Bulldog englez: caracteristici și descrierea rasei

Câinele național al Angliei, „un adevărat gentleman” - conservator, calm, imperturbabil, grosolan elegant și aristocratic. Aceste epitete aparțin pe bună dreptate Bulldogului englez.

Istoria rasei

Nu se știe cu siguranță când a apărut rasa, dar experții sunt înclinați să creadă că strămoșii buldogilor englezi includ mastiferi.

În Anglia veche, gusturile pentru divertisment erau necivilizate, iar strămoșii buldogi erau implicați în bulbaiting - bull-baititing. Dacă vânătorii de divertisment sângeros au crescut câini, atunci ei au cultivat trăsăturile necesare luptei.

- Odihna! ..
- Ne odihnim!..

La începutul secolului al XIX-lea, agresiunea a fost interzisă prin lege, majoritatea buldogilor fiind lăsați fără muncă. În luptele cu câini (nu erau interzise), câinii nu puteau concura cu rivalii, mai rapizi, mai mari. Prin urmare, vechii buldogi englezi, câinii muratori au dispărut, dar genele lor au rămas în buldogul englez modern.. 

Iubitorii de buldogi au încercat în repetate rânduri să păstreze rasa și să creeze cluburi. Nu a mers întotdeauna bine, cu toate acestea, până la sfârșitul secolului al XIX-lea, existau deja anumite standarde de rasă, erau preferate recunoscute pentru reproducere.

Prioritatea a fost acordată unor calități precum aspectul strălucitor al câinelui, încrederea în sine, echanimitatea. În urma muncii de reproducere, a apărut o rasă de câini însoțitori. Acum, Bulldog-ul englezesc este cel mai vechi club de canisuri din monobraz..

Descriere și standard de rasă

Bulldogii englezi au uitat aproape trecutul lor de luptă și au devenit câini de companie excelenți. Cei mai mulți dintre ei sunt leneși, deși la o cățelușă și la o vârstă fragedă sunt fericiți să se joace și să se joace.

Iubirea este leneșă
Iubirea este leneșă

Aceste animale îngrămădite, atletice, cu capete mari, sunt cerute de standardul FCI să aibă:

 1. Haina moale, scurtă și dreaptă - nu este permisă lâna.
 2. Există pliuri adânci ale pielii pe cap și bot - din partea inferioară a fălcilor pe ambele părți ale pălării.
 3. Ochii deschiși, foarte întunecați.
 4. Urechile mici și subțiri se ridică, nu aproape de ochi. Tipul de ureche trandafir preferat.
 5. Nasul este mare, lat, negru, ar trebui să fie la nivelul ochilor.
 6. Mușcătură subunghiulară - fălci masive și largi.
 7. Culoarea stratului trebuie să fie strălucitoare, culoarea roșu pur de intensitate variabilă, alb sau alb în combinație cu roșu - piebald.
 8. Greutate masculină 25 kg, cățele de până la 23 kg - înălțimea masculină la greabăn de la 50 la 55 cm, cățelele ușor mai mici, de la 50 la 53 cm.

Caracteristicile rasei și trăsăturile de caracter

Este vorba de câini flegmatici, răbdători, calmi, cu un psihic echilibrat. Le plac paturile calde și moi, așa că asigurați-vă că vă construiți un pat moale pentru animalul dvs. de companie.

Ca câini mari și dominanți, nu este de dorit să lăsați un buldog (în special un câine) pe o canapea sau pe un pat, unde proprietarul doarme. Domnul nostru va verifica cu siguranță dacă este timpul să deveniți lider în pachet.

- Mi-e tare dor ...
- Mi-e tare dor de ...

După ce a realizat că este proprietarul liderului din haită, buldogul se va supune calm și demn. Domnii nu jignesc copiii și, de obicei, îi tratează pe toți membrii familiei cu dragoste..

Proprietarul buldogului englez este regele și zeii-câini cu greu pot suporta chiar și câteva ore de separare. Lucrurile pot ajunge la stres, depresie la un animal de companie, precum și la exacerbarea bolilor. Dacă buldogul sparge apartamentul în molecule în timp ce sunteți plecat prea mult timp, atunci câinele nu este de vină. Era disperat și credea că ai dispărut, l-a părăsit pentru totdeauna.

Când întreaga familie este împreună, nu puteți găsi un bulldog mai dulce și mai calm.

Interesant: În faimoasa (cea mai bună din lume, potrivit britanicilor înșiși) adaptare cinematografică a uneia dintre poveștile despre Sherlock Holmes și Dr. Watson, rolul celui mai bine căutat câine Toby a fost jucat de buldogul englez Bambula Vasily Livanov. Animalul de companie a devenit favoritul tuturor pe platou și, pentru profesionalism și o atitudine serioasă față de muncă, i s-a plătit un salariu, ca toți actorii.

Îngrijire și

Câinele este exclusiv „apartament” - nu are pardoseală, iar iarna pe stradă într-o volieră, chiar și cu o cabină izolată, câinele va îngheța și va muri.

Sănătatea buldogilor englezi nu este cea mai bună. Câinii din această rasă suferă adesea de boli de inimă, iar structura botului și a căilor respiratorii scurte interferează cu respirația normală. Aceasta înseamnă că activitatea fizică grea dăunează animalului de companie - câinii nu tolerează prost căldura și umiditatea ridicată.

„Englezii” au, de asemenea, adesea probleme cu stomacul, deci flatulența și eliberarea crescută de gaze nu vor contribui la confortul locuitorilor apartamentelor..

Câinele nu tolerează căldura
Câinele nu tolerează căldura

De multe ori sforăie în somn, dar aceasta nu este vina lor - structura feței animalului de companie este de vină.

Sunt posibile alergii, astfel încât mâncarea va trebui selectată și sortată până când se găsește una potrivită.

Îngrijirea carcasei animalelor de companie se concentrează de obicei pe față, gheare și (scuze) coada.

 • cel puțin o dată pe zi și, de preferință, după fiecare masă, este indicat să ștergeți pielea în pliurile de pe față, mai întâi cu o umezeală (fără săpun!), apoi cu o cârpă uscată;
 • tăierea ghearelor (de unde vă puteți îndepărta de ea);
 • în zona anală din cauza constipației sau diareei (și nu sunt rare cu o dietă inadecvată), pielea poate deveni acră sau inflamată - consultați un medic veterinar cum să tratați zonele cu probleme.

Bulldogii englezi sunt predispuși la obezitate - totuși, cu o alimentație bună și o atitudine negativă față de mers (mai ales față de exerciții fizice).

Pieptanați lâna o dată la 2-3 zile și, dacă sunteți un susținător al curățeniei sterile în casă, atunci nu interferează cu ștergerea părului animalului de companie cu o cârpă umedă o dată pe zi..

Nu vă deranjați cu înotul. Lana se murdărește, apoi se spală. Scăldatul frecvent și chiar cu șampoane usucă pielea animalului, ceea ce va duce la descuamare, mâncărime și iritare a pielii.

Buldogii au zburat, ceea ce înseamnă că câinele va fi slobber (puternic sau nu foarte mult - așa cum ești norocos). Cumpără niște bavete și problema dispare.

Important! nu lăsați niciodată un buldog într-o mașină blocată și, chiar și într-un apartament, deschideți fereastra (fereastra) mai des pentru aer curat.

educatie si antrenament

Bulldogul englez este predispus la o oarecare încăpățânare. Aceasta nu înseamnă că stăpânește instant comenzile, dar are suficient efort. Dacă câinele trage cu comanda, atunci acordați-i câteva secunde să se gândească la comandă. Bulldogii sunt, prin natura lor, gânditori și, uneori, doar cu inteligență lentă.

