Petit brabancon belgian (brabant, grifon cu păr neted): caracteristici ale rasei

Petit brabancon belgianMulți amatori câini mici alege rasa Petit Brabancon. Cu aspectul său extraordinar, caracterul său docil, abilitățile inerente genetic, cucerește un număr tot mai mare de crescători. Acest articol spune despre multe puncte interesante care vă vor ajuta să faceți o alegere în această chestiune dificilă - cumpărarea unui animal de companie.

Caracter și aspect

Prima impresie a apariției Brabanconului este fascinantă. Întreaga sa înfățișare vorbește despre nobilime rase. După ce l-ai cunoscut mai bine, poți fi sigur că această specie se potrivește cu personajul.

Petit brabancon belgian

 • O tara: Regatul Belgiei.
 • Nume: Micul Brabancon
 • Scop: câine de pază mic și câine de companie.
 • Clasificarea FCI: grupa 9, secțiunea 3 (neimplicat în muncă).
 • Opțiuni: greutate medie - de la 3,5 la 6 kg - înălțime la greabăn - 18-20 cm.
 • Clasă: cu părul scurt, lungime maximă de până la 2 cm.
 • Culoare: negru, negru și cafeniu, mixt, format din 3 nuanțe - negru, roșu și maro.
 • Durată viaţă: până la 14 ani.

Știați? Standardul oficial al rasei Petit Brabancon, descrierea și defectele sale au fost aprobate în 1904.

Descriere și fotografie

Petit Brabançon - Reprezentant al Griffonilor. Are o istorie bogată, în urma căreia aspectul ei a suferit numeroase schimbări.În momentul de față arată ca un câine mic prietenos. Are un fizic slab, cu o musculatură puternică și un schelet cu osul larg.

Petit brabancon belgian

O caracteristică distinctivă a acestei rase este capul. Privindu-l, dimensiunea sa este imediat izbitoare - este prea mare pentru restul corpului. Botul câinelui are un aspect turtit datorită nasului scurt, care are o lungime de 1,5 cm. Ochii ei sunt depărtați, par foarte expresivi, datorită dimensiunii lor mari și formei aproape rotunde. Lipsa barbei creează un efect de nas răsturnat.

Important! Deoarece Brabanul este un reprezentant cu drepturi depline al rasei Griffon, împerecherea între el și rudele sale este permisă.

Cu excepția culorilor înregistrate în standard rase, acum puteți găsi brabancon „de ciocolată”. Cel mai adesea se nasc dintr-o pereche de aceeași culoare, cum ar fi negru. Această culoare este acceptată oficial pentru acești câini în unele locuri, de exemplu în SUA, Anglia, Olanda și Australia..

Acest câine rase cel mai adesea coada este andocată, iar urechile sunt lăsate în forma lor originală, dar acest lucru nu este indicat de cerințele raselor.

Personaj de câine

Expresia gândului de pe față corespunde conținutului interior. Acești câini se disting prin inteligență și ingeniozitate. Cedă cu ușurință Instruire, amintiți-vă cu ușurință de comenzi și semnificațiile lor. Reprezentanții acestei rase sunt prietenoși cu oamenii, se obișnuiesc rapid să aibă copii într-o familie, nu manifestă niciodată furie.

Petit brabancon belgian

O caracteristică expresivă a acestei specii este stima de sine. Acest lucru este demonstrat nu numai de eleganța accentuată a mișcărilor, ci și de tot comportamentul ei..

Aflați mai multe despre aceste rase de câini pentru păstrarea în casă: chihuahua, basset hound, castor York, pudel în miniatură, Welsh Corgi, spitz german, Malteză, kern terrier, maltipu, pomeranian

Pro și contra ale rasei

Atunci când alegeți un câine, ar trebui să acordați atenție avantajelor sale:

 • un comportament adecvat nu cauzează probleme în viața de zi cu zi;
 • o dispoziție veselă va servi drept divertisment pentru copii;
 • prezența părului scurt vă va scuti de curățenia zilnică;
 • absența completă a agresiunii.
Un dezavantaj semnificativ inerent rasei Petit Brabancon îl face un „lux” inaccesibil pentru persoanele care sunt deseori departe de casă. Acest câine are o afecțiune foarte puternică pentru proprietar și toți membrii familiei. În cazul călătoriilor lungi de afaceri, ea trebuie să fie atașată de oamenii pe care îi cunoaște bine, altfel poate refuza să mănânce.

