Cum să transferați în mod corespunzător un câine din alimente naturale în alimente uscate și invers

Cum să transferați în mod corespunzător un câine din alimente naturale în alimente uscate și invers

Câinele poate fi hrănit atât cu alimente uscate, cât și cu alimente naturale. Cu toate acestea, astăzi tot mai mulți medici veterinari spun că este mai bine să acordăm preferință amestecurilor uscate de înaltă calitate. În articol vă voi spune cum să transferați corect un animal de companie din alimente obișnuite în alimente, sfatul medicului veterinar. Voi afla ce să fac dacă câinele refuză mâncarea uscată.

Cum să transformați un câine din alimente naturale în alimente uscate

Din păcate, mulți crescători de câini amatori își hrănesc resturile de masă de mult timp. Mai devreme sau mai târziu, acest tip de hrănire duce la anumite probleme ale corpului câinelui..

Medicii veterinari recomandă în unanimitate trecerea la diete echilibrate oferite de hrana gata făcută de diferite mărci.

Puii mici sunt mult mai ușor de transferați la uscat, deoarece corpul lor nu este încă pe deplin obișnuit cu mâncarea naturală. Dar adulții ar trebui învățați cu atenție cu privire la un nou tip de mâncare..

O astfel de schimbare dramatică în nutriția animalelor de companie este asociată cu unele reguli:

 1. Nu este nevoie să vă grăbiți lucrurile. Corpul animalului necesită o alimentație monotonă și îi va fi dificil să se reorganizeze brusc la o dietă complet diferită. Prin urmare, regula principală a tranziției este netezimea.!
 2. Alegere atentă a hranei pentru animale. Crescătorii cu experiență își hrănesc animalele de companie exclusiv premium sau super premium. Aceste diete sunt considerate cât mai echilibrate și apropiate de dieta carnivorelor din mediul lor natural. În plus, furajele scumpe sunt adesea mai economice decât cele ieftine datorită valorii nutritive ridicate și a porțiilor mici..
 3. În timpul transferului, este important să se monitorizeze reacția corpului animalului de companie. Chiar și atunci când cumpără cele mai scumpe alimente, niciun proprietar nu este imun la faptul că nu se potrivește animalului său de companie. Poate începe o reacție alergică sau intoleranță individuală. Prin urmare, în procesul de schimbare a dietei, proprietarul ar trebui să monitorizeze starea generală a câinelui și, dacă există suspiciunea de probleme, înlocuiți imediat mâncarea cu alta.
 4. Accesul la apă. Câinii au nevoie de acces constant la apă cu orice tip de dietă. Cu toate acestea, cu o dietă uscată, cantitatea de lichid consumată crește brusc, astfel încât proprietarul ar trebui să monitorizeze cu atenție în special dacă animalul a rămas fără apă în castron..
Trecerea de la un tip de mâncare la altul durează de obicei aproximativ 10-12 zile..

Adăugarea unui amestec uscat la o dietă obișnuită începe cu doze minime, apoi crește treptat. Medicii veterinari recomandă următorii pași de transfer:

Etapa de tranzițieRaportul dintre alimentele naturale și cele uscate
Primele două sau trei zile3: 1
4-6 zile1: 1
7-8 zile1: 3
9-12 zile1: 4
Cum să transferați în mod corespunzător un câine din alimente naturale în alimente uscate și invers
Cu o tranziție bruscă de la o dietă la alta, poate apărea un dezechilibru în corpul animalului.

Cum se traduce corect de la uscat la natural

Procesul este inversat aici. Cu toate acestea, trecerea de la alimentele uscate la alimentele naturale este foarte important să vă amintiți despre corectitudinea dietei..

Fiecare rasă are propriile reguli de hrănire. La unii câini, proporția recomandată de produse din carne este jumătate din dietă, iar la unii ajunge la 70%..

Produse interzise:

 • gras și prăjit;
 • dulciuri și făină;
 • afumături, mâncăruri condimentate și sărate.

Rase de vânătoare nu au voie să mănânce alimente prea reci sau fierbinți, unele rase sunt interzise de oasele sub orice formă.

Înainte de a trece la hrana naturală, proprietarul trebuie să clarifice toate recomandările pentru animalul său de companie!

