Jack russell terrier este un copil cu mare energie. Caracteristicile rasei

Descrierea câinilor Jack RussellReprezentanții rasei Jack Russell Terrier se îndrăgostesc de ei înșiși la prima vedere. Au fost crescuți pentru vânătoare, iubesc activitatea fizică și sunt ușor crescuți. Câinele dezvăluie sufletul unui aventurier curios și bunătatea față de o persoană. Îi plac atenția față de ei înșiși, dar le oferă proprietarului o mulțime de emoții pozitive..

De la o vârstă fragedă puii prezintă o abilitate fantastică de a sări, sărind calm peste garduri, arătând că niciun obstacol nu este o piedică pentru ei. Mărimea mică a terrierului este asortată cu o construcție robustă, iar rasa este cunoscută pentru o sănătate bună atunci când i se oferă o mulțime de spațiu pentru o viață activă..

Un curier de sânge curios poate fi un partener de vânătoare excelent sau o jucărie aproape perfectă pentru un copil..

Istorie

Standardele rasei RussellPrimele mențiuni despre rasa de câine Jack Russell Terrier sunt în Marea Britanie a secolului al XVIII-lea. La acea vreme, câinii de vânătoare aveau un set simplu de cerințe: de dimensiuni mici, astfel încât să poată pătrunde în vizuini și în fălci puternice pentru a captura prada. Jack Russell Terrier tocmai a combinat perfect aceste calități necesare, astfel încât rasa a fost răspândită imediat.

La început, rasa a fost numită pur și simplu „terrier de lucru”, dar după moartea specialistului care a perfecționat-o, a fost numită după el. Pastorul Jack Russell a fost primul care a descris rasa și a experimentat foarte mult cu diverși terieri până când a atins calitățile dorite ale câinelui său de referință. Vânătorii s-au îndrăgostit imediat de ea pentru combinația unică dintre un personaj afectuos față de stăpânul lor și un vânător hotărât în ​​raport cu prada..

În afara Regatului Unit, rasa a început să se răspândească numai după al doilea război mondial. Astăzi este prezentat la numeroase expoziții și expus în creșe, unde specialiștii urmează pedigree-ul. În Marea Britanie și Franța există cluburi oficiale pentru iubitorii acestei minunate rase de câini.

Caracter și comportament

Deja primele jocuri comune cu câinele vor încânta stăpânul, deoarece, prin natură, are multă energie și o dispoziție jucăușă. Se străduiește să alerge și să sară, radiantă o atitudine pozitivă. Îi place să atragă toată atenția proprietarului, iar în timpul jocurilor arată agilitate, atenție, concentrare pe rezultate.

Când cumpărați un cățeluș, trebuie să fiți pregătiți din timp pentru faptul că va trebui să petreceți mult timp cu câinele Jack Russell. Lăsată fără activitate, devine rapid plictisită și tristă. Spațiul restrâns suprimă starea de spirit. Descrierea trăsăturilor de caracter principale:

 • afectuos față de proprietar și străin;
 • curaj în comportament și căutare de aventură;
 • căutare de pradă;
 • disponibilitatea de a-și urma stăpânul fără a fi forțați;
 • nu-i place să fie tachinat;
 • veselie și comportament vesel.

Oamenii care duc un stil de viață sedentar nu vor putea să ajungă la armonie cu câinele lor, deoarece acesta are nevoie de un stăpân care să se potrivească cu energia sa irepresionabilă. Nici personajul său nu se potrivește unei persoane în vârstă. Trebuie amintit că terrierul are nevoie de o comunicare constantă..

Faptul că câinelui îi place să sară, trebuie amintit atunci când amenajați interiorul casei. Dacă plecați la o plimbare în curte, atunci gardul ar trebui să fie destul de înalt pentru a nu surprinde vecinii cu sosirea unui oaspete neinvitat.

Pe site-ul unde sunt alți câini, ea nu va fi prima care își va ataca semenii, arătând prietenos tuturor. Reacționează deosebit de bine la copii.

Educație

Cum să crești un cățelușCățelușul răspunde bine la formarea obiceiurilor, prin urmare, poți fi calm pentru comportamentul tău. Dar este mai bine să începeți să învățați terrierul cât mai curând posibil, astfel încât să nu existe o perioadă de libertate completă în viața sa, din care un câine adult nu este ușor de înțărcat.

Atunci când alegeți un model de educație, merită să luați în considerare vigoarea naturală a temperamentului. Pentru început, cățelul trebuie să se obișnuiască cu faptul că are propriul spațiu în casă. Este de dorit să se organizeze hrănirea la un anumit moment, copilului ar trebui să i se interzică hrănirea cățelușului la un moment nespecificat.

