White swiss shepherd: descriere, întreținere și îngrijire

Câinele numit Ciobănescul Elvețian Alb este un animal elegant și arătos, cu un temperament blând și o minte ascuțită. Acesta este un animal de companie pentru cei care caută nu numai un paznic, ci și un însoțitor. Rasa a câștigat mult timp inimile oamenilor și este foarte apreciată pentru inteligență, deschidere și devotament față de familia în care trăiește. Pentru un crescător de câini amatori începători, BSHO poate deveni primul câine și un prieten adevărat. Principala caracteristică pozitivă a acestor animale de companie este un psihic echilibrat și lipsa tendinței la agresiune nerezonabilă..

1 Istoricul și scopul rasei

Strămoșii BSHO sunt păstori germani de tip vechi și de culoare albă rară. În Germania, în timpul domniei naziștilor, cerințele pentru câinii de serviciu au crescut dramatic, iar puii albi au fost pur și simplu distruși. În anii 60, rasa a început să se dezvolte în Statele Unite și Canada, unde a primit numele câine ciobănesc alb american-canadian (american). De asemenea, a fost stabilit un nou standard. În 1971, primul club al reprezentanților acestei rase a fost deschis în Canada.

În Elveția, câinii ciobănești albi au apărut abia la începutul anilor 70 ai secolului XX. În anii 80. animalele au cucerit Europa și au câștigat mulți fani acolo.

Reprezentanții rasei sunt ușor instruiți și sunt folosiți în activități de securitate și detectivi ca ghid, salvatori montani și câini de companie.

Rasa este oficial recunoscută de FCI și înregistrată în 2003 ca ​​un câine ciobănesc elvețian alb, deoarece această țară a furnizat primele date despre câini.

2 Descriere, caracter și exterior

În ciuda aspectului grațios, câinii au oase puternice și mușchi bine dezvoltați. Înălțime - până la 58 cm la greabăn, greutate - 35-37 kg.

Animalele de companie au o durată de viață de 11-13 ani.

Caracteristicile exterioare sunt următoarele:

 • Cap - buze întunecate, în formă de pană, proporționale, mijlocii, lipite de maxilar, dinți mari, mușcătură de foarfecă.
 • Ochi - mic, oval, maro închis.
 • Nas - mic, excepțional de negru.
 • Urechi - asezat inalt, mare, erect.
 • Locuințe - piept întins, adânc, drept în spate,
 • Membre - puternic, muscular, paralel. Cele din spate sunt mai lungi decât cele din față. Picioarele ovale, strâns tricotate, cârligele bine dezvoltate.
 • Coadă - în formă de sabie, așezat jos.
 • Piele - nuanta inchisa.
 • Lână - poate fi lung (câine ciobanesc cu părul lung) și scurt (cu părul scurt), cu un substrat gros.
 • Culoare - numai alb permis.

În descrierea rasei, este evidențiată trăsătura principală a BSHO - un psihic echilibrat. Câinii prezintă agresivitate numai în caz de pericol grav. Străinii sunt precauți. Proprietarul este considerat lider și îl ascultă implicit.

Câinii ciobănești găsesc rapid o limbă comună la copii și animale de companie. Proprietarii vorbesc întotdeauna pozitiv despre animalele lor de companie, dar rasa are nu numai avantaje, ci și dezavantaje.

Un minus minor al rasei - câinii sunt drăguți "vorbăreț". Sunetele neobișnuite pe care le emit sunt necesare câinilor atunci când comunică cu proprietarul..

3 Reguli de întreținere și îngrijire

BSHO este nepretențios în îngrijire și nu necesită o întreținere specială, dar este imperativ să îi acordați atenție.

Păstrarea apartamentelor nu este recomandată unui câine ciobanesc: câinele are nevoie de un teritoriu vast. Cea mai bună opțiune este o casă de țară cu o volieră spațioasă, un stand cald și jucării.

