Caracteristici detaliate și descriere a rasei de câine ciobanesc din europa de est

Ciobanesc din Europa de Est

În acest articol voi vorbi despre câinele ciobănesc din Europa de Est, voi da descrierea și caracteristicile sale și voi lua în considerare standardele. Voi enumera caracteristicile caracterului și aspectului rasei. Îți voi spune despre antrenament și îngrijirea unui câine.

Descrierea și caracteristicile rasei Ciobanesc din Europa de Est

Câinele Ciobănesc din Europa de Est are 90 de ani. Au început să reproducă VEO în URSS în anii 30 ai secolului XX, cu toate acestea, au fost recunoscuți oficial ca rasă în anii `60. Europenii estici au fost retrași pentru a proteja teritoriile mari, pentru a ajuta la operațiunile de salvare, pentru a servi la frontieră și în unitățile militare. Există și soiuri: occidentală, central-europeană, orientală îndepărtată, sudică.

La greabăn, un astfel de câine ciobănesc atinge 65-75 cm, iar în greutate 35-61 kg, arată mare.

Culoarea BEO este diferită, culoarea corpului este diferită de culoarea botului și a capului. Gama de nuanțe de culoare variază de la negru la gri deschis, de la maro la roșu.

Lungimea hainei este medie sau lungă, haina este grosieră, aproape de corp.
BEO poate fi de lungime medie sau cu părul lung
BEO poate fi de lungime medie sau cu părul lung

Reguli pentru păstrarea și îngrijirea unui câine

Este necesar să mergeți pe VEO de cel puțin 2 ori pe zi. Câinele ar trebui să dea afară emoțiilor și energiei, pentru a nu se retrage și a nu se deprima..

Dieta trebuie să conțină carne crudă sau fiartă, produse lactate fermentate, alimente lichide și uscate, legume. O cantitate suficientă de vitamine va oferi câinelui mâncare "Purina", care trebuie selectată în funcție de rasă și vârstă..

Nutriția puiilor trebuie îngrijită într-un mod special. Orezul și terciul de ovăz, suplimentele de vitamine și produsele lactate fermentate cu conținut scăzut de grăsimi ar trebui să fie prezente în dieta unui organism în creștere..

Nu este recomandabil să tăiați un câine ciobanesc din Europa de Est, haina asigură câinelui protecție și căldură și crește încet.

Muda mare are loc de două ori pe an, dar trebuie să piepteneți părul animalului dvs. de trei ori pe săptămână.

Au un miros specific de lână, spălarea frecventă a câinelui nu va schimba acest lucru și va afecta starea hainei. Este important să nu exagerați cu frecvența scăldatului, chiar dacă locuiește într-un apartament..

O puteți păstra atât într-un apartament, cât și într-o casă privată. Cu toate acestea, într-un apartament, câinele se va plictisi, deci va dura mult mai mult timp pentru a merge..

Nu este recomandabil să păstrați BEO pe lanț. Lesa va interfera cu sarcinile de pază și va asupri câinele.

Câinele are nevoie de o incintă gratuită sau de plimbări lungi
Câinele are nevoie de o incintă gratuită sau de plimbări lungi

Natura păstorului est-european

Prin temperament, este prietenoasă și rezistentă la stres și la schimbările externe.

Ciobanescul de est din Europa este cunoscut ca un gardian excelent, este imposibil să-l seduci cu o bucată de cârnați sau să-l sperii cu sunete puternice. Un câine dresat va urma fără îndoială comenzile proprietarului, chiar dacă animalul de companie nu vrea.

Ar trebui să fie început de persoane echilibrate și exigente, care duc un stil de viață activ și sunt gata să meargă câinele des și mult timp. Câinele se înțelege bine cu copiii și animalele de companie, evită conflictele, se joacă cu atenție.

Puteți obține un câine ciobanesc din Europa de Est nu numai ca paznic, ci și ca prieten fidel, un reprezentant al acestei rase este atașat proprietarului și este complet devotat acestuia.

Avantaje ale rasei:

 • Inteligență
 • Devotament
 • Munca grea
 • Prietenie
Câinii Ciobănesc din Europa de Est sunt extrem de inteligenți
Câinii Ciobănesc din Europa de Est sunt extrem de inteligenți

Minusuri:

 • Dimensiuni mari
 • Activitate excesivă
 • Miros specific de lână

Instruire

Câinele Ciobănesc din Europa de Est învață ușor și rapid, iubește să asculte proprietarul și să urmeze comenzile.

Puteți începe antrenamentul la 2 luni.

Este mai bine să începeți antrenamentul cu comenzi simple și să treceți de la ușor la dificil. Într-un mod jucăuș, câinii învață deosebit de bine. Dacă proprietarul nu are timp să antreneze și să antreneze câinele, este mai bine să contactați un club special unde câinele va fi antrenat.

Sănătate VEO

Boli inerente rasei:

 • Boli ale articulațiilor
 • Displazia articulațiilor șoldului
 • Artrită
 • Volvulusul stomacului

Vaccinarea trebuie să aibă loc conform schemei de vaccinare:

 1. Prima vaccinare se administrează la 2 luni.
 2. Vaccinarea se repetă după 3 săptămâni.
 3. Un cățeluș de jumătate de an are nevoie de vaccinare împotriva rabiei, iar o vaccinare cuprinzătoare se efectuează la un an de la naștere.
 4. La maturitate, un cioban trebuie vaccinat în fiecare an..

Prevenirea bolilor la câinele ciobanesc este menținerea unei diete, evitarea alimentelor interzise pentru câini și vizitarea unui medic veterinar.

Controalele regulate la clinica veterinară vor ajuta la identificarea predispoziției unui câine la boală și la evitarea acestora.

Cât costă un cățeluș

Prețul pentru un cățeluș începe de la 15 mii de ruble
Prețul pentru un cățeluș începe de la 15 mii de ruble

Prețul pentru un cățeluș ciobanesc din Europa de Est începe de la 15 mii de ruble. La adăposturi și crescători puteți cumpăra un cățeluș cu pașaport și pedigree. Prețul depinde în mare măsură de puritatea sângelui, genealogia, culoarea.

Dacă problema pedigree-ului este fundamentală pentru viitorul proprietar, atunci este mai bine să conveniți cu privire la achiziționarea unui cățeluș înainte de împerechere.

Caracteristici de reproducere

Au încercat să elimine rasa VEO o singură dată, este important să urmărească sângele prin pedigree. Mai bine să petreci mai mult timp, dar fii sigur de puritatea sângelui.

Câinele Ciobănesc din Europa de Est este cel mai bun prieten care nu te va lăsa niciodată în necaz și un paznic minunat. Un câine rezistent și muncitor va câștiga inima oricărui proprietar și se va înțelege bine în orice condiții climatice.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristici detaliate și descriere a rasei de câine ciobanesc din europa de est