Aspect redutabil și caracter loial: caracteristicile rasei bullmastiff

Bullmastiff

Bullmastiffs de aceia pietre, care atrag atenția celorlalți cu putere reținută și aspect dur, ceea ce ne obligă involuntar să le tratăm cu prudență. Între timp, acești câini, care se încadrează în familia umană, se înțeleg de obicei bine atât cu oamenii, cât și cu alte animale de companie..

Aspect și standard de rasă

Bullmastiff, crescut prin încrucișarea Bulldogului englez vechi și a mastinului englezesc, a absorbit trăsăturile ambelor rase. Din mastin a împrumutat un corp puternic, iar capul său are trăsături de buldog. În general, este mare, un câine greu, foarte puternic și bine construit. În ciuda acestei caracteristici, bullmastiff-ul se distinge prin agilitate și viteză mare..Bullmastiff

Descriere și fotografie

 • Tara de origine: Marea Britanie.
 • Durata de viata: în medie, bullmastiffii trăiesc 8-10 ani, dar uneori trăiesc până la doisprezece ani.
 • Gunoi: sunt 4 până la 13 pui, în medie opt pui.
 • grup: aparține Molossianului, subsecțiunea Mastiff.
 • Scopul rasei: anterior câini pur de serviciu, în vremurile moderne adesea folosiți ca câini de companie.
 • Cine este recunoscut: FCI (Cynological Association International).
 • Culoarea stratului: diferite nuanțe de roșu, roșu sau tigrat, pot exista mici pete albe pe piept - acest lucru este nedorit, dar permis - o mască neagră este necesară pe față, urechi întunecate.
 • Lungimea lânii: palton scurt, dens, aproape de corp.
 • Molting: primavara si toamna.
 • Cap: mare, pătrat, cu obraji densi și pomeți dezvoltați, pliurile se pot aduna pe frunte, dacă câinele este concentrat pe ceva - urechile sunt mici, căzute.
 • Dinții: mare și puternic, cu o mușcătură dreaptă (este permisă o ușoară împușcare).
 • Corp: dezvoltat proporțional cu gâtul larg, centura puternică a umărului, spatele larg și pieptul larg.
 • Labe: puternic, musculos, dar nu greu.
 • Coadă: gros, conic, drept sau ușor curbat.
 • Marimea: la masculi la greabăn de la 63,5 cm la 68,5 cm; la cățele de la 61 cm la 66 cm.
 • Greutate: la masculi de la 50 kg la 59 kg - la cățele de la 41 kg la 50 kg.
Bullmastiff

Trăsături de caracter

Bullmastiffs sunt caracterizați ca fiind câini calmi, prietenoși, neliniștiți. Ele se disting prin inteligență și prudență și, de exemplu, comenzile pot fi executate după deliberare. Au un caracter neagresiv, nu există izbucniri de furie, dar în același timp, animalul de companie se grăbește cu îndrăzneală să-și protejeze proprietarul sau familia, dacă simte că sunt în pericol..

Dacă sunteți un fan al câinilor mari, verificați nuanțele păstrării acestor rase: doberman, schnauzer gigant, samoyed, Cane Corso, Husky siberian, Alaska Malamute, akita inu, Labrador, Ciobănesc german, staffordshire terrier, pit bull terrier, bull terrier și rottweiler, Caine de pază din Moscova, Newfoundland, Câine german, limba franceza și Mastiff tibetan.
O altă trăsătură caracteristică a bullmastiff-urilor este stima de sine, nu le plac manifestările de familiaritate ale străinilor. Dar, în același timp, câinele se înțelege fără probleme atât cu copiii mici, cât și cu animalele de companie..

Important! Bullmastiff preferă să-i păzească pe oameni - stăpânul său și membrii familiei sale. Pentru a învăța un animal de companie să protejeze proprietatea sau teritoriul, trebuie să vă descurcați de la o vârstă fragedă.

Cum a apărut rasa

Istoria creării rasei bullmastiff este destul de remarcabilă. În secolul al XIX-lea, pedeapsa pentru braconaj a fost puternic înăsprită în Marea Britanie. Pentru acest tip de infracțiune, vinovatul ar putea fi chiar condamnat la moarte. Consecința a fost agresivitatea crescută a braconierilor - aceștia, pentru a nu fi prinși, au atacat gardierii care patrulau prin păduri, adesea ucigându-i. Este nevoie de câini care să protejeze gardierii și să prindă braconieri.Bullmastiff

Încercările de a folosi mastini și buldogi englezi în această calitate nu au reușit: primii erau prea încet și neîndemânatici, cei din urmă prea ușor pentru a descuraja braconierul. Apoi au început experimentele privind încrucișarea acestor rase. Lucrarea s-a desfășurat mult timp și s-a încheiat cu succes.

Știați? Inițial, noua rasă a fost numită „câine vânător de noapte” pentru capacitatea sa de a detecta și reține un intrus în pădurea de noapte. Au găsit braconieri pe potecă și i-au reținut, doborându-i cu o aruncare, dar fără a-i schilodi..
Descrierea bullmastiff-urilor de la Kennel Club englez nu a apărut decât în ​​1924. Deja în 1933, rasa a fost recunoscută de către manipulatorii de câini americani. Doi ani mai târziu, primul standard de rasă a fost aprobat..

