Nașterea sigură la câini

În sălbăticie, câinii nasc în vizuini, ce ar trebui să facă o viitoare mamă care locuiește într-un apartament? Dreapta! trebuie să cauți adăpost. Opțiunile de adăpost sunt foarte diferite și depind mai mult de mărimea câinelui. Pentru a preveni toate „excesele” posibile, trebuie să vă pregătiți pentru apariția puiilor în prealabil.

Mai întâi siguranța

Cu vreo săptămână înainte naştere, câinele începe să cuibărească. Animalul de companie încearcă să găsească un loc întunecat, liniștit, îndepărtat, unde puii să poată fi în siguranță. Unii câini optează pentru un dulap, în timp ce alții pot ocupa un coș de rufe sau chiar interiorul unei canapele..

De îndată ce se găsește un loc potrivit, mama însărcinată face ceva ca o gaură din el. Poartă jucării, prosoape și alte lucruri la cuib care, după părerea ei, vor fi confortabile pentru pui. Comanda „start” este dată de hormoni, al căror nivel crește brusc înainte de naștere. Toate acțiunile sunt instinctive, deci este dificil să le influențezi.

Pentru a vă ajuta câinele să facă față furtunii hormonale și să vă faceți griji cu privire la descendenți, ar trebui să pregătiți cuibul în avans..

Ca cuib, puteți utiliza o cutie din:

 • Carton.
 • PAL sau placaj.
 • Lemn.
 • Cadru puternic și țesătură densă.

Cuibul trebuie să fie sigur, ceea ce înseamnă:

 • Nu prea mare. Puii mici nu pot controla termoreglarea, deci nu ar trebui să se târască departe unul de celălalt.
 • Închis. Bebelușii au ochii închiși, dar sunt încă foarte sensibili la lumină. Dacă cuibul este prea ușor, câinele va încerca să ascundă copiii.
 • Cald. Cuibul trebuie să mențină o temperatură și o umiditate stabile ale aerului. Cutia nu trebuie așezată lângă o fereastră, un radiator de încălzire sau într-un tiraj.
 • Protejat. Este mai bine dacă există o ușă sau o perdea în cutie care ascunde copiii de ochii curioși. Nu așezați cuibul pe hol sau baie, anxietatea constantă îl va face pe câine să ascundă puii.

Pentru ca tânăra mamă să se asigure că cuibul este de neatins, ar trebui să existe un minim de interferență din partea ta (și a membrilor familiei). Nu vă uitați în cuib inutil, nu ridicați cățelușii și nu scoateți „camuflajul” din cuib. Pentru a vă asigura că bebelușii se dezvoltă normal, este suficient să le examinați o dată pe zi.

Unde să cauți un câine dacă s-a ascuns

Nu ați avut timp să pregătiți cuibul sau câinele l-a găsit nesigur? S-a ascuns femeia aflată în travaliu? Haideți să căutăm viitoarea mamă care să urmeze nașterea:

 • Sub baie, în coșul de rufe.
 • Sub pat, masă.
 • Seturi de mobilier și mobilier tapițat. Inspectați mobilierul tapițat din toate părțile, câinii adesea roșesc „intrarea” și se ascund în cavitățile canapelelor, fotoliilor..
 • În spatele perdelelor.

Sarcina devine mult mai dificilă dacă locuiți într-o casă și câinele are acces la stradă.. În condiții de exterior, câinele se va ascunde într-o vizuină sau o depresiune în pământ. Căutați pământ slăbit, săpând găuri, inspectați materialele de construcție și podelele de curte (dacă există). Nu uitați să verificați cabina și voliera, suficient de des, cea mai simplă soluție este corectă.

Ce trebuie făcut dacă un câine ascunde pui

Dacă o tânără mamă nu se poate liniști și ascunde puii, aveți doar două opțiuni:

 • De acord cu dorința animalului de companie.
 • Insistați să păstrați puii într-un cuib echipat.

Prima opțiune este de preferat, mai ales dacă câinele a născut pentru prima dată. Problema este că, în timp ce câinele poartă puii, aceștia sunt supraîncălziți.. Stres poate afecta o mamă tânără, este posibil să nu transfere toți copiii sau să-și piardă copilul pe drum. Dacă câinele a ales un loc acceptabil pentru cuib, faceți totul astfel încât să îl poată echipa confortabil și să accepte pentru următoarele patru săptămâni.

Dacă o tânără mamă trage cu încăpățânare copilul pe stradă sau într-un alt loc nesigur, există o singură alternativă - o incintă-arenă prefabricată, de dimensiuni mici, care adăpostește cuibul, băutorul și hrănitorul pentru câini. Voliera trebuie așezată într-o cameră care se închide în siguranță.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Nașterea sigură la câini