Ghicitori despre câini pentru copii

Ghiciți ce este: „o întrebare complicată, dar un răspuns simplu?” Desigur, aceasta este o enigmă - hrană pentru minte, hrănire logică și imaginație, un mod de a învăța o persoană să gândească figurativ. Orice enigmă despre un câine sau alt animal îl cunoaște pe copil cu lumea din jur, obiceiurile animalelor, aspectul lor și alte caracteristici.
Din păcate, istoricii nu au reușit să afle când o persoană a început să expună întrebări dificile într-o formă complexă, încercând să-l confunde pe interlocutor. Se crede că inițial, puzzle-urile despre câine pentru copii nu au fost deloc inventate de părinți, ci de bătrâni tribali. Pe lângă cei mai buni prieteni ai omului, ghicitorile au descris și alte animale domestice și sălbatice, plante, fenomene naturale și ustensile de uz casnic. A fost un fel de test al inteligenței, la finalul căruia bătrânii au stabilit care activitate era cea mai potrivită pentru copil. Din acel moment, copilul, în funcție de abilitățile sale, a fost crescut ca vânător, vindecător, războinic etc..
În Rusia, ghicitori foarte simple și puerile despre un câine au intrat în „cursa de obstacole” pregătită pentru mire. Au fost întrebați chiar la intrarea în curte, deoarece tocmai aici trebuia să fie paznicul cu coadă. Cu cât mirele se apropia de mireasă, cu atât ghicitorile deveneau mai complexe și mai imaginative..
Nu vorbește, nu cântă,
Și cine merge la proprietar -
Ea vă anunță.
La mângâierile lui,
Jură pe străini.
La căsuța lui
Se așează pe un lanț.
Potrivit psihologilor, ghicitorile dezvoltă abilitățile mentale ale copilului. Copilul, încercând să găsească răspunsul la ghicitori confuzi, dar pozitivi și amuzanți despre câini, pisici și alte animale, învață să mențină relații de cauzalitate, să analizeze informațiile primite, să compare datele cu cunoștințele existente și să elimine opțiunile incorecte. Acestea sunt procesele complexe care au loc în creierul copilului! Dar fără o astfel de „încălzire” în vreun fel, copilul ar trebui să învețe în fiecare zi, fără să se teamă de sarcinile dificile. Cu toate acestea, este mai bine să lăsați ghicitori complexe despre câini pentru copiii mai mari, în vârstă de școală, fără a supăra bebelușul cu faptul că el nu este încă capabil să găsească un răspuns la o întrebare deosebit de dificilă..
Acest cățeluș mic
Tremurând mereu la picioarele mele,
Nu-l recunoașteți, totuși:
Devenit paznic ... (DOG)
Nu voi lăsa casa altcuiva.
Sunt trist fără stăpân.
Coadă albă, nas negru,
Papucii noștri au luat-o.
În colțul de sub pat,
Și nu vrea să dea.
O ghicitoare dificilă despre un câine sau alt animal îl va învăța pe copil să-și atingă obiectivele: „Mamă, cumpără! - O voi cumpăra dacă ghiciți ghicitoarea. Puteți construi o grădină zoologică de acasă dintr-o foaie de hârtie Whatman și puteți completa treptat incintele cu figuri sau desene de animale, ale căror nume sunt răspunsurile la enigma de astăzi. În plus, ghicitorile despre câini și alte animale cu răspunsuri din basmele citite anterior dezvoltă memoria. Puteți folosi basme despre animale: „Teremok”, „Lebăda, cancer și știucă”, „Pisică, cocoș și vulpe” și orice altele pe care copilul le-a auzit cu o zi înainte.
În plus față de dezvoltarea gândirii analitice și a imaginației, ghicitorile copiilor despre câini introduc copilul cuvinte noi. Ghicitorile folosesc adesea analogii și definiții care au ieșit deja din utilizarea de zi cu zi, pe care un copil mic aproape sigur nu le-a auzit de la părinți.
M-am întins peste verandă
Castelul nostru îndărăt.
Dar atât noaptea, cât și ziua
Străinii nu li se va permite să intre în casă.
