Rasa de câine smooth fox terrier - un domn printre câini

Fox terrier netedÎn lumea modernă, există două tipuri de vulpi terrier - cu părul neted și cu firul de păr. Principalii strămoși ai terrierului cu păr neted sunt: beagle, buldog, ogar. Această rasă a fost mult timp populară în rândul englezilor. vânători, de vreme ce nu și-a pătat blana atunci când dădea joc în vizuini. Mulți manipulatori de câini remarcă marea similitudine externă dintre fox terrier cu păr neted și rasă. Jack Russell terrier, dar există diferențe categorice între animale.

Evaluarea performanței și informații

Este demn de remarcat faptul că rasa Fox Terrier s-a dovedit a fi excelentă în timpul operațiunilor militare din Primul Război Mondial..

 • Speranța de viață: 12-15 ani.
 • Gunoi: 3-5 pui.
 • Grup: vânătoare.
 • Culoarea hainei: alb cu pete maronii.
 • Lungime lână: mic de statura.
 • Molting: moderat.
 • Greutate: 6-8 kg.
 • Marimea: până la 40 cm la greabăn.
Fox terrier neted

Originea rasei și scopul

Vulpierul elegant a fost văzut pentru prima dată la sfârșitul secolului al XVIII-lea. În acest moment, vânătoarea de vulpi a început să fie deosebit de populară, în special în Anglia. Acesta este motivul pentru care a crescut o astfel de rasă de vânătoare. câini, care poate scoate bursucii și vulpile din găurile lor.

Până în prezent, din păcate, nu s-au păstrat înregistrări științifice specifice ale crescătorilor. Cu aceasta se leagă secretul dezvoltării acestei rase. Cu toate acestea, se poate presupune că selecția a implicat o rasă cu o cantitate mare de pigment, care a fost reflectată în Fox Terrier..

Cea mai recunoscută rasă pură câine începutul secolului al XX-lea a devenit un Fox Terrier neted. În acest moment a început să fie popularizată în mod activ lucrarea filmografică „Omul subțire”, în care Asta, un câine din această rasă, a jucat un rol important..Timpul nostru este o eră a schimbărilor. De aceea, mulți englezi au un Fox Terrier cu păr neted, nu doar ca animal de companie, ci ca paznic. Rasa este capabilă să demonstreze un caracter cu adevărat luptător, în ciuda dimensiunilor mici..

Aspect - cerințe pentru standard

Câine Rasa Fox Terrier cu păr neted nu are dimensiuni mari. Picioarele ei sunt la fel de medii ca spatele. În general, fizicul ei seamănă cu un cal de călărie, care poate da o împingere puternică prin membrele posterioare și poate împinge corpul mult înainte..

Adică, principala caracteristică individuală a acestei rase este compactitatea, care nu este împovărată cu un fizic dur și constrâns..

Știați? În 1928, Igloo Fox Terrier era un membru cu drepturi depline al echipei amiralului Byrd într-o expediție în Antarctica..
Foarte des această rasă este numită standardul frumuseții câinilor. Culoarea principală este albă cu pete maronii. Cu toate acestea, există vulpi terrieri de culoare albă netedă.. Vorbind despre descrierea rasei, ar trebui subliniate următoarele standarde:Fox terrier netedOchii sunt adânci, mici, strâns distanțați și întunecați în nuanță. Expresia ochilor indică un animal inteligent și activ.

Urechile Fox Terrier sunt mici, în formă de V. Nu ies în direcții diferite, ci aderă la față și la pomeți.

Vă recomandăm să citiți despre rase de câini de vânătoare atât de populare precum whippet, Welsh Terrier, Vizsla maghiară, spaniel, setter irlandez, kern terrier, jagdterrier, câine afgan, Shar Pei, ca, akita inu, pointer englez, teckel, weimaraner, rodezian și Thai ridgebacks.
Fălcile acestei rase sunt foarte puternice, cu o mușcătură pronunțată de foarfecă. Botul este alungit, iar nasul este clasic, negru.

Coada animalului de companie este foarte înaltă și puternică. Adesea din copilărie câini această rasă își pierde coada când este andocată. Este important să rețineți că, în caz de boli, abateri în sănătatea animalului, coada acestuia va fi îndoită într-un inel sau atârnă.

