Vitamine pentru câini

Vorbind despre sănătatea unui animal de companie, este important să înțelegem că depinde în mod direct de dieta zilnică a unui animal de companie cu patru picioare. Este o dietă echilibrată, care este un factor cheie pentru prevenirea bolilor și asigură activitatea, frumusețea și longevitatea animalului de companie. Hrănirea corectă nu este doar un echilibru de proteine, grăsimi și carbohidrați, ci și o gamă întreagă de minerale și vitamine.

Rolul vitaminelor nu poate fi supraestimat, îmbunătățesc metabolismul, au un efect benefic asupra stării generale a corpului, întăresc imunitatea, mușchii, sistemele circulatorii și sunt, de asemenea, cheia creșterii și dezvoltării corespunzătoare a sistemului osos.

Câine și vitamine

Cu toate acestea, mâncarea este diferită și, în funcție de experiența medicilor veterinari practicanți, în unele cazuri, câinii au o nevoie crescută de vitamine, iar apoi chiar și o dietă super-premium nu va putea oferi animalului de companie cantitatea necesară de aditivi utili..

Circumstanțe în care câinii au nevoie crescută de vitamine:

 • Așteptarea descendenților și perioada de lactație;
 • Etapa de creștere activă a cățelușului;
 • Expoziții, activitate fizică sporită (participarea la câini de agilitate, muncă, vânătoare și sanie);
 • Perioada de topire;
 • Faza de îmbătrânire;
 • Pierderea poftei de mâncare, probleme digestive;
 • Perioada de stres, afecțiuni, intervenții chirurgicale, în stadiul de recuperare;
 • Vaccinarea, scăderea imunității.

Cele mai renumite mărci

Astăzi, magazinele pentru animale de companie și vitrinele online oferă o gamă largă de suplimente nutritive diferite pentru animale. Se prezintă sub formă de tablete, pulberi, paste sau sub formă lichidă. Producătorii produc vitamine pentru câini în diferite arome, cum ar fi ficatul, brânza sau carnea de vită, astfel încât proprietarul să nu fie nevoit să găsească o modalitate inteligentă de a da o pastilă fără gust..

Vitamine pentru câini

Cei mai cunoscuți producători de complexe de vitamine, care și-au câștigat mult timp reputația pentru medicamentele de cea mai bună și cea mai bună calitate, sunt următoarele mărci:

 • Canina (Canina);
 • 8 în 1;
 • Beaphar (Befar);
 • Polidex (Polydex);
 • Nutri-Vet (Nutri-veterinar);
 • Canvit (Canvit);
 • Veda;
 • Hokamix.

Fiecare dintre aceste mărci are medicamente generice și suplimente foarte vizate, care sunt complexe pentru corectarea anumitor condiții și au un efect îmbunătățit care vizează rezolvarea sau prevenirea unei probleme specifice la un animal de companie..

Canina

Vitaminele Canin sunt produse în Germania de Canina pharma GmbH, care este renumită pentru dezvoltările sale brevetate unice. Trăsătura lor distinctivă este utilizarea numai a materiilor prime naturale, ceea ce crește semnificativ gradul de asimilare a medicamentului în comparație cu sintetizarea artificială.

Vitamine pentru câini Canina

Canhydrox GAG (Kangidroks Gag) - unul dintre cele mai populare produse ale companiei Canina, conceput pentru rezolvarea problemelor cu articulațiile, ligamentele și cartilajul. De asemenea, ajută la întărirea tendoanelor și la formarea corectă a scheletului și a dinților la pui. Recomandat în special pentru rasele mari și uriașe, cu metatarsiene și șuvițe „scufundate”, articulații „libere”.

Se utilizează începând cu vârsta de două luni într-o doză profilactică - 2 comprimate la 10 kg greutate corporală, pentru tratament - 4 comprimate. pentru 10 kg greutate. Animalelor în vârstă care se recuperează după rănire li se administrează, de asemenea, 4 comprimate pentru fiecare 10 kg.

Caniletten (Caniletten) este un complex care conține vitamine, minerale, macro și microelemente, incluzând în plus alge și drojdie. Acest medicament aparține grupului de aditivi de acțiune generală sau multivitamine, îmbunătățește metabolismul, imunitatea, digestia și apetitul. Recomandat pentru orice etapă a vieții și pentru orice tip de hrănire.

8 în 1

Compania 8 în 1 a fost fondată în SUA și are în prezent două centre de cercetare - în New York și Mel (Germania), în care toate produsele lor sunt dezvoltate și fabricate..