Socializarea este importantă
Socializarea este importantă

De regulă, buldogii tratează câinii în mod normal (deși totul depinde de natura animalului de companie) - introduceți animalul de companie pisicilor în timp ce el este încă un cățeluș, iar pisica este un animal mare și periculos pentru el (așa este copilul care va percepe o pisică sau o pisică adultă).

Nu a reușit să socializeze la o vârstă fragedă - conduceți cu lesa. Dintr-o dată, o pisică foarte scumpă și iubită a fugit de un vecin, iar animalul tău de companie ... a stricat-o. Foarte mult. Poate avea mari probleme ...

Dacă câinele este slab crescut, atunci are punctul de vedere potrivit pentru toate ocaziile - este al său. Ceilalți membri ai familiei par să aibă puncte de vedere greșite. Așadar, educați-vă animalele de companie înainte ca acesta să înceapă să vă explice în limba unui câine cum ar trebui să se comporte exact membrii haitei..

Bulldogul englez este un câine cu gândire foarte rațională. De aici încetineala în executarea comenzilor sau în neexecutarea lor. Câinele își amintește că i-ai permis deja să nu execute comanda (a dat comanda, nu a obținut rezultatul, a plecat). De ce ar trebui câinele să încerce acum - ce se întâmplă dacă comanda „dă o plimbare”.

De aici, mari probleme încep să crească în viitor. Afacerea proprietarului („liderul haitei”) este să îndeplinească comanda. Resursele dvs.: timbrul vocii - li se poate arăta că câinele trebuie să urmeze porunca, că liderul nu este mulțumit de lesă dacă sunteți pe stradă. Bătăile sunt absolut excluse.

Cât trăiesc buldogii englezi??

Animalele de companie din această rasă au o durată de viață destul de scurtă, de 8-10 ani. Cu toate acestea, cu o îngrijire foarte bună, respectarea regulilor de hrănire și întreținere, burtica ta poate fi cu tine timp de 12 ani sau chiar mai mult.

Cât costă și cum să alegi un cățeluș?

Înainte de a cumpăra, trebuie să știți clar dacă luați un câine pentru suflet sau dacă veți încerca să creați câini. Pe această bază, căutăm un loc unde să cumpărăm un cățeluș. În ambele cazuri, dacă resursele permit acest lucru, cel mai bine este să luați un catelus Bulldog englez de la crescători. În al doilea caz, este lipsit de ambiguitate.

Puii
Puii

Acum este ușor să contactați crescătorii pe Internet (aproape întotdeauna au propriul lor site web) și să-l alegeți pe cel potrivit..

Când puii sunt în fața ta, alege un copil plin de viață, bine hrănit, cu o haină strălucitoare și netedă. Acordați atenție urechilor și ochilor - nu ar trebui să existe nicio descărcare.

Decideți în prealabil sexul viitorului dvs. animal de companie. Cățelele sunt mai moi, mai flexibile în educație. Bărbaților le place uneori să-și „scuture drepturile”, sunt mai încăpățânați, uneori cocoși față de câini.

Conform reclamei de pe site-urile de vânzare (cum ar fi Avito), un cățeluș poate fi cumpărat cu 2-3-5 mii, nu depinde de calitatea cățelușului, ci de cererile vânzătorului. Nu vi se vor oferi documente (reale), care va crește din mila unui cățeluș, uneori chiar și vânzătorul este necunoscut.

Un cățeluș de la crescători, cu un pachet complet de documente, va costa de la 25 la 35 de mii de ruble, acesta este minimul. Mai mult, prețurile cresc în funcție de titlul părinților, de numărul premiilor lor și pot ajunge la 40-75 mii, sau chiar mai mari.

Concluzie

Iubitorii rasei își adoră animalele de companie, care își plătesc proprietarii cu dragoste.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bulldog englez: caracteristici și descrierea rasei