Învelișul Smooth Fox Terrier este neted și drept. Are un strat subțire dur și foarte dens. Toate acestea arată foarte organic în combinație cu culoarea albă a animalului. Uneori, împreună cu maro, există pigmenți negri pe corpul unui animal..Fox terrier neted

Caracter

Terrierii vulpi netezi sunt animale loiale. Ei sunt capabili, în cel mai scurt timp posibil, să se atașeze de stăpânii lor și să nu mai „rămână în urmă”. În același timp, aceștia solicită familiei lor, deoarece necesită atenție și activitate fizică activă..

Dacă nu este cazul, pot să apară lătrături regulate și comportamente neobișnuite. câini. Reprezentanții acestei rase trebuie să fie în centrul atenției. Se înțeleg bine cu copiii, își tolerează „agresiunea” și răspund cu bucurie la ofertele de joacă.

În același timp, Fox Terrierii sunt animale geloase. Deși pot arăta afecțiune tuturor celor din jur, au întotdeauna o atitudine specială față de proprietar. Dacă îl văd mângâind un alt animal de companie, pot fi jigniți sau chiar agresivi. Acesta este motivul pentru care cel mai bine este să aveți un animal de companie..Fox terrier netedCa mulți terieri, reprezentanții părului neted sunt foarte jucăuși și adoră să alerge după tot ce mișcă. Prin urmare, trebuie să vă monitorizați întotdeauna animalul de companie, deoarece acesta poate fi pierdut absolut oricând..

Jucausul fox terrierului cu păr neted este, de asemenea, un dezavantaj, deoarece atunci când interacționează cu alte animale, în principal pisici, sunt frecvente cazuri de agresiune. Pe de altă parte, această calitate indică un potențial bun de supraveghere..

Care gazdă este potrivită?

Dacă proprietarul este un iubitor de vânătoare de câini, atunci trebuie să aibă acest animal de companie. De asemenea, merită să ne gândim la fermierii sau iubitorii obișnuiți de câini „afectuoși și blânzi”, dar în același timp câini „puternici și curajoși”.

Deoarece fox terrierul este un animal de companie activ, are nevoie de un proprietar adecvat. Acest câine este departe de a fi leneș, deoarece necesită o atenție constantă și explorarea de locuri noi. Câinele se va recomanda perfect persoanelor care duc un stil de viață activ..Fox terrier neted Este mai bine să nu aveți reprezentanți ai acestei rase pentru cei care nu au suficient timp, dorință sau putere pentru a asigura viața reală a animalului lor de companie.. Puteți obține chiar și un fox terrier cu păr neted într-un apartament, cu condiția să vă puteți oferi animalului de companie plimbări lungi și energice.

Instruire și educație

Fiecare proprietar vrea ca animalul său de companie să fie obiectul adorației universale. Acest lucru poate fi realizat numai prin persistență antrenamente și antrenează-ți animalul de companie, deoarece oamenilor nu le plac câinii obraznici, puternici și necurați.

Fox terrierul neted poate prospera într-o familie în cel mai scurt timp. Cheia acestui lucru este antrenamentul, care transformă un mic bătăuș într-un domn mic, dar bine educat..

Important! Trebuie să vă antrenați animalul de companie înainte de hrănire, deoarece după aceasta bebelușului îi place de obicei să facă un pui de somn timp de o oră sau două.
Primul proces de antrenament cu reprezentanții acestei rase începe din momentul în care catelul apare în casă. Cel mai important lucru în acest proces este regularitatea. Deci, antrenamentul ar trebui să fie de cel puțin 15 minute de 3 ori pe zi..Fox terrier netedÎn primul rând, această dinamică se datorează faptului că cățelușul va învăța să se supună într-un mod jucăuș, fără a obosi.

Ar trebui să începeți să pregătiți un Fox Terrier neted de la bază: „Stai”, „Culcă-te”, „Aproape”. O condiție prealabilă este menționarea constantă a numelui cățelușului, astfel încât acesta să înceapă să înțeleagă că i se adresează. O comandă va trebui repetată de multe ori și împinge catelul la anumite acțiuni.

