5 Lucruri pe care le poți face pentru a-ți răni mult câinele

Se știe că câinele este un prieten al omului. Și nu este obișnuit să jignești prietenii. Cunoașterea psihologiei câinilor și dorința de a înțelege motivele comportamentului animalului de companie vor ajuta la evitarea greșelilor în comunicarea cu un prieten cu patru picioare..

Nu te juca, nu te plimba, lasă în pace

Una dintre nevoile de bază ale unui câine este comunicarea cu o persoană, fie că este vorba de jocuri, plimbări sau adunări sociale în fața televizorului. Lipsa de atenție din partea proprietarului este o situație stresantă pentru un animal de companie. Sentimentele unui câine pot fi exprimate în:

 • demonstrații de resentimente (refuzul de a comunica, uneori mâncare);
 • comportament prost (de regulă, deteriorarea obiectelor de uz casnic) - așa se distrează animalul singur și îi arată clar proprietarului că are nevoie de atenție;
 • depresie (cazuri avansate).

Următoarele sfaturi vor ajuta la prevenirea acestei evoluții a evenimentelor:

 1. Este necesar să se stabilească o rutină zilnică clară atât pentru câine, cât și pentru crescător. Animalul va cunoaște ora plecării și întoarcerii proprietarului, așa că îi va fi mai ușor să aștepte.
 2. În absența „bătrânilor”, câinele ar trebui să se poată ocupa singur, ar trebui să aibă acces la jucării. Ele trebuie selectate ținând cont de interesele câinelui. Prin jocul cooperativ, animalul de companie ar trebui învățat să se joace cu ei..
 3. Când sunteți acasă, trebuie să acordați timp pentru a interacționa cu câinele. Pentru aceasta sunt potrivite jocurile în aer liber, antrenamentele, plimbările și „zgârierea” animalelor preferate..

Pune nasul într-o baltă

Bălțile și grămezile făcute sunt un motiv legitim de nemulțumire față de câine. Cu toate acestea, introducerea demonstrativă a nasului în „faptă” este una dintre principalele greșeli ale proprietarilor. O astfel de procedură se poate dezvolta la un câine nu doar o infracțiune, ci o teamă reală a proprietarului..

În primul rând, trebuie să înțelegeți motivele unui astfel de comportament. Cele mai frecvente sunt:

 • Vârsta mică. Caracteristicile fiziologice ale puilor nu le permit să dețină un volum mare de urină, iar numărul de plimbări nu este suficient pentru golirea în timp util a vezicii urinare în afara casei.
 • Boală. Câinii se îmbolnăvesc și urinarea frecventă este unul dintre semnele nesănătoase ale unui animal.
 • Bucurie. Urinarea involuntară se poate întâmpla într-un moment de bucurie intensă, de exemplu, de la întâlnirea cu proprietarul.
 • Promiscuitate banală. Acest comportament este rezultatul unei educații necorespunzătoare și proprietarul ar trebui, în primul rând, să-și pună toate întrebările.

Crescătorii de câini cu experiență disting multe astfel de motive. După ce le-ați înțeles, rămâne doar să eliminați factorii negativi și să așteptați rezultatele..

Modificați regulile din mers

Câinilor, ca și copiii, le este mult mai ușor să trăiască într-un anumit cadru, conform unor reguli clare și de înțeles. Astfel știu ce nu trebuie făcut pentru a nu stârni condamnarea „bătrânilor”, se simt mai încrezători și mai calmi. Dacă regulile nu sunt definite sau urmate de ele nu este obligatoriu, viața „câinelui” devine confuză și stresantă. Când stabiliți regulile, amintiți-vă:

 • Câinele nu înțelege excepțiile de la reguli, prin urmare: dacă este imposibil să stai pe canapea după ce te-ai plimbat prin bălți noroioase, atunci nu este permis după scăldat;
 • cuvântul simplu „nu” nu este suficient, este necesar să oferiți o variantă alternativă de comportament și să recompensați cu delicii gustoase și comentarii aprobatoare;
 • Prin explicarea regulilor de comportament și susținerea dorinței animalului de companie de a le urma, proprietarul întărește relația de încredere cu câinele său.

Pedepsesc pentru rânjet

Rânjetul unui câine la proprietar sau la membrii familiei este un motiv serios de gândire. În lumea animală, aceasta este o manifestare a agresivității sau fricii. Dar a afla ce a cauzat aceste emoții este o sarcină care trebuie rezolvată fără întârziere. Analiza situației va ajuta la corectarea relației din cadrul „haitei” și a comportamentului ulterior al câinelui.

 1. Încălcarea normelor. Câinele a fost încurajat să facă acest lucru atunci când se joacă împreună..
 2. Stil agresiv de creștere a câinilor, violență și pedepse frecvente.
 3. Agresivitate defensivă. Rânjetul exprimă teama câinelui față de proprietar sau comportamentul său. Proprietarul poate speria animalul, fără să știe, gesturi prea active sau apariție bruscă. Apoi, animalul, parcă, „strigă”, arătând un rânjet.

Nu este recomandat să pedepsești un câine pentru rânjetul său. Acest lucru poate crea temeri și mai mari la animal și poate distruge orice încredere reziduală. După ce ați analizat motivele care cauzează acest comportament, trebuie să contactați un manipulator profesionist de câini. Corecția comportamentului este posibilă în orice circumstanță, dar necesită timp, efort și răbdare..

Ieșiți din „pachet”

În nici un caz un câine nu trebuie pedepsit excomunicându-l din „haită” și expulzându-l din teritoriu. Cu acest act neprietenos, proprietarul subminează încrederea și înțelegerea reciprocă și nu va fi ușor să le restabiliți complet. Gravitatea consecințelor este asociată cu următoarele motive:

 • un câine este un animal de „haită”, de dragul haitei și conducătorul său este pregătit pentru multe greutăți și chiar sacrificiu de sine (acestea sunt instinctele de bază inerente naturii);
 • în lumea câinilor, expulzarea din haită este asociată cu o rivalitate acerbă și concurență, care nu ar trebui să se afle în familia umană dintre oameni și animale.

Chiar și o expulzare temporară de pe teritoriul câinelui va fi percepută ca o infracțiune gravă și de neînțeles.

Câinii au o inteligență bună. Există multe modalități de a le spune că greșesc. Folosind metode parentale fără a arăta agresivitate și lipsă de respect, un proprietar iubitor va câștiga încrederea deplină a animalului de companie și dorința sinceră de a satisface așteptările unui prieten biped..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 5 Lucruri pe care le poți face pentru a-ți răni mult câinele