Vitamine 8 în 1

Drojdia de bere Excel sau Drojdia de bere sunt cele mai populare vitamine pentru câini de la 8 la 1. Acest complex are drept scop îmbunătățirea pielii și a hainei și scurtează timpul de întoarcere a animalului de companie. De asemenea, are un efect benefic asupra funcției hepatice, normalizează metabolismul și stimulează imunitatea. Pe lângă drojdia de bere, compoziția conține usturoi, biotină, ulei de pește, oligoelemente.

Este produs în două opțiuni de dozare: standard - 1 comprimat pe 4 kg de greutate, iar pentru rasele mari - 1 filă. pentru fiecare 25 kg de greutate corporală a animalului de companie. Acestea pot fi administrate de la vârsta de 2 săptămâni pe tot parcursul vieții animalului de companie..

Excel Mobile Flex + (Excel Mobile Flex +) este un condroprotector sau, mai simplu, vitamine pentru întărirea articulațiilor și oaselor. Este utilizat atât pentru profilaxie, cât și pentru refacerea cartilajului în caz de probleme deja existente ale sistemului musculo-scheletic. Se bazează pe pulbere de scoici din Noua Zeelandă, bogată în glucozamină și acizi omega-3. De asemenea, conține condroitină, metionină, β-glucan și vitamina C.

Aditivul se prezintă doar sub formă de pulbere, care trebuie amestecată în hrana animalului de companie cu o rată de 0,5 lingurițe (2,5 g) pentru fiecare 10 kg de greutate. Este prescris pentru puii în faza de creștere intensivă, câinii adulți în timpul efortului fizic sau pentru profilaxie, precum și animalele în vârstă. Cursul complet de administrare a medicamentului este conceput pentru 30 de zile.

Beaphar

Produsele companiei olandeze Beafar nu sunt mai puțin faimoase în rândul crescătorilor de câini și al medicilor veterinari. Această companie de renume mondial a început cu producția de suplimente homeopate pentru animale, dar acum gama lor include preparate împotriva paraziților, produse de îngrijire, precum și o gamă largă de complexe de vitamine pentru animale de companie..

Vitamine Beaphar

Irish Cal este un supliment mineral renumit care alimentează organismul cu calciu. Este conceput pentru a întări țesutul osos și creșterea și dezvoltarea corespunzătoare a scheletului și a dinților pentru pui de la două luni. De asemenea, servește ca prevenire a rahitismului, a anemiei și a bolilor asociate cu o lipsă de calciu în dieta animalului de companie. Recomandat pentru pui și cățeluși și cățelele care alăptează.

Disponibil sub formă de pulbere. Dozajul este după cum urmează: pui și animale de companie adulte de până la 10 kg - 1 linguriță pe zi, câini adulți (rase medii și mari), precum și gravide și care alăptează - 3 lingurițe pe zi. Aplicat timp de 2 până la 4 săptămâni, amestecat cu furaje.

Top 10 pentru câini - un complex universal zilnic de multivitamine cu L-carnitină și biotină. Se folosește ca supliment la dieta principală atât a animalelor de companie adulte, cât și a puiilor de la vârsta de 6 săptămâni. Conține săruri minerale, oligoelemente și vitamine pentru a îmbunătăți starea stratului, a crește vitalitatea și rezistența corpului. Promovați întărirea mușchiului inimii și a musculaturii în general, precum și dezvoltarea corectă a scheletului și a dinților la animalele tinere.

Dozare: un comprimat pe 5 kg de greutate corporală pe zi. Cursul de admitere nu este limitat, medicii veterinari practicanți recomandă administrarea acestor multivitamine de două ori pe an - primăvara și toamna, precum și femeilor în timpul sarcinii și al hrănirii descendenților.

Polidex

Compania rusă „Vector” a început în 2005 producția de aditivi alimentari pentru animale de companie sub marca Polidex. Toate formulele sunt dezvoltate în Marea Britanie de către compania farmaceutică T.E.C. Farmacefic. În acest moment, 8 soiuri de vitamine pentru câini sunt produse sub marca Polydex. Cel mai solicitat din întreaga gamă este aditivul Rekovit plus..

Vitamine Polidex

Recovit Plus este utilizat atunci când există o lipsă de fier în organism, pentru a crește nivelul hemoglobinei. Se bazează pe o combinație îmbunătățită de vitamine, minerale, cei mai importanți aminoacizi și microelemente care asigură recuperarea rapidă a unui animal care a suferit o vătămare sau o boală. Acest complex are un efect stimulator asupra sistemului imunitar, metabolismului, hematopoiezei și vindecării țesuturilor..

Medicamentul este disponibil sub formă de tablete în două opțiuni de dozare: un comprimat pe zi pentru 5 kg de greutate (pentru animalele de companie de rase mici și medii) și 1 comprimat pentru 10 kg de greutate (rase mari). Cursul de admitere este de la 1 la 3 luni, dacă este necesar.

