. În mediile urbane, câinii nu au suficient teritoriu pentru eliberarea de energie. Agilitatea este o competiție în care animalele de companie își demonstrează agilitatea, viteza și ascultarea. Acesta este un antrenament al cunoștințelor și abilităților unui câine și ale unei persoane. Ce este agilitatea? Vom vorbi despre acest lucru în povestea următoare..

Agilitate. Teste pentru câini energici, inteligenți și bine educați

Dexteritate, viteză și antrenament

Agilitatea pentru câini a devenit o specie necesară sport. Odată cu introducerea restricțiilor la vânătoare, unele rase de câini au fost revendicate și puse în pericol. Terrierii, câinii și spanielii au devenit înghesuiți în apartamente. Au apărut rase decorative de vânătoare și de serviciu. Mulți câini de serviciu au început să-și piardă calitățile naturale..

Agilitate pentru câini - ce este? Acesta este numele unei competiții în care animalele de companie demonstrează o reacție rapidă și un antrenament excelent. Datorită agilității, câinii de vânătoare, de păstorire și de serviciu au devenit tot mai solicitați. Antrenamentul pentru viteză și capacitatea de sărituri oferă animalelor de companie să stropească energie. Un rol important în obținerea unui rezultat bun în competiția de agilitate îl joacă loialitatea animalului și dragostea față de proprietar. Proprietarii de animale de companie active îi antrenează singuri sau lucrează cu câini împreună cu manipulatori de câini.

Ce fel rase câinii sunt cei mai potriviți pentru agilitate?

 • Labrador.
 • Cocker spaniol.
 • Rasa Cocker SpanielTerrier: indivizi ușori și neagresivi - Fox Terriers, Kerry Blue Terriers, Bull Terriers, Welsh Terriers și alții.
 • Beagle.
 • Whippet.
 • Ogar italian.
 • Pudel.
 • Ciobănesc german.
 • Collie.
 • Sheltie.

Orice câine are voie să concureze în agilitate pentru câini. Este important ca animalul de companie să aibă viteza de mișcare și ușurința săriturilor.

Un pic de istorie

Este necesar să spunem cum a apărut agilitatea. Amintiți-vă că acest test a fost inventat de un bărbat care era foarte pasionat de cai și de sărituri.

Un englez pe nume Varley și pe nume John, era un iubitor de cai concurență. Împreună cu un coleg pe nume Peter Minwell, entuziaștii au venit cu același joc pentru câini. La începutul anilor optzeci ai secolului trecut, lumea a învățat agilitatea.

Show jumping este o competiție pentru sărituri peste diferite bariere. Saltul cu spectacole este un test nu numai pentru cal, ci și pentru călăreț. "Salturi de câine", adică agilitatea a fost concepută ca o competiție pentru câine și proprietarul acestuia. Având în vedere abilitatea și instinctul canin, agilitatea nu se referă doar la sărituri în înălțime. În agilitate se estimează definiție depășirea barierelor și a comportamentului animalelor de companie și a omului.

Ce obstacole trebuie să depășească concurenții?

 • agility-cho esteBarieră.
 • Perete.
 • Boom.
 • Leagăn.
 • Slide.
 • Slalom.
 • Tunel dur.
 • Tunel moale.
 • Obosi.
 • Saritura lunga.

Barierele sunt instalate în cantitate de douăsprezece bucăți. Sunt simple și duble. Barele transversale ale acestor bariere sunt plasate la înălțimi diferite. Interferența ar trebui să fie fixată slab. Materialul din care sunt fabricate barierele este lemnul. Piesele din cauciuc sunt acceptabile. Barierele duble variază în înălțime.

Pereți sunt surzi și arcuite. O structură arcuită este instalată pe planul superior al peretelui orb. Poate fi scăpat cu ușurință lovindu-l în timp ce săriți. Această interferență este făcută pentru a aprecia claritatea saltului..

BoomBoom - o structură îngustă și solidă, de-a lungul căreia animalul aleargă rapid, urcând și coborând. La început și la sfârșit, brațul este echipat cu lamele, astfel încât labele animalului să nu alunece. Zonele de contact înclinate ale scărilor de intrare și finisare trebuie să aibă o suprafață aspră.

Leagăn. Aceasta este o mare varietate de brațe. Doar în mijlocul leagănului, câinele ar trebui să simtă că este necesar să încetinească și să coboare. Alergând în sus, calm sau repede. Balansoarul și brațul sunt concepute pentru a vă ajuta animalul să se dezvolte și să demonstreze echilibrul.