Cum să alegeți un cățeluș și cât trebuie să plătiți pentru el

Atunci când alegeți un cățeluș, ar trebui acordată o atenție specială purității rasei, deoarece animalele de companie de rasă sunt aproape garantate că au toate acele calități apreciate de bullmastiffs: non-conflict, capacitate bună de învățare, afecțiune pentru familie etc. Cea mai bună opțiune este să achiziționați un cățeluș de la un crescător de încredere, care poate fi găsit printr-un club de canisă sau într-o canisă.

Atunci când cumpărați un cățeluș de la un crescător, este util să îl examinați de către un medic veterinar. Starea inimii și a articulațiilor catelului este verificată. Este foarte posibil ca contactele cu crescătorul să dureze încă câțiva ani, deoarece îngrijirea și creșterea unei astfel de rase poate fi dificilă pentru începători, așa că acest lucru trebuie luat în considerare la selectarea unui crescător..Bullmastiff

Costul unui cățeluș depinde puternic de clasa exterioară atribuită acestuia - animal de companie (clasa inferioară cu unele abateri de la standard), rasă (corespunzătoare standardelor de rasă) sau spectacol (clasa superioară, ai cărei reprezentanți câștigă în expoziții). Prețul Bullmastiff poate varia de la 250 $ la 5000 $.

Știați? În prezent, conform scopului său original, adică Păzind proprietarul și arestând infractorii, bullmastiff-urile sunt folosite în poliția din unele țări, precum și în Africa de Sud, unde păstrează depozitele de diamante.

Casă sau apartament?

Ca orice câine mare, bullmastiff-urile sunt mai ușor de păstrat într-o casă privată. Dar reprezentanții acestei rase au un caracter calm, se înțeleg bine cu membrii gospodăriei, prin urmare este foarte posibil să îi păstrați într-un apartament din oraș, chiar și unul mic. În acest caz, trebuie să țineți cont de căderea câinelui și de coada acestuia - cu o coadă care dă din picioare, animalul de companie maturează totul de la mobilier scăzut, ba chiar poate doborî un copil mic..

De asemenea, învață cum să o faci singur stand și voliera pentru câinele tău.

Nuanțele îngrijirii

În general, îngrijire pentru reprezentanții acestei rase nu reprezintă nimic extraordinar, trebuie să respectați anumite reguli și să efectuați în mod regulat câteva proceduri simple.Bullmastiff

Lână

Această rasă este cu părul scurt, deci nu este necesară îngrijirea specială a părului. De obicei, câinele este periat o dată pe săptămână. În perioada de năpârlire, această procedură se efectuează mai des, o dată la două zile. De asemenea, se recomandă lubrifierea lânii cu ulei de nurcă sau palmier..

Ochii, urechile, ghearele

Ochii Bullmastiff acumulează rapid secreții, astfel încât grija pentru ei ar trebui să fie constantă. În mod ideal, ochii ar trebui clătiți zilnic..

Urechile animalelor de companie trebuie examinate și curățate la fiecare două până la trei zile. Sulful acumulat este îndepărtat cu un tampon de bumbac ușor scufundat în ulei vegetal. Există, de asemenea, uleiuri speciale pentru această procedură, ele servesc și ca profilactic împotriva căpușelor..

Ghearele sunt tăiate pe măsură ce cresc, pentru care ghearele speciale sunt folosite pentru rasele mari. Tăierea trebuie să fie paralelă cu planul de podea.

Dinții

Un animal de companie este învățat să se spele pe dinți de la cățeluș. Se recomandă utilizarea pastelor de dinți veterinare speciale. Curățați cu tifon înfășurat în jurul unui deget sau utilizați dispozitive speciale. De obicei, procedura se efectuează de până la trei ori pe lună, dar curățarea la fiecare trei zile este considerată ideală..Bullmastiff

Baie

Reprezentanții acestei rase nu au un miros specific. Animalele de companie sunt spălate după cum este necesar, de exemplu, atunci când se scaldă într-un corp mlăștinos de apă sau se aruncă în pământ. Pentru spălare trebuie să folosiți șampoane de grădină zoologică.

Important! La sfârșitul procedurii de spălare a animalelor de companie, trebuie să clătiți temeinic tot șamponul, altfel reziduurile sale de pe piele pot provoca iritații.

Activitate

Bullmastiff este un câine energic, este necesară o activitate regulată pentru a-l menține în formă și de bună dispoziție. Se recomandă plimbări zilnice de cel puțin două ore. Este recomandabil să mergeți cu ea pe teren accidentat, unde există dealuri sau râpe. Plimbările de iarnă nu sunt interzise, ​​câinele tolerează bine frigul, dar nu ar trebui să i se permită să stea pe zăpadă. Acest câine nu tolerează bine căldura, așa că mersul cu el în astfel de zile este mai bun în locuri umbrite și să ai apă cu tine.