Câinele va arăta elegant și îngrijit și va sublinia statutul și bunul gust al proprietarului, sub rezerva anumitor reguli:

ÎngrijireRecomandări
LânăPieptănarea lânii se efectuează o dată pe săptămână, în perioada de vărsare - zilnic. Câinii ciobani cu părul lung sunt pieptănați cu o șlefuitoare sau o perie de masaj cu dinți rari. Cu părul scurt - cu o mănușă specială. Câinele este scăldat o dată la 6 luni cu un șampon special. Apoi se aplică un balsam sau un balsam pe lână, care se spală după 5-7 minute. Capul este spălat cu apă curată, încercând să evite pătrunderea în urechile animalului
OchiDescărcarea din ochi este îndepărtată cu un tampon de bumbac umezit cu o loțiune specială, care poate fi cumpărată de la un magazin de animale de companie
UrechiCurățați o dată pe lună cu peroxid de hidrogen sau cu un produs de curățare a urechilor. Puteți folosi și ulei vegetal. Cu bumbac sau un șervețel cosmetic, ungeți ușor suprafața interioară a urechilor și curățați ușor murdăria cu un tampon de bumbac
DințiiPeriați o dată pe săptămână cu o perie specială și pastă de dinți concepute pentru câini. Tartrul este îndepărtat într-o clinică veterinară folosind anestezie
GheareTăiați pe măsură ce crește din nou cu foarfece ascuțite sau un tăietor de unghii, încercând să nu deteriorați terminațiile nervoase

3.1 Hrănirea

Frecvența hrănirii depinde de vârsta câinelui:

 • puii mănâncă de 5-6 ori pe zi;
 • animale adulte - de 1-2 ori pe zi.

Dieta trebuie să includă în mod necesar:

 • carne slabă și măruntaie;
 • legume;
 • fructe;
 • cereale;
 • produse lactate fermentate.

Câinii ciobănești sunt, de asemenea, hrăniți cu alimente uscate de înaltă calitate. Se recomandă să alegeți imediat fie mâncare naturală, fie "uscare": hrănirea mixtă este nedorită.

3.2 Antrenament și activitate fizică

Antrenamentul începe la două luni. În primul rând, ei stăpânesc comenzi simple:

 • "Sta".
 • "A te intinde pe jos".
 • "Un loc".
 • "Mie".

Apoi urmează un curs complet de pregătire generală pentru câinii de serviciu.

Ore de plimbări în natură, jocuri active cu mingea și alte exerciții fizice vă vor ajuta animalul să rămână în formă bună și să evite dezvoltarea multor boli.

3.3 Sănătate și vaccinare

Rasa se distinge prin sănătate bună, câinii rămân activi până la bătrânețe. Cu toate acestea, există încă unele caracteristici negative..

Câinii ciobănești elvețieni au adesea:

 • boli oculare;
 • deficiențe de auz, până la inclusiv pierderea completă a acesteia;
 • insuficienta cardiaca;
 • tulburări psihice (agresivitate nerezonabilă, depresie, comportament nestandard) cu creștere necorespunzătoare;
 • displazia articulațiilor.

Puii și câinii adulți trebuie vaccinați împotriva rabiei, enteritei, tulburării și a altor boli. Procedurile de vaccinare se efectuează anual. Cu 10 zile înainte de vaccinare, câinele este tratat pentru viermi.

4 Alegerea unui catelus

Viitorul proprietar ar trebui să cunoască părinții cățelușului, să le studieze pedigree-ul, să se consulte cu experți despre complexitățile îngrijirii bebelușului.

Se recomandă achiziționarea unui cățeluș de rasă în canise mari specializate sau de la crescători de încredere. În momentul cumpărării, câinele trebuie să fie vaccinat în funcție de vârstă, să aibă o ștampilă sau un cip, ale cărui detalii sunt indicate pe card..

Prețul mediu al unui câine din rasa White Shepherd Swiss variază de la 100 $ la 300 $.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » White swiss shepherd: descriere, întreținere și îngrijire