Dacă câinele dvs. are destule jucării, iar atenția lui va fi distrasă de plimbări, jocuri, atunci poți fi sigur că nu va atinge mobilierul. Terrierul dobândește o maxilară puternică odată cu vârsta, deci de la o vârstă fragedă este necesar să se interzică mușcarea mâinii sau a degetelor.

Pedepsele nu ar trebui să fie însoțite de durere. După fiecare infracțiune, este suficient să bateți greabanul. Animalul de companie are o minte bună, așa că va începe repede să înțeleagă exact ce este interzis să facă. Este important să nu pierdeți momentul creșterii copilăriei.

În timp ce mergeți, nu uitați de instinctele de vânătoare. Jack Russell este întotdeauna gata să alerge o pasăre sau o pisică, așa că este recomandat să mergi cu lesa.

Îngrijirea părului și caracteristicile sale

Cum să ai grijă de un cățeluș RussellMoltingul depinde de sezon. Dacă lâna este smulsă regulat, procesul de vărsare va trece neobservat, fără a elibera un miros. Puteți învăța tăierea sau contactați maestrul, deoarece lecția este dureroasă și consumă mult timp.

Proprietatea unică a lânii este că murdăria nu rămâne mult timp pe piele. Chiar dacă animalul de companie cade în noroi la maximum, particulele uscate vor dispărea în curând de la sine. Această proprietate de autocurățare a fost realizată ca urmare a selecției pe termen lung.

Un câine potrivit pentru vânătoare și capabil să intre într-o gaură de vulpe trebuia să se murdărească regulat, așa că s-a făcut întotdeauna o alegere în favoarea lânii tari. Pe de altă parte, paraziții se agață ușor de lână. După ce ați mers în pădure, este necesar să inspectați și să îndepărtați căpușele sau puricii.

Nu trebuie să îți faci baie terrierul. O perioadă de o dată la zece zile sau de două ori pe lună este potrivită. În timpul procedurilor cu apă, trebuie să aveți grijă, astfel încât spuma de săpun să nu cadă în urechea terrierului.

Pieptănarea lânii efectuată folosind perii cu dinți largi. Aceasta este pentru penetrare profundă. Procedura se efectuează o dată pe săptămână și îmbunătățește nu numai nuanța pielii, ci și circulația sângelui.

Sănătate

Sănătatea cățelușului lui RussellPlasându-l pe Jack Russell în casă, trebuie să țineți cont de prezența curenților de aer în camera de trecere sau pe coridor, care vor fi dăunătoare sănătății. Locul ar trebui să fie situat într-un colț retras. Trebuie să vă asigurați că patul este întotdeauna uscat.

Pentru ca terrierul să-i placă întotdeauna proprietarului, sănătatea lui are nevoie de atenție. Acest lucru va ajuta la examinarea inițială a ochilor, dinților, urechilor și a labelor. Dacă devine necesar să ștergeți ochii de o particulă de murdărie, este interzisă folosirea vatei. Este recomandat să vă curățați ochii cu o cârpă moale. În colțurile ochilor, descărcarea se va acumula în mod regulat, care poate fi îndepărtată cu un tampon de bumbac. Conform statisticilor, ochii sunt cel mai vulnerabil loc al terrierului din punct de vedere al sănătății..

Auriculele nu trebuie înfundate cu sulf. Este suficient să vă ștergeți urechile cu un șervețel la fiecare câteva zile. Pentru a vă menține dinții sănătoși, aceștia pot fi spălați o dată pe săptămână cu o perie specială pentru degete. Nu permiteți terrierului să roșească obiecte care sunt prea greu pentru a-i deteriora gingiile vulnerabile.

Unghiile cresc încet și pot fi tăiate o dată pe lună. Apoi, este recomandabil să neteziți colțurile ascuțite cu o pila de unghii. După mers, nu trebuie să lăsați murdărie pe labe, deoarece mănâncă ușor. Asigurați-vă că spălați părțile moi ale labelor.

Următoarele boli sunt cele mai frecvente:

 • șchiopătarea persistentă sau intermitentă;
 • surditate congenitala;
 • boala articulației șoldului;
 • anomalie ochi collie.

Pentru a menține câinele cu dispoziție bună și sănătate bună, este imperativ să mergi într-un spațiu deschis. cel puțin de două ori pe zi. Terrierul are nevoie de mult timp liber pentru a merge, așa că cel puțin o oră este petrecută pe jos.

Caracteristicile lânii facilitează adaptarea la condițiile climatice. Iarna, tolerează calm vremea geroasă, iar vara fierbinte nu afectează bunăstarea și sănătatea. Mersul în zone în care contactul cu alți câini este posibil doar la trei săptămâni după toate vaccinările.

Alimente

Cum să-l antrenezi pe RussellJack Russell Terrier ia la fel de bine diferite tipuri de mâncare. Există o gamă largă de alimente de specialitate până la alimente organice. Recomandările sunt diferite, deci trebuie să studiați preferințele animalului dvs. de companie.

