Hrana pentru câini profină

Food Profine pentru câini este relativ nou pentru piața rusă, despre care practic nu există informații în rețea, iar vânzătorii din magazine nu au prea multe de spus. Am analizat alimentele în aspecte precum gama, compoziția alimentelor, prețurile și, desigur, recenziile proprietarilor de câini și ale medicilor veterinari.
Compania cehă Vafo Praha s.r.o. se angajează în producția acestei mărci de furaje. Profine Pet Products, care a reușit să crească de la o mică afacere de familie la un reprezentant serios al industriei sale în 20 de ani. Astăzi au câștigat recunoaștere în peste 50 de țări din întreaga lume și produc aproximativ 60 de tone de furaje pe an. Calitatea hranei pentru câini Profine este confirmată de diverse premii și certificate..

Dar, din păcate, compania nu are un site web pe runet, care în general vorbește împotriva mărcii..

Mâncare profesională pentru câini

Baza seriei standard de hrană pentru câini PROFINE este puiul și cartofii, cu excepția dietei pentru seniori - pentru animalele mai în vârstă - în ea carnea de pui a fost înlocuită cu curcan..

Special seria constă din cinci diete, dintre care patru sunt hipoalergenice, iar formulele lor se bazează pe miel sau somon. O altă dietă, Profine Energy, a fost creată special pentru animalele de companie cu activitate fizică crescută, are un conținut crescut de proteine ​​și grăsimi. Acest meniu este recomandat pentru câinii care participă la vânătoare, câinii de serviciu, precum și pentru animalele de companie, care păstrează incinte în sezonul rece..

În ciuda faptului că sortimentul de feeduri Profine nu este la fel de diversă ca cea a multor mărci bine promovate, în opinia noastră, întreaga linie este funcțională și are toate pozițiile necesare. În plus, producătorul oferă conserve Profine pentru câini, ale căror recenzii sunt în mare parte pozitive. Vom marca acest aspect ca un plus al mărcii comerciale.

Evaluarea compoziției furajelor

Seria acestui aliment aparține segmentului de hrană super-premium pentru animale. Producătorul susține că scopul mărcii comerciale Profine este hrana pentru câini care conține doar ingrediente naturale și sănătoase, care întruchipează cele mai recente cercetări și dezvoltări. Prin urmare, Profine și-a creat „formula cu cereale reduse” și a eliminat din diete cerealele precum grâul și orzul. În schimb, hrana pentru câini Profine a inclus cartofi, roșii și porumb necojite, care sunt considerate surse de energie mai accesibile și mai puțin alergenice..

Să luăm în considerare în detaliu compoziția alimentelor pentru câinii care au ajuns la vârsta adultă Profine Chicken & Cartofi. Conținut garantat de nutrienți:

Proteine ​​brute26%Normal
Grăsime brută16%Un pic supraevaluat
Fibră brută2,5%Sub normal
Umiditatezece%Indicator normal
Frasin6,5%În limite acceptabile

Privind pachetul cu alimente, privirea se oprește asupra frazei: „60% - pui și legume”. Să încercăm să stabilim: aceasta este o mișcare de publicitate vicleană, sau într-adevăr - adevărul?
Pentru a evalua această dietă, este suficient să ne uităm la componentele sale principale:

 • carne de pui;
 • ficat de pui;
 • cartofi;
 • porumb;
 • grăsime de pui.

Trebuie remarcat faptul că conținutul exact al tuturor componentelor este necunoscut, deoarece producătorul intenționat sau nu, nu a furnizat astfel de informații pe site-ul oficial. În opinia noastră, Profine este un aliment pentru câini, a cărui compoziție rămâne în discuție.

Proteină

Puiul și ficatul sunt folosite ca sursă de proteine ​​animale în furaje. Proteină de pui foarte digerabilă și foarte valoroasă, un ingredient nutrițional de foarte bună calitate. În plus, țesutul conjunctiv este îndepărtat din carnea de pui, iar pielea este exfoliată pentru a minimiza riscul de alergie la proteine..


Glucidele

Cartofii și porumbul se află pe locurile trei și patru pe lista ingredientelor. Acestora li se atribuie rolul carbohidraților în această rețetă. Porumbul este cu siguranță o sursă bună de carbohidrați, dar este un carbohidrat glicemic ridicat, care nu este de dorit în dieta unui câine. Este folosit ca un material de umplutură ieftin și multe mărci de furaje caută să-l excludă din produsele lor..

