Cum să gătești terci pentru un câine: produse și reguli

Majoritatea crescătorilor de câini amatori, manipulatori de câini, crescători și veterinari consideră că hrana naturală este mai sănătoasă și mai naturală pentru câini decât mâncarea comercială. Hrănirea naturală înseamnă a compune dieta unui animal de companie pe bază de terci cu carne și legume. Cu toate acestea, mulți proprietari de prieteni cu patru picioare se confruntă cu un boicot al hranei naturale complexe și există mai multe motive pentru aceasta. Trebuie să înțelegeți cum să gătiți terci pentru un câine corect, deoarece animalele de companie trăiesc după instincte și, dacă există o alegere, folosesc doar alimente sănătoase.

Cum se gătește corect terci fără aditivi

Ritmul modern al vieții rareori permite prepararea alimentelor proaspete în fiecare zi. Având în vedere că câinele are nevoie de un aport zilnic de alimente calde și proaspete, iar terciul gata preparat în bulion este păstrat până la 48 de ore, gătitul după ingrediente a devenit o alternativă. Cerealele, carnea, bulionul și legumele preparate sunt depozitate separat și amestecate chiar înainte de hrănire. Pentru preparare, trebuie să gătiți cerealele în apă curată, fără a adăuga sare, vitamine sau condimente. După răcire, terciul este transferat într-un recipient curat, închis ermetic și plasat în frigider. Luați în considerare rețetele de bază pentru gătit:

 • Hrişcă - înainte de gătit, înmuiați cerealele în apă timp de 20-30 de minute, scurgeți cojile emergente, „împăturați” restul pe o sită. Se toarnă cerealele cu apă într-un raport de 1: 2, se acoperă tigaia cu un capac, este necesar să fierbeți terciul de hrișcă până când lichidul se evaporă complet, în funcție de volumul recipientului, la 15-20 minute după fierbere. Fără a deschide capacele, acoperiți tigaia cu un prosop și lăsați cerealele la infuzat 20-30 de minute.
 • Orez - metoda de gătit depinde de gradul de prelucrare a cerealelor. Asigurați-vă că clătiți cerealele în apă curentă. Orezul lustruit este gătit cu 10-15 minute mai mult și trebuie infuzat după aceea, altfel mucusul va rămâne în terci. Dacă animalul dvs. de companie este pretențios la gusturi, fierbeți terci de orez în apă sărată, dar excludeți sarea din bulion. De obicei, sâmburii de orez se gătesc timp de 15-20 de minute sub un capac bine închis. Dacă aveți doar cereale măcinate, adăugați o linguriță de floarea-soarelui sau ulei de măsline în tigaie înainte ca apa să fiarbă, acest lucru va face terciul mai sfărâmicios..
 • Terci de orz - în funcție de soi, se gătește la 20 de minute după fierberea apei, sub un capac bine închis. Este recomandat să gătiți terci de orz cu o lingură de ulei vegetal, altfel chiar și cerealele gătite corespunzător se pot lipi împreună.
 • Terci de grâu, tocat, arnovka - cel mai adesea, în funcție de tipul de cereale, recomandările cu privire la timpul de gătire se aplică pe ambalaj. Opriți arzătorul și lăsați tigaia pe o suprafață fierbinte încă 5-10 minute fără a deschide capacele, apoi condimentați terciul cu ulei și amestecați.
 • Terci de fulgi de ovăz sau fulgi de ovăz - Recomandat ca suport mineral, dar nepotrivit ca bază de hrănire. Modul optim de gătit este aburirea în apă clocotită, terciul păstrează elemente utile, dar nu își pierde proprietățile de curățare.

Important! Hrănirea nu este recomandată câinilor mei, porumb și gri. Aceste cereale nu numai că nu sunt bune pentru animalul dvs. de companie, dar pot provoca și indigestie., volvulus și tulburări metabolice.

Terci de gătit cu aditivi

Alegerea hranei depinde în mod direct de rezistența și condiția fizică a câinelui. Rasele consacrate, cum ar fi ciobanescul adult adult, pot mânca terci de grâu sau orz fără a compromite sănătatea. Când vine vorba de pui, rase care au suferit mutații genetice, animale de companie cu anomalii congenitale sau metabolismul afectat, acestea se limitează la orez și hrișcă. Raportul tradițional de produse pentru gătit terci:

 • Produse din carne sau pește - 40%.
 • Cereale - 30%.
 • Legume, vitamine și aditivi furaje - 30%.

Pe baza preferințelor gustului animalului de companie, merită să stabiliți cum să gătiți terci cu carne pentru un câine:

 • Scufundați carnea în apă clocotită și reduceți temperatura la gătit la minimum.
 • Îndepărtăm în mod regulat „spuma” acumulată la suprafață.
 • Cât de mult bulion de gătit depinde de calitatea cărnii și a apei, cel mai adesea de la 40 de minute la 2 ore. Dacă decideți să adăugați cartilaj sau urechi de porc la terci - pregătiți-vă, procesul va fi lung, dar efectul merită.
 • Gatiti bulionul pana carnea este complet digerata.
 • Pentru un bulion mai bogat, folosiți apă purificată și lăsați bulionul fără sare până este fiert..
 • Scoateți carnea sau peștele gătit din apă, dezosate, tăiați.
 • Carnea tăiată în cuburi este mai digerabilă decât pateul sau carnea tocată.
 • Adăugați cantitatea necesară de cereale în bulion și gătiți până se înmoaie.
 • Legumele sunt tăiate cubulețe sau rase. O introducere treptată a legumelor în dietă este importantă pentru cățeluș, așa că la început asigurați-vă că proporția alimentelor vegetale nu depășește 15-20%.
 • Adăugați legume cu 3 minute înainte ca cerealele să fie gata.
 • Dacă câinele iubește mâncarea crudă din plante, adăugați legume împreună cu carnea, după ce cerealele s-au răcit parțial.
 • Mutați-vă cu atenție, adăugați vitamine și pansament.

Pentru a economisi timp, carnea tocată poate fi folosită ca bază a bulionului. Înainte de a găti terci pentru un câine cu carne tocată, umpleți tigaia cu apă, amestecați conținutul și după 3-4 minute îndepărtați fragmentele plutitoare - grăsime și piele. Vă rugăm să rețineți că carnea tocată „depozitați” este formată din 30-60% grăsimi și deșeuri, motiv pentru care se recomandă prepararea acasă a „semifabricatelor”..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să gătești terci pentru un câine: produse și reguli