American pit bull terrier: descrierea rasei, întreținerea și îngrijirea

American Pit Bull Terrier (Pit Bull) este o rasă de câini de origine americană. Sunt considerați animale de luptă, dar sunt adesea folosite ca animale de vânătoare. Aceste animale de companie au devenit celebre pentru dispoziția lor agresivă, motiv pentru care în unele țări rasa este interzisă la nivel legislativ. Pentru ca câinele să nu reprezinte o amenințare pentru străini și pentru stăpânul acestuia, trebuie să fie educat și instruit corespunzător. Numai în acest caz va fi o tovarășă fidelă și un excelent câine de pază, neprezentând un pericol pentru oameni și animale..

1 Originea

Crearea rasei este rezultatul muncii colective a crescătorilor din Scoția, Irlanda și Anglia.. Au început să lucreze activ în secolul al XVII-lea, folosind terrierii și buldogii pentru aceasta. Crescătorii au urmărit să obțină un animal puternic, aproape insensibil la durere, agil și agil. Datorită acestor calități, câinii au început să fie atrași să participe la momeli de tauri. Acest divertisment a fost interzis în 1800, dar pit-bull-urile au început să fie folosite în lupta cu câini..

Astfel, pentru o lungă perioadă de timp, câinele a dezvoltat neînfricarea și agresivitatea, capacitatea de a ataca un animal, semnificativ superior ca mărime și de a-l învinge.. În 1835, lupta cu câini a fost interzisă în Anglia, astfel încât cei mai buni reprezentanți au fost duși în America, unde un astfel de divertisment era destul de popular..

Când luptele cu câini au fost declarate ilegale în Statele Unite, terrierii pit bull au fost luați sub control strict, considerându-i periculoși pentru oameni. Mass-media a publicat în mod regulat exemple de accidente în care aceste animale au fost vinovate. Mulți au început astfel de câini datorită aspectului lor atractiv, fără să știe nimic despre specificul rasei, în urma căruia câinii au atacat proprietarii, mușcând până la moarte..

Cetățenii americani au organizat mitinguri pe stradă, în căutarea interzicerii rasei. Acest lucru nu s-a întâmplat, deoarece crescătorii au găsit o cale de mijloc în dezvoltarea pitilor. Baza pentru reproducerea ulterioară a câinilor a fost formată din două criterii principale - o atitudine prietenoasă față de oameni și dorința de a câștiga.

Federația Cinologică Internațională nu a recunoscut încă oficial această rasă.. Aspectul câinelui nu are standarde stricte. Majoritatea țărilor UE au interzis creșterea terrierilor pitbull pe teritoriul lor. Restul țărilor au creat reguli stricte pentru conținutul lor. În Rusia, câinii din această rasă servesc în poliție, specializați în căutarea explozivilor și a drogurilor..

2 Descriere

Dezvoltarea standardelor Pit Bull Terrier continuă până în prezent. Câinii sunt împărțiți în mai multe tipuri:

 • buldog;
 • terrier;
 • amestecat.

Estimând dimensiunea unui animal, crescătorii sunt ghidați în principal de greutatea acestuia, care variază între 12-36 kg.

Pitbul are un fizic tonifiat, cu mușchi bine dezvoltați. Ar trebui să fie subțire, iar oasele coastei să fie bine vizualizate. Dimensiunea câinelui nu este indicativă atunci când se evaluează calitatea rasei..

Descrierea rasei este prezentată în tabel:

OpțiuniCaracteristică
Înălțimea la greabănMascul - 40-42 cm, femele - 37-40 cm
CapMic, dreptunghiular, cu obraji proeminenți. Craniul este lat și plat
BotPătrat, adânc și lat
FălciPuternic și puternic. Mușcătură de foarfecă
UrechiSetat sus, poate fi andocat
OchiSet nu prea adânc, în formă de migdale. Culoarea poate varia. Există câini cu ochi albaștri
NasLob de orice culoare, nările larg deschise
GâtMuscular, slab, ușor arcuit, lărgindu-se spre greaban
ÎnapoiPuternic, scurt, ușor înclinat de la greabăn
Micul din spateUșor convex
StomacPotrivi
CufărAdânc, nu lat, cu coaste moderat proeminente
CoadăScurt, scăzut, înclinat spre sfârșit
MembreLung, cu oase puternice și bine rotunjite. Coapsele sunt musculare, lungi
LânăScurt, strălucitor, strâns la corp, dur la atingere. Fără pardoseală. Nu există păr pe abdomen

2.1 Culori

American Pit Bull Terrier este un câine cu părul scurt, cu păr grosier și rezistent. Pigmentarea variază de la pete albe la dungi de tigru.

