Ciobanesc australian sau australian

Personalitate australianăCiobanescul australian, în ciuda mențiunii în numele rasei continentului australian, își datorează originea nu acestei țări cangurului, ci Statelor Unite ale Americii. Un alt nume pentru această rasă este Aussie. Datorită naturii sale docile, abilității bune de învățare și calităților de protecție, Ciobanescul australian a devenit răspândit în Statele Unite și a câștigat mulți fani în alte țări..

Origine

Strămoșii păstorului australian au navigat în America împreună cu imigranți din Spania și Franța. Au fost importate multe rase diferite de câini de păstorit. Unele dintre ele nu mai există, în timp ce altele, încrucișându-se între ele, au dat naștere la rase noi. Clima statelor occidentale ale Americii nu este foarte asemănătoare cu cea europeană și se caracterizează prin regiuni aride cu diferențe mari de altitudine și temperatură.. Fermierii aveau nevoie de duritateCâini fără pretenții, capabili de o manipulare excelentă a ovinelor și bovinelor și de a fi buni păzitori ai turmei.

Câinele ciobănesc basc muncitor este una dintre rasele folosite pentru creșterea australianului. A fost introdus de coloniștii spanioli din Australia. Calitățile lor remarcabile în pășunat și protejarea turmelor de oi au fost observate de fermieri. Când am crescut Păstorul australian, aceste calități au fost încercate să fie păstrate și îmbunătățite. Se crede că datorită câinilor ciobănești basci importați din Australia noua rasă a fost numită australiană.

Caracteristicile raseiPentru a îmbunătăți calitatea păstoririi și a muncii la reproducerea ciobanului australian, aceștia au folosit sângele câinilor pirinei, diferitele soiuri de coli, câinii de munte bernezi și alții. Nu se știe cu siguranță câte și ce rase a participat la formarea australianului. Fermierii erau interesați în primul rând de calitățile de lucru ale asistentului ciobanesc cu patru picioare și nu de exteriorul lor..

În Munții Stâncoși din vestul american, unde există frecvente modificări ale cotației, erau necesari câini care nu erau sensibili la acest fenomen. Fermierii din statul american Colorado au început să reproducă câini cu această calitate, menținând și consolidând abilitatea remarcabilă a păstorilor de a gestiona turmele..

Formarea păstorului australian a avut loc la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, alături de dezvoltarea rapidă a creșterii bovinelor și a creșterii oilor în America. Aceasta este o rasă tânără fericită și astăzi continuă să fie folosită în patria sa ca asistent de neegalat al păstorului turmelor de oi.. Primul club de rase a fost fondată în 1962, în același timp a fost făcută o descriere a reprezentanților tipici ai rasei. Australian Shepherd Standard a fost înregistrat în 1977. Federația Cinologică Internațională a recunoscut rasa la sfârșitul secolului XXI. În conformitate cu clasificarea FCI, este atribuit grupului 1 de câini de turmă și vite fără teste de lucru.

Popularitate pe scară largă a australienilor primit ca însoțitor datorită devotamentului altruist, disponibilității de a servi oamenii și eficienței ridicate. Câinii sunt excelenți la învățarea diferitelor trucuri și sunt gata să lucreze cu entuziasm. După ce a participat la filmarea filmelor Disney, păstorul australian a cunoscut un adevărat boom. Câinii din această rasă concurează cu succes în:

 • Agilitate. Depășirea într-o anumită succesiune de obstacole pe site pentru un timp specificat.
 • Câinele este un frisbee. Pescuit frisbee (farfurii) la distanță maximă.
 • Flyball. Trecerea pe pistă cu bariere și livrarea unei mingi de tenis.
 • Competiția câinelui ciobanesc.
 • Skijoring.

Aceștia au găsit, de asemenea, aplicații în canistoterapie, salvarea oamenilor, căutarea de droguri, ca asistenți pentru persoanele cu dizabilități..

Descrierea principalelor caracteristici ale rasei

Australian Shepherd Standarddar ar trebui să fie un câine de înălțime medie, să aibă o constituție musculară și echilibrată fără relaxare, să dea impresia unui animal vioi, agil, inteligent. Activitatea, exprimată în disponibilitate constantă pentru muncă, trebuie combinată cu un comportament echilibrat. Atitudine față de străini - atentă și precaută, dar fără agresivitate și lașitate.

Dimensiunea câinelui

Pentru bărbați, înălțimea la greabăn variază de la 51 la 58 cm, pentru cățele - de la 46 la 53 cm. Dimorfismul sexual este clar exprimat. La bărbați, ambele testicule ar trebui să coboare în scrot..

Locuințe

 • Tipul hainei de câine australianTrunchiul are un format oarecum întins.
 • Gâtul este de lungime medie și puternic. Withers bine definit.
 • Spate puternic, drept, cu un lomb scurt și lat.
 • Linia superioară ar trebui să se amestece armonios într-o crupă moderat înclinată..
 • Pieptul este adânc, dar nu lat, ajungând până la coate.
 • Stomacul este moderat ascuns.
 • Coada poate fi lungă sau natural scurtă. O coadă tăiată sau scurtă în mod natural nu trebuie să depășească zece cm.

Cap

Aussie din vedereCraniul are aproape aceeași lungime cu botul. Trecerea de la craniu la bot (picioare) este bine pronunțată. Un cap uscat este proporțional cu corpul câinelui. Craniul este plat de sus sau oarecum rotunjit, la fel ca lungime și lățime, poate avea o protuberanță occipitală nu foarte pronunțată. Botul se micșorează ușor spre nas și este aproape egal cu lungimea craniului.

Fălcile puternice. Set complet de dinți albi, 42 de dinți conform formulei dentare. Mușcătura ar trebui să fie o foarfecă, dar este permisă o mușcătură dreaptă. Toleranța la mușcătura directă la un câine ciobanesc care lucrează fără testare indică faptul că rasa, deși înregistrată la FCI, este încă în proces de formare..

Culoarea nasului depinde de culoarea hainei. În merlele negre și negre este negru, în merlele roșii și roșii are culoarea ficatului.. Pentru merle permise în culoare nas mici pete roz, nu mai mult de douăzeci și cinci la sută din suprafața lobului.

Ochii sunt în formă de migdale, nu ar trebui să fie proeminenți, dar nu prea adânci. În numeroase fotografii, Ciobanescul australian este adesea descris ca un câine cu ochi albaștri într-o culoare tricolor. Dar aceasta nu este singura culoare a elevului din rasă. Ochii vin în orice combinație de maro, albastru, chihlimbar cu sau fără pete. În funcție de culoarea principală, culoarea pleoapelor poate fi neagră sau maro.

Ochii unui câine îi reflectă inteligența și prietenia. Privirea trebuie să fie atentă, discernătoare și să exprime vigilență..

Urechile ridicate sunt triunghiulare și semi-erecte. Sunt de dimensiuni medii, nu grele. În stare de alertă, câinele le pune într-o stare ridicată. Auricul ar trebui să fie îndoit înainte sau lateral.

Membrele anterioare, văzut din față, paralel, drept și puternic.

Omoplații sunt lungi, cu capătul superior formând un greabăn lung, bine definit, așezat oblic. Coatele nu ar trebui să fie trase împreună sau întinse. Umărul este drept, formează un unghi drept cu omoplatul. Lucrurile sunt oarecum oblic când sunt privite din lateral, puternice. Picioarele închise într-o minge, ovale. Unghiile de rouă ale membrelor anterioare pot fi îndepărtate.

Cartierele posterioare, privite din spate, trebuie să fie drept și paralelși.

Unghiurile șoldului se apropie de unghiul drept, unghiurile genunchiului și ale articulațiilor sunt destul de pronunțate, moderate. Oasele metatarsiene sunt drepte și paralele atunci când sunt privite din spate. Unghiile de rouă ale sferturilor posterioare trebuie îndepărtate. Picioarele sunt ovale, închise într-o minge.

Lână

Păstor australianPalton de păr poate fi drept sau ondulat, protejează bine de intemperii. Densitatea și severitatea substratului depind de condițiile climatice de reședință. Pe cap, urechi, suprafața frontală a membrelor anterioare și de la articulațiile hock și sub picioarele din spate, părul este scurt; suprafața din spate a membrelor anterioare și a coapselor au un păr considerabil mai lung. Părul de pe ceafă și gât formează un burlan notabil pronunțat, mai vizibil la bărbați.