Cum să vă hrăniți câinele

Este permisă hrănirea câinelui atât cu produse naturale, cât și mâncare uscată (trebuie să fie de bună calitate și, prin urmare, scumpe), cu toate acestea, aceste tipuri de alimente nu trebuie administrate în același timp, iar alimentele gătite și crude nu trebuie amestecate. Această rasă nu este pretențioasă în ceea ce privește alimentele, animalele de companie pot mânca aceleași alimente în fiecare zi. Mâncarea trebuie să fie la temperatura camerei sau călduță, groasă.

Important! Bullmastiff nu trebuie să primească bulion de carne, carne grasă, oase mici și tubulare, cârnați, pești de râu, alimente dulci și bogate..

Dieta cu catelus

Cățelușul ar trebui să mănânce de patru ori pe zi. Greutatea zilnică a rației este de 6% din greutatea cățelușului. Ponderea produselor proteice este de 60%, cerealele reprezintă 20% din dietă, restul sunt legume, fructe etc..Bullmastiff

Din carne se consumă carne de vită, miel slab, curcan, pui și măruntaie. Carnea poate fi dată crudă, dar mulți proprietari o fierb de teama paraziților. Este important să îi oferiți cățelușului oase cartilaginoase mari - roșirea acestora are un efect benefic asupra dezvoltării maxilarelor și curățarea dinților.

Dieta include hrișcă, terci de orez și ovăz laminat. Peștele (numai peștele de mare) este dat câinelui de 1-2 ori pe săptămână, este fiert și oasele sunt îndepărtate. Legumele și fructele rase sunt folosite ca alimente suplimentare: morcovi, mere, dovlecei etc. În perioada de creștere, produsele lactate sunt foarte utile, de exemplu, chefir la sută sau brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi..

Mănâncă un bullmastiff adult

Un animal de companie adult are nevoie de două mese pe zi. Greutatea zilnică a rației este de 4% din greutatea animalului de companie. Proporțiile diferitelor alimente din dieta zilnică sunt aceleași ca la un cățeluș. Utilizarea furajelor gata preparate de înaltă calitate nu este deloc cea mai proastă opțiune în comparație cu produsele naturale, în plus, astfel de furaje sunt bine echilibrate, iar utilizarea lor economisește mult timp proprietarilor de animale de companie.

educatie si antrenament

Bullmastiff este un câine puternic, capabil să așeze un adult pe pământ, astfel încât proprietarul unui astfel de animal de companie trebuie să acorde o atenție specială creșterii sale corecte și Instruire. Este necesar ca animalul de companie să fie controlat și să execute comenzile proprietarului la cerere.

Există mai multe cursuri de formare standard: OKD (curs de formare generală), CD (formare complexă), ZKS (serviciu de pază de protecție) etc. Ce curs să alegeți, ținând cont de specificul rasei și de obiectivele proprietarului câinelui, este mai bine să discutați cu administratorul câinilor. Antrenamentul începe de obicei înainte de vârsta de un an.Bullmastiff

Sănătatea animalelor de companie

După cum sa menționat mai sus, durata medie de viață a rasei este de 8-10 ani. Anumite riscuri pentru sănătate ale unui bullmastiff sunt asociate, în primul rând, cu dimensiunile sale mari și cu trăsăturile anatomice..

Citiți mai departe pentru a afla cum să vă tratați animalul de companie pentru afecțiuni precum: viermi, căpușă subcutanată, aspergiloză, bursită, piroplasmoza, lichen, dirofilarioza, puricii, demodicoză.

Boli tipice

Dintre bolile la care sunt susceptibili acești câini, următoarele sunt frecvente:

 • displazia articulațiilor - aceasta este o patologie, în urma căreia animalul de companie nu se poate mișca normal, este un adevărat flagel al tuturor raselor mari;
 • osteocondroză disecană - în această boală, formarea cartilajului articular este perturbată, se manifestă ca șchiopătând;
 • boli cardiace congenitale sau dobândite;
 • diverse boli de piele;
 • probleme cu pleoapele (răsucire sau eversiune);
 • leziuni ale articulațiilor, tendoanelor, mușchilor, ligamentelordatorită exercițiilor fizice excesive sau alimentației necorespunzătoare.

Vaccinări

De obicei, vaccinările se fac conform următoarei scheme:

 • la 1,5 luni - deparazitare (viermi alergători) a cățelușului;
 • după 10 zile - repetați această procedură (necesitatea unei etape depinde de medicamentul utilizat pentru deparazitare);
 • la 2-2,5 luni - prima vaccinare (ciumă, parvovirus, adenovirus, leptospiroză, parainfluenza);
 • o lună mai târziu - revaccinarea.
În plus, revaccinarea se efectuează în fiecare an..Bullmastiff

Bullmastiff are un caracter minunat, deși strict. Se înțelege fără probleme cu toți membrii familiei și alte animale de companie, cerând totuși respect pentru sine. Îngrijirea unor astfel de câini, în general, nu este dificilă, dar necesită mult timp. Este foarte important să crești în mod corespunzător un astfel de animal de companie, iar acesta va deveni însoțitor și deținător atât al proprietarului, cât și al familiei sale..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Aspect redutabil și caracter loial: caracteristicile rasei bullmastiff