Orhideea din petersburg (orhideea neva)

Petersburg Orchid este o nouă rasă de câini decorativi în miniatură, crescuți în orașul de pe Neva. Datorită caracterului lor excelent și aspectului neobișnuit, numărul fanilor câinilor în miniatură este în continuă creștere. Jucaus, afectuos, loial și inteligent, fac partenerul perfect pentru oameni de toate vârstele și ocupațiile..

frumoasa orhidee din petersburg

Ce fel de rase au fost implicate în creșterea orhideei, autorul este încă tăcut. Când a fost întrebat despre nume, el răspunde că mi-a venit în minte brusc și mi s-a părut foarte potrivit. Câinii mici născuți în Sankt Petersburg rece seamănă cu adevărat cu o floare rafinată grațioasă.

A fost nevoie de 3 ani și două generații pentru a obține tipul de câine dorit, dintre care au fost aleși cei mai buni. S-a dovedit a fi ușor să consolidați calitățile dorite. Anterior, Nasibova se ocupa cu reproducerea Terrierilor de jucărie rusești, ea a acumulat deja experiență în selecția perechilor de reproducători.

Brevetele pentru realizarea selecției acordă Ninei Petrovna dreptul de 30 de ani de a controla singur reproducerea câinilor din rasele orhideelor ​​din Petersburg și a orhideei Nevskaya, precum și de a transfera drepturile în ceea ce privește reproducerea și vânzarea către alții. Rasa este încă foarte tânără, în stadiul de reproducere. Orhideele din Petersburg nu au primit încă recunoaștere în RKF.

Video despre câinii din rasa orhideei din Petersburg:

Aspect

Orhideea din Petersburg este un câine mic, agil, cu un format alungit, cu mușchi uscați și oase cu corp mediu. Tipul sexual este bine exprimat. Se remarcă nu numai în aspect, ci și în comportament. Creșterea câinilor nu trebuie să depășească 30 cm, iar greutatea - 2,5-4 kg. Cățelele nu trebuie să cântărească mai puțin de 1,5 kg, deoarece în acest caz rareori nasc singuri.

Capul orhideei este uscat, ușor, de dimensiuni medii, cu linii dreptunghiulare. Botul este mai scurt decât capul și este 1/3 din lungime. Nu îngust, ușor ascuțit. Liniile botului și ale frunții sunt paralele. Oprirea nu este ascuțită, dar bine pronunțată. Nasul este mic, negru sau colorat. Ochii sunt ovali, mici, drepți și largi. Urechile sunt de dimensiuni medii, agățate de cartilaj, așezate înalte, destul de mari. Dinți mici, mușcătură corectă.

Gâtul este ridicat, ușor arcuit, lung și uscat. Indicele de întindere al trunchiului 106-108. Spatele este drept și larg. Greierul este bine definit, la fel ca și coada arcuită, musculară. Unghiul de înclinare al crupei este de 15-30 °. Coada este așezată sub linia din spate, poate fi andocată, apoi sunt lăsate 2-3 vertebre. În starea sa naturală, are formă de sabie sau este purtat în inel. Pieptul este adânc și lat. Pântecul este bine ascuns. Membrele paralele, uscate.

Învelișul este suficient de lung, moderat gros, este permisă o ușoară ondulație. Culori: brindle (de la gri la roșu aprins), roșu de diferite nuanțe, roșu. Pete albe pe labe, bot, piept sunt permise. Astăzi nu există două orhidee cu exact aceeași culoare. Orhideele mici sunt cu părul lung și cu părul scurt. Al doilea soi se numește Neva Orchid..

orhideea roșie de la Petersburg

Caracter

Orhideea din Petersburg are un caracter vesel, vesel, acești câini sunt drăguți, jucăuși și iubitori. Se comportă foarte activ pe stradă, casele sunt de obicei mai echilibrate și mai calme. Ei tind să se înțeleagă bine cu alte animale de companie. Nu există absolut nici o agresiune sau lașitate în personajul orhideei din Petersburg. Chiar și pentru străini, câinii prezintă adesea interes și prietenie. Mulți sunt foarte vigilenți, prind cel mai mic foșnet în fața ușii și îl informează pe proprietar despre asta cu o voce clară. Îi tratează foarte bine pe copii, le place să se joace cu ei, dar este mai bine să protejezi o orhidee fragilă de „îngrijirea” copiilor foarte mici..

foto orhidee din petersburg

Întreținere și îngrijire

Câinii din rasa orhideei din Petersburg sunt absolut nepretențioși. Desigur, acesta nu este un câine de stradă și pot fi păstrate doar într-un apartament sau într-o casă. Vor ocupa foarte puțin spațiu și, dacă vă pieptănați în mod regulat blana, abundența lânii pierdute va fi observată numai în timpul năvalii sezoniere. Orhideele sunt îngrijite, foarte îngrijite, inteligente și ascultătoare, rareori agresori. Nu este necesar să le scoateți afară în mod regulat. Orhideele miniaturale învață cu ușurință să meargă pe scutec și ele însele nu sunt încântate de ideea de a merge pe vreme rea.

Frumosul păr strălucitor al orhideei este rezultatul unei diete echilibrate, a unei îngrijiri regulate și a produselor cosmetice potrivite. În general, îngrijirea unei orhidee este ușoară. Este suficient să piepteneți câinele de 2 ori pe săptămână. Tăiați o dată la 1-2 luni. Pentru scăldat, este foarte important să alegeți șamponul și balsamul balsam potrivit, care împiedică încurcarea părului.

