Piro-stop pentru câini

Piro-stop pentru câini și animale de fermă este un medicament care vă permite să combateți eficient bolile parazitare ale sângelui animalelor. Dacă nu vă ajutați animalul la timp, atunci există un mare risc de a-l pierde. Fără tratament, animalul va muri în câteva zile.

Cel mai adesea, bolile parazitare ale sângelui sunt înregistrate în sezonul cald: începând cu prima topire a zăpezii primăvara și terminând cu primele înghețuri de toamnă. Numai în primăvară (din aprilie până în iunie) se observă mai des un focar de piroplasmidoză (care se produce acut), dar din august până la sfârșitul lunii octombrie animalele sunt mult mai puțin bolnave. Acest lucru se datorează activității căpușelor ixodide - purtători de agenți patogeni ai bolilor parazitare din sânge. Piroplasmidozele se dezvoltă datorită reproducerii active a celor mai simpli paraziți din ordinul Piroplasmida, care distrug celulele sanguine (eritrocite).

Dacă diagnosticul a fost confirmat, medicul veterinar va prescrie terapia. Cele mai eficiente medicamente sunt cele care conțin acetaturat de diminacen. Anterior, a fost necesar să se utilizeze Berenil, Azidine, Veriben și analogii lor, care sunt disponibili sub formă de pulberi. Inconvenientul era că aceste fonduri trebuiau diluate. Și supradozajul lor este extrem de periculos, deoarece se dezvoltă convulsii, vărsături cu bilă, chiar orbire, începând cu edem retinal.

Acum, în medicina veterinară, se folosește un preparat gata preparat (lichid) - Piro-stop pentru câini, pisici și animale de fermă. Este o soluție sterilă de 12% de imidocarb dipropionat, care este utilizată atât pentru injecții intramusculare, cât și pentru injecții subcutanate..

 • Françaieloza.
 • Teileroza.
 • Nuttalliasis.
 • Anaplasmoza.
 • Babezioza.
 • Ehrlichioza.
 • Invazii mixte.

Ca agent profilactic, Pirostop este indicat animalelor din regiuni cu o rată de incidență ridicată. De asemenea, este recomandat câinilor cu risc de atac de căpușe ixodide și, în consecință, infecție cu infecții parazitare din sânge. Acest lucru se aplică cazurilor de plimbări frecvente în parcuri și păduri, excursii de vânătoare sau cabane de vară, precum și atunci când se mută în afara orașului. Astfel, produsul poate deveni o alternativă la picăturile sau gulerele antiparazitare..

Frecvența și dozajul sunt selectate în funcție de scopul utilizării. Pentru prevenirea eficientă a infecției cu căpușe ixodide, este suficientă o singură utilizare la începutul perioadei de primăvară-vară sau cu o zi înainte de călătorie.

Cum funcționează Dog Pirostop

Substanța activă (imidocarb) inhibă inozitolul, de care parazitul are nevoie pentru funcțiile sale vitale. Lipsa inozitolului perturbă formarea și, în consecință, utilizarea în continuare a poliaminelor de către cei mai simpli paraziți. Drept urmare, piroplasmidele mor.

Ca substanțe auxiliare pentru fiecare mililitru, există:

 • 9 mg alcool benzilic;
 • 10 mg de polivinilpirolidonă;
 • 30 mg acid propionic;
 • până la 1 ml de apă pentru preparate injectabile.

Din punctul de vedere al claselor de pericol, Piro-stop este clasificat ca o clasă a treia moderată conform GOST. Aceasta înseamnă că, prin respectarea dozelor și regimurilor de dozare recomandate, probabilitatea efectelor mutagene și embriotoxice poate fi redusă la minimum. În cazuri rare, iritația se dezvoltă în zona de injectare.

Instructiuni de folosire

După cum sa menționat mai sus, Piro-stop pentru câini se administrează subcutanat sau intramuscular. Concentrația terapeutică (terapeutică) în sângele animalului se realizează numai după 18-24 de ore. Medicamentul rămâne în sânge o lună și jumătate până la două luni, ceea ce ajută nu numai la distrugerea tuturor paraziților din sânge, ci și la crearea unui fel de „imunitate”. Dacă în această perioadă câinele este mușcat din nou de o căpușă, atunci imidocarbul care circulă prin sânge va proteja animalul. Substanța activă va rămâne în rinichi și ficat tot acest timp..