Culorile existente sunt prezentate în tabel:

CuloareDescriereFotografie
MerleUn câine de această culoare a fost scos relativ recent. Particularitatea este că lâna are o colorație neuniformă sub formă de zone întunecate de aceeași culoare
TigruCuloare comună. Întregul corp al animalului este acoperit cu dungi sau pete
NegrulSe crede că un câine de această culoare este cel mai agresiv, dar aceasta este o concepție greșită.
Albastru sau albastruO culoare destul de rară. Acest câine are ochii albaștri
albCâinele este complet alb, cu excepția botului. Umbra poate fi mai deschisă sau mai aproape de gri
CiocolatăExistă cinci soiuri: ciocolată-bronz, ciocolată albă, ciocolată ușoară, ciocolată neagră, ciocolată obișnuită
Imprimeu leopardAcești câini sunt adesea denumiți Pit Bull Albanez Spotted.
Cenușiu sau albastruCuloarea hainei seamănă cu nisipul alb

3 Caracter

American Pit Bull Terrier este extrem de inteligent și are o bună capacitate de învățare.. Un astfel de animal de companie este fericit să ia parte la activități distractive de familie. Chiar și după ce a crescut, câinele rămâne vesel și optimist. Deși este o rasă de luptă, acești câini se înțeleg bine cu copiii..

Caracteristicile pozitive ale unui pitbull sunt valabile numai dacă este ridicat corespunzător. În plus, trebuie luat în considerare un punct important: după un an și jumătate la câinii din această rasă, psihicul devine instabil, prin urmare, bătrânii și copiii mici nu pot fi lăsați cu ei..

Terrierii Pit Bull Terrier sunt destul de încăpățânați. Dacă animalul decide să facă ceva, atunci cu siguranță îl va aduce la viață, în ciuda poruncilor proprietarului și a convingerilor sale. Câinele este greu să suporte singurătatea și are nevoie de o atenție constantă din partea unei persoane.

Nu se înțelege bine cu alte animale de companie și poate rupe o pisică necunoscută sau un câine mic pentru jocuri de noroc. Este suspect și agresiv față de străini. Dacă un străin încearcă să-și impună comunicarea, pitbul poate arăta furie și îl poate mușca.

Avantajele și dezavantajele rasei americane Pit Bull Terrier:

proMinusuri
 • Puternic.
 • Fericit.
 • Mobil.
 • Mare gardă de corp.
 • Bine antrenat
 • Uneori agresiv.
 • Nu se înțelege cu alte animale.
 • Are nevoie de plimbări lungi.
 • Necesită educație serioasă

4 Alegerea unui catelus

Un cățeluș este cel mai bine cumpărat de la un crescător într-o canisă.. Numai în acest caz puteți fi complet sigur că animalul de companie este sănătos și de rasă. Atunci când alegeți un copil, trebuie să-l examinați cu atenție. Îmbinările puternice și poziția corectă a piciorului sunt semne importante că câinele se dezvoltă normal..

Nu ar trebui să cumpărați un animal de companie cu labe strâmbe, dacă în viitor va fi folosit pentru reproducere sau expoziții. Mulți experți care înțeleg această rasă de câini recomandă alegerea unui cățeluș cu coada mică. Acest lucru mărturisește curajul său și prezența unor calități pronunțate de luptă..

De asemenea, trebuie să fii atent la caracterul și temperamentul bebelușului. Este necesar să observați puii în timpul jocului și să evidențiați cei mai temători sau prea agresivi indivizi care ar trebui evitați.

5 Educație și instruire

Încă din prima zi de apariție în casă, cățelușului trebuie să i se arate că proprietarul este responsabil, altfel va fi dificil să-l crești. Fac asta fără să arate cruzime și ton grosolan. Comenzile sunt date cu o voce fermă și calmă, fără mânie și mânie. În cazul în care animalul de companie prezintă agresivitate, ar trebui să fie întors pe spate timp de câteva secunde. Acest lucru îl va ajuta să înțeleagă că principalul este o persoană, deoarece această poziție din turmă înseamnă o poziție subordonată..

Pit Bull Terrier-ul are o memorie bună, deci poate fi învățat nu numai comenzi standard. Când crești un cățeluș, trebuie să-ți amintești că, după ce ai creat o singură interdicție, trebuie să ți-o aduci mereu.

Cățelușul trebuie antrenat într-un mod jucăuș, dar el trebuie să urmeze porunca. Dacă un animal de companie încearcă să-l muște pe proprietar în timpul antrenamentului, ar trebui să porunci aspru: „Nu poți! „Și oprește lecția. Câinele trebuie să înțeleagă că acest comportament implică încetarea comunicării. Continuați antrenamentul după 20 de minute.

Dacă animalul dvs. de companie este neascultător, trebuie să solicitați ajutor profesional. Dacă un pit bull nu este educat și instruit, după un timp el va începe să prezinte un pericol pentru alții. În plus, este interzisă instruirea unor astfel de câini în discipline care sunt asociate cu agresivitatea față de oameni..

