De ce un câine nu mănâncă alimente uscate: soluții

Este obișnuit ca un câine să refuze mâncarea uscată. Mai mult, reticența de a mânca granule este posibilă atât în ​​cazul transferului animalului de companie din alimentele naturale în alimentele uscate, cât și într-o situație în care câinele este deja familiarizat cu astfel de alimente. În primul rând, proprietarul trebuie să afle motivul pentru care câinele refuză să mănânce și apoi să ia câteva măsuri pentru ca el să se bucure de mâncarea propusă..

1 Motivele pentru care un câine refuză hrana uscată

Câinilor nu le plac alimentele uscate din mai multe motive. Acest lucru poate fi fie îndrăznețul obișnuit, fie calitatea slabă a hranei oferite. Adesea, un animal de companie nu mănâncă bine alimente granulare, dacă a mâncat anterior produse exclusiv naturale. Problemele legate de furajele industriale pot apărea din cauza vârstei sau a stării de sănătate precare.

În orice caz, este necesar să observați animalul pentru a afla motivul exact pentru care câinele nu mănâncă alimente uscate. Este posibil să fiți nevoit chiar să vizitați un medic veterinar pentru a rezolva această problemă..

1.1 Schimbarea dietei

Pentru animalele de companie care anterior au mâncat numai alimente naturale sau au consumat alimente conserve moi, trecerea bruscă la pelete uscate devine un adevărat stres. Mâncarea solidă este neobișnuită pentru ei și nu provoacă pofta de mâncare, astfel încât este dificil să obții animalele să roască alimente granulate.

În special, această situație apare atunci când un câine adult este transferat prea brusc la „uscare”. Sistemul digestiv al animalului nu este pregătit pentru o astfel de sarcină. Există cazuri frecvente când corpul respinge pur și simplu un tip de mâncare necunoscut și câinele începe să vărsăm. O schimbare treptată a dietei va ajuta la evitarea acestui lucru. Apoi, în timp, stomacul animalului de companie se va obișnui cu mâncarea propusă, iar granulele uscate nu îi vor provoca disconfort..

1.2 Calitate slabă a alimentării

Alimentele cumpărate pot fi de proastă calitate sau învechite. Câinele o simte și refuză să mănânce. Calitatea scăzută este de obicei văzută cu opțiuni mai ieftine. Compoziția acestor furaje conține foarte puțină carne, gustul acestor granule nu atrage animalul.

Dacă granulele sunt într-un pachet deschis pentru o lungă perioadă de timp, atunci își pierd treptat prospețimea și se deteriorează. Prin urmare, este necesar să cumpărați pachete închise. Dacă, dintr-un anumit motiv, hrana pentru animale de companie este achiziționată din greutate, atunci ar trebui să alegeți magazine cu un număr mare de clienți în care containerul nu este deschis mult timp..

Uneori, granulele uscate își pierd prospețimea chiar și într-un pachet închis, așa că atunci când cumpărați, asigurați-vă că verificați data de expirare și nu cumpărați produsul dacă acesta se termină. În acest caz, merită să cumpărați un pachet de greutate mai mică, mai ales dacă animalul este de rasă mică și mănâncă puțin.

1.3 Probleme de sănătate

Problemele digestive sunt un motiv foarte frecvent pentru evitarea alimentelor uscate. În timpul unei plimbări, câinele ar putea ridica mâncare pe stradă sau înghiți accidental un obiect mic. În acest caz, animalul de companie se va simți rău și va refuza să mănânce..

Dacă există suspiciunea că câinele refuză hrana uscată din cauza otrăvirii sau a pătrunderii unui obiect străin în stomac, atunci este imperativ să contactați medicul veterinar pentru a stabili un diagnostic precis..

Unele animale de companie pur și simplu nu sunt capabile să perceapă mâncarea uscată, așa că vomită după ce au mâncat. Dacă acest lucru se repetă în mod constant, vor fi necesare sfaturi de specialitate. Poate că va recomanda să lase animalul pe hrană naturală..

Câinii refuză întotdeauna să mănânce atunci când se simt rău..