În ciuda unei acumulări atât de lungi (acumulare), cu utilizarea adecvată și absența unei reacții alergice la componentele individuale, nu se observă efecte secundare. Nu există pericol pentru femeile însărcinate. Cu toate acestea, ar trebui să vă amintiți câteva nuanțe atunci când utilizați Piro-stop pentru câini:

 • Primele 15 minute după injectarea medicamentului, trebuie să stați în clinică. Aceasta este pentru a se asigura că câinele nu dezvoltă șoc anafilactic (alergii) după administrarea medicamentului. Dacă medicul veterinar observă simptome alergice, atunci sunt introduse imediat medicamente care ameliorează atacul (cel mai adesea atropină 1%).
 • Pentru a nu avea probleme în ziua următoare, este necesar să se injecteze împreună cu Piro-stop și un antihistaminic (de exemplu, suprastină).
 • După 2 zile, trebuie să vizitați din nou clinica veterinară. În primul rând, medicul veterinar va examina animalul de companie pentru a vedea dacă a apărut complicații. În al doilea rând, este necesar să donăm din nou sânge. Dacă piroplasmele sunt din nou detectate în frotiu, atunci este necesară o injecție repetată de Piro-stop în aceeași doză (nu este nevoie să o măriți).
 • Dacă aveți un câine mare, atunci se recomandă să injectați nu mai mult de 2,5 ml într-un singur loc, deoarece este o injecție foarte dureroasă.
 • În caz de contact cu pielea sau membranele mucoase, aceste zone sunt spălate abundent cu apă și săpun (pentru membranele mucoase fără săpun).
 • Produsul trebuie utilizat exclusiv ca soluție injectabilă. Ingerarea accidentală de către animale este un motiv pentru contactul urgent cu medicul veterinar. La recepție, este important să arătați o sticlă de medicament cu o etichetă sau instrucțiunile producătorului. Nu există antidoturi specifice care să neutralizeze acțiunea soluției..

Acum despre doză. Doza de pyro-stop pentru câini este de 0,25-0,5 ml pentru fiecare 10 kilograme de greutate. Dacă trebuie să repetați administrarea medicamentului după câteva zile, atunci este imperativ să îl injectați într-un alt loc (pe de altă parte). Dozele exacte pentru tratament și prevenire sunt selectate de un medic veterinar pe baza rezultatelor examinării animalului, a gravității bolii (în caz de infecție), a greutății corporale și a caracteristicilor individuale ale organismului.

Caracteristici de utilizare

Injecțiile cu pirostop trebuie efectuate de un medic veterinar pentru a oferi imediat animalului primul ajutor dacă apar complicații. Efectuarea de manipulări pe cont propriu în absența unei experiențe adecvate poate duce la efecte secundare. De obicei, înainte de procedură se efectuează un test expres, în funcție de rezultatele căruia se determină necesitatea utilizării soluției.

Este important să nu încălcați instrucțiunile, să nu depășiți dozele recomandate sau să repetați injecțiile mai devreme decât timpul stabilit de medicul veterinar. Principalul ingredient activ rămâne în organism până la două luni, ceea ce corespunde concentrației sale terapeutice optime. Cu administrări repetate înainte de timp, există riscul depășirii concentrațiilor maxime admisibile și a dezvoltării efectelor secundare.

Contraindicații

Contraindicațiile pentru injecțiile Pirostop la animale sunt:

 • hipersensibilitate individuală a corpului la componentele soluției;
 • utilizare simultană cu produse cu inhibitori organici de clor, fosfor și colinesterază;
 • administrarea soluției mai devreme de 4 săptămâni după vaccinarea cu un vaccin viu împotriva anaplasmozei sau babeziozei;
 • introducerea ca agent profilactic pentru indivizii slăbiți.

Pentru animalele predispuse la manifestări de alergie la medicamente, este imperativ să se monitorizeze starea imediat după administrarea soluției.

Câinele este injectat

Efecte secundare

Cu condiția ca manipulările să fie efectuate corect în conformitate cu regulile de asepsie, reacțiile inflamatorii locale nu sunt de obicei observate. În cazuri rare, pot apărea hiperemie și umflături dureroase ale locului de injectare a vaccinului. Astfel de fenomene de obicei nu necesită tratament specific și dispar fără intervenție suplimentară în decurs de 1-2 zile..

Sensibilitatea individuală crescută sau depășirea dozelor recomandate se poate manifesta prin dezvoltarea următoarelor efecte secundare:

 • respirație crescută sau afectată fără efort fizic;
 • ritm cardiac crescut (bradicardie);
 • urinare frecventă și mișcări intestinale;
 • salivare și lacrimare crescute;
 • reactii alergice;
 • tremor muscular;
 • anorexie;
 • transpirație crescută.

