Nova scotia retriever: tot ce trebuie să știți despre păstrare

Nova Scotia Retriever: tot ce trebuie să știți despre păstrareTollers sunt rase extrem de rare. Există cu greu o sută în spațiul post-sovietic. Deși recent, interesul pentru aceste animale de companie este în continuă creștere. Și acest lucru nu este surprinzător: retriever-ul Nova Scotia are o serie de calități pozitive și un aspect grațios și atractiv..

Dacă decideți să obțineți un astfel de câine, vă vom spune cu plăcere despre această rasă mai detaliat..

Referință istorică

Tollers au apărut în Scoția, de unde și numele lor - Nova Scotia Retriever. A fost menționată pentru prima dată în secolul XYII. Cu toate acestea, calea intrării sale în Europa nu este cunoscută cu adevărat..

Deși mulți manipulatori de câini cred că această rasă este moștenitorul kooikerhondje, pe care taxele sunt similare atât vizual, cât și în comportament.Referință istoricăShelties, Cocker Spaniels și Irish Setters au fost implicați într-o oarecare măsură în dezvoltarea rasei..

În ciuda faptului că taxele de taxare au o origine europeană, selecția fundamentală a avut loc pe continentul american, unde rasa a fost numită „câine mic de rață de râu”.

La mijlocul anilor patruzeci ai secolului trecut, Toller a fost recunoscut în societatea canadiană a crescătorilor de câini, în același timp recuperatorii Nova Scotia s-au întors pe teritoriul european și au început să se disperseze activ în Anglia și țările scandinave. Și în 1987 a fost adoptat standardul inițial al rasei.

Știați? Câinii urăsc îmbrățișarea - o iau ca pe un semn de dominație.

Descrierea rasei

În ciuda faptului că taxele de taxare sunt clasificate printre cei mai mici reprezentanți ai recuperatorilor, acestea sunt încă puternice, puternice și agile..Descrierea raseiSunt vânători agili și iscusiți, întotdeauna gata să aducă plăcere stăpânului lor. Acești câini sunt înzestrați cu calitățile unui însoțitor devotat, capabil să devină un adevărat membru al familiei. Îi iubesc pe oameni la infinit și îi tratează pe copii mici în consecință..

Știați? Câinii au nevoie de un nas umed pentru a determina direcția mirosului.

Date externe și standard

Toller este un câine grațios, cu o structură proporțională și un corp muscular, care seamănă exterior cu o vulpe roșie. Standardul rasei constă din următorii parametri:

 • Înălțimea la greabăn: masculi - 48-51 cm, femele - 45-48 cm.
 • Greutate: masculi - 20-23 kg, femele - 17-20 kg.
 • Musculatura: dezvoltat.
 • Gât: așezat sus, stând în linie cu coloana vertebrală.
 • Cap: larg, în formă de pană, cu o tranziție clară de la frunte la bot.
 • Ochi: mediu, în formă de migdale.
 • Nas: ecoul culorii principale, vârful este negru sau maro deschis.
 • Urechi: triunghiular, situat pe cartilaj, vârfurile în contact cu pomeții.
 • Coadă: când este calm, ușor coborât (chiar sub linia din spate), lungimea ajunge la joncțiune.
 • Lână: de lungime medie, elastică, uniformă, densă, cu un substrat hidrofug. O ușoară ondulație poate fi prezentă pe coadă, urechi și spate..
 • Culoare: strălucitor, de la bej deschis la foc. Marcaje albe permise.
 • Durata de viață: 12-14 ani.
Date externe și standard

Consultați alți reprezentanți Retriever: chesapeake bay retriever, de aur și retriever cu părul drept.

Caracter și temperament

Retrieverii Nova Scotia se disting prin prietenie, sunt întotdeauna de bună dispoziție, sunt gata să facă ceva util în orice moment. Acești câini adoră să alerge, să înoate și să aducă mingea..

Știați? Câinii sunt capabili să înțeleagă aproximativ 250 de gesturi, pot număra până la cinci și pot rezolva probleme simple de matematică. Inteligența lor poate fi comparată cu cea a unui copil de doi ani..

Tollers sunt cursanți excelenți, prin urmare sunt adesea implicați în astfel de domenii:

 • salvatori;
 • doctorii;
 • ghiduri pentru nevăzători;
 • bone pentru bebeluși, fericiți să se joace cu copiii;
 • vânători.
Caracter și temperamentÎn plus, acești câini sunt folosiți cu succes pentru inspecție la vamă. Taxele sunt rezervate străinilor, dar se obișnuiesc repede cu ea. Dar ei aleg un proprietar (conform principiului conducătorului haitei) și îl ascultă exclusiv.

