Vasotop r pentru câini: instrucțiuni de utilizare

Din anumite motive, mulți crescători cred că problemele cu presiunea și vasele de sânge sunt exclusiv apanajul unei persoane. Dar, de fapt, câinii au și aceste patologii, ca să nu mai vorbim de bolile de inimă. Vasotop R pentru câini vă va ajuta să faceți față acestora. În ultimii ani, acest medicament este din ce în ce mai utilizat în medicina veterinară internă și străină..

Compoziția preparatului

Preparatul conține următoarele componente:

 • Principalul ingredient activ este ramiprilul. Un cardioprotector și angioprotector puternic (cu alte cuvinte, protejează inima și vasele de sânge), care are un efect combinat complex. Poate fi utilizat și în diabet, deoarece această substanță nu numai că mărește aportul regional de sânge și trofismul, ci și crește sensibilitatea celulelor și a țesuturilor la insulină.
 • Amidon. Folosit pentru a da comprimatelor consistența dorită.
 • Celuloză. De asemenea, o componentă auxiliară, utilizată în aceleași scopuri ca și amidonul.
 • Aromă de vită. Datorită acestui fapt, câinii mănâncă de bunăvoie medicamentul și, de regulă, nu este nevoie să-l hrăniți forțat..

În plus, compoziția conține: siliciu coloidal, sare de sodiu furmarat de stearil, precum și oxizi de fier. Toate acestea sunt componente auxiliare.

Medicamentul este produs sub formă de tablete, dar în patru forme (după cantitatea de ingredient activ):

 • Pastile portocalii. Conține 0,6 mg ramipril.
 • Tablete bej, conținut de ingredient activ - 1,25 mg.
 • 2,5 mg pastile galbene de ingredient activ.
 • Pastile roz. Conține 5 mg de ramipril simultan.

Nu numai tabletele diferă prin culoare, ci și ambalajul lor. Nu trebuie să le confundați, deoarece în acest caz puteți „organiza” cu ușurință o supradoză. Tabletele au o formă alungită, împărțită în două părți uniforme printr-o linie profundă. Ambalate în sticle de polimer de câte 28 de bucăți.

Conditii de depozitare

Pentru ca medicamentul să își păstreze toate calitățile utile pe toată durata de valabilitate, este important să se respecte condițiile de depozitare:

 • Temperatura de depozitare - de la 2 ° la 30 ° Celsius. Nu se recomandă supraîncălzirea sau înghețarea medicamentului (în special supraîncălzirea), deoarece proprietățile sale medicinale suferă ca urmare.
 • Depozitați într-un loc bine protejat de accesul copiilor mici și al animalelor de companie. Consumul tuturor celor 28 de pastile deodată nu va face nimic bun.!
 • După fiecare deschidere a sticlei, capacul acesteia trebuie strâns strâns. În plus, trebuie să monitorizați prezența unei membrane impermeabile dedesubt..
 • Protejați zona de depozitare de lumina directă a soarelui.

Notă! Sub rezerva tuturor condițiilor de depozitare, termenul de valabilitate este de exact trei ani de la data emiterii. Aruncați reziduurile neutilizate cu deșeurile menajere.

Indicații de utilizare

După cum am scris deja la începutul articolului, medicamentul este prescris pentru câinii care suferă de boli ale inimii și vaselor de sânge.. Mai precis, se disting următoarele indicații de utilizare:

 • Indicația este acută și cronică insuficienta cardiaca. Dar, totuși, în majoritatea cazurilor, medicamentul este prescris tocmai pentru evoluția cronică a bolii..
 • Medicamentul este prescris pentru câinii care suferă de hipertensiune arterială severă..
 • De asemenea, o indicație esențială pentru utilizarea medicamentului este cardiomiopatie cu excepția varietății sale hipertrofice. În special, odată cu tipul dilatat al bolii, aportul regulat de Vasotop R poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții unui animal bolnav.
 • Folosiți și remediul pentru miocardită și pentru prevenirea bolilor ischemice.
 • Ca un caz special, utilizarea Vasotop R se poate distinge pentru a reduce și preveni creșterea tensiunii arteriale sistolice. Dar pentru câini, acest caz de utilizare este rar..
 • Vasotop R este folosit pentru unii patologii pulmonare, plină de congestie și edem pulmonar.

În plus, în unele cazuri, medicamentul poate fi utilizat pentru a îmbunătăți aportul de sânge și trofismul organelor vitale, precum și pentru a stabiliza starea câinilor care suferă de Diabet.

