Ciobanesc englez

Ciobanescul englez este o rasă rară puțin cunoscută, originară din Statele Unite ale Americii. Aici, la sfârșitul secolului al XIX-lea, a fost crescut un câine ciobanesc aproape ideal, care până în prezent are toate calitățile de lucru necesare. Rasa nu este recunoscută de Asociația Internațională Cinologică.

Câine ciobanesc englezesc

Rasa a fost deosebit de populară în America la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. În viitor, a fost pierdută printre alți câini locali și importați. A fost grav afectată de al doilea război mondial, precum și de faptul că rasa nu a fost recunoscută de ICF. Păstorul englez a fost întotdeauna cunoscut pe scară largă într-un cerc restrâns de fermieri, iar creșterea sa a fost efectuată în principal ținând seama de sănătatea și calitățile de lucru. Acest lucru a făcut dificilă obținerea aceluiași tip de animale necesare pentru recunoaștere. În consecință, câinele ciobănesc nu a fost expus la spectacole internaționale și a continuat să lucreze în liniște, în afară de restul lumii cinologice. Până în prezent, rock-ul este recunoscut doar de United Geological Club UKC și de alte organizații americane..

În ultimii ani, Ciobanescul englez a devenit din ce în ce mai popular ca câine de companie, cu toate acestea, o proporție semnificativă din turmă este încă folosită pentru a lucra la ferme..

Video despre câinii din rasa Ciobănesc Englez:

Aspect

Ciobanescul englez este un câine puternic, rezistent, de dimensiuni medii, cu mușchi bine dezvoltați. Dimorfismul sexual este moderat. Înălțimea la greabăn 41-58 cm, greutatea - 18-28 kg.

Capul este de lungime medie cu oprire moderată, larg între urechi, ușor rotunjit. Botul este moderat lat, lung, înclinându-se spre nasul negru (o ușoară pigmentare este permisă la câinii zibeli). Ochii sunt căprui, rotunzi, de dimensiuni medii. Trebuie să exprime caracter puternic și inteligență. Urechile sunt așezate larg în afară de bază și se ridică și apoi cad într-o manieră ascuțită și curbată, situate aproape de cap. În timpul excitării, ele cresc ușor. În mod ideal, urechile ar trebui să fie îndoite cu 3/4, deși unele rase pot avea urechile pline, înălțate sau întinse..

Gâtul este puternic cu o curbă. Carcasă întinsă. Fizicul este similar cu cel al altor câini collie, dar cu un corp și picioare mai puternice. Câinele pastor ar trebui să arate atletic și musculos, dar nu îndesat. Coada este moderat lungă. Înapoi cu o curbă moale.

Palton de lungime și textură medie, drept, ondulat sau cret cu substrat. Trebuie să fie rezistent la murdărie și intemperii. Muta abundentă se exprimă în extrasezon. Pe cap, urechi, partea din față a picioarelor, părul este scurt și neted. Forme de pene pe partea din spate a picioarelor din față și din spate. Coada este foarte bine blănită. Pe gât, părul formează o coamă grea. Standardul identifică 4 modele de culoare predominante:

 • Negru și cafeniu;
 • Tricolor (negru, maro, alb);
 • Alb-negru;
 • Sable (poate apărea în toate nuanțele de maro de la mierea pală la roșu intens, vârfurile părului sunt adesea colorate în negru).

Caracter

Ciobanescul englez este echilibrat și muncitor, cu un temperament prietenos, instinct teritorial și de pază. Câinii ciobănești sunt foarte atenți, dar adesea nu sunt suficient de agresivi pentru a fi buni paznici. Pot mârâi și latra, dar rareori iau ofensiva. Străinii sunt tratați mai des cu prudență, în absența agresiunii din partea lor, înlocuiesc de bunăvoie furia cu milă, salută cu bucurie oaspeții și prietenii proprietarului. Se înțeleg foarte bine cu copii de vârste diferite, îl tratează cu atenție și cu grijă pe copil. Formează legături strânse cu toți membrii familiei. Unii câini încearcă să-și muște gleznele atunci când se joacă cu copiii. Acesta este un comportament instinctiv care nu este un semn de agresiune, ci doar o încercare de a „pășuna” copilul.

Ciobanescul englez este capabil să lucreze cu diferite tipuri de animale, de la păsări de curte la bovine și cai..

Câinii ciobănești englezi au un instinct de vânătoare. Le place să conducă animale mici, veverițe, jaduri de jder în copaci, iar pisica unui vecin poate fi, de asemenea, în acest rol. Câinele poate sugruma animale nu prea dexte și rapide. Cu o bună educație și socializare, Ciobanescul englez se înțelege bine cu alți câini și poate prefera să se joace cu alți câini la plimbări. Pot apărea bătălii frivole de conducere între cabluri. Se înțeleg bine cu pisicile domestice cu care câinele a crescut.