Vă sfătuim să aflați mai multe despre reprezentanții raselor de câini de vânătoare în cinci părți: unu, 2, 3, 4, 5, afla de asemenea care câini sunt potriviți pentru copii.

Retrieverii din Noua Scoție sunt deștepți, așa că, atunci când sunt plictisiți, devin tari și energiile lor distructive.

Abilități de vânătoare

Nova Scotia Retriever este o rasă uimitoare care prezintă un talent inimitabil pentru a atrage și transporta păsările de apă.

Câinele, jucându-se, atrage rața la distanța împușcăturii. Faptul este că păsările își pierd sensibilitatea când văd un câine care se zbate pe mal..Abilități de vânătoareDupă împușcare, câinele aduce proprietarului vânatul ucis sau rănit. Prin urmare, acești câini au câștigat un alt nume - „câini atrăgători de foc”.

Important! Dacă tollerul nu vânează, el va deveni letargic și letargic..

Cât costă un cățeluș

Preț mediu pentru un cățeluș Scottish Retriever - 700-2500 USD.

Este posibil să păstrați în apartament

Datorită dimensiunilor lor reduse, taxele pot locui într-un apartament. Dar trebuie avut în vedere faptul că această rasă este greu de tolerat singurătatea și are nevoie de plimbări lungi regulate..

Cel mai adesea, apartamentele mici și frumoase sunt deseori alese. rase decorative de câini. Prin urmare, vă va fi mai ușor să păstrați în apartament: Yorkshire Terrier, chihuahua, pomeranian, Jack Russell terrier, mops, buldog francez, shih tzu sau pechinez. Aflați și care sunt rasele hipoalergenic.

În plus, animalul de companie trebuie să aibă un loc permanent. Apropo, acestei rase îi place să doarmă pe mobilier tapițat..Este posibil să păstrați în apartamentMai mult, este mai bine să nu existe mirosuri străine în camera în care locuiește toller. Cel mai bun site pentru un retriever din Noua Scoție este o volieră lângă casă și ar trebui să existe un vânător în familie..

Instruire și educație

Elementele educației trebuie așezate imediat din primele zile de ședere a cățelușului în casă..

Și este necesar să instruiți taxele de taxare în echipe de la vârsta de șase luni, după o vaccinare completă. Echipele principale vor avea nevoie de mult timp pentru a se antrena și fiecare tehnică va trebui să fie lustruită activ.

Caracteristicile care trebuie luate în considerare atunci când antrenează taxele sunt încăpățânarea și activitatea..

Pentru ca procesul să meargă corect, proprietarul trebuie să aibă autoritate necondiționată cu animalul de companie și să efectueze toate exercițiile în mod clar și în etape, fără a schimba tactica pentru a mulțumi câinele..

Citește și care sunt avantajele și dezavantajele de a fi antrenor, de unde să începeți antrenamentul câinilor pentru un începător, cum să înveți comenzile unui câine „Dă-ți laba”, "Mie" și cum să înveți obediența unui câine.

Monotonia va deveni doar inamicul antrenamentului. Toller se va plictisi și va trece la jocuri mai des. Cursurile ar trebui să conste dintr-o varietate de exerciții care nu vor permite câinelui să se obișnuiască și să se săture de monotonie..

Activitate fizică: jocuri și plimbări

Retrieverii Nova Scotia sunt foarte rezistenți, dar această trăsătură trebuie tratată cu înțelepciune. Dacă nu dedicați timpul adecvat mersului, câinele va dispărea și va chinui proprietarul.Activitate fizică: jocuri și plimbăriDeoarece tollerul este un câine activ, își va urma proprietarul cu mare plăcere în plimbări sau în timpul unei alergări. Cu toate acestea, nu uitați că animalul de companie trebuie ținut în lesă..

Important! Fiecare lecție trebuie să fie scurtă și cât mai intensă posibil. Aceasta este singura modalitate de a păstra atenția recuperatorului și de a oferi activitatea fizică necesară..

Acești câini nu pot adera întotdeauna la direcția aleasă și sunt ușor distrași de trecători..

Mai presus de toate, Scottish Retriever iubește să se jefuiască în apă: să înoate, să obțină diverse obiecte. Puteți juca flyball cu el sau puteți face agilitate.