Culoare

Diverse nuanțe de negruo, pot fi prezente culori roșu, albastru și roșu merle, marcaje albe, marcaje bronzate sau fără ele. Haina albă este permisă pe cap, gât până la greabăn, gât și piept până la coate, picioare anterioare și sferturi posterioare. Petele albe de pe cap nu trebuie să domine, în timp ce ochii trebuie pigmentați, iar culoarea hainei din jurul lor trebuie să corespundă culorii principale.

Circulaţie

În orice ritm, câinele se mișcă activ, liber și ușor. Echilibrul loviturii este combinat armonios cu dexteritatea mișcării. Membrele se deplasează paralel și drept, odată cu accelerarea loviturii, picioarele din față și din spate se apropie de axa centrală a centrului de greutate al câinelui. Schimbare bruscă de direcție mișcarea sau ritmul nu ar trebuidespre greutatea ciobanului.

Dezavantaje și vicii

Orice nerespectare a cerințelor standardului este luată în considerare în funcție de efectul său asupra stării generale a câinelui. Retragerea fizică sau mentală explicită se pedepsește prin descalificare.

Dezavantajele grave includ un strat atipic, urechile sunt complet agățate sau ridicate.

Agresivitate și lașitate în raport cu o persoană sunt privite ca un viciu descalificator. Un depășire sau o depășire puternică, mai mare de 3 mm, duce la descalificare. Dinții lipsă sau nu intacti, dacă apare un accident, nu sunt pedepsiți.

Caracteristici ale caracterului și îngrijirii păstorului australian

Aussies sunt mari dedicare tuturor membrilor familiei. Sunt pregătiți la nesfârșit să se joace cu copiii și sunt loiali față de alte animale. Ce trebuie să știți despre temperamentul păstorului australian:

 • Descrierea rasei Ciobanesc australianSarcina zilnică va fi doar o bucurie pentru câine. Activitatea sporită ar trebui să găsească o cale de ieșire în muncă (păstor), joc sau sport. Fără exercițiu suficient, temperamentul câinelui se poate deteriora, poate deveni tâmpit și ursuz.
 • Străinătatea inerentă a rasei face din Aussie o bună pază, protejând bine casa și membrii familiei. Cu toate acestea, acest lucru nu îl înfurie pe câine față de străini fără acțiuni ilegale evidente din partea celor din urmă..
 • Socializarea timpurie a cățelușului, cunoașterea cu alte persoane este importantă, astfel încât, pe viitor, să nu aveți dificultăți cu agresiunea necontrolată.
 • Crescut pentru gestionarea turmei, Ciobanescul australian poate încerca să domine o familie fără experiență. Antrenarea adecvată și menținerea câinelui ocupat ameliorează această problemă..
 • Inteligența și ascultarea, combinate cu dexteritate și activitate, permit aproape orice sport canin. Este ușor de antrenat, dar practicarea sportului este percepută cu o bucurie mai mare decât serviciul de pază de protecție.

Îngrijirea păstorului australian constă în pieptănarea zilnică a hainei și plimbări destul de lungi, de preferință cu o sarcină activă. În descrierea standardului, australienii trebuie să aibă dinți extrem de albi. Pentru a menține un anumit standard de rasă de dinți albi, câinelui trebuie să i se administreze cartilaj și periat acasă sau la o clinică veterinară..

Ciobanescul australian este o rasă destul de rară pentru Rusia și se recomandă achiziționarea unui cățeluș numai în crescătorii dovedite de la crescătorii responsabili.

Păstor australianApariția câinilor australieniCum să hrănești un australianCe sunt câinii australieni?Care este diferența dintre rasa australianăCe să hrănească australianulDescrierea câinilor australieniPăstori australieniCare este diferența dintre rasăPăstrarea raselor australieneReguli de hranire australieneCare este caracterul câinilorCum să hrănești un australianDate externe ale câinelui australian
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ciobanesc australian sau australian