Slide - acestea sunt două pante largi și înalte. Forma diapozitivului este similară cu litera A. Un animal, care a urcat la o înălțime care depășește creșterea umană, trebuie să coboare fără să sară de pe un obstacol. Pante glisante sunt fixate cu o bară longitudinală pentru stabilitate.

Slalom. Acesta este un proiectil format din poli verticali. Animalul de companie îi străbate ca un schior într-un slalom. Este important să nu ratați niciun pol. Numărul de poli este de la șase la doisprezece. Fixarea acestui obstacol este statică.

Tunel dur. Aceasta este o coajă lungă de țesătură. Pentru a menține forma, se utilizează rigidizatoare din metal sau plastic. Unele tuneluri pot fi curbate în lungime. Pot exista mai multe viraje în tunel.

Tunel moale. Rigidul este situat doar la intrare. De-a lungul căii, animalul își face propriul drum în tunelul de țesut, deplasându-se spre ieșire.

Obosi. Obstacol mobil. Într-o bază fixă ​​static bara este suspendată pe lanțuri. Proiectilul este situat în mijlocul structurii. Anvelopa atârnă mobil la o anumită distanță de sol. Lanțurile sau frânghiile îl țin în jurul perimetrului structurii.

Animalul trebuie să sară în centrul anvelopei și să nu o lovească. Acesta este un obstacol foarte dificil. Puțini câini nu se tem de el. Pentru a facilita sarcina, anvelopa este vopsită într-o culoare strălucitoare..

Saritura lungaSaritura lunga. Aparatul pentru sărituri în lungime este echipat cu două sau cinci elemente. Aceste elemente sunt viu colorate. Benzile de reglare a tipului sunt instalate la o lungime de cel puțin un metru. Suporturile pentru proiectile trebuie să fie bine fixate. Întregul design este gândit astfel încât animalul de companie, sărind peste un obstacol, să îl depășească în întregime. Captura proiectilului este că primele elemente ale structurii mobile prefabricate sunt mai mici decât ultimele. Dacă câinele atinge ultimele scânduri, acestea vor cădea.

Există încă două obstacole care nu sunt folosite în toate competițiile. aceasta "masa" și "loc de joaca". Scopul testului este oprirea câinelui pentru o vreme într-o zonă împrejmuită. Aceste cochilii nu sunt utilizate deoarece claritatea și viteza sunt evaluate în agilitate.

Un sport atât de diferit

Competițiile de agilitate se desfășoară în mai multe categorii. Fiecare organizare a evenimentului permite câini de diferite dimensiuni. Atât obstacolele, cât și provocările sunt selectate în conformitate cu creştere câini.

 • "S" - tradus din engleză - câini mici, de până la treizeci și cinci de centimetri înălțime.
 • "M" - câini de înălțime medie, de până la patruzeci și trei de centimetri la greabăn.
 • "L" - câini înalți.

Competițiile sunt organizate de la probe de rase mici la cele mari. Acest lucru se datorează diferitelor dimensiuni ale cochiliilor.

În clasă "S", se folosesc rase mici de câini - pudeli în miniatură, whippets, spitz și alți câini mici și săritori.

Rasa LabradorClasă "M" acceptă beagle, labrador, terrier albastru kerry, terrier bull și diferiți câini de talie medie.

Clasă "L" testează păstorii germani, schnauzerii uriași, terrierii Airedale, terrierii negri și alte rase mari de serviciu sau de vânătoare.

Clase agilitatea este, de asemenea, diferită.

Standardul este o competiție simplă. Traseul este format din cincisprezece până la douăzeci și două de scoici.

Snooker - se acordă puncte pentru fiecare provocare trecută. Numărul de puncte pentru obstacol este scris pe semn, lângă el.

Sărituri - testul constă din proiectile peste care trebuie să sari peste. Această competiție evaluează viteza și puritatea performanței.

Clasa Joker - ghidul controlează animalul de companie de la distanță, încercând să nu treacă peste o linie specială.

ȘtafetăReleu - mai mulți manipulatori sunt uniți într-o singură echipă. Alternativ, manipulatorii cu câini diferiți trec cursa de obstacole și trec ștafeta din mână în mână.

Agilitatea poate deduce puncte pentru eroare efectuarea unor astfel de trucuri: doborârea unei bariere, săritura de pe un braț sau un leagăn. Refuzul câinelui de obstacole nu este permis. Judecătorii evaluează strict acuratețea atingerii labelor câinelui atunci când coboară din aparatul din zona de contact. Dacă concurenții au petrecut mai mult timp pe întregul traseu, se acordă puncte de penalizare.