Restricția se aplică numai alimentelor grase. Este slab absorbit, deci poate dăuna digestiei. Dacă se adaugă carne în dietă, atunci ar trebui să fie și săracă în grăsimi..

Legumele pot fi tocate și adăugate într-un castron cu o lingură de ulei de floarea soarelui. Nici oase nu trebuie lăsate în pești. Pentru sănătatea părului și a dinților, dieta trebuie completată cu vitamine. Este de dorit să reduceți dulceața, deoarece vă puteți dăuna dinților. Dulciurile pot provoca alergii.

Instruire

Experții oferă o descriere bună a câinelui Jack Russell în ceea ce privește capacitatea de antrenament, dar diferă în ceea ce privește evaluările când trebuie să începeți antrenamentul. Unii cred că puteți începe la vârsta de 3 luni. Alții recomandă să înceapă de la 6 luni, deoarece conștiința se va forma în acest moment..

Jack Russell are calități puternice de conducere. Câinele va rezista, arătându-și libertatea de acțiune, astfel încât proprietarul va trebui să-și suprime caracterul.

De îndată ce animalul de companie arată dominație, va trebui să-l interzică, demonstrând cine este cu adevărat la conducere. Odată ce calitatea conducerii a fost suprimată, se poate face pregătire regulată. Pentru a ajuta în această chestiune, nu trebuie să invitați un specialist, deoarece toate tehnicile de bază sunt simple și accesibile oricărei persoane.

Este important să împărțiți procesul de formare în etape și să nu încercați să mergeți înainte de evenimente. Când câinele stăpânește o abilitate, puteți trece la predarea următoarei. Dacă înveți mai multe comenzi în același timp, cățelușul va fi confuz și, ca urmare, nu va arăta ce i se cere..

Procesul de instruire asigurați-vă că vă diluați cu momente de joc și dați odihnă. Terrierul trebuie să accepte antrenamentul ca pe un joc, apoi este ușor să te antrenezi. Elementele jocului vor crește cu siguranță starea de spirit a animalului tău de companie și vor da un rezultat bun.

În timpul antrenamentului, în niciun caz nu trebuie arătate emoții negative, deoarece câinele este foarte sensibil. Dacă va vedea că este supărată pe ea, va strica relația mult timp..

Cele mai ușoare comenzi sunt „loc” și „fu”, și cu diligența necesară, puteți învăța „aport”. Jack Russell se pricepe să preia diferite intonații. Prin urmare, comenzile cu voce severă vor fi efectuate mai bine..

O singură persoană pentru întreaga familie poate acționa ca instructor, deoarece contactul psihologic și disponibilitatea de a asculta sunt stabilite cu un singur proprietar.

Sfaturi pentru alegerea unui catelus

Rasa de câineTerrierul Jack Russell poate provoca o bruscă goană de dragoste și dorință de a-l duce acasă. Pentru a cumpăra un cățeluș trebuie tratate cu precauție, amintindu-mi mereu câteva reguli simple.

Cel mai bine este să vă luați animalul de companie din mâinile crescătorilor cu experiență. Există canise specializate unde monitorizează sănătatea câinilor și a pedigree-ului. Pentru a înțelege cum va fi un câine adult, cel mai bine este să aruncați o privire la unul dintre părinți. Condițiile în care a fost ținut catelul sunt de o mare importanță pentru sănătatea sa..

Atunci când alegeți un cățeluș, merită să aveți în vedere descrierea rasei Jack Russell Terrier:

 • culoarea principală este alba;
 • petele sunt roșii și maronii;
 • haina este scurtă, groasă;
 • ochi mici în formă de migdale;
 • corpul este dreptunghiular alungit;
 • coada dreaptă, ridicată;
 • urechi moi în formă de V.

Când întâlniți un cățeluș, asigurați-vă că nu suferă de apatie sau încetineală. Semnul sănătății este energie, mobilitate, veselie. Aceste calități sunt date terrierului de natură. Dacă nu sunt observați în comportament, atunci ceva nu este în regulă cu catelul. La un terrier sănătos, coada nu are îndoituri, nasul este strălucitor și umed, ochii sunt curați și labele sunt puternice..

În general, un câine Jack Russell Terrier va fi o alegere bună pentru persoanele cu un stil de viață activ. Este capabilă să ofere emoții pozitive, nu necesită multă îngrijire și educație și are o sănătate naturală. Atunci când alegeți un cățeluș mic, cel mai bine este să ascultați vocea inimii, deoarece aceasta nu este o alegere a unui animal de companie, ci un prieten loial pentru dvs. și pentru copilul dumneavoastră.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Jack russell terrier este un copil cu mare energie. Caracteristicile rasei