Caracteristici ale funcționării repelenților pentru câini (+ modele populare)

Caracteristici ale funcționării repelenților pentru câini (+ modele populare)Animalele fără adăpost (sau animalele de companie crescute necorespunzător) nu se disting întotdeauna prin liniștea lor față de oameni și, deși cel mai adesea aceasta este protecția propriei persoane și a descendenților sau rezultatul agresiunii, faptul rămâne. Strâns într-o turmă câini sub influența instinctelor naturale, acestea pot crea un pericol grav pentru ceilalți, reacționând agresiv la orice acțiune umană. În astfel de cazuri se folosește un dispozitiv de respingere cu ultrasunete, care vă va scuti de atenția enervantă a animalului și, în același timp, nu îi va provoca daune semnificative. Ce fel de dispozitiv este, cum să îl utilizați și ce caracteristici merită să știți - citiți mai departe.

Scopul dispozitivului

Principalul motiv care determină o persoană să achiziționeze un dispozitiv de respingere a câinilor este dorința de a se proteja de un animal agresiv..

Folosind ultrasunetele emise, instrumentul specificat creează o barieră sonoră în jurul său, invizibilă pentru ochiul uman.. Caracteristici ale funcționării repelenților pentru câiniEl este cel care dă câinelui o senzație neplăcută și nu riscă să se apropie prea mult de tine. În plus, în unele cazuri, respingătorul acționează ca un bun „ajutor” în antrenament, doar în tot ce merită să știi când să te oprești pentru a nu strica psihicul câinelui.

În unele modele, designul dispozitivului oferă un „buton de panică” special, o sirenă și chiar o lanternă, care în unele cazuri ajută nu numai la animalele agresive, ci și la huligani.

Verifică Top 10 cei mai buni câini de luptă.
Acest dispozitiv de dimensiuni de buzunar este util sportivilor (în special alergătorilor și bicicliștilor), poștașilor și posesorilor de câini mici, care sunt constrânși să-și protejeze animalul de companie de câinii mari vecini..

Cum functioneaza?

Pentru a înțelege funcționarea dispozitivului, mai întâi trebuie să știți despre elementele sale constitutive: un dispozitiv de comunicare cu ultrasunete (emițător piezo), o carcasă, o baterie, un oscilator principal, deoarece toate acestea împreună vor crea un semnal ultrasonic (de obicei parametrii săi fluctuează la nivelul de 24,3 kHz - 116, 5 dB), care, atunci când dispozitivul este îndreptat spre animal, îl face să fugă.Cu un dispozitiv de respingere care funcționează constant, un câine agresiv fie va rămâne constant departe, fie se va ascunde imediat după activare (pentru aceasta trebuie doar să țineți dispozitivul îndreptat spre el).

Știați? De asemenea, puteți asambla un astfel de dispozitiv acasă, utilizând componente de la aparate electrocasnice vechi (de exemplu, dezasamblarea difuzoarelor, puteți găsi un emițător piezo, iar bateria unui telefon vechi este perfectă pentru rolul unui element de alimentare pentru un repeller de casă).

Reguli de selecție

Pentru a alege un sistem de respingere eficient pentru câini, este important să acordați atenție caracteristicilor sale funcționale principale din magazin, precum și să țineți cont de caracteristicile externe, care joacă un rol important în problema ușurinței de utilizare. Să luăm în considerare fiecare criteriu de selecție mai atent..Repeller pentru câini

Cea mai bună frecvență

Desigur, nu toate frecvențele sunt eficiente în ceea ce privește afectarea auzului animalelor. Unele dintre ele s-ar putea fie să nu fie percepute deloc de către ele, fie percepute foarte prost, ceea ce în mod clar nu este suficient pentru a „dezarma” un câine agresiv.

Repeller pentru câiniPuterea dispozitivelor moderne de acest fel fluctuează la nivelul de 80-135 dB și, desigur, este mai bine să acordați preferință unui dispozitiv cu o valoare mai mare.

Gama de dispozitive

Dacă un câine clar nu liniștit se repede spre tine, va trebui să-l oprești cât mai devreme posibil, ceea ce înseamnă că raza de respingere ar trebui să fie cât mai lungă. Generatorul responsabil pentru crearea ultrasunetelor în dispozitivele moderne atinge de obicei o valoare de 6-15 metri.Repeller pentru câiniCu toate acestea, în acest caz, este necesar să se ia în considerare indicatorul efectivului (distanța dintre emițător și obiectul influenței sale, la care se creează efectul maxim) și intervalul maxim (câinele simte deja efectul dispozitivului asupra lui însuși, dar nu provoacă încă senzații prea neplăcute în el).

Adică, dacă instrucțiunile indică eficacitatea impactului dispozitivului la o distanță de 20 m, atunci trebuie să înțelegeți că, în realitate, puteți obține efectul dorit numai cu cel mult 5-10 m (în funcție de model).