Spune-mi de ce prietenul meu
Dorm fără pernă, mănâncă fără mâini,
Iarna merge fără cizme,
Și dacă este fericit, dă din coadă?
Puzzle-urile educative pentru câini pentru copii pot face parte dintr-o competiție rapidă, de exemplu, la o zi de naștere. Lasă oaspeții și eroul ocaziei, răspunzând la întrebări dificile, să se bucure de mici cadouri - o încurajare pentru ingeniozitate și inventivitate.
Mângâi - mângâieri,
Tachinare - mușcături.
Există o casă în curte,
Pe lanț este stăpânul din el.
Trăiește sub verandă,
Și coada într-un inel.
Conduc sania și oile,
Port orice serviciu cu demnitate.
Sunt atât vânător, cât și paznic și prieten
Toți oamenii din jur știu despre asta.
Se așează - mare și se ridică - mic.
Gardian cu patru picioare în casa de pe prag.
Cine dă din coadă vesel?
Cine știe să păzească casa?
Cine mestecă osul cel mare din colț?
Care se ghemui pe podea?
Atunci când alegeți întrebări, rețineți că ghicitorile copiilor despre un câine și alte animale ar trebui să fie simple, de preferință cu un final în formă poetică. Bebelușii cu vârsta sub trei ani înțeleg tot ce aud literal și sunt foarte supărați, neputând găsi singur răspunsul. Și astfel de eșecuri se pot dezvolta într-o izolare a copilului și îndoiala de sine. Dar, de asemenea, nu merită să le oferiți copiilor ghicitori despre câini cu răspunsuri, deoarece o soluție prea ușoară duce la pierderea interesului. Fii atent la cât timp îi ia copilului tău să găsească răspunsul corect. Dacă în mod clar copilul nu o face, dă-i un indiciu, dă-i un mic indiciu pentru a-și recâștiga interesul și a încuraja micul geniu.
Mai jos sunt puzzle-uri complexe despre câini, ale căror rase sunt răspunsul. Poate că acestea sunt sarcini pentru copiii care manipulează câini, crescători și pur și simplu cei mai pasionați iubitori ai tribului câinilor:
Excesul de piele atârnă
Și trecătorii sunt surprinși,
Să presupunem că răspundem în curând
Cheamă acel câine ... (SHARPEY)
Coada scurta, mustata, capra
Pentru antrenor - o mână de Dumnezeu.
Inteligent, flexibil, nu capricios
Care este numele câinelui? (RIZEN)
Este mândru, este curajos, este foarte frumos!
Dragă proprietar, nu fi arogant cu el.
El nu este un câine de pastor pentru tine, nu este un airedale pentru tine!
Este un fiu de rasă severă! Fiara mândră!
Nu s-a închinat niciodată în fața oamenilor,
Nu a flatat, nu s-a agitat, nu a dat din coadă.
El este egal! Le-am spus tuturor că „mă respectă,
Nu sunt sclav! Sunt un câine numit ... "(ALABAY)
Urechi agățate,
Este vesel și cuminte.
La vânătoare - cel mai bun animal
Desigur, acesta este ... (SPANIEL)
Rotit arcuit, zboară înainte,
Vânătorul urmărește calul
El este pe fugă. Nu rău
Care este numele câinelui? (OGAR)
Energic și vesel,
Binevoitor, răutăcios,
Roșiatic, bărbos,
Lână într-un val frumos.
Cea mai curioasă fiară
Prietenul meu negru și din spate - ... (ARDEL)
Urechile se perindă deasupra coamei,
Nas ascuțit, aspect atent.
Atingeți cu palma - fără blană, totul este neted!
Cine este acest „ponei”? Desigur ... (COOLER)
Privire Sullen, bot scurt
Urechi de rozetă, coardă de bas latră.
Paltonul este scurt, lat și plin
Cine este în fața noastră? Desigur ... (BULLDOG)
Curajos îl urmărește pe pisică,
Chiar și dimensiunea unei palme.
Palton lung, exterior magazie,
Cine e? Desigur ... (YORK TERRIER)
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ghicitori despre câini pentru copii