Caracteristici ale utilizării medicamentului antiinflamator "rimadil" pentru câini

„Rimadil” pentru câiniProdusele farmaceutice moderne oferă o selecție largă de medicamente pentru animale, printre care anestezicele ocupă o mare parte. Acestea includ „Rimadil R” pentru câini.

Formular de descriere și eliberare

Atunci când este necesar să ameliorați rapid inflamația sau ameliorarea durerii, mulți medici veterinari prescriu Rimadil, deoarece această nouă generație de medicamente nesteroidiene are mai multe avantaje:

 • nu creează dependență, deci terapia cu acesta este posibilă până la 5 ani;
 • ameliorează eficient durerea;
 • îndepărtează rapid inflamația;
Știați? Imprimare nas câini la fel de unic ca amprenta unei persoane.
 • rareori provoacă efecte secundare;
 • pentru fiecare animal de companie, puteți alege o formă mai convenabilă: sub formă de tablete sau soluție.

Pastile

În farmaciile veterinare, „Rimadil” se vinde în sticle de diferite ambalaje de la 20 la 100 de comprimate - pastile albe rotunde cu o canelură în mijloc („Rimadil R” are o culoare maro deschis). În funcție de mărime câini, puteți alege, de asemenea, doza de medicament - 20, 50 sau 100 mg.Pastile

Aflați cum să vă vindecați aspergiloză a căilor respiratorii superioare, lichen, demodicoză, piroplasmoza, dirofilarioza, viermi, căpușă subcutanată și bursita cotului la câini.

Injecții

Injecția „Rimadil” este adesea prescrisă înainte de terapia pe termen lung „Rimadil” în tablete, deoarece injecțiile nu afectează membranele mucoase ale stomacului sau ale intestinelor. Cu toate acestea, principalul avantaj al injecțiilor este o acțiune mai rapidă, deoarece atunci când se face o injecție, medicamentul intră imediat în sânge. Rimadil se vinde sub formă de soluție de 5% de 20 mg într-un flacon.

Ingredient activ și compoziție

În centrul „Rimadil” se află substanța carprofen - un medicament sintetic care afectează în mod direct sistemul nervos al animalului. Sarcina sa principală este de a bloca senzațiile dureroase, precum și de a scăpa de simptomele însoțitoare: eliminați febra, reduceți umflarea, eliminați spasmul.

Important! Pe lângă eficacitatea medicamentului, medicii veterinari iau în considerare și siguranța acestuia: combaterea durerii, carprofenul nu are absolut niciun efect asupra funcționării organelor și sistemelor, prin urmare, procesele vitale din organism câini continuați ca de obicei.
InjecțiiDupă utilizarea medicamentului, trebuie să așteptați aproximativ 1-3 ore (în funcție de forma medicamentului) pentru ca efectul să apară. Rimadil funcționează câteva ore, iar procesul de eliminare completă din corp poate dura până la 16 ore.

„Rimadil” sub formă de soluție este cel mai des utilizat pentru ameliorarea durerii în perioada postoperatorie. Medicii veterinari prescriu pastile pentru o perioadă lungă de recuperare după operație, pentru inflamația sistemului musculo-scheletic și leziuni.

Droguri precum „Fungin”, „Previcox” și „Artroglican” au și efect analgezic.
Efectul eficient al „Rimadil” trebuie să elimine durerea în timpul exacerbării cronicilor boli, precum osteoartrita la adulți câini. În acest caz, medicamentul va elimina umflarea, va îndepărta durerea, va adăuga vigoare animalului de companie, dar nu va afecta în nici un fel cauza durerii..

Prin urmare, pentru a-l elimina, trebuie să luați medicamente specializate, altfel după terminarea tratamentului cu „Rimadil”, durerea va reveni din nou..Rimadil

Instrucțiuni și dozare

Cum să lucrați corect cu „Rimadil”, vă vor spune instrucțiunile de utilizare a acestuia. Dacă în cazul unui anumit animal de companie există nuanțe, atunci medicul veterinar le raportează. Nu ar trebui niciodată să decideți în mod independent utilizarea unui anumit medicament fără prescripția medicului..

La urma urmei, primul lucru pe care îl face un specialist este să determine posibilele beneficii și daune ale medicamentului. Și acest lucru se poate face numai pe baza rezultatelor analizelor animalului, precum și luând în considerare caracteristicile sale individuale. De exemplu, „Rimadil” nu este de dorit să se prescrie câinilor care tind să fie supraponderali..

Numai un medic veterinar cunoaște astfel de nuanțe, deci numai el poate elabora un curs de terapie competent. Ordinea administrării medicamentului și dozarea acestuia depind de forma medicamentului.