Petit brabancon belgian

Istoria apariției micului Brabancon

Grifonii sunt o specie care are o istorie interesantă și îndelungată, înrădăcinată în îndepărtata Belgia. Strămoșii acestui gen sunt considerați câini de talie mică care locuiau în camerele de utilitate și prindeau șobolani. Apoi, datorită caracterului lor flexibil și aspectului atrăgător, s-au apropiat de nobilime și s-au mutat să locuiască în palate.

Știați? Prototipul câinelui care stă la baza acestei rase a salvat viața persoanei regale a sârbului Draga. Ea a gustat din Maiestatea Sa vase și a murit de otrăvire. Astfel, împiedicând tentativa asupra vieții reginei.

În 1945, cel mai mare număr dintre acești câini a fost înregistrat în Anglia și SUA. Aici, crescătorii locali și-au adăugat trăsăturile preferate acestei rase. La începutul anilor 90, au apărut în Rusia. Istoria tace cu exactitate ce tipuri de câini au participat la crearea imaginii noastre familiare, dar printre ei au existat în mod clar rase cu păr scurt, cu o dispoziție veselă și un psihic stabil..

Cum să alegi cățelul potrivit

Alegerea unui cățeluș dintr-o așternut nu este o sarcină ușoară.În principal:

 • trebuie să cunoașteți crescătorii și să aflați despre recenziile acestora;
 • studiați pedigree-ul părinților.
Dacă sunteți mulțumit de datele inițiale, atunci alegem un cățeluș, ținând cont de următorii parametri:
 • el trebuie să fie jucăuș și sănătos;
 • aveți nasul și ochii uscați;
 • stare bună a pielii fără roșeață vizibilă și răni;
 • haina curată, lucioasă, de culoare strălucitoare, fără plasturi rupți sau lipiți împreună;
 • dintii drepti.

Petit brabancon belgian

Prețul unui cățeluș pedigree Petit Brabançon variază între 600 și 1000 de dolari. O astfel de achiziție trebuie să fie însoțită de un pachet de documente pentru câine, și anume:

 • Metrica pentru catelus RKF (schimbata cu pedigree RKF);
 • card de vaccinare;
 • un pașaport veterinar internațional cu note corespunzătoare privind vaccinarea efectuată;
 • instrucțiuni pentru creșterea și creșterea unui cățeluș din această rasă.
În același timp, descendenții înșiși sunt marcați cu un stigmat.

Condiții de păstrare

Proprietarii acestor câini nu au plângeri cu privire la dificultatea păstrării lor. Nu au nevoie de condiții speciale, se simt bine atât într-un apartament, cât și într-o casă privată caldă.

Îngrijire competentă

Întreaga rasă Griffon se distinge printr-o sănătate excelentă. Și pentru ca câinele dvs. să nu devină o excepție, trebuie să o urmați corect grijă.

Știați? Un studiu detaliat al tuturor soiurilor acestei rase relevă o relație interesantă - toate speciile au nume geografice belgiene. Și și a noastră, pentru că Brabantul este o provincie în Belgia.

Pentru lână

Animalele cu părul scurt nu trebuie să fie pieptănate des, dar blana lor are nevoie de îngrijire.

În acest scop, cel mai bine este să cumpărați furminator și aplicați-l cel puțin o dată pe săptămână. Achiziționarea instrumentului trebuie efectuată după consultarea unui profesionist care va sfătui dimensiunea necesară a dinților, astfel încât atunci când îl utilizați, pielea câinelui să nu sufere..

Petit brabancon belgian

Curățenie (scăldat)

Se recomandă efectuarea procedurilor „săpun” nu mai mult de o dată pe lună cu utilizarea șampoanelor speciale. În timpul iernii, este mai bine să refuzați complet scăldatul sau să folosiți un uscător de păr după acesta.