Important! Nu exagerați niciodată cu antrenamentul, nu folosiți pedeapsa fizică sau suprimați demnitatea câinelui.
Va fi mai dificil să înveți comanda „Vino la mine”. Cel mai bine este să începeți imediat cu calea ușoară: luați o delicatese, plecați și chemați animalul de companie. Această metodă este 100% testată și poate garanta succesul chiar și în cele mai grave cazuri. Ar trebui să vă încurajați întotdeauna animalul de companie dacă a executat corect comanda..

Cum să alegi un cățeluș și prețul acestuia

Înainte de a cumpăra un cățeluș Smooth Fox Terrier, este imperativ să se determine scopul unei astfel de achiziții. Faptul este că mulți oameni cumpără terrier nu pentru a deveni membru al familiei, ci pentru a participa la expoziții și la diferite concursuri.PuiiAtunci când alegeți sexul unui animal de companie, este important să rețineți că personajele sexelor opuse sunt diferite. Într-un caz, personajul este afectuos, blând și loial, iar în celălalt - dur și constant jucăuș, dar și loial stăpânului său. Blana terrierului trebuie să fie strălucitoare, iar cățelul în sine trebuie să fie bine hrănit și cu pașaport.

Dinții bebelușului trebuie să aibă 4 canini și 6 incisivi. Toți puii sunt, de asemenea, deparazitari pentru sănătatea și siguranța familiei.

De asemenea, ar trebui să vă întrebați despre dieta puilor la magazin. În cazul utilizării mâncare uscată nu există consecințe negative dacă continuați să hrăniți animalul de companie cu acest aliment.

Verificați cea mai bună mâncare pentru câini premium- și clasa super-premium.
Desigur, este mai acceptabil să folosiți alimente naturale, dar trecerea la noua hrană ar trebui să fie lină, astfel încât catelul să se obișnuiască cu noua dietă..

Catelul trebuie să aibă cel puțin 2 luni în momentul cumpărării. Mai întâi ar trebui să te uiți la animalele de companie ale acestei rase la diferite expoziții, unde profesioniștii, probabil, vor putea spune și vor povesti despre acest câine ei înșiși..Fox terrier netedPrețul unui Fox Terrier neted fluctuează, dar în medie o persoană în vârstă de 2 luni costă aproximativ 100 USD.

Condiții de viață și întreținere

Fox terrierul neted iubește un stil de viață activ. De aceea, mulți iubitori de câini se tem să aibă acest animal într-un apartament în care nu există altceva decât 4 pereți. Cu toate acestea, o zonă deschisă nu este cel mai important atribut al unui loc bun de locuit..

Totul depinde de abilitatea și abilitatea de a petrece timp mergând cu terrierul. Dacă este posibil, chiar și în cel mai mic apartament cu o cameră, câinele se va simți grozav..

Este recomandabil să oferiți animalului dvs. propriul colț, de exemplu, un pat mic pentru câini. Acest lucru este important pentru ca câinele să se simtă ca un membru deplin al familiei și să aibă întotdeauna propriul său spațiu pentru odihnă..

Îngrijire

Multe rase de câini necesită îngrijire regulată și serioasă. Fox terrierul cu păr neted nu face parte din această categorie de animale de companie, deoarece pe lângă mersul în aproape orice, se poate îngriji de sine.Fox terrier netedCa parte a îngrijirii unui Fox Terrier cu păr neted, ar trebui să vă concentrați asupra unor componente de îngrijire precum: lână, îngrijirea urechilor și unghiilor, mersul cu un animal de companie și dietă nutriție.

În ciuda sensibilității în îngrijire, animalele de companie din această rasă vor fi mai mult decât fericite dacă li se acordă o atenție puțin mai mare decât de obicei.

Lână

Învelișul terrier al acestei rase este neted. Din când în când se recomandă curățarea acestuia cu o perie specială cu păr tare. Acest lucru se face astfel încât părul să crească în aceeași direcție, iar stratul de îmbrăcăminte să nu cauzeze neplăceri câinelui..

Știați? Drummer Jack este unul dintre cei mai populari fox terrieri. A slujit în regimentul de gardă engleză și a primit o medalie de serviciu general.
Paltonul terrierului este capabil să protejeze perfect animalul de companie de căldură și murdărie, care cade rapid după ce a ajuns pe palton. În ciuda faptului că mulți terieri pot provoca alergii în proprietarii lor, această rasă este complet non-alergenică și se poate înțelege cu absolut toți oamenii.pensule

Urechi, ochi, dinți, gheare

Dinții animalului de companie, la fel ca ochii, necesită îngrijire și intervenție numai dacă au fost deteriorați sau în legătură cu anumite aspecte boli. Acest lucru nu se poate spune despre gheare, deoarece acestea nu se macină întotdeauna singure, ceea ce poate provoca disconfort atunci când câinele se mișcă..

