Cât și cât de des proprietarul trebuie să spele câinele

Indiferent cât de curat este câinele, acesta nu poate curăța în mod independent haina de grăsime, murdărie, nisip, praf și alte impurități acumulate - pentru aceasta are nevoie de ajutorul proprietarului. Dacă nu vă spălați animalul de companie, atunci haina acestuia își va pierde atractivitatea și mătăsea și va deveni o sursă de miros urât..

Este necesar să se obișnuiască un prieten cu patru picioare cu proceduri de apă de la cățeluș.

1 Frecvența scăldatului

Nu cu mult timp în urmă, medicii veterinari au sfătuit să facă baie cu patru picioare animale de companie care locuiesc într-o casă sau un apartament, cât mai rar posibil de 1-2 ori pe an. Odată cu apariția produselor moderne de îngrijire a părului, medicii veterinari s-au răzgândit.

Spălați câinii în mod corespunzător o dată la 2-3 luni sau după cum este necesar.

Frecvența spălării depinde de:

 • locuri de detenție - un animal de companie, cu care merg adesea la plimbare, trebuie să fie scăldat mai des decât un animal care este rar scos sau ținut în lesă lângă casă;
 • rase - câinii de vânătoare, pentru a-și masca propriul miros, se rostogolesc instinctiv în excrementele altei faune sau se rostogolesc pe sol, astfel încât trebuie spălați pe măsură ce se murdăresc;
 • lungimea hainei - mai puțină murdărie se lipeste de un substrat scurt și dur, este mult mai ușor să îl îndepărtați decât de la un animal de companie cu părul lung, adică va trebui să faceți baie mai puțin frecvent decât un teckel cu părul neted decât un Yorkie shaggy;
 • anotimpuri - după ce te-ai plimbat cu animalