"Prazitel" (suspensie împotriva helmintilor) pentru pui și câini de rasă mică: instrucțiuni, dozare

Prazitel"Prazitel" este unul dintre cele mai bune medicamente antihelmintice pentru pui și câini de rasă mică. Această suspensie este un produs de înaltă calitate pentru o gamă largă de aplicații. „Prazitel” s-a arătat în cel mai bun mod în lupta împotriva helminti, deoarece, pe lângă rezultatul eficient, este complet inofensiv în tratamentul și prevenirea sănătății animalelor de companie.

Compoziția și forma eliberării

Se produc Prazitel în suspensie, deoarece este cea mai digerabilă formă a medicamentului pentru animale. Principalele ingrediente active ale medicamentului sunt pamoat de pirantel (30 mg) și praziquantel (3 mg). Pe lângă componentele principale ale medicamentului, se adaugă diverse vitamine care pot îmbunătăți microflora corpului câinelui.PrazitelSuspensia pentru viermi are o culoare crem și se administrează pe cale orală. Pentru tratamentul câinilor, este important să se ia în considerare vârstă și greutatea animalului de companie. Suspensia în sine este plasată în flacoane din polimer care au capace de siguranță (sigiliu) ale primei deschideri. Sticlele în sine, care sunt folosite pentru a stoca medicamentul, sunt polimere, fabricate din plastic negru și conțin 15 ml de medicament. Medicamentul este vândut în cutii dreptunghiulare, unde se află și distribuitorul de seringă.

Știați? Clisma a fost inventată în Egiptul Antic. Faimoasa istorică Herodot remarcă faptul că, cu ajutorul ei, precum și prin utilizarea laxativelor și emeticilor, egiptenii curăță stomacul în fiecare lună, salvându-se de boli ale organelor digestive..

Proprietăți farmacologice

Medicamentul "Prazitel" este un medicament cu profil larg, deoarece poate contracara activ atât rotunde, cât și viermi. Acestea includ: Toxascaris leonina, Toxocara mystax, Uncinaria stenocephala, Mesocestoides lineatus etc..

Pentru a înțelege principiul tratamentului, este necesar să se ia în considerare mecanismele luptei împotriva helmintilor. Sarcina principală a medicamentului este de a bloca transmisia neuromusculară, de a reduce capacitatea membranelor celulare de a „trece” circulația elementelor și de a inhiba colinesteraza. Aceasta înseamnă că viermele își pierde pur și simplu abilitatea de a se mișca, de a se hrăni și de a parazita, în urma căreia are loc paralizia și moartea sa ulterioară..PrazitelApogeul activității pantoat de pirantel în sistemul circulator al câinelui este observat în câteva ore după administrarea medicamentului. Datorită modificărilor în transportul glucozei, funcționarea normală a aparatului microtubular al celulelor helmintice este întreruptă, drept urmare imobilizarea completă a viermelui este pur și simplu inevitabilă..

Important! Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la nocivitatea medicamentului, deoarece acesta este excretat împreună cu urina animalului în termen de două zile..

Suspensia „Prazitel” este o substanță moderat periculoasă, deoarece dacă dozajul este incorect, poate perturba metabolismul din corpul câinelui, poate dăuna sistemului nervos și circulator al animalului de companie. Pentru a evita o astfel de problemă, trebuie mai întâi să arătați animalul de companie medicului veterinar, care, posibil, datorită anumitor caracteristici individuale ale animalului, va prescrie o doză mai mică..

Pentru a combate viermii și alți paraziți ai câinilor, se utilizează droguri „Ivermek”, „Ivermectină”, „Milbemax”, „Kaniquantel”.

Indicații de utilizare

Medicamentul "Prazitel" este prescris pentru rasele mici de câini și pui, începând cu vârsta de o lună. Scopul utilizării poate fi atât măsuri preventive, cât și tratament complet al animalului. Complexul de boli care poate fi vindecat prin intermediul Prazitel include nematode și cestode:

  • toxocarioza;
  • boala hookworm;
  • teniidoza;
  • echinococoza etc..
Prazitel

Mod de administrare și dozare

Suspendarea trebuie luată pe cale orală. Trebuie remarcat faptul că 1 mg de medicament este utilizat pentru 1 kg de greutate câine. Doza trebuie luată împreună cu a hrani, dacă este o hrănire de dimineață. O alternativă ar fi administrarea medicamentului printr-un dozator special la rădăcina limbii.