Tătarul într-un câine

Cu boli ale căilor respiratorii superioare, probleme cu cavitatea bucală sau cu dinții, mestecarea granulelor uscate este problematică pentru un animal, provoacă durere și iritații. Dacă, alături de refuzul de a mânca, există și alte simptome ale bolii: câinele se plânge, lent, deprimat, atunci este imperativ să îi arăți medicului veterinar. În acest caz, există o mare probabilitate ca animalul de companie să dezvolte o boală gravă. Apoi, cu o vizită la timp la un medic, îi puteți păstra sănătatea..

1.4 Activitate fizică redusă

Activitatea slabă este adesea motivul refuzului de a mânca. Dacă câinele se mișcă puțin, atunci cheltuie puțin energie și începe să mănânce mai puțin și uneori chiar refuză mâncarea propusă. În caz contrar, animalul de companie câștigă treptat excesul de greutate..

Pentru a corecta situația, este necesar să mergi mai des, să te joci cu câinele și să fugi. După creșterea activității fizice, apetitul animalului de companie va reveni treptat..

1.5 Gustul alimentelor

Dacă câinele obișnuia să mănânce mâncare uscată cu plăcere și apoi se oprea, atunci motivul este schimbarea mărcii, de exemplu, de la Puppy la Royal Canin. Acest lucru se întâmplă mai ales dacă a existat o tranziție la o opțiune mai bugetară pentru hrana pentru câini..

Dacă devine necesar să hrăniți animalul cu produse de altă marcă, dieta ar trebui schimbată treptat. Unele animale de companie pot fi foarte pretențioase în ceea ce privește calitatea alimentelor și pur și simplu refuză să mănânce pelete care sunt neobișnuite la gust..

1.6 Expunerea la stres

Câinii, la fel ca oamenii, pot experimenta șocuri și emoții neplăcute, doar că aceștia sunt incapabili să comunice despre asta. Prin urmare, refuzul de a mânca din cauza stresului este un fenomen destul de frecvent, mai ales dacă au avut loc evenimente neobișnuite pentru animal cu o zi înainte..

Motivul constă într-o schimbare bruscă a mediului, de exemplu, în cazul unei mutări sau când proprietarul se schimbă. Câinele este plictisit și refuză să mănânce dacă unul dintre membrii familiei de care a fost atașat a plecat. Aici atenția și îngrijirea vor ajuta la rezolvarea problemei. În timp, animalul se va obișnui cu circumstanțe noi și va învăța să aibă încredere în oamenii din jur..

1.7 Alte motive

În plus față de motivele de mai sus, refuzul unui câine de a mânca apare din cauza următorilor factori:

  • stricăciune;
  • estru;
  • caracteristicile vârstei;
  • nerespectarea dozelor.

Aceste motive nu prezintă consecințe grave pentru sănătatea câinelui și, pentru a le elimina, trebuie fie să așteptați, fie să arătați puțină persistență și atenție..

În timpul unei perioade de activitate sexuală ridicată, câinii refuză să mănânce, deoarece pur și simplu nu au timp pentru asta. Aici trebuie să aveți răbdare, în curând valul de hormoni se va opri și apetitul va reveni la normal.

Câinii refuză adesea mâncarea uscată, deoarece așteaptă un fel de tratament de la proprietar. Astfel de animale tind să cerșească cu o privire plină de compasiune și să cerșească mâncare de la masa stăpânului. Știu doar că proprietarul va renunța în curând și îi va trata cu un „delicios” și nu vor să mănânce granulele.

Unii proprietari prea îngrijitori nu respectă doza atunci când trec la alimente uscate. Peletele conțin substanțe nutritive într-o formă concentrată, astfel încât câinele dvs. are nevoie de mai puțină hrană pentru a se satura decât o dietă naturală. Dacă există o cantitate mare de mâncare în castron, atunci câinele o va mânca doar din plictiseală, ceea ce va duce la obezitate. Prin urmare, nu depășiți cantitatea recomandată indicată pe ambalaj..