Știați? Celebrul cântăreț Paul McCartney știa, de asemenea, că câinii reacționează la ultrasunete. A înregistrat-o chiar la sfârșitul melodiei sale „Ziua vieții”, ca un apel către păstorul său scoțian.

Disponibilitatea LED-urilor

Unele modele de respingere pentru câini includ o lanternă sau lumini LED ca factor de stres suplimentar.

Desigur, este mai bine să le aveți, mai ales dacă veniți acasă târziu, dar asigurați-vă că țineți cont de faptul că munca lor consumă energie de la baterie, iar resursa LED-ului în sine poate să nu fie prea lungă..

Atunci când alegeți un dispozitiv adecvat, consultați instrucțiunile și aflați numărul de operațiuni așteptat.Repeller pentru câiniAstfel de modele sunt, de asemenea, excelente pentru antrenarea animalelor în procesul de predare a comenzilor sau formarea unui reflex condiționat la un comportament inacceptabil..

Unele scarere au un comutator de mod de antrenament, în timp ce altele implică o fixare de două secunde a butonului transmițătorului în timpul antrenamentului..

Dimensiuni și portabilitate

În plus față de caracteristicile tehnice, parametrii externi ai dispozitivului joacă un rol important în situația de selecție..

Având în vedere că îl puteți utiliza doar ținându-l în mâini, este logic să presupunem că dimensiunea și forma carcasei ar trebui să fie cât mai convenabile pentru un răspuns rapid într-o situație neprevăzută.

Repeller pentru câiniCel mai adesea, scarele au dimensiuni destul de compacte (aproximativ 10 cm lungime) și amintesc mai mult de cheile de alarmă auto. Dar este mai bine dacă există proeminențe pe carcasă, care vor ajuta la menținerea dispozitivului chiar și în palmele transpirate..

Aflați ce este durata de viață a câinelui.
Acordați atenție plasării butoanelor de comandă, deoarece ar trebui să asigure ușurința activării dispozitivului (există modele care necesită o acțiune dublă: mai întâi trebuie să puneți comutatorul în modul cu ultrasunete și abia apoi apăsați butonul de alimentare).

Autonomie

Modelele staționare ale dispozitivului de respingere sunt considerate cele mai puternice opțiuni pentru neutralizarea câinilor, dar în practică este mai ușor să folosiți soiuri autonome..Repeller pentru câiniEste adevărat, au și unele dezavantaje, dintre care cel mai important este nevoia de a reîncărca sau de a înlocui bateria..

Important!Puteți verifica nivelul de încărcare al dispozitivului activând lanterna (pe dispozitivele noi este adesea inclusă în pachet). Dacă strălucirea este slabă, bateria trebuie înlocuită.
De obicei, scarele sunt alimentate de baterii 9D, AA sau AAA, printre care fiecare client poate alege cea mai optimă opțiune pentru el însuși..

Din păcate, nu toți producătorii sunt pregătiți să informeze clienții despre o scădere a puterii și descărcării bateriei, dar în unele cazuri un astfel de afișaj de informații este încă disponibil..mai speriat De exemplu, „Câinii. Nu. Flash + "este echipat cu un indicator corespunzător și un card inteligent care redistribuie alimentarea dispozitivului și asigură faptul că dispozitivul este întotdeauna complet funcțional.

Preț

Prețurile pentru repelenții pentru câini variază destul de semnificativ.PrețDeci, puteți achiziționa atât o opțiune portabilă bugetară pentru doar câțiva dolari, cât și un dispozitiv staționar mai serios, care costă zeci de dolari. Prețul fiecăruia dintre ele depinde de principalele caracteristici, funcționalitate și durata de viață a produsului..

Cum se utilizează dispozitivul

Pentru majoritatea modelelor de dispozitiv, a căror putere provine de la baterie, odată cu instalarea sa și începe să utilizeze dispozitivul. Elementul de alimentare este plasat pe partea opusă a butonului de activare deșurubând doar un șurub al capacului compartimentului dorit.

Important!Respectați polaritatea, mai ales dacă designul dispozitivului poate provoca confuzie în această sarcină simplă.
Funcționarea respingerii începe prin apăsarea butonului principal, ca urmare a căruia, pe unele modele, se aprind lămpi cu LED-uri (de exemplu, indicație și acțiune suplimentară).Repeller pentru câiniPentru a verifica funcționalitatea dispozitivului achiziționat, aprindeți bricheta la o distanță de 10 cm de difuzor și, dacă totul funcționează, acesta se va abate. Nu îndreptați niciodată dispozitivul de operare spre copii, nu îl țineți la ureche și nu testați funcționalitatea acestuia la animale de companie.
Într-o casă privată, habitatul ideal pentru un câine este voliera, pe care o poți face singur.
Dacă există pericolul atacului unui câine agresiv, atunci direcționați dispozitivul de respingere în direcția sa și activați-l timp de 2-3 secunde. La o distanță mai mică de 10 m, câinele ar trebui să reacționeze imediat și să se oprească, dar dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci apăsați din nou butonul și încercați să mențineți emițătorul îndreptat direct spre animal.

