Distrofia la câini: înțelegerea tipurilor și cauzelor bolii

Un câine cu subțire pronunțată și lipsă de apetit este în mod clar un animal nesănătos. Primul diagnostic asociativ pentru „răniți” este distrofia. Cu toate acestea, distrofia la câini nu este doar o lipsă de greutate și o stare apatică, în primul rând, este o încălcare a proceselor metabolice și, în al doilea rând, o amenințare gravă pentru viață..

Cauze și tipuri de distrofie la câini

Boala este clasificată în funcție de natura încălcării proceselor în proteine ​​carbohidrați, minerale și grăsimi, acestea din urmă fiind cele mai frecvente. Tulburări ale metabolismului și descompunerea substanțelor, duce la acumularea de grăsime (picături) în țesuturile hepatice (lipidoză hepatică), mai rar, rinichi sau miocard al inimii.

Termenul "distrofie" înseamnă o încălcare a proceselor metabolice din organism, care duce la înfometare, modificare, degradare sau moarte a celulelor și a țesuturilor. După cum știți, celulele se hrănesc prin membrane (pereți), care sunt formate din lipide și proteine ​​(proteine). Când funcționarea membranelor celulare este întreruptă, există o depunere de picături de grăsime în țesuturile organelor - inimă, rinichi, ficat.

Notă! Golden Retrievers sunt predispuși la distrofia musculară. Boala poate fi numită boală de rasă. Apare din cauza lipsei de proteină distrofină. Puii și câinii adulți sunt bolnavi, nu există metode eficiente de tratament, deși cercetările în acest domeniu sunt efectuate în mod activ.

Cauzele distrofiei grase la câini

Boala este secundară, adică o consecință a unei tulburări care afectează organismul pentru o lungă perioadă de timp. Identificarea cauzei dezvoltării distrofiei este extrem de importantă pentru tratamentul ulterior. După cum arată practica, cea mai frecventă cauză principală este hrănirea cu alimente uscate de calitate slabă.

Printre posibilele încălcări, este obișnuit să se ia în considerare:

 • Întreruperea mușchiului inimii și a sistemului respirator, hipoxie, anemie.
 • Boli infecțioase acute sau afecțiuni cronice care sunt secrete.
 • Dieta dezechilibrată, lipsa / excesul de proteine ​​sau grăsimi, deficit de vitamine.
 • Tratamentul sistematic cu antibiotice sau alte medicamente care afectează negativ microflora intestinală.
 • Mancare cu produse expirate.
 • Mâncare slabă de mestecat din cauza malocluziei, boli ale gurii sau dinților.
 • Intoxicații alimentare sau chimice care afectează funcționarea sistemului nervos central.
 • Dezechilibru hormonal, inclusiv diabet zaharat.
 • Boli ale sistemului digestiv.
 • Modificări care duc la procese degenerative în organism, inclusiv foamea.

Important! Dacă găsiți un câine înfometat cu distrofie evidentă și doriți să-l ajutați, în niciun caz nu hrăniți animalul cu hrană obișnuită. Iaurtul viu sau kefirul, gălbenușul de ou (în cantități mici, dar deseori) și medicamentele care restabilesc microflora intestinală sunt tot ceea ce este necesar pentru a evita uciderea câinelui înainte de a vizita medicul veterinar..

Semne de degenerescență grasă la câini

Cel mai adesea, boala se desfășoară într-o formă lentă și devine acută după stres sau vătămare. Un animal sănătos din punct de vedere vizual se confruntă cu pierderea rapidă în greutate și refuzul complet de hrană fără niciun motiv aparent. Stadiul acut se desfășoară rapid, cu toate acestea, proprietarii confundă adesea degenerarea grasă cu otrăvirea și pierd timpul prețios. De fapt, o formă acută de distrofie se manifestă prin toxicitate cu următoarele simptome:

 • Categoric refuzul de a mânca și băut.
 • Apatie, slăbiciune.
 • O ușoară creștere a temperaturii corpului (degenerescența grasă nu este un proces inflamator).
 • Vărsături severe și impuls, tulburare intestinală.
 • Stare inhibată, letargie.
 • Tremur, convulsii - aceasta este etapa celei mai puternice intoxicații a corpului.
 • Coma hepatică (insuficiență hepatică) și deces.

În forma cronică, animalul slăbește treptat și în stadiul refuzului de a mânca, există șanse mari să oprească intoxicația. Cu tratamentul tardiv, distrofia este complicată de ciroză hepatică.

Tratamentul distrofiei grase la câini

După apariția vărsăturilor, tratamentul se efectuează într-un spital, deoarece câinele necesită hrănire forțată printr-un tub. În forma cronică, animalului i se atribuie analize de sânge, o examinare cu ultrasunete și un tratament complex menit să mențină ficatul. În paralel cu terapia, cauzele principale ale bolii sunt identificate și, dacă este posibil, oprite.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Distrofia la câini: înțelegerea tipurilor și cauzelor bolii