Puii mici au dificultăți în a mânca pelete, deoarece dinții lor de lapte sunt slabi și slăbiți. Și la câinii mai în vârstă, există probleme cu dinții: prezența tartrului, subțierea smalțului. Dinții lor devin prea sensibili și mestecarea alimentelor solide provoacă durere.

2 Cum să vă antrenați câinele pentru a usca mâncarea?

După ce ați aflat motivul exact pentru care animalul refuză hrana uscată, trebuie să luați măsuri pentru a elimina problema. Dacă câinele este bolnav, un medic veterinar vă va ajuta. Specialistul va prescrie tratament, luând medicamentele necesare și efectuând proceduri. După ce animalul de companie își revine, pofta de mâncare este normalizată.

Toate celelalte motive necesită doar răbdare și atenție atentă la câine. În primul rând, ar trebui să acordați atenție calității hranei pentru animale. Nu este nevoie să cumpărați granule uscate ieftine în pachete mari. Economiile vor afecta sănătatea animalului de companie și vor duce la cheltuieli suplimentare pentru serviciile medicului veterinar.

Se recomandă să se acorde preferință furajelor premium și super premium, care conțin o cantitate mare de componente din carne, există suplimente pe bază de plante, minerale și vitamine. Într-o astfel de dietă, carnea, peștele, ouăle sunt principala sursă de proteine; nu există cereale, aditivi dăunători, potențiatori de aromă și conservanți. Exemple sunt produsele următoarelor mărci:

  • Catelus;
  • Acana;
  • Orijen.

Când cumpărați alimente uscate, trebuie să țineți cont de greutatea câinelui și să nu cumpărați pachete de 15 kg pentru un câine mic. Este corect să cumpărați în schimb câteva piese mai mici. Acest lucru va menține alimentele proaspete mai mult timp. Un recipient special pentru vid va ajuta la conservarea furajelor pentru o lungă perioadă de timp, în care puteți pune un pachet deschis.

Dacă este necesar să transferați câinele din hrana naturală în granulele uscate, atunci este necesar să acționați treptat pentru a obișnui sistemul digestiv cu alte alimente. Mâncarea finită este adăugată la mâncarea obișnuită a animalului de companie într-o cantitate mică, crescând treptat proporția "uscare" și reducerea cantității de produse naturale. În circumstanțe favorabile, transferul durează 2 săptămâni. Faceți același lucru dacă trebuie să transferați un câine de la o marcă de alimente la alta.

Când treceți la furaje industriale peletizate, este necesar să îi oferiți acces constant la apă curată și să echipați corespunzător locul unde mănâncă. Vasul trebuie ridicat astfel încât câinele să nu fie nevoit să se aplece în timp ce mănâncă. În această poziție, animalul se va simți încrezător și va fi mai dispus să mănânce..

Este greu pentru un cățeluș să mestece pelete uscate din cauza dinților slabi. În acest caz, dați-le bucăți înmuiate. Pentru a face acest lucru, alimentele uscate trebuie amestecate cu chefir, iaurt natural sau pur și simplu granule înmuiate în apă. Animalele mai în vârstă abandonează marca familiară din cauza schimbărilor în nevoile corpului. Pentru astfel de animale de companie, se recomandă cumpărarea de alimente speciale pentru câinii în vârstă, ținând cont de particularitățile sănătății lor.

În alte cazuri, răbdarea și perseverența proprietarului vor ajuta la rezolvarea problemei refuzului alimentelor uscate. Câinii răsfățați, obișnuiți să cerșească puști, trebuie să înceteze să se hrănească. Animalul își va da seama în curând că nu poate aștepta bunătăți și va începe să mănânce ceea ce este în castron..

Câinii sedentari necesită mai mult mers, joacă și alergare, mai ales dacă sunt de rasă mare. Astfel de animale nu au nevoie doar de plimbări, ci de antrenamente reale cu sarcini serioase. Un animal de companie obosit de o activitate atât de viguroasă îi va fi foame și va mânca mâncarea care i se oferă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce un câine nu mănâncă alimente uscate: soluții