Producători de top

Produsele diferiților producători sunt prezentate pe piața modernă și, în timp ce unele dispozitive fac față în totalitate responsabilităților care le-au fost atribuite, altele nu sunt deosebit de eficiente și putem spune că banii sunt irosiți.mai speriatDeci, să aflăm ce modele sunt cu adevărat capabile să redea sunet care îi sperie pe câinii agresivi..

Intern

Desigur, scarers americani, chinezi și chiar taiwanezi sunt cei mai mulți din magazinele moderne, dar producătorii autohtoni pot crea o anumită concurență pentru ei..

Una dintre cele mai populare opțiuni pentru un dispozitiv de origine internă este „Cobra”, considerat unul dintre cele mai umane mijloace de protecție.„Cobra”Combinația de ultrasunete și flash-uri de lumină poate dezorienta orice animal, chiar și cel mai agresiv, forțându-l să se retragă.

Un alt produs intern este, de asemenea, o alternativă bună la această dezvoltare. „Câini. Nu" - primul repeller din lume, a cărui performanță nu are analogi (distanța de acțiune declarată este de 20 m, în timp ce majoritatea produselor similare funcționează nu mai mult de 7-10 m).„Câini. NuPrincipiul de funcționare în acest caz se bazează pe un efect triplu: flash-uri foarte puternice de lumină sunt combinate cu unde ultrasonice puternice (până la 120 dB) și un model de sunet unic.

În plus, o proprietate unică a acestui dispozitiv este capacitatea de a funcționa complet cu bateriile descărcate, fără pierderi de energie..

În lista produselor casnice pentru protecția împotriva animalelor agresive, nu se poate decât să menționăm dispozitivul „Chiston 11. Anti DOG” cu doi emițători de fascicul îngust.

„Chiston 11. Anti DOG”Acestea vă permit să alungați animalele ostile, chiar dacă acestea se află la 15 metri de voi. Este un dispozitiv destul de compact, care este minunat de transportat în buzunar sau geantă. Alimentat de o baterie convențională.

Printre principalele avantaje ale modelului, este necesar să evidențiem gama lungă, utilizarea în fabricarea materialelor de înaltă calitate (microcircuit importat, plastic de înaltă calitate) și siguranța pentru oameni (chiar și copiii îl pot folosi).

Știați? Mirosul câinilor îl depășește pe cel al unui om de 60 de ori. Deci, în timp ce la om există 5.000.000 de receptori în nas, la câini numărul lor ajunge la 300.000.000.

Străin

Printre repelenții pentru câinii de origine străină, apar dispozitivele companiei americane. „Dazer” și colectate în Regatul Mijlociu „Thunder 250” și „Thunder 125”.„Dazer”În primul caz, dispozitivul este plasat într-o carcasă realizată din plastic foarte rezistent și echipată cu o clemă convenabilă care vă permite să o fixați pe centură.

Cu dimensiuni minime și greutate redusă, un astfel de dispozitiv poate fi introdus cu ușurință într-o geantă de mână sau într-un buzunar de haine. Dispozitivul este alimentat de o "coroană" standard și efectuează un impact la o frecvență de 24,3 kHz, cu o rază de acțiune de până la 15 m.

„Thunder 250” - o dezvoltare relativ nouă, echipată cu doi emițători de mare putere, oferind performanțe de până la 119,9 dB.„Thunder 250”Pe lângă dimensiunile reduse și funcționalitatea ridicată, printre avantajele acestui model, merită subliniată prezența unei lanterne, care asigură o utilizare confortabilă pe timp de noapte..

Datorită frecvenței eficiente a dispozitivului, acesta poate fi utilizat chiar și împotriva celui mai agresiv câine fără teamă pentru sănătatea ta (este absolut inaudibil pentru oameni).

Opțiunea anterioară „Thunder 125” nu se putea lăuda cu o putere mai mare de 116,7 dB, deși nu exista nicio îndoială cu privire la eficacitatea sa.„Thunder 125”La fel ca succesorul său, acest model are o dimensiune destul de compactă, are două lumini stroboscopice puternice cu LED-uri și este, de asemenea, economic și sigur..

În general, puteți achiziționa orice alt dispozitiv de respingere, dar citiți în prealabil recenziile despre acesta, deoarece nu toate dispozitivele sunt la fel de eficiente pentru câini diferiți.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristici ale funcționării repelenților pentru câini (+ modele populare)