În cazul în care greutatea animalului nu ajunge la un kilogram, doza trebuie calculată în următoarea proporție: la 100 g din greutatea câinelui, cade 0,1 ml de agent. Înainte de a utiliza suspensia, asigurați-vă că agitați sticla.

Știați? Hirst Papyrus, scris în jurul secolului al XVI-lea î.Hr. e., conține 248 de recomandări pentru tratamentul diferitelor boli, inclusiv a celor cauzate de paraziți.

Este important să rețineți că nu sunt necesare diete sau laxative diferite înainte de a lua medicamentul. În cazul în care există în special multe helminți în corpul animalului, procedura de administrare a medicamentului trebuie repetată după 10-12 zile..

Deparazitarea trimestrială se efectuează în mod regulat - cu 12 zile înainte de vaccinarea cățelușului. Toate procedurile medicale care vizează nematodele și cestodele intestinale trebuie efectuate exclusiv conform instrucțiunilor unui medic veterinar.Prazitel

Boli de câine precum piroplasmoza și dirofilarioza, cauzată de paraziți, iar ultima boală se caracterizează prin parazitarea helminților în inimă, plămâni (artere și capilare) și pielea animalului.

Practici de siguranță și igienă

Utilizarea Prazitel nu necesită avertismente de siguranță categoric noi. Cu toate acestea, este imperativ să respectați igiena personală. Mâinile trebuie spălate înainte de fiecare utilizare a medicamentului, precum și după proceduri. Medicamentul trebuie administrat cu atenție pentru a nu permite produsului să pătrundă în ochi, atât pentru câine, cât și pentru ai voștri.

Important! La deparazitarea unui cățeluș, dieta sa este redusă de cel puțin 2 ori.

Contraindicații și efecte secundare

Ca atare nu există efecte secundare în utilizarea medicamentului. Cu toate acestea, se pot manifesta cu o sensibilitate crescută și anormală a unui anumit individ la o anumită componentă a medicamentului. Din acest motiv, pot apărea semne de alergie și intoxicație..Medicamentul pentru viermiÎn nici un caz, Prazitel nu trebuie utilizat pentru combaterea viermilor la un câine aflat în prima etapă sarcina. De asemenea, trebuie să vă abțineți să luați persoane până la 3 săptămâni după naștere..

Important! Medicamentul este slab tolerat de câinii care au fost expuși unui infecțios boală și nu au fost vindecați înainte de începerea medicamentului.

Nu puteți prescrie „Prazitel” simultan cu numirea medicamentelor care sunt derivați de piperazină și a altor medicamente care inhibă colinesteraza.

Rasele de câini mici includ: bichon frize, Welsh Corgi, Jack Russell terrier, Yorkshire Terrier, Fox Terrier, malteză, mops, jagdterrier german, papillon, pechinez, pomeranian, pudel, terrier de jucărie rusesc, Buldog francez, chihuahua, shih-tsu, shiba inu.

Perioada de valabilitate și condițiile de depozitare

Principalul lucru pe care trebuie să-l știți despre stocarea acestui medicament este că acesta nu trebuie expus la lumina directă a soarelui. Spațiul de depozitare trebuie să fie rece și la îndemâna copiilor. Temperatura de depozitare poate varia de la 0 ° C la 25 ° C.

Trebuie remarcat faptul că medicamentul are o durată de valabilitate destul de lungă - în condiții de depozitare adecvată, este de 2 ani.Astfel, suspensia „Prazitel” este unul dintre cele mai bune remedii în lupta împotriva helmintilor pentru câinii de rasă mică. Pe lângă faptul că acest medicament este capabil să distrugă și să eradice aproape toate soiurile acestor paraziți, ajută perfect la refacerea microflorei corpului animalului. Cu toate acestea, dacă ignorați instrucțiunile și utilizați greșit Prazitel, pot apărea consecințe neplăcute, drept urmare medicamentul trebuie administrat numai sub supravegherea și supravegherea medicului veterinar curant..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Prazitel" (suspensie împotriva helmintilor) pentru pui și câini de rasă mică: instrucțiuni, dozare