Pentru pastile

Doza de comprimate de Rimadil depinde de sănătatea și greutatea animalului. În caz de durere acută, medicamentul este prescris la o rată de 4 mg pe 1 kg din greutatea câinelui, dar după ce inflamația a fost eliminată, este mai bine să reduceți cantitatea de medicament la 2 mg. Aproximativ, o tabletă este concepută pentru greutatea de 12,5 kg, deci pentru animalele mai mici trebuie împărțită.„Rimadil”Recepția „Rimadil” se desfășoară în două etape: dimineața și seara după mese. Comprimatele conțin ficat de porc zdrobit, astfel încât câinii rareori refuză medicamentul. Dar medicii veterinari experimentați încă recomandă administrarea de Rimadil împreună cu alimente bogate în fibre, pentru a proteja tractul gastro-intestinal de iritații..

Important! Cursul mediu de administrare a medicamentului este de la 7 la 14 zile (mai exact în fiecare caz este determinat de medicul veterinar), după care animalul trebuie prezentat din nou unui specialist.

Reguli pentru utilizarea injecțiilor

„Rimadil” pentru câini sub formă de soluție injectabilă, se administrează subcutanat sau intravenos la o doză de două ori mai mică decât la comprimate: 1 ml la 12,5 kg. Rimadil trebuie injectat nu mai des decât o dată la 24 de ore. Încălcarea acestor reguli este plină de apariția efectelor secundare..

Instrucțiuni Speciale

La fel ca orice medicament puternic, Rimadil va funcționa pentru bine dacă urmați instrucțiunile de utilizare a acestuia. Cu toate acestea, dacă sunt încălcate, carprofenul din compoziția sa poate provoca efectul opus..

Știați? Cel mai dur dintre câini - husky siberian. În medie, pot parcurge peste 160 km pe zi la o viteză de 17 km / h.
„Rimadil”

Contraindicații

Conform instrucțiunilor Rimadila pentru câini, acesta nu poate fi utilizat:

 • femele însărcinate sau care alăptează;
 • pui tineri;
 • împreună cu alte medicamente similare;
 • intramuscular în cazul unei soluții;
 • câini alergici la carprofen.
Cu prudență și numai sub supravegherea strictă a unui medic, administrarea „Rimadil” este introdusă câinilor care suferă de boli ale rinichilor, ficatului, sistemului cardiovascular.

Efecte secundare

În ceea ce privește efectele secundare, studiile au arătat că apar atunci când nivelul medicamentului din organism este depășit semnificativ. Prin urmare, este atât de important să rămâneți la doza prescrisă de medicul veterinar. În caz contrar, câinele va suferi de iritații stomacale (mucoasa va suferi) și vărsături.

Important! Întrerupeți utilizarea dacă câinele dvs. prezintă oricare dintre aceste simptome. "Rimadila" și arată-i animalului de companie medicului.
Efecte secundareDe asemenea, contactați urgent un specialist dacă:
 • câinele și-a pierdut pofta de mâncare;
 • deșeurile animalelor de companie și-au schimbat culoarea, mirosul, sângele a apărut în ele;
 • albul ochilor, pielea animalului s-a îngălbenit;
 • câinele a început să ceară să folosească toaleta mai des;
 • aport crescut de lichide;
 • a apărut roșeață, iritație a pielii;
 • comportamentul animalului de companie s-a schimbat, a devenit mai agresiv.

Condiții și perioade de depozitare

Pentru efectul eficient al „Rimadil” este important să se respecte condițiile de depozitare a acestuia. Păstrați medicamentul într-un loc uscat și întunecat, departe de animale, copii, alimente și a hrani.

O sticlă deschisă de soluție devine inutilizabilă după 28 de zile. Ambalajul închis își păstrează proprietățile timp de până la 3 ani dacă este păstrat la o temperatură de + 2-8 ° C departe de lumina directă a soarelui.

Analogii medicamentelor

Rimadil are analogi care funcționează și pe baza carprofenului. Primul dintre ei este Remkal. Are un gust plăcut pentru animal și acțiune rapidă. În continuare - „Norocarp”. Un remediu destul de eficient, atunci când luați este important să respectați instrucțiunile.„Rimadil”De asemenea, puteți găsi o alternativă printre medicamentele steroizi - „Dexametazonă”, „Cortizon”, „Triamcinolon”. Dacă vorbim despre ameliorarea durerii pentru inflamația sistemului musculo-scheletic, atunci în locul „Rimadil” medicul poate prescrie „Trokoksil”, „Previcox”, „Movalis”.

Știați? Zgomotul ploii este rău pentru urechile câinilor: dăunează auzului câini.

Indicații de utilizare

Rimadil este un remediu excelent care ameliorează starea câinelui timp de 10-12 ore, eliminând durerea, în timp ce alte medicamente incluse în cursul terapiei se ocupă de cauza acestuia. Cu toate acestea, pentru ca medicamentul să nu se transforme în otravă, este important să îl luați numai după prescripția medicului și să nu îl combinați cu alți analgezici..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristici ale utilizării medicamentului antiinflamator "rimadil" pentru câini