Trecerea de la alimentele uscate la alimentele naturale durează, de asemenea, 10-12 zile și implică adăugarea fără probleme a alimentelor noi la cele obișnuite.

Schema pentru transferul unui animal de companie în alimente naturale:

Etapa de tranzițieRaportul dintre alimentele uscate și alimentele naturale
1-3 zile3: 1
4-6 zile1: 1
7-8 zile1: 3
9-12 zile1: 4
Cum să transferați în mod corespunzător un câine din alimente naturale în alimente uscate și invers
În niciun caz nu trebuie să amestecați mâncare uscată cu mâncare naturală

De ce să schimbi dieta câinelui tău

Schimbările de dietă sunt cel mai adesea necesare din mai multe motive:

 • starea de sănătate a animalului pe tipul actual de hrană nu este satisfăcătoare;
 • trecerea de la o dietă uscată la hrană naturală este uneori asociată cu dificultăți financiare și cu costul ridicat al furajelor de înaltă calitate;
 • mâncarea naturală este schimbată cu mâncare nu numai din cauza deteriorării sănătății animalului de companie, ci și din cauza lipsei de cunoștințe pentru a dezvolta un meniu echilibrat sau a lipsei de timp pentru a-l pregăti.
Pentru orice tip de hrănire, câinii sunt încurajați să ia o multivitamină sezonieră pentru a-și menține sănătatea!

Ce trebuie să faceți dacă animalul dvs. de companie refuză o nouă dietă

Dacă vă pierdeți pofta de mâncare, trebuie mai întâi să aflați motivul refuzului de a mânca. Poate că nu este vorba despre noul feed.

 1. Trebuie să vă asigurați că animalul dvs. de companie este sănătos. Verificarea nasului. Dacă este umed și rece, medicii veterinari recomandă verificarea cavității bucale. Animalul de companie poate fi deranjat de dinți răi, crăpături sau gingii inflamate. În acest caz, el este pur și simplu incomod să mestece granule tari..
 2. Stres. Poate că animalul de companie refuză deloc să mănânce din cauza absenței îndelungate a proprietarului sau a unei vizite recente la clinica veterinară. În acest caz, nu este nevoie să vă panicați, pofta de mâncare va reveni în curând..
 3. Câinele este plin. Nu este o sarcină ușoară calcularea porțiunii corecte pentru un animal de companie atunci când schimbă mâncarea și nu fiecare crescător de câini se poate descurca prima dată. Poate că volumul consumat cu o zi înainte a fost prea mare sau animalul de companie nu a fost suficient de mers pentru a cheltui toate caloriile consumate. În acest caz, va începe să mănânce mâncare când îi este foame..
 4. Acces constant la alimente. Crescătorii cu experiență spun că această abordare distruge apetitul animalului de companie. Hrănirea trebuie să aibă loc de 2 ori pe zi, câinele are nevoie de aproximativ 10 minute pentru a mânca o porție. Dacă acest lucru nu se întâmplă, vasul cu mâncare este îndepărtat, iar următoarea masă este administrată strict în timp..
Cum să transferați în mod corespunzător un câine de la mâncare naturală la cea uscată și invers
Atunci când decideți cum să vă hrăniți câinele corect, trebuie să consultați recomandările medicilor veterinari

După eliminarea acestor cauze ale pierderii poftei de mâncare, medicii veterinari recomandă extinderea procesului de tranziție. Durata fiecărei etape poate fi întinsă de 1,5-2 ori.

Când treceți la alimente uscate, granulele pot fi ușor îmbibate la început.

Chiar dacă animalul de companie își aranjează singur câteva zile de post, nu se va întâmpla nimic rău. Dacă are simptome ale bolii (vărsături, probleme cu scaunul, reacție alergică), opriți urgent transferul, modificați compoziția noii diete a animalului de companie.

După restabilirea nivelului adecvat de sănătate, puteți începe din nou cu atenție procesul de traducere, eliminând greșelile anterioare.

Este posibilă trecerea la alimente uscate de la cele naturale și invers, principalul lucru este să respectați regula transferului lin, să respectați proporțiile necesare și durata etapelor.

Și, de asemenea, proprietarul nu trebuie să uite de completitudinea și echilibrul dietei câinelui, indiferent de ce tip de mâncare a ales pentru animalul său de companie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să transferați în mod corespunzător un câine din alimente naturale în alimente uscate și invers