De aceea este necesar să le verificați în mod regulat starea și, dacă este necesar, să le tăiați cu foarfece speciale. Urechile Fox Terrierului Smooth au nevoie de îngrijire. Periajul lunar este o parte necesară a îngrijirii animalelor de companie..

Baie

Necesitatea de a scălda un animal de companie se poate datora doar a doi factori: poluarea ca atare sau ca urmare a desfășurării în noroi. Cu toate acestea, câinelui nu-i deranjează să se stropească în apă, drept urmare poate fi spălat cu șampoane speciale ușoare..

Este interzis să faci baie fox terrierului des, deoarece poate răci. O altă problemă secundară poate fi o boală a părului exterior și axial, care apare ca urmare a uscării prelungite a animalului..Baie

Mersul pe jos

Mersul pe jos și plimbările lungi sunt proceduri extrem de necesare pentru un animal de companie. În același timp, este recomandabil să folosiți o lesă specială sau ham, deoarece fox terrierul este capabil să țină pasul cu tot ceea ce intră în mișcare.

În cazul în care câinele este ținut în curte, este necesar să vă faceți griji în prealabil cu privire la crearea unui gard, care va deveni o barieră pentru terrier..

Alimente

Un Fox Terrier neted ar trebui hrănit ca majoritatea câinilor - cel puțin de două ori pe zi. Cantitatea de alimente consumate depinde direct de metabolism și de caracteristicile specifice ale animalului de companie.

În funcție de activitate, se alege și frecvența hrănirii, deoarece cu sarcini grele și plimbări regulate, puteți hrăni terrierul de 4 ori, dar în porțiuni mai mici.

În medie, un terrier ar trebui să mănânce două boluri de alimente uscate pe zi. Este important să rețineți că conține toate oligoelementele necesare. Cu toate acestea, ele nu vor înlocui niciodată mâncarea reală pe care o consumăm: terci, carne și legume..AlimenteÎn ciuda gustului câinelui, trebuie să combinați mâncarea cu toate elementele de hrană uscată și naturală. Este destul de ușor să observați că mâncarea este construită incorect.

În cazul în care câinele mănâncă în exces, va fi foarte dificil să-i simți coastele chiar și atunci când este apăsat. Dacă câinele este subnutrit, atunci coastele sale vor fi vizibile..

Sănătate și boli caracteristice

Fox terrierul neted este foarte rar supus bolii. Principalii dușmani ai acestei rase sunt:

 • epilepsie;
 • Diabet;
 • surditate;
 • cataractă.

Cel mai mare pericol pentru animal este alergiile alimentare. Lucrul este că este destul de dificil să se distingă această boală de alte reacții alergice, iar câinele va suferi de boală până când produsul care cauzează boala este identificat.Fox terrier netedBoala se poate dezvolta în cel mai scurt timp posibil. Singura modalitate de a testa alergiile alimentare este să vă schimbați dieta. Dacă animalul de companie este sensibil la schimbarea hranei, atunci problema poate sta într-un alt tip de alergie..

În mod separat, trebuie menționată și dermatita, de la care nu este asigurată nicio rasă existentă. Această boală poate apărea din cauza mușcăturii de purici, a expunerii la praf, a sporilor de mucegai.

Important! Înainte de clasic vaccinări deparazitarea câinelui este obligatorie.
Astfel, fox terrierul neted este un prieten excelent și de încredere pentru întreaga familie. Aceasta este o rasă activă și veselă care nu va lăsa indiferent niciun copil. Ea poate aduce o mare bucurie tuturor dacă este crescută în dragoste și cu o pregătire adecvată..

Versatilitatea, bunătatea și loialitatea sunt trăsăturile principale ale unui animal de companie. Această caracteristică a terrierului i-a adus o popularitate imensă în întreaga lume.. Fox terrier

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rasa de câine smooth fox terrier - un domn printre câini