Grăsimi

Pe lângă grăsimea de pui, grăsimea de somon se află și pe lista ingredientelor. Ambele componente sunt considerate surse optime de acizi omega pentru animale, care sunt foarte importante pentru organism. În plus, acestea sunt ușor de digerat la câini, spre deosebire de grăsimile vegetale..

Componente suplimentare

Restul ingredientelor din hrana pentru câini Profine, a cărei compoziție analizăm, nu joacă un rol important, deoarece cantitatea lor din dietă este mică. Să notăm câteva dintre ele:

 • Pulpa de sfeclă uscată - este o sursă de fibre, servește la menținerea sănătății tractului digestiv;
 • Mere uscate - Conține carbohidrați, fibre, pectină, antioxidanți și vitamine. Promovează digestia, au un efect general de întărire asupra organismului.
 • Roșiile sunt un furnizor de fibre, vitamina C. Îmbunătățesc digestia și au un efect benefic asupra sistemului genito-urinar.

Avantaje și dezavantaje

Laturile pozitive

 • Rigla funcțională convenabilă;
 • Sursa de proteine ​​de înaltă calitate;
 • Lipsa de grâu și orz;
 • Prezența legumelor și fructelor, un complex de suplimente de vitamine, probiotice.

Defectele produsului

 • Un dezavantaj semnificativ al mărcii Profine este inaccesibilitatea pentru cumpărător a informațiilor despre componentele furajelor, mai exact despre procentul acestora, ceea ce provoacă o oarecare neîncredere în produsele acestui brand;
 • Prezența porumbului (un carbohidrat cu o încărcătură glicemică mare).

Feed comentarii

Imaginea generală a calității alimentelor pentru animale de companie ar trebui să includă și opiniile acelor proprietari care au încercat dietele mărcii. După analizarea informațiilor disponibile pe forumurile proprietarilor de câini, oferim spre revizuire recenziile despre mâncarea Profine pentru câini:

Yuri, stăpânul beagle-ului: „Am cumpărat un cățeluș în canisă, iar crescătorii au dat mâncare lui Puppy de la această companie. I-am dat tot timpul, apoi am trecut la formula pentru adulți. Crescătorii de câini cunoscuți au sfătuit să alterneze diferite gusturi, așa că timp de aproximativ 3 luni îl dau cu pui, apoi îl schimb pentru miel sau somon. Haina câinelui meu este strălucitoare, starea este excelentă, așa că nici măcar nu mă gândesc să schimb mâncarea. ".

Tonya, spaniel rus Sherry: „Recent am transferat câinele către Profine Energy, deoarece soțul meu este un vânător avid și Sherri, de asemenea, îl hrănesc aproximativ o lună, mirosul scaunului este puțin confuz. Anterior, la schimbarea alimentelor, au existat probleme cu digestia, de la unele mărci aparând mătreață la câine. Până acum, totul este în regulă în această dietă, voi continua să respect ".

Recenzii despre profesioniști pentru câini

În general, recenziile profesionistului pentru câini variază foarte mult și practic nu există evaluări de peste 5 ani. Practic, părerea se rezumă la faptul că „nu pare rău, dar ...” - există întotdeauna ceva „dar” pentru fiecare proprietar.

Punct de vedere veterinar

Recenziile medicilor veterinari despre hrana pentru câini Profine se rezumă, în general, la faptul că acesta este un aliment de înaltă calitate super-clasă, care îndeplinește în general toate proprietățile declarate și corespunde exact clasei în care este poziționată. Dar experții își atrag atenția asupra faptului că nivelul de fibre din furaje este oarecum sub normele general acceptate, care, în unele cazuri, pot afecta negativ digestia animalului de companie..

Recenzii despre hrana profesională pentru câini

Costul

Rase mici adulte, cu pui:

 • 0,3 kg - 250 de ruble;
 • 1,5 kg - 590 RUB.

Profine Adult toate rasele, cartofi de pui:

 • 3 kg - 790 ruble;
 • 15 kg - 3550 r.

Profine Adult toate rasele hipoalergenice, miel-cartofi:

 • 3 kg - 990 ruble;
 • 15 kg - 4290 r.

Gama de prețuri a Profine este puțin sub medie pentru majoritatea produselor super premium. În ciuda unor defecte în compoziție, poate fi recomandat ca hrană zilnică pentru câini, cu condiția ca sursa de proteine ​​(pasăre-pește-miel) să fie modificată în mod regulat, astfel încât meniul animalului să fie complet.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hrana pentru câini profină