Cum să-ți pese

Retrieverii din Noua Scoție arată impunător și impresionant. Dar această stare nu poate fi realizată decât cu o îngrijire adecvată și sistematică..

Tratamente pentru apă și îngrijirea părului

Principala dificultate în îngrijirea unui toller este necesitatea obligatorie de a-l pieptăna și peria. În timpul năpârlirii, acest lucru va trebui făcut cel puțin de două ori pe zi..

Este necesar să spălați reprezentanții acestei rase numai după cum este necesar (deși procedurile de apă fără detergenți pot fi aranjate cel puțin în fiecare zi).Tratamente pentru apă și îngrijirea păruluiÎn acest caz, ar trebui să utilizați șampoane speciale. Dacă haina este prea murdară, puteți folosi săpun neparfumat..

Important! Șampoanele nu trebuie folosite fără motiv - ele spală lubrifiantul natural care acoperă haina taxatorului.

Gheare

Trebuie să tăiați ghearele numai iarna (o dată la 1,5-2 luni). Vara, se macină cu succes pe asfalt.

Dinții

Curățarea dinților este o procedură preventivă și se efectuează numai atunci când este necesar.

Ochii și urechile

Este necesar să examinați periodic (zilnic) urechile Scottish Retriever și, dacă este necesar, să le spălați cu o loțiune specială.

Ochii ar trebui să fie examinați în mod constant pentru roșeață. De câteva ori pe săptămână, urechile și ochii sunt șterse cu un tampon umed.Bazele unei diete echilibrate

Bazele unei diete echilibrate

Tollers nu sunt rase alergice, deci pot fi hrănite cu standard mâncare uscată. În același timp, mâncarea naturală este cea mai bună soluție pentru viața unui câine sănătos. Baza dietei ar trebui să includă:

 • carne (zilnic);
 • măruntaie;
 • pește (cod, somn) (la fiecare 5-7 zile);
 • produse lactate (brânza de vaci se administrează o dată pe săptămână);
 • cerealele (hrișcă, fulgi de ovăz, orez, grâu) ar trebui să fie составля ale dietei;
 • legume (varză, dovleac, morcovi).

O regulă importantă este că trebuie respectat echilibrul nutrienților.

Important! Tollers-urile sunt veritabile glutoni, dar nu ar trebui să le supraalimentați, deoarece tind să fie obezi.

Beau o mulțime de taxe. Prin urmare, asigurați-vă că există apă proaspătă în vas..

Despre sănătate

În general, taxatorii sunt câini sănătoși, dar nimeni nu a reușit să evite bolile ereditare. Deși cu îngrijire adecvată, animalul dvs. de companie va trăi fericit până la adâncime.Despre sănătate

Vaccinări necesare

La fel ca multe rase, Scottish Retrievers au nevoie de vaccinări.. Mai mult, campania preventivă începe încă de la 1,5 luni.:

Citiți mai multe despre, când puiul este vaccinat pentru prima dată.

 • 1,5-2 luni. Vaccinarea împotriva hepatitei, ciumei, enteritei, adenovirozei. Revaccinarea se efectuează după 2-3 săptămâni;
 • 6-7 luni (după schimbarea dinților) vaccinarea se repetă. În plus, adăugați vaccinuri antirabice;
 • 1 an. Toate vaccinările se repetă. În viitor, vaccinarea se efectuează anual.

Posibile boli

Retrieverii din Noua Scoție sunt susceptibili la boli virale. Prin urmare, până când câinele va finaliza cursul complet de vaccinare, acesta ar trebui ținut în carantină strictă..Posibile boliÎn al doilea rând, ar trebui menționată o astfel de problemă ca paraziții, care pentru orice câine este o boală destul de comună.

Vă va fi util să știți cum să vindecați un câine de la: puricii, păduchi, căpușe (ureche și subcutanat), lipsind și viermi.

În plus, taxatorii pot suferi de următoarele boli:

 • boli oculare. Atrofia retinei și anomaliile oculare sunt cele mai frecvente la această rasă;
 • displazia șoldului;
 • Boala Addison;
 • surditate;
 • enterocolită.

Important! Pentru ca animalul să se simtă bine, trebuie prezentat medicului veterinar la fiecare șase luni. Orice boală este mai bine tratată în stadiile incipiente..

După cum puteți vedea, Scottish Retriever au atât trăsături pozitive, cât și negative. Prin urmare, înainte de a vă face un astfel de prieten cu patru picioare, ar trebui să cântăriți argumentele pro și contra.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Nova scotia retriever: tot ce trebuie să știți despre păstrare