6 Întreținere și îngrijire

Americanului Pit Bull Terrier îi lipsește o haină groasă, motiv pentru care câinele îngheață pe stradă cu frig extrem. Prin urmare, trebuie să-l păstrați într-un apartament sau într-o casă privată, mergând în curte. Aceste animale nu pot fi ținute în lanț, deoarece în acest caz devin extrem de agresive. În apartament, câinele are nevoie de un loc separat pentru a dormi și a se odihni.

Reguli de bază pentru îngrijirea la domiciliu:

 • Urechi. Inspectat periodic și curățat, după cum este necesar, cu apă oxigenată sau cu un antiseptic special.
 • Ochi. Ștergeți secrețiile acumulate cu un tampon de bumbac. O dată pe săptămână, pentru a preveni acrierea, ștergeți cu o cârpă moale înmuiată în bulion de mușețel.
 • Dinții. Periați o dată pe săptămână cu o perie specială și lipiți. Pentru a preveni apariția tartrului, hrăniți câinele cu oase de vită crude, alimente solide sau frânghii de jucărie..
 • Gheare. Tăiați dacă este necesar cu un tăietor special de gheare.
 • Lână. O dată pe săptămână, haina câinelui este periată cu un pieptene rigid rigid sau cu un pisoi de câine. Pentru ca învelișul de lână să capete strălucire suplimentară, la sfârșitul procedurii, acesta se șterge cu o cârpă sau cu un pânză de mătase în direcția creșterii părului.
 • Baie. Nu-ți poți scălda pitbul prea des. Faceți acest lucru după cum este necesar. În timpul procedurilor de igienă, trebuie să vă asigurați că apa nu pătrunde în urechile animalului: chiar și câteva picături pot provoca un proces inflamator.

Trebuie să mergi cu un pit bull terrier de 2 ori pe zi, petrecând cel puțin o oră pe o plimbare. În același timp, trebuie să fie botniți și ținuți cu o lesă scurtă, lăsând să alerge în locuri special desemnate sau pustii.

6.1 Hrănirea

Terrierii americani Pit Bull Terrier cresc destul de repede și la 8 luni arată ca un animal adult. Apoi încep să câștige masă musculară intens. Câinii din această rasă au o piele și o blană specială, motiv pentru care sunt predispuși la formarea wenului subcutanat. Acest lucru este direct legat de alimentele consumate, prin urmare, este recomandabil să scoateți din meniu dulciurile, produsele din făină, pentru a reduce consumul de alimente, care conține o cantitate mare de grăsimi animale (smântână, unt etc.).

Reguli de bază pentru hrănirea unui pit bull:

 • nu poți da mâncare de la masa ta;
 • este interzisă supraalimentarea câinelui, altfel se va îngrășa în exces;
 • nu este recomandat să hrănești animalul de companie, deoarece acesta îl face neliniștit și iritabil;
 • alimentele trebuie să fie la temperatura camerei.

Până la vârsta de două luni, cățelul trebuie hrănit de 6 ori pe zi, trecând treptat la două mese pe zi. Apa trebuie schimbată de 2 ori pe zi. În fiecare zi, cățelușului i se administrează 100 g de carne, iar de 1-2 ori pe săptămână li se oferă subproduse - carne de vită, ficat de pui, vițel și inimă de pui, plămâni de vită. Meniul zilnic include brânză de vaci, legume (napi rasi, dovlecei, dovleac, morcovi), lapte. Un ou fiert se dă de două ori pe săptămână. Cățelușul trebuie hrănit cu mei, orez, hrișcă sau terci de ovăz gătit în lapte.

Un câine adult este hrănit aproape cu aceleași alimente ca un cățeluș, doar porțiile sunt crescute. Alimentele permise și interzise sunt enumerate în tabel:

PermisSunt interzise
 • Carne - vițel sau carne de vită.
 • Ouă fierte.
 • Pește fiert.
 • Brânză de vacă.
 • Legume proaspete - roșii, ardei grași, sfeclă, morcovi, dovleac, dovlecei, conopidă și varză albă
 • Strugurii.
 • Animal gras.
 • Aluat de drojdie produse coapte.
 • Ciuperci.
 • Brocoli.
 • Lapte.
 • Cartofi.
 • Înlocuitor de zahăr.
 • Cofetărie.
 • Mâncăruri prăjite și grase.
 • Pâine

Bullii pot fi hrăniți cu alimente gata consumate premium și super premium. Puii sunt transferați în alimentele industriale de la vârsta de două luni. Compoziția unui astfel de furaj nu trebuie să conțină mai mult de 25% proteine..

6.2 Sănătate

Terrierii americani Pit Bull Terriers au o sănătate bună, dar sunt predispuși la următoarele boli:

 • reactii alergice;
 • displazia articulațiilor;
 • hipotiroidism;
 • stenoza aortica.

Pitii nu se îmbolnăvesc rar de alte afecțiuni.. Câinii din această rasă trăiesc timp de 12-15 ani.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » American pit bull terrier: descrierea rasei, întreținerea și îngrijirea