Instrucțiuni de utilizare Vasotop R

Aș dori să menționez că fiecare pachet cu medicamentul conține deja instrucțiuni detaliate pentru utilizarea Vasotop R, dar cu toate acestea, unele dintre nuanțele descrise în acesta pot să nu fie de înțeles pentru persoanele care nu au o educație veterinară sau medicală. Prin urmare, vom încerca să vorbim despre particularitățile utilizării medicamentului în cuvinte mai simple..

În ceea ce privește administrarea medicamentului, atunci de obicei nu există probleme cu acest lucru.. Comprimatele conțin un agent aromatizant, datorită cărora animalele le mănâncă de bună voie (mai ales pe stomacul gol). Dacă, dintr-un anumit motiv, câinele refuză să mănânce medicamentul, pastilele sunt zdrobite și măcinate într-un mortar până la starea de pulbere, diluate cu apă, iar apoi amestecul rezultat este turnat direct în gâtul animalului.

Dozajul medicamentului

Medicamentul se administrează strict o dată pe zi și numai pe stomacul gol. Încep să ia medicamentele (indiferent de rasa, sexul și greutatea câinelui) cu o doză de 125 mg de ingredient activ pentru fiecare kilogram de greutate corporală vie. Dacă câinele este prea mare (de la 50 kg sau mai mult), atunci în acest caz este permisă împărțirea dozei zilnice în două doze. În cazurile în care starea animalului se îmbunătățește (sau se înrăutățește), medicii veterinari recomandă să cântărească animalul de companie din nou cel puțin o dată pe săptămână, pentru a ajusta doza în greutate cât mai exact.

Dacă nu există niciun efect din administrarea medicamentului sau este prea nesemnificativ, se permite creșterea dozei zilnice la 0,25 mg pentru fiecare kilogram de greutate vie.

În plus, în aceleași cazuri (înainte de a crește doza), puteți încerca să includeți diuretice în schema de tratament, deoarece acestea sporesc efectul Vasotop P.

În cele din urmă, o doză similară de medicament (adică 0,25 mg pe kg) este utilizată în tratamentul și prevenirea patologiilor pulmonare. Rețineți că, în acest din urmă caz, medicamentul este întotdeauna prescris concomitent cu diuretice.

Efecte secundare

Subliniem imediat că Vasotop R aparține unor medicamente destul de „serioase”. Nu îl puteți atribui propriilor dvs. animale de companie, de asemenea, dorim să avertizăm împotriva calculului neglijent al dozei.

În toate aceste cazuri, sunt posibile efecte secundare destul de grave:

 • Se crede că animalele cu o sănătate normală nu sunt amenințate nici măcar de o supradoză de douăzeci de ori. Dar totuși, chiar și la astfel de câini, cu supradoze grave, sunt posibile manifestări ataxie (slabă coordonare a mișcărilor).
 • În unele cazuri, o creștere accentuată a dozei (inclusiv justificată) este plină de ataxie, apatie, dezvoltarea unei stări letargice. Când apar astfel de simptome, tratamentul este oprit imediat și terapia simptomatică este utilizată pentru a stabiliza starea animalului de companie. Ulterior, medicamentul poate fi continuat, dar în același timp este necesar să se administreze exact jumătate din doza normală, sporind efectul medicamentelor prin administrarea simultană de diuretice..
 • În caz de supradozaj sever, o ascuțit scăderea tensiunii arteriale, care este plin de colaps.
 • În cazuri rare, animalele se dezvoltă rinita, bronşită sau / și sinuzită.
 • Posibil diaree, greaţă, uneori apar alte semne care indică digestia afectată a alimentelor.

Important! În cazuri severe, poate duce la convulsii, pareze, ataxie severă și alte fenomene neurologice.

Contraindicații

Există următoarele contraindicații:

 • Medicamentul nu este prescris niciodată în timpul sarcinii și alăptării.
 • Este strict interzisă utilizarea medicamentului atunci când se tratează animale cu acut deshidratare. În astfel de situații, trebuie mai întâi să stabilizați complet starea animalului de companie..
 • Dacă un medicament este prescris unui animal care a fost recent deshidratat, medicamentul este utilizat împărțind doza normală pentru greutatea sa la jumătate..
 • În cazurile în care motivul numirii medicamentului a fost tensiune arterială crescută la un câine, în primele două săptămâni animalul trebuie să fie sub supravegherea unui medic veterinar.

Notă! Nu se recomandă prescrierea de medicamente câinilor cu disfuncție renală pronunțată..

Analogii medicamentelor

Medicamentul are analogi și există destul de mulți dintre ei:

 • În primul rând, este ramipril pur. Disponibil și în tablete.
 • Ramipril-SZ.
 • Hartil.
 • Corrril și alții.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vasotop r pentru câini: instrucțiuni de utilizare