De ce se rostogolește un câine pe spate: cele mai frecvente 6 motive

Când un câine se rostogolește pe spate, urmărește un anumit scop, doar motivația poate varia foarte mult, precum și emoțiile proprietarului care își urmăresc animalul de companie. Căderea pe spate și frecarea de pământ este un instinct natural care servește la protejarea animalului, dar există nuanțe, să le privim mai detaliat.

Cauze comune

Înainte de a fi alertat, proprietarul câinelui trebuie să excludă șase dintre cele mai frecvente cauze. Patru dintre ele sunt absolut inofensive, dar a doua parte necesită tratament sau cel puțin atenție..

Complacenta - Câinii au un astfel de semn: „nu te poți mângâia singur, nimeni nu va mângâia”. Întins pe spate, tetrapodul stimulează sute de terminații nervoase care sunt conectate la foliculii de păr. Procesul de călărie pe spate (dacă câinele este sănătos) îi aduce animalului de companie o mare plăcere.

Rasfatandu-se - poate că secția ta se plictisește și vrea să se distreze și ce ar putea fi mai interesant decât propriile labe care zboară deasupra? Lăsați o astfel de activitate să vi se pară primitivă, dar tetrapodele sunt capabile să se bucure de lucruri mărunte, deși dacă animalul de companie este deja foarte îndrăgit să călărească pe spate, ar trebui să vă gândiți la actualizarea jucăriilor, la plimbări mai lungi sau mai dinamice.

Mâncărime - spatele câinelui poate mânca fără niciun motiv de îngrijorare. Există mai multă plăcere decât zgârierea unui loc cu mâncărime? Cel mai probabil nu. Dacă observați că animalul de companie se rotește activ pe spate și se ridică complet mulțumit - cauza este mâncărimea, care nu poate fi inofensivă.

Paraziți (purici, căpușă subcutanată) - dacă câinele se rostogolește pe spate și scâncete, aceasta indică mâncărime dureroasă. Poate că animalul de companie este chinuit de purici (pot fi mai mulți dintre ei), lucru pe care nu l-ați observat. Este mult mai dificil de detectat acarienii subcutanati si alti paraziti microscopici. Observând că câinele nu este întins doar pe spate, ci mâncărime, tratează-l de paraziți care suge sânge și observă dinamica. Dacă nu ajută, cel mai probabil aveți de-a face cu o infecție fungică a pielii..

Igienă - dacă câinele rulează mai departe zăpadă, ea doar periază lână. Animalele sălbatice înoată foarte rar în apă, vara, își curăță haina de blană pe pământ, iarna pe zăpadă. Acest proces este absolut natural, în plus, este distractiv să te rostogolești în zăpadă..

Boli de piele (eczemă, lichen, seboree etc.) - toate afecțiunile sunt însoțite de mâncărime severă și extindere treptată a zonei afectate. Dificultate în diagnostic, deoarece examinarea nu este suficientă pentru a determina cu precizie agentul patogen (este necesară răzuirea pielii cu analize de laborator ulterioare).

Câinele se rostogolește pe spate în timp ce se joacă - instincte

În jocurile canine, câinii au întotdeauna roluri pe care le joacă secțiile. Obișnuit, unul dintre alfa care joacă și al doilea subordonat. Câinii pot schimba locurile de mai multe ori într-o perioadă scurtă de timp, ceea ce permite secțiilor să își fidelizeze atunci când comunică cu semenii.

Subordonatul cade înapoi și se rostogolește, arătând încredere și lipsă de agresivitate. Apropo, chiar și într-o situație de conflict gravă, câinii mai deștepți și mai vicleni cad pe spate decât evită o ciocnire. După ce adversarul s-a relaxat, șmecherul care tocmai s-a predat poate ataca brusc, dar aceasta, după cum se spune, este o cu totul altă poveste..

Câinii învață un gest de supunere de la cățeluș și, trebuie să spun, nu au altă intrare. Puii care se hrănesc cu laptele mamei sunt obligați să se întindă pe spate pentru a mânca. Copiii crescuți încep să se joace conform scenariului standard. În plus, câinele-mamă îi pedepsește pe bebeluși aruncându-i pe spate pentru a-i învăța pe cățeluși bunele maniere..

Notă! Un câine adult cade pe spate în fața proprietarului sau a colegului, arătând jucăuș și încredere. Dacă cel puțin un câine din companie tinde să fie viclean, întins pe spate, acesta va oferi o dispoziție bună pentru întreaga bandă cu patru picioare.

Câinele cade în lucrurile putrede

Sute de proprietari de câini se luptă cu un obicei foarte neplăcut al câinelui lor, care în mod regulat culcat în carne putredă, în cârdați sau în fecale. Problema este că adevăratul motiv al acestui comportament nu a fost încă stabilit, dar există mai multe ipoteze corecte..

Majoritatea câinilor de vânătoare sunt predispuși să se răstoarne în lucruri putrede. să-ți maschezi mirosul. Animalul de companie găsește o grămadă parfumată, cade instantaneu pe ea cu omoplații, se rostogolește și mârâie foarte ciudat în același timp. Din exterior, se pare că fiara cu coadă capătă o plăcere incredibilă. După aceea, câinele se ridică, se îndepărtează de praf, adulmecă și cu un sentiment de cea mai înaltă demnitate continuă să-și facă treaba. O astfel de motivație este acceptabilă pentru câinii de vânătoare sau nesiguri, deoarece ascunzându-și mirosul, patrupedul se simte mai sigur.

Există, de asemenea, o ipoteză inversă că câinii se rostogolesc pe spate., pentru a-ți transmite mirosul. Această concluzie a implorat atunci când a observat pisici care tind să șteargă tot ceea ce consideră a lor. Dacă o astfel de afirmație este adevărată pentru câini, se poate găsi numai prin respectarea unei anumite persoane și a preferințelor sale. De exemplu, dacă un animal de companie zace pe lucrurile tale, din care miroase a apă de toaletă și ocolește grămezile fetide - corect.

Câinele se rostogolește pe spate ... cu consecințe

Unii proprietari sunt nedumeriți când animalul lor de companie se rostogolește pe podea și începe să scrie în aer. Bineînțeles, urina ajunge pe strat și pe podea, ceea ce este destul de neplăcut și ciudat. De fapt, totul este destul de simplu.

Astfel de incidente apar cel mai adesea în prezența unor străini (ceea ce îi încurcă și mai mult pe proprietari). Căzând pe spate și eliberând un curent de urină, câinele oferă tuturor oportunitatea de a se familiariza cu mirosul său și își arată prietenia. Pentru pui, acest comportament este mai mult involuntar decât intenționat..

Motivul se află în ierarhia ușor distorsionată a pachetului. Faptul este că animalul de companie consideră stăpânii săi (și, prin urmare, prietenii lor) câini și se comportă în consecință. Pentru a elimina iluziile, patrupedul trebuie socializat activ și umblat în compania altor câini. În procesul de plimbări în grup, modul de a urina cu o fântână va dispărea treptat, deoarece secția dvs. va ocupa una dintre nișele haitei.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce se rostogolește un câine pe spate: cele mai frecvente 6 motive