Organe de pui în dieta câinilor: ce se poate da și ce nu?

Subprodusele de pui, precum măruntaiele, labele, pielea, oasele, capetele, gâturile, scheletele cu resturi de grăsime au o valoare energetică ridicată și sunt populare pentru animalele de companie cu patru picioare. Carnea de pui rareori provoacă o reacție alergică la câini, deci poate fi utilizată la întocmirea unui meniu dietetic.

Oase de pui

De îndată ce cățelușul apare în casă, în primul rând, se pune problema hrănirii acestuia. Un corp tânăr necesită o varietate de substanțe nutritive care sunt esențiale pentru un corp în curs de dezvoltare. Oasele sunt cel mai important aliment pentru pui, ele conțin substanțe de construcție precum proteine, calciu, var, lipici etc. Este util ca câinii tineri să mestece oasele, mai ales când dinții se schimbă de la 4 la 6 luni, acest lucru accelerând procesul de schimbare.

Oasele animalelor sunt utile ca sursă de calciu. Carnea conține puțin din ea, mai mult fosfor, iar calciul este mai util câinilor decât fosforul. Calciul din oase este ușor absorbit. Odată cu prezența regulată a oaselor în dieta câinelui, nu este nevoie de aport suplimentar de calciu. Oasele trebuie date crude. Sucul gastric le dizolvă și devin o sursă de calciu natural și fosfor, precum și substanțe care sunt materiale pentru formarea cartilajului în articulații. Dar oasele tubulare de pui sunt strict contraindicate.!

Este deosebit de periculos dacă câinele a mâncat oase fierte, la gătit, toți nutrienții sunt eliminați din ei, își schimbă structura și, când intră în stomac, se transformă pur și simplu în praf.

Oasele tubulare sunt foarte periculoase, în special pentru rasele de câini mici. Sunt fragili, atunci când sunt roși, se împart în bucăți ascuțite care pot deteriora esofagul animalului, motiv pentru care nu ar trebui să li se administreze.

Oasele nu trebuie administrate ca principal aliment: sunt slab digerate, pot provoca constipație, obstrucție intestinală, volvulus. La câinii adulți, oasele macină rapid dinții. Dacă câinele a mâncat oasele tubulare, trebuie să îl observați, dacă apar probleme, trebuie să consultați imediat un medic.

Oasele moi pot fi administrate ca un tratament după ce câinele a mâncat o masă consistentă. Un câine bine hrănit nu îi va roade cu lăcomie, dar își poate prelungi plăcerea savurând osul mult timp.

Capete de pui

Dacă câinele dvs. nu este alergic la organele de pui, atunci îl puteți hrăni cu capete de pui. Capetele crude trebuie tăiate în mai multe particule, adăugați terci sau legume cu ulei vegetal. În același timp, nu există oase tubulare în cap, care să dăuneze animalelor de companie cu patru picioare. Singurul lucru este să scoateți ciocurile, nu au valoare, nu sunt digerați. Dacă câinele este plin de capete cu ciocuri, acestea pot provoca eructarea animalului.

Gâturile de pui

De la vârsta de două luni, puii pot primi gâtul în ansamblu sau sub formă de carne tocată. Se recomandă opărirea gâturilor brute cu apă clocotită. Cu toate acestea, nu ar trebui să le hrăniți de mai mult de trei ori pe săptămână. Dacă există pericolul oaselor mici labe și aripi, atunci acestea sunt absente în gât, astfel încât să puteți hrăni în siguranță chiar și câinii mici. Animalele de companie le mestecă cu plăcere. Animalele adulte pot fi hrănite și cu gât de pui de 1-2 ori pe săptămână.

Gâtul poate fi dat pentru spălarea dinților și masarea gingiilor.

