4 Tipuri de malocluzie la câini

4 tipuri de malocluzie la câini

În acest articol, voi vorbi despre malocluzia la câini. Voi descrie principalele sale tipuri și cauze de apariție. Vă voi explica care sunt consecințele și cum să le remediați..

Mușcătură corectă sau foarfecă

Mușcătura corectă la câini este foarfeca sau mușcătura de foarfecă: în momentul îmbinării maxilarului, dinții din spate ai părții superioare sunt cât mai aproape de incisivii părții inferioare.

Mușcătura este natura poziției, închiderii și relației maxilarelor superioare și inferioare cu contact maxim și închidere completă a dinților.

4 tipuri de malocluzie la câini
Mușcătură de foarfecă de catel

Cauzele mușcăturii greșite a câinilor

Starea și forma maxilarului sunt un indicator important atunci când se evaluează un câine la un spectacol..

Dacă sunt detectate semne ale deformării acestuia sau modificări ale lipsei de dinți la un câine, manipulatorii de câini vor descalifica reprezentantul rasei. Prin urmare, dacă un cățeluș este dobândit și crescut pentru a construi o carieră expozițională și o reproducere suplimentară, trebuie acordată o atenție deosebită dinților..

Pentru a preveni formarea unei mușcături incorecte, este necesar să se elimine toate motivele care contribuie la dezvoltarea patologiei maxilarului animalului de companie.

Principalele motive pentru formarea unei poziții incorecte a dinților sunt:

  • predispozitie genetica. Câinii cu poziția incorectă a dinților sunt respinși de la reproducere pentru a nu agrava caracteristicile rasei în viitoarele așternuturi. Prin urmare, înainte de a achiziționa un cățeluș, este necesar să se stabilească faptul că descendenții îl au pe cel corect;
  • calitate slabă și nutriție dezechilibrată. Lipsa vitaminelor și a microelementelor necesare creșterii și dezvoltării dinților duce la tulburări în structura dinților și a maxilarului în ansamblu. Pentru a preveni patologia, cățelușul trebuie să primească o alimentație bună în funcție de vârstă și să rămână la lumina soarelui natural timp de până la două ore pe zi;
  • tulburările metabolice duc la asimilarea necorespunzătoare a nutrienților care intră în organism și la lipsa lor ulterioară. În plus față de nutriția de înaltă calitate, câinele ar trebui să primească zilnic activitate fizică în conformitate cu standardele de rasă și vârstă. De asemenea, este necesar să se trateze în timp util toate bolile pentru a preveni disfuncționalitățile corpului și complicațiile ulterioare;
  • încălcarea programului de schimbare a dinților din lapte, sub forma erupției premature a molarilor cu cei temporari ne-căzuți, duce la deplasarea și curbarea noilor dinți permanenți. Dacă există abateri în programul de schimbare a dinților, este necesar să vizitați un medic veterinar pentru a corecta situația;
  • leziunile maxilarului, cum ar fi loviturile, presiunea puternică (atunci când câinele își sapă dinții în ceva și îl trage puternic), roșind obiecte dure (de exemplu, oase) determină, de asemenea, îndoirea dinților și a maxilarului. Perioada de pui este cea mai importantă în formarea mușcăturii unui câine. Până în acel moment, până când crește toți dinții cu rădăcini unice ale câinelui, este necesar să respectați măsurile de siguranță pentru a răni maxilarul (nu vă jucați cu cățelușul în tragerea obiectelor, nu permiteți mestecarea oaselor sau a altor substanțe solide, încercați să evitați posibile răni). În caz de vătămare a maxilarului, trebuie să contactați imediat medicul veterinar pentru examinare.
4 tipuri de malocluzie la câini
Cinologii, evaluând exteriorul câinelui, trebuie să se uite cu siguranță dacă fălcile și dinții sunt conectați corect

Tipuri de malocluzie

Este posibil să se detecteze deformarea maxilarului la un câine începând cu vârsta de 4 luni, când se schimbă dinții din lapte.

Cinologii disting patru tipuri principale de modificări anormale la câini.

Drept

Se caracterizează prin închiderea completă a incisivilor inferior și superior de-a lungul unei linii. Conduce la ștergerea timpurie a incisivilor. În același timp, alimentele sunt mestecate prost, ceea ce afectează digestia și asimilarea nutrienților necesari.

Copil depășit

Supraviețuirea se observă la copilărie. Se caracterizează printr-o ușoară deviere a maxilarului inferior înapoi față de partea superioară. De regulă, este corectat singur atunci când se schimbă dinții de lapte în permanenți.

4 tipuri de malocluzie la câini
Diagrama dinților unui câine văzută din față
4 tipuri de malocluzie la câini
Diagrama dinților văzută din lateral

Gustare (descendenți)

Undershot se manifestă printr-o ușoară proeminență a incisivilor inferiori și a caninilor față de cei superiori. Această abatere este standard pentru rasele Boxer, Bulldog, Pekingese și Shih Tzu. Pentru alți câini, aceasta este o patologie..

Depășit

Se caracterizează printr-o proeminență semnificativă a incisivilor superiori în fața celor inferioare. Această patologie este descalificabilă fără echivoc la expoziții și la reproducere..

Mușcătura malformată poate fi corectată între 5 și 12 luni.
4 tipuri de malocluzie la câini
Orice deformare a dinților, a maxilarelor afectează negativ procesele digestive

Efecte

Câinele are o serie de consecințe și complicații, cum ar fi:

  • probleme digestive asociate cu mestecarea alimentelor de calitate slabă și prelucrarea insuficientă a coma alimentară cu salivă, ceea ce duce la tulburări de scaun, deteriorarea absorbției nutrienților din furaje, boli cronice ale tractului gastro-intestinal;
  • traumatismul cavității gurii (limbă, gingii, palat) în timpul mestecării intense a alimentelor este cauza formării proceselor inflamatorii și a diferitelor boli, ducând la un număr mare de complicații;
  • salivarea constantă duce la apariția eczemelor plângătoare și a dermatitei pe fața câinelui.
În caz de malocluzie, câinele trebuie respins din reproducere din motive etice.

Atunci când participă la expoziții, manipulatorii de câini descalifică și animalele cu această patologie.

4 tipuri de malocluzie la câini
Decizia privind necesitatea corectării este luată de medicul veterinar - ortodont

În articol, am vorbit despre malocluzia la câini. A descris principalele sale tipuri și cauze. Am explicat care sunt consecințele.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 4 Tipuri de malocluzie la câini