Câinele de păstor este fericit să lucreze în parteneriat cu proprietarul, dar, de asemenea, funcționează bine cu un minim de îndrumare. Încrederea în sine, dăruirea și dorința de a respecta regulile îl obligă pe păstor să mențină ordinea în mediul său..

educatie si antrenament

Cu o combinație de inteligență, atletism și capacitate ridicată de învățare, pastorii englezi pot excela într-o varietate de sporturi canine. Arată rezultate bune în agilitate și pot fi, de asemenea, parteneri remarcabili în serviciul de salvare și căutare. În America, mulți câini ciobănești sunt terapeuți certificați cu care vizitează pacienți în case de îngrijire medicală și spitale. Este într-adevăr un câine foarte versatil și talentat, care arată dorința de a lucra într-o varietate de condiții..

Păstorii englezi sunt întotdeauna cooperanți și ușor de instruit. Învață rapid comenzile și amintește-le mult timp. Inteligența lor poate fi periculoasă doar atunci când este combinată cu plictiseala..

Chiar și un începător poate aduce și instrui un ciobanesc englez. Trebuie avut în vedere că păstorul îl ascultă mai bine pe cel pe care îl consideră conducător. Dacă crede că o persoană sau un copil se află sub ea în ierarhia socială, nu va urma porunca, cu excepția celor simple pentru o delicatesă.

ciobanesc englez în curte

Caracteristicile conținutului

Sheepdog nu este cea mai bună alegere pentru o casă sau un apartament, având în vedere că câinele este foarte activ, are nevoie de o activitate fizică bună, de muncă constantă și de stimulare mentală. În plus, părul lung va fi împrăștiat prin casă, chiar dacă este pieptănat în mod regulat..

Un câine care trăiește la o fermă și este folosit pentru scopul propus este foarte rezistent, poate lucra neobosit timp de câteva ore. Dacă vorbim despre minimul pentru animale de companie, atunci ar trebui să fie o plimbare zilnică de cel puțin o oră cu activitate fizică activă: jogging, jocuri, sport, antrenament de ascultare. Dacă Păstorul Englez nu obține cel puțin acest lucru, el dezvoltă probleme de comportament: hiperactivitate, distructivitate, lătrat excesiv, timiditate și diverse manii. Sunt mai puțin energici decât Border Collie sau belgian malinois, prin urmare, restul timpului în casă se comportă calm.

Îngrijire

Ciobanescul englez nu este absolut exigent în ceea ce privește îngrijirea. Nu are nevoie de îngrijire profesională, ci doar de periaj regulat pentru a preveni rogojinile și a reduce vărsarea. Se varsă foarte abundent în timpul moltelor sezoniere și moderat în restul anului. Pielea și haina sunt examinate periodic. Urechile și ochii sunt curățați la nevoie. Animalele bolnave și în vârstă care se mișcă puțin trebuie să-și taie ghearele pe măsură ce cresc din nou.

catelus ciobanesc englez

Sănătate și longevitate

Ciobanescul englez se poate lăuda cu o sănătate bună. Centenarii sunt adesea găsiți printre acești câini, dar speranța medie de viață este de 12-13 ani..

Rasa a beneficiat de un mare fond de gene în timpul formării sale. În plus, a reușit să evite cea mai proastă metodă de reproducere modernă: la exterior și pentru o lungă perioadă de timp a divorțat doar pe baza calităților de lucru, a caracterului și a sănătății. Este dificil să vorbim despre statistici corecte. Rasa este foarte mică la număr și doar câțiva amatori și crescători păstrează evidența bolilor întâmpinate. Observă prezența următoarelor boli:

 • Displazia articulației șoldului;
 • Dislocarea rotulei;
 • Sensibilitate la anestezie;
 • Alergii;
 • Cataractă;
 • Anomalie ochi Collie;
 • Entropie;
 • Versiunea secolului.

În rest, Ciobanii Englezi au nevoie de măsuri preventive veterinare standard: vaccinare, deparazitare, tratament împotriva puricilor, țânțarilor și căpușelor.

Alegerea unui cățeluș ciobanesc englez

În ciuda interesului crescând pentru rasă, găsirea unui cățeluș ciobanesc englez în Rusia sau Europa este foarte dificilă. Poate că singura modalitate de a cumpăra un cățeluș de la părinții care lucrează este să-l aduceți din state. Este clar că, în acest caz, merită să luați o atitudine foarte responsabilă față de alegerea crescătorului și a bebelușului din așternut. Nu este recomandabil să luați un câine mai mic de 6-7 luni, în care calitățile și perspectivele nu sunt clar vizibile.

Preț

În America, un cățeluș ciobanesc englez costă 800-1000 $.

Fotografii

Galeria conține fotografii cu câini adulți și pui de rasă Ciobănesc englez.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ciobanesc englez