Verificarea infecțiilor

La primele simptome ale stării de rău ale câinelui, acesta trebuie prezentat unui medic veterinar experimentat care va diagnostica și va prescrie tratamentul adecvat. Examinările preventive pentru infecții, terapia antihistaminică, tratamentul extern al pielii de la paraziți trebuie efectuate la o anumită frecvență, care depinde de locul de reședință al câinelui, de contactele acestuia, prezența altor animale în casă etc..

Plimbări zilnice

Rasa Small Brabançon este ușor obișnuită cu cutia de gunoi de uz casnic, dar acest lucru nu ar trebui să fie un motiv pentru a sări peste o plimbare. La urma urmei, plimbarea câinelui în aer curat susține sistemul său imunitar, favorizează dezvoltarea unei forme fizice bune. Iar comunicarea cu „tovarășii” va aduce o plăcere maximă animalului dvs. de companie.

Important! În timpul unei plimbări, este mai bine să țineți animalul pe un ham și să-i urmăriți gura, astfel încât să nu ridice nimic necomestibil de la sol.

Dieta și produse: de la cățeluș la Brabancon adult

Petit brabancon belgian

Algoritmul nutrițional al Brabancon diferă puțin de regulile generale hrănirea câinilor. În primele șase luni de viață, cățelușul trebuie hrănit de până la 5 ori pe zi. Un adult este hrănit de două ori pe zi - dimineața și seara.Dieta ar trebui să includă:

 • carbohidrați complecși, de preferință sub formă de cereale;
 • proteine, sub formă de pește fără oase și brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi;
 • ouă;
 • legume si fructe.
Această rasă nu este capricioasă în alimente, singura avertisment - nu dați carne grasă și dulciuri.

Important! Rasele mici au un pancreas slab, deci ajustați volumul și calitatea alimentelor, altfel sunt posibile consecințe nedorite.

Sănătatea animalelor de companie

Un câine de rasă Brabancon poate avea probleme de sănătate datorită caracteristicilor sale fiziologice..

Aflați mai multe despre bolile canine, cum ar fi bursită, lichen, piroplasmoza, dirofilarioza, viermi, căpușă subcutanată, aspergiloză, demodicoză.

Posibile boli

Organele slabe ale acestei rase sunt ochii și dinții. Acest lucru se datorează structurii specifice a craniului..Pentru a preveni problemele cu maxilarul, trebuie:

 • curățați periodic incisivii de placă și, în același timp, asigurați-vă că nu apare curbura dentiției;
 • observați dinții de mestecat, care se deteriorează rapid din cauza închiderii incomplete.
Ochii pot fi afectați de următoarele condiții:
 • cataractă și, în consecință, glaucom;
 • atrofie retiniană;
 • proptoza globului ocular.
În orice caz, dacă observați o deteriorare a poftei de mâncare, dezorientare în spațiu, nu amânați o vizită la medicul veterinar pentru o lungă perioadă de timp.

Petit brabancon belgian

Vaccinări pentru câine

Înainte de introducerea vaccinărilor animalul de companie trebuie să fie pregătit:

 • efectuați terapie antihistaminică;
 • asigurați-vă că nu există infecțioase boli.
Vaccinarea unui câine se efectuează în conformitate cu programul de vaccinare general acceptat:

 • În primul rând se protejează de: ciumă, enterită parvovirus, hepatită, parainfluenza, lentospiroză.
 • O lună mai târziu, întreaga procedură se repetă cu adăugarea vaccinului antirabic.
 • După schimbarea dinților, se efectuează prima revaccinare.
 • Următoarea se efectuează după 12 luni.
 • Un adult este revaccinat o dată pe an.
Petit Brabançon este un reprezentant important al genului de câini. Luându-l la familie, îi vei simți din plin loialitatea și îngrijirea fără pretenții. El este capabil să vă umple casa cu umor și căldură, iar dacă aveți pregătirea și medaliile necesare.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Petit brabancon belgian (brabant, grifon cu păr neted): caracteristici ale rasei