La fel ca orice alt câine, orhideea trebuie să-și șteargă în mod regulat ochii, îndepărtând secrețiile acumulate din colțuri și, de asemenea, să curețe urechile după cum este necesar, aproximativ o dată pe săptămână. Este foarte bine dacă vă puteți antrena câinele să se spele pe dinți și să efectueze această procedură de mai multe ori pe lună sau chiar zilnic..

orhideea neagră din Petersburg

Tunderea orhideelor

Crescătorii au dezvoltat o tunsoare specifică, care subliniază avantajele rasei și vă permite să creați un aspect original caracteristic. Părul de pe gât și de pe corp este îndepărtat ca la tăierea unui cocker american. Tăiați de-a lungul spatelui și pe piept până la nivelul articulației umărului. Bretonul, barba și mustața rămân pe cap. Părul lung acoperă urechile. Pe picioarele anterioare, este îndepărtat la articulațiile metacarpiene, iar pe picioarele din spate cu 1/5 din cârlig, apoi egalizat frumos. Părul este tăiat cu atenție între degetele de la picioare și tampoane. Coadă complet tăiată.

Îmbrăcăminte orhidee

Pentru a preveni hipotermia iubitului tău animal de companie, trebuie să o protejezi de ploaie, vânt, zăpadă și frig, alegând haine pentru vreme. Câinii deja drăguți în haine arată și mai drăguți și mai atrăgători. Alege haine în funcție de mărime. Nu ar trebui să împiedice mișcarea câinelui sau să fie prea spațios. Vă puteți concentra pe îmbrăcăminte pentru alte rase miniaturale. Pe lângă îmbrăcăminte de stradă, magazinele pentru animale de companie oferă o gamă largă de îmbrăcăminte pentru casă și vacanță.

Alimente

Cea mai bună opțiune pentru orhideea din Petersburg ar fi selecția de înaltă calitate mâncare uscată din seria pentru rase miniaturale. Cantitatea de hrană este calculată pe baza greutății câinelui. Nu este necesar să-l suplimentați cu produse naturale, dar biscuiții biscuiți, brânza tare și carnea slabă fiartă pot fi dăruiți câinelui ca un tratament. De asemenea, puteți ridica alimente umede pentru orhideea din Petersburg, dar nu este recomandat să amestecați cele două tipuri.

orhideea din petersburg

Sănătate și longevitate

Este încă prea devreme pentru a vorbi despre orice boală tipică de rasă. Orhideea din Petersburg tocmai și-a început dezvoltarea. În general, câinii sunt destul de puternici, dar au unele probleme. La fel ca alte rase miniaturale, au probleme dentare. Câinii sunt predispuși la fracturi la o vârstă fragedă. La adulți, țesutul osos și picioarele mai puternice sunt rupte mai rar. Câinii sunt sensibili la temperaturi extreme. În sezonul rece, se pot răci și se pot îmbolnăvi. Unii câini au digestie sensibilă. Speranța medie de viață 13-14 ani.

pui de orhidee pret

Caracteristici de reproducere

Este posibil să se păstreze caracteristicile rasei și să se evite degenerarea numai prin urmărirea strictă și selectarea atentă a perechilor, precum și analiza riguroasă a descendenților rezultați. Cei care nu sunt specialiști în acest domeniu, care nu cunosc toate complexitățile muncii de reproducere, nu ar trebui să se angajeze în activități de amatori. Și dacă cresc câini, atunci numai sub îndrumarea crescătorilor cu experiență. Orice împerechere a orhideelor ​​din Sankt Petersburg este înregistrată în club, perechile sunt selectate acolo, pe baza caracteristicilor fiecărui câine.

Alegerea unui cățeluș și prețul unei rase de câini Petersburg Orchid

Alegerea unui membru al familiei pentru următorii 15 ani nu este grăbită. În primul rând, trebuie să decideți în ce scop este cumpărat câinele, dacă va fi un însoțitor doar pe canapea sau dacă este planificat să participe la expoziții și reproducere. Dacă familia are copii mici, nu este recomandat să luați câini foarte mici. Aceștia cad adesea pradă unei neglijențe copilărești..

Viitorii proprietari ar trebui să înțeleagă că rasa crescută de Nirova se numește soiul de orhidee Petersburg - Orhideea Nevsky. Este exact ceea ce este scris în brevetul primit de autorul rasei. Dar pe piață există și câini numiți Nevsky Fleur (Fleur). În acest moment, există practic diferențe de aspect între câini. Unii escroci cresc orhidee, urmând propriile reguli, fără permisiunea autorului, și apoi, profitând de ignoranța cumpărătorilor, vând câini mongrel sub nume frumoase, de exemplu, Moscova Orchid.

Cumpărând un cățeluș în canis, proprietarul unei mici orhidee din Petersburg primește un pachet întreg de documente, care include un card de cățeluș cu sigla, ștampila clubului și semnătura autorului rasei, un contract de vânzare, un pașaport veterinar cu mărci de vaccinare. Toți câinii au un semn pe interiorul coapsei care începe cu litera T.

Pe site-ul oficial al clubului de rase orhidee din Petersburg și Nevskaya, puteți găsi o listă a crescătorilor și crescătorilor care au dreptul să reproducă și să vândă pui..

Câinii stau în diferite moduri. Prețul unui cățeluș de orhidee „pentru suflet” este în medie de 25.000 de ruble. Câinii pentru reproducere și cariere de spectacol costă de la 30.000 de ruble. Nu există o limită clară în gama de prețuri, dar de obicei suma nu depășește 60.000 de ruble.

Fotografii

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Orhideea din petersburg (orhideea neva)