Labe de pui

Există multe opinii, atât pro, cât și împotriva. Mulți dau labe crude, apoi sunt ușor digerate de câine, cu toate acestea, trebuie să îndepărtați ghearele. Se crede că este mai bine să dați labe de pui sub formă de carne jeleu, care vor fi chiar utile pentru creșterea puiilor. Dacă este hrănit în mod regulat cu pui gelatinați, poate înlocui condroprotectoarele industriale.

Gătitul cărnii jeleu nu este dificil. Puneți labe într-o tigaie cu pereți groși și umpleți-le cu apă. Aduceți la fierbere, apoi, reducând căldura la minim, acoperiți tigaia și gătiți timp de 5 ore. După terminarea gătitului, trebuie să îndepărtați oasele, lăsând țesuturile moi. Când carnea de jeleu s-a răcit, îi puteți da animalului de companie. Oasele fierte nu trebuie administrate pentru a evita blocarea tractului gastro-intestinal și puncția esofagului.

Labe sunt făcute din oase tubulare, acesta fiind unul dintre motivele pentru care mulți crescători de câini nu îi hrănesc ca hrană pentru animalele lor de companie. Dacă câinele a mâncat oasele tubulare, atunci trebuie să-i urmăriți fecalele. Dacă găsiți urme sângeroase, trebuie să contactați o clinică veterinară.

Unii proprietari de câini își hrănesc animalele de companie cu labute de terci tot timpul, dar acest lucru nu ar trebui făcut. Nu vă puteți hrăni doar cu labe, acestea pot fi administrate ca hrană suplimentară, dar nu de multe ori, deoarece multe toxine și toxine se acumulează în oase. Dieta ar trebui să fie variată, astfel încât animalul să primească toți nutrienții. Când dați labe de pui crude, este recomandabil să turnați apă clocotită peste ele, deoarece acestea pot fi periculoase.

Recomandări

Veterinarii diferă, de asemenea, în ceea ce privește opiniile. Veterinarul australian Ian Billinghurst a efectuat cercetări, potrivit cărora a descoperit că câinii care mănâncă alimente naturale trăiesc mai mult decât omologii lor care mănâncă alimente. În cartea sa, el confirmă constatările prin faptul că câinele este un carnivor cu dinți puternici pentru mestecarea și sfâșierea cărnii. În plus, are un tract digestiv scurt care conține enzime care ajută la digestia proteinelor brute animale. Prin urmare, Billinghurst recomandă hrănirea oaselor de carne, cum ar fi aripile de curcan și de pui, și gâturile..

Subprodusele sunt hrănite câinilor din canise. Organele de pui conțin o cantitate mare de colagen, de exemplu, în gât și aripi - 20-30%, în labe - 60-70% din cantitatea totală de proteine. În cap și labe, proteina digerabilă este de 12,3%, iar grăsimile sunt de 6,8%. Deoarece grăsimile de pui sunt oxidate rapid chiar și la temperaturi scăzute, produsele secundare pot fi depozitate cel mult 3-4 luni. Pentru a reduce riscul de a contracta boli infecțioase, este mai bine să fierbeți măruntaiele sau opărirea cu apă clocotită.

Veterinarii cred că câinii sunt diferiți și răspunsul fiecărui organism la produsele din carne crudă este individual datorită caracteristicilor tractului gastro-intestinal. Prin urmare, în fiecare caz, trebuie să decideți personal ce fel de mâncare să dați animalului dvs. de companie..

Dacă câinele a fost hrănit cu alimente uscate încă de la naștere, atunci când se trece la organe de pui, pot apărea vărsături și diaree, deoarece alimentele naturale necesită mai mult suc gastric decât mâncare uscată. Prin urmare, trecerea la hrana naturală ar trebui să fie treptată. Dacă câinele a mâncat mâncarea și a regurgitat, nu trebuie făcut nimic în acest caz, puteți chiar să permiteți câinelui să mănânce ceea ce a regurgitat..

Video „Ce mâncare este cea mai bună pentru câini”

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Organe de pui în dieta câinilor: ce se poate da și ce nu?