Dacă manipulatorul de câini nu respectă judecătorii, perechea poate fi eliminată din competiție. Aceeași pedeapsă poate fi în cazul în care manipulatorul este grosolan cu câinele. Dacă câinele refuză să depășească obstacolele de trei ori, competiția se termină pentru el. Manipulatorului îi este interzis să țină orice obiecte în mâini.

Acești câini uimitori

Animalele de companie permise pentru competiția canină trebuie să fie absolut sănătos. Vârsta animalului nu trebuie să fie mai mică de un an și jumătate. O astfel de cerință este necesară în acest tip de competiție. Câinii de un an și jumătate au un schelet complet format. Această condiție legată de vârstă salvează animalele de companie de răni și entorse. Dar, începând de la cățeluș, câinele trebuie să învețe toate comenzile cursului general de formare (OKD). Pentru că ascultarea câinilor în agilitate este mai presus de toate. Animalul de companie trebuie să fie concentrat și înțelegător.

Mai întâi trebuie să înveți comanda câinelui "mie" și "din apropiere". Pentru ca catelul să poată alerga alături chiar și fără lesă. Câinele nu trebuie distras de sunete străine. Comenzi "mie " și "din apropiere" absorbit mult timp. Și când cățelușul crește și devine mai puternic, poți începe încet să-l înveți să meargă de-a lungul brațului. Va fi mai ușor să așezați un nisip tânăr, să îl țineți și să-l scoateți din braț dacă se sperie și vrea să sară. La aceeași vârstă, poți învăța să faci swing.

Sărind peste o barieră este învățat în un an vârstă. Scheletul și mușchii câinelui în această perioadă sunt cel mai bine formați..

PremiiAnimalele trebuie să asculte persoana care le însoțește în competiție. Dacă proprietarul nu știe cum să antreneze câinele, puteți apela la ajutorul unui antrenor priceput. Ghidul angajat de proprietarul animalului de companie se numește handler. Comenzile sunt folosite diferit, astfel încât animalul să nu le confunde și să poată evalua corect obstacolul.

Manipulatorul sau proprietarul câinelui, în timpul competiției, nu folosește o lesă sau orice alt obiect care stimulează câinele. Toate comenzile sunt date fie prin voce, fie prin gest. Deoarece agilitatea nu are restricții de rasă, puteți chiar ridica un sportiv bun dintr-un teckel.

Proprietarii nu doresc întotdeauna să realizeze înalt premii și victorii asurzitoare în agilitate. Adesea, proprietarii pur și simplu se distrează și aduc bucurie animalelor lor de companie prin antrenament activ cu ei. Acest antrenament ajută câinii activi cu temperament coleric și energie ridicată.

Animalele din rase precum Spitz, Bigley, Bull Terrier, Staffordshire Terrier, Fox Terrier, Sheltie și reprezentanți ai altor câini de vânătoare, de serviciu și de păstor sunt foarte energici. Trebuie tensionate în timpul joggingului sau prin mișcare (aruncând un băț sau o minge). Clasele de agilitate îi vor ajuta pe proprietari și animalele lor de companie în mod activ și, în beneficiul a doi, vor petrece timp.

În Uniunea Sovietică, deschis "terenuri pentru câini". Acestea erau situate în locuri departe de autostrăzi și de mulțimi mari. Proprietarii câinilor de serviciu erau implicați "terenuri pentru câini" cu animalele de companie.

Sunt dotate cluburi de canile pentru servicii publice modern "terenuri pentru câini". Acest lucru permite dresarea câinilor de salvare și a câinilor de sapă.

Au fost create cluburi de agilitate pentru proprietarii civili - crescătorii de câini. În aceste organizații, proprietarii și animalele lor de companie sunt fericiți să practice sub supravegherea unor manipulatori experimentați de câini..

Dacă crescătorul are pricepere tâmplar și tâmplar, poate face el singur cochilii de agilitate. Un tobogan, un braț și un leagăn sunt ușor de realizat. Este necesar doar să vă asigurați că suprafețele înclinate de contact dintre labele câinelui și proiectilul sunt aspre. Peretele poate fi pliabil - pentru reglarea înălțimii. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de bare, scânduri și lamele. Sfaturi detaliate cu privire la realizarea cochiliilor pot fi găsite pe Internet. Principalul lucru este că cojile sunt sigure și nu lasă așchii și zgârieturi pe animal..

Rezumând, putem spune că agilitatea este un sport activ atât pentru câini, cât și pentru oameni. Nu este necesar să o faceți pentru a obține premii și premii mari. Principalul lucru este de a îmbunătăți sănătatea și buna dispoziție a proprietarului câinelui și a animalului său de companie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Olimpiada pentru câini. Aceasta este agilitatea