5 Motive pentru care câinele tău ascunde mâncarea

Câte situații amuzante sunt asociate cu acțiunile animalelor care sunt de neînțeles pentru proprietari. Când, până la mijlocul verii, în mod neașteptat, paturi de cartofi, morcovi sau alte plante se găsesc în curte, mulți proprietari sunt nedumeriți..

Drept urmare, se dovedește că câinele fura și îngropa legume în mod sistematic din motive necunoscute. Nu mai puțin „plăcută” surpriză este resturile de mâncare din cele mai neașteptate locuri din casă, în special mâncarea care începe să dispară și să emită un miros neplăcut. De ce ascund câinii mâncarea și ce să facă în legătură cu aceasta.

Instincte vechi

Strămoșii animalelor noastre de companie au trebuit să supraviețuiască în condiții dure. Nu a fost întotdeauna suficientă mâncare și, după o vânătoare reușită, au rămas deseori „resturi” de carcase. În stadiul de dezvoltare, câinii au învățat să îngropă hrana în exces pentru a avea o „pernă de siguranță” în caz de vânătoare nereușită..

Câinii moderni au păstrat acest instinct și chiar îl folosesc.. De exemplu, dacă un câine îngropă pâinea, se va forma o crustă pe ea, dar produsul va rămâne în interior și va putea fi folosit chiar și după câteva luni. Acest instinct nu este asociat cu anotimpurile anului, la fel ca la animalele care hibernează, astfel încât cache-urile de alimente pot fi găsite în casă și în curte pe tot parcursul anului..

S-ar părea, de ce să ascundem mâncarea, pentru că câinele primește mâncare în fiecare zi? Această întrebare va deveni și mai relevantă atunci când luați în considerare faptul că nu toți câinii au tendința de a ascunde mâncarea..

Motive pentru care câinii de companie ascund mâncarea

S-a stabilit experimental că tendința de a ascunde mâncarea se manifestă mai des atunci când:

  • Dezavantaj mersul pe jos și activitate fizică. Câinii plictisiți sapă adesea găuri. Dacă există alimente inutile în apropiere, săpatul unei găuri are sens.
  • Dezavantaje ale încărcărilor inteligente. Acest motiv este valabil mai ales pentru câinii de vânătoare, care au un simț al mirosului foarte acut. Dacă câinele nu are ocazia să dobândească în mod constant noi abilități, se distrează: mâncarea poate fi ascunsă și apoi găsită.
  • Experiență negativă. Dacă un câine, dintr-un anumit motiv, a experimentat foamea care i-a amenințat viața, instinctul de a ascunde mâncarea poate deveni agravat și nu se poate diminua. Animalele care au trăit odată pe stradă sau au suferit de o infestare helmintică severă sunt predispuse la acest comportament..
  • Lipsa de atentie. Deși acest fapt este neplăcut de recunoscut, proprietarul însuși este de vină pentru multe aspecte negative ale comportamentului câinelui. Se știe că câinii, ca și copiii, tind să facă lucruri ciudate pentru a atrage atenția. Ce faci când găsești din nou un animal de companie? Esti surprins? Jurați? Îți suni câinele viclean? Nu contează care va fi reacția în ceea ce privește sarcina semantică, este important să acordați atenție animalului de companie.

Feriți-vă de comportamentul încurajator

În ultimul paragraf al motivelor pentru care câinele ascunde mâncarea, am ridicat problema lipsei de atenție. Obiceiul de a face ascunzătoare poate părea amuzant și inofensiv, dar nu trebuie încurajat, nici măcar fără să știe.. Dacă la un moment dat, câinele decide că ești mulțumit de mâncarea ascunsă, vei începe să descoperi din ce în ce mai multe provizii..

Cum se va termina totul? Câinele va ascunde un produs perisabil, cum ar fi o bucată de pește, un miros neplăcut va apărea în casă, îi veți găsi sursa și vă veți pedepsi animalul. În acest moment, câinele va avea o rezonanță: de ce juri pentru ceva care ți-a plăcut înainte?

Da, instinctul de a ascunde mâncarea este complet normal, dar nu este util. Nu poți fi sigur că animalul tău de companie nu va decide să profite de pe urma aprovizionării sale, nu-i așa? Și care va fi rezultatul consumului de alimente care au fost depozitate într-un adăpost cald de câteva săptămâni sau luni? Cel puțin până la otrăvire sau infecție bacteriană.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 5 Motive pentru care câinele tău ascunde mâncarea