Pentru insuficiența cardiacă sau respiratorie, se administrează imediat o injecție subcutanată de sulfat de atropină la o concentrație de 1%. Dacă apar alte reacții adverse, se efectuează terapie simptomatică, inclusiv pentru a reduce sensibilitatea organismului la acțiunea Pirostop folosind agenți de desensibilizare..

Una dintre posibilele reacții adverse atunci când utilizați Pirostop este intoxicația corpului. Se dezvoltă pe fondul morții în masă a paraziților din sânge și a distrugerii globulelor roșii cu un grad puternic de infecție. Pentru astfel de manifestări, se recomandă terapia intensivă cu numirea de sorbanți, hepatoprotectori și administrarea intravenoasă de soluții electrolitice.

Caine trist

Preț

Medicamentul este produs în sticle de sticlă închisă (maro) de 100 ml și în fiole mici de 10 ml și 20 ml. Dacă trebuie să injectați câinele o singură dată, atunci este mai bine să luați o fiolă mică, deoarece după deschiderea sticlei mari, trebuie să o împărțiți în termen de 28 de zile. Flacoanele de 100 ml sunt achiziționate cel mai adesea de către medicii veterinari din clinici, deoarece vor putea să-l folosească înainte de data de expirare. O sticlă nedeschisă de la data producției poate fi păstrată timp de 2 ani.

Prețul pentru 10 ml variază în funcție de marcajul farmaciei veterinare. În medie, costul este de 520 de ruble.

Recenzii

Alexandru:

„Am decis să duc câinele cu mine în natură. Doar acasă am observat că erau căpușe pe el. Am mers imediat la clinica veterinară. Acolo au scos fraierii, au tratat locurile de mușcătură. Dar medicul veterinar a sfătuit să injecteze un medicament pentru prevenire - Piro-stop pentru câini. A explicat ce s-ar întâmpla dacă animalul ar avea piroplasmoză. Desigur, am decis să nu risc. Injecția a fost foarte dureroasă, câinele a țipat. Veterinarul a spus să monitorizeze sănătatea și comportamentul animalului. O săptămână mai târziu, au venit la un examen. Nu au existat semne de boală. Analiza de sânge este perfectă. Acum, înainte de plimbare, folosesc un spray și un guler anti-căpușe, iar la întoarcere acasă examinez cu atenție câinele. ".

Valeria:

„Am observat cum s-a schimbat comportamentul Newfoundler-ului: a devenit slab, a început vărsăturile, temperatura corpului i-a crescut, apetitul practic a dispărut. Dar, mai presus de toate, sângele din urină m-a speriat. Am chemat imediat medicul veterinar acasă. L-a examinat cu atenție pe Laila și a găsit căpușe care băuseră sânge pe ea. Din cauza blănii groase, nu le-am observat eu însumi. Pe baza simptomelor evidente, medicul a sugerat că animalul avea piroplasmoză. A introdus imediat un piropop pentru câini, pus pe picurare. Câteva zile a venit și a picurat-o pe Laila. A luat căpușele cu el, a spus că s-au găsit paraziți în ele. Cred că numai datorită Piro-stop și acțiunilor rapide și competente ale medicului, a fost posibil să-mi salvez animalul de companie ".

Daria:

„Gulerul nu ne-a salvat. Am găsit căpușe în laboratorul meu. Am citit articole despre piroplasmoză de mai multe ori, așa că nu am așteptat simptomele. Am mers imediat la medicul nostru veterinar "de familie", a explicat situația. Căpușele au fost îndepărtate și trimise la laborator. Rezultatul a fost spus rapid: una dintre căpușe a fost un purtător. A devenit înfricoșător pentru animalul meu de companie, dar medicul s-a asigurat că există un medicament minunat care ajută la distrugerea acestor paraziți și la protejarea câinelui pentru încă câteva luni. Piro oprit pentru câini. În această zi, câinele nu era prea bine, locul injectării era ușor umflat. Dar medicul veterinar a spus că nu este înfricoșător, dar dacă starea nu se îmbunătățește dimineața, va trebui să introduceți câinele în spital. Din fericire, după noapte, totul a trecut. Gata cu afecțiunile și nu au existat simptome de piroplasmoză. Un drog grozav, cu adevărat magic. Dacă nu ar fi fost el, mi-aș fi pierdut prietenul. Și am schimbat mijloacele de protecție împotriva puricilor și căpușelor pentru altele mai puternice și mai scumpe ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Piro-stop pentru câini