Africa și fauna sa: animale africane

Animale exotice în AfricaAfrica este un continent uimitor și mare. Fauna din Africa este numeroasă și variată.

Africa este locuită de 5 mii de mamifere, peste 100 de mii de insecte, aproximativ trei mii de specii de păsări. Acest continent are savană, deșert, lacuri, cel mai lung râu Nil și alte râuri. Există aproximativ cinci mii de specii de pești în ele. Și, de asemenea, multe reptile și amfibieni trăiesc pe acest continent..

Să ne uităm la ce animale trăiesc în Africa.

Fauna Africii

Animale din Africa: mamifere.

Următoarele tipuri de mamifere trăiesc în Africa:

 • Bivol african;
 • Iepure de tufiș;
 • Elefant;
 • Hipopotam;
 • Vulpe cu urechi mari;
 • Bongo;
 • Dorcas Gazelle;
 • Câine hienă;
 • Girafă;
 • Zebră;
 • Canna;

Să aruncăm o privire mai atentă la fiecare tip de animal.

Bivol african

Bivol african este un animal foarte periculos, mai ales pentru oameni. Statisticile arată că peste două sute de oameni mor în fiecare an din cauza acestui animal..

Greutatea bivolului ajunge la o tonă, înălțimea este de doi metri, iar lungimea sa este mai mare de trei metri.

Aceste animale se hrănesc exclusiv cu iarbă. Mănâncă douăzeci de kilograme de buruiană proaspătă în fiecare zi..

Bivolii au coarne uriașe răsucite spre interior.

Iepure de tufă africană

Animale care trăiesc în AfricaIepure african Este un mamifer care trăiește în savană. Lungimea iepurelui ajunge la șaizeci de centimetri, iar greutatea ajunge la trei kilograme.

Urechile iepurelui sunt lungi și au o culoare neagră la vârfuri. Capul și corpul sunt gri. Iar picioarele și părțile laterale sunt maro roșiatic. Abdomenul inferior este alb. Coada iepurelui are o culoare interesantă. Este negru deasupra și alb în jos.

Acest mamifer se hrănește numai cu iarbă și apoi noaptea, iar ziua se ascunde de prădători.

Elefant african

Elefant - este cel mai mare mamifer. Există două tipuri de elefanți în Africa: pădure și savană. Să vedem cum diferă elefantul de tufiș de elefantul de pădure.

Diferențe:

 • Elefantul de tufiș este mult mai mare decât elefantul de pădure. Greutatea sa ajunge la opt tone. Iar greutatea elefantului de pădure este de cinci tone;
 • Elefantul de tufiș este mai ușor decât elefantul de pădure;
 • Colții elefantului de tufiș sunt îndreptați în sus, iar colții elefantului de pădure sunt îndreptați în jos.

Elefanții trăiesc în toată Africa. Se hrănesc cu frunze, crenguțe, semințe, rădăcini, fructe și spini.

hipopotam

Animale din AfricaExistă două tipuri de hipopotami în Africa: pitic și comun.

Corpul hipopotamului este gri, acoperit cu o piele foarte groasă. Pentru ca hipopotamii să nu-și ardă pielea, eliberează un lichid roșu special, care este, de asemenea, un agent de vindecare.

Hipopotamii își marchează teritoriul cu excrementele lor. Pentru aceasta își folosesc coada plată. Arată ca un vâsle.

Picioare de hipopotam scurte și groase, au patru degete. Datorită lor, se mișcă ușor pe uscat. Capul hipopotamului este mare, iar gâtul este scurt. Ochii, nasul și urechile sunt pe același plan. Prin urmare, hipopotamii pot rămâne sub apă timp de până la cinci minute..

Greutatea unui hipopotam poate ajunge la trei tone. Înălțimea sa este de un metru și jumătate, iar lungimea sa este de patru metri..

Hipopotamii se hrănesc cu vegetație. Mănâncă patruzeci de kilograme de iarbă pe zi..

Hipopotamii trăiesc în familii. Familia este formată dintr-un lider și cincisprezece sau douăzeci de femei.

Vulpe cu urechi mari.

Vulpea cu urechi mari este un animal prădător. Locuiește în semi-deșerturi și savane. Lungimea animalului ajunge la șaptezeci de centimetri, iar greutatea este de 5,5 kilograme. Se hrănește cu insecte și larve: termite, lăcuste, gândaci, ouă, păsări și chiar rozătoare mici.

Se distinge prin urechile sale mari, care sunt mult mai mari decât capul. Ele ating o înălțime de treisprezece centimetri. Culoarea ei este maro, iar gâtul și burta sunt ușor mai deschise. Vârfurile urechilor, picioarelor și cozii sunt de culoare neagră.

Vulpile trăiesc în perechi sau cu puiet.

Antilope bongo

Animale africaneBongo Sunt mari antilope forestiere. Locuiesc în pădurile tropicale din Africa.

Culoarea acestor animale este foarte interesantă: castaniu cu dungi verticale albe. Coarnele bongurilor seamănă cu o spirală. Au o lungime de 90 de centimetri. Și animalul în sine are o lungime de un metru. Aceste animale cântăresc între 200 și 400 de kilograme.

Familiile Bongo trăiesc. Fiecare familie are șapte până la cincizeci de indivizi. Se hrănește cu bongos pe iarbă, frunze, flori, ramuri, vizuini.

Bongoii trăiesc mult timp - douăzeci și doi de ani.

Gazela - Dorcas

Gazela - Dorcas Este un animal neobișnuit care trăiește în deșertul african și poate rămâne fără apă toată viața.

Se hrănește cu plante: flori, păstăi de salcâm, frunze, fructe. Animalul primește apa necesară de la aceste plante..

Dorcas este un animal mic. Greutatea sa nu depășește 17 kilograme. Animalul are urechi lungi. Paltonul gazelei este maro. Coarne curbate.

Dorcas trăiește în perechi sau familii. Speranța de viață este de cincisprezece ani.

Câine hienă

Ce animale trăiesc în AfricaCâine hienă Este un mamifer prădător. Locuiesc în savane.

Câinele hiena este de culoare roșie, cu pete. Urechile ei sunt lungi și mari. Datorită lor, câinele hiena arată ca niște hiene obișnuite. Coada este lungă și pufoasă, cu vârful albicios. Picioarele au doar patru degete.

Câinii hienă trăiesc în turme. Fiecare haită are până la 18 câini.

Câinii hienă se hrănesc cu animale. Animalele precum gazele, antilopele, zebrele, cannesul devin prada lor..

În medie, câinii hienă trăiesc între zece și cincisprezece ani..

Girafă.

Girafa este cel mai înalt animal care trăiește în savanele din Africa.

Creșterea unei girafe ajunge la șase metri și cântăresc o tonă întreagă. Picioarele sale sunt lungi, în plus, picioarele din față sunt mai lungi decât picioarele din spate. Coada este de asemenea lungă, ajungând la un metru. Există coarne osoase pe cap. Ochii sunt mari, iar limba este destul de mare - 45 de centimetri.

Se culcă foarte rar. Chiar și girafele dorm în picioare. Aceste animale se mișcă foarte repede. Viteza lor poate ajunge la șaizeci de kilometri pe oră..

Girafele trăiesc în turme de până la douăzeci de indivizi. Speranța de viață este de cincisprezece ani.

Zebră

Există trei tipuri de zebre în Africa:

 • Zebra Grevy;
 • Zebra lui Burchell;
 • Zebra de munte.

Locuiesc în diferite părți ale continentului, dar sunt asemănătoare în dungile lor alb-negru din tot corpul. Zebrele cântăresc până la 350 de kilograme. Înălțimea animalului nu depășește 1,5 metri, iar lungimea este de 2,5 metri. Coada zebrelor este destul de lungă - cincizeci de centimetri.

Zebrele trăiesc în familii de șase femele și descendenții lor. Aceste animale dorm în picioare. Se hrănesc cu iarbă, ramuri, arbuști, frunze, scoarță de copac. Zebrele au o durată de viață de treizeci de ani..

Canna.

Kanna este cel mai mare și mai săritor tip de antilopă. Pot sări până la 2,5 metri, să trăiască în păduri, munți, deșerturi și mlaștini.

Culoarea hainei Cannes este diferită. Unele sunt galben-maronii, altele sunt gri-albăstrui, iar altele sunt în general negre. Coarnele acestor animale sunt lungi și ondulate. Lungimea lor poate fi de până la un metru..

Greutatea animalului ajunge la 600 de kilograme, iar înălțimea sa este de aproape doi metri. Cannes trăiește în grupuri de zece. Se hrănesc cu frunze de ramuri, arbuști, iarbă, fructe, rizomi. Durata de viață a Cannesului ajunge la douăzeci de ani.

Familia pisicilor

Următoarea subfamilie de pisici mari și mici trăiește în Africa:

 • Un leu;
 • Leopard;
 • Ghepard;
 • Pisică cu picior negru;
 • Pisica de aur;
 • Caracal;
 • Pisica de nisip;
 • Pisică de pădure;
 • Serval.

Să luăm în considerare mai detaliat câteva dintre aceste tipuri..

un leu

Animale din AfricaUn leu - este un mamifer prădător și mare. Greutatea lor ajunge la 300 de kilograme, iar lungimea lor este de trei metri. Locuiesc în turme mici, formate din mai mulți masculi și femele cu pui..

Leii se hrănesc cu animale copite. Speranța de viață nu depășește cincisprezece ani.

Leopard

Leopard - este o pisică foarte rapidă și puternică. Lungimea corpului ajunge la doi metri. Leopardul cântărește până la șaptezeci de kilograme. Locuiesc în savane, munți și păduri. Aceste animale trăiesc unul câte unul.

Leopardul are o coadă lungă - 110 centimetri. Vederea, ghearele și dinții sunt foarte ascuțite. Acest animal poate vedea perfect chiar și noaptea. Această pisică este diferită de alte feline - blana patată.

Leopardii se hrănesc cu antilopi, iepuri de câmp, maimuțe și chiar păsări..

Caracal.

Caracal este un animal carnivor care trăiește în stepele și Africa goală. Lungimea caracalului nu depășește optzeci de centimetri. Caracalul cântărește puțin - douăzeci și două de kilograme. Acest animal are ciucuri negre pe urechi..

Acest animal vânează noaptea. Prada sa poate fi iepurele, gofrele, antilopele, vulpile, struții și altele..

Acestea sunt animalele africane care trăiesc în Africa!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Africa și fauna sa: animale africane