Nutri-Vet

Marca comercială Nutri-vet aparține companiei americane cu același nume, care produce vitamine și suplimente alimentare unice pentru animale de companie. În plus față de o serie de multivitamine și complexe foarte vizate, acestea produc consumatori de excremente, tablete masticabile antistres și Allerg-Eze, care se găsește rar la alți producători, pentru câinii cu alergii..

Vitamine Nutri-Vet

Allerg-Eze este utilizat pentru boli alergice, reacții cutanate acute și astm bronșic. Acest complex „inhibă” producția de histamină, are un efect anti-edem și antiinflamator, ajutând astfel la reducerea reacției alergice a animalului de companie. Componentele sale cheie sunt quercetina și bioflavonoidele citrice, vitaminele C și E, acidul pantotenic. Tableta are gust și miroase a ficat, așa că animalele o mănâncă de bună voie. Se aplică pe baza calculului unei file. pe 10 kg de greutate corporală pe zi.

Canvit

Suplimentele de vitamine Kanvit sunt fabricate în Republica Cehă și au o reputație pentru produse de înaltă calitate, de clasă mondială. Vitaminele din seria Chondro pentru câini sunt cunoscute în special în rândul consumatorilor ruși pentru susținerea articulațiilor și îmbunătățirea mobilității..

Vitaminele Canvit

Kanvit Chondro saturează corpul câinelui cu substanțe condroprotectoare necesare sistemului musculo-scheletic: sulfat de condroitină, glucozamină și colagen. De asemenea, conține microelemente într-o formă chelată și vitamina C. Este utilizată ca măsură preventivă pentru câinii în creștere și îmbătrânire, sporturile sau animalele de lucru în timpul sarcinilor mari. Canvit Chondro este recomandat pentru refacerea articulațiilor în caz de displazie, osteoartrita, osteoartrita, după traume.

Procedura de aplicare: dozare profilactică - 1 filă. pe 5 kg de greutate, în timpul tratamentului - 2-3 file. 5 kg de greutate pe zi. Durata admiterii 8-10 săptămâni, se repetă după 3 luni.

Veda

Compania rusă Veda este specializată în fitopreparări, componentele cheie ale produselor lor sunt plantele medicinale și substanțele organice naturale. Unul dintre produsele Veda este suplimentul multivitaminic Biorhythm, care a fost deja apreciat de mulți crescători profesioniști..

Vitamine Veda

Bioritmul este un complex fortificant pentru îmbunătățirea corpului, care completează nevoile de vitamine și microelemente esențiale esențiale, conține și L-carnitină și colagen. O caracteristică a acestui supliment este împărțirea comprimatelor în „dimineață” și „seară” pentru o mai bună absorbție a nutrienților. Există patru tipuri de „Bioritm”: pentru puii de peste 2 luni, animale de companie adulte de rase mici (până la 10 kg), medii (de la 10 la 30 kg) și mari (peste 30 kg). Cursul de admitere este de 24 de zile, se poate repeta după 7-10 zile.

Hokamix

Unul dintre cele mai renumite produse ale companiei germane Grau este aditivul unic pentru hrana animalelor Hokamix30. Acesta este un complex complet natural format dintr-un amestec de 30 de tipuri de plante medicinale.

Toate vitaminele și mineralele sunt componente naturale din plante, deci sunt ușor absorbite în organism. Acest medicament are un efect complex: îmbunătățește starea pielii și a stratului, optimizează metabolismul, susține funcționarea sistemului locomotor și elimină toxinele. Hokamix30 este disponibil sub formă de pulbere și tabletă.

Vitamine Hokamix

Doze recomandate de pulbere: pentru pui - 1 gram per 1 kg de greutate corporală, pentru câini cu greutatea de 15-50 kg - 15 grame, peste 50 kg - 20-25 grame pe zi. Tarifele pentru administrarea pastilelor: pui o jumătate de comprimat pe zi, animale adulte cu greutatea de 5-10 kg, 2 comprimate, 10-40 kg - 4-6 comprimate, peste 40 kg, 6-7 comprimate. în timpul zilei.

Indiferent de vitaminele pe care le alegeți, acestea au o proprietate caracteristică - cele mai multe dintre ele nu sunt produse de organism, deci trebuie să provină din dietă. Multe vitamine nu se acumulează, așa că trebuie furnizate organismului în mod regulat. Cu toate acestea, este foarte important să nu exagerați și să respectați cu strictețe dozele prescrise de producător, pentru a nu provoca hipervitaminoză și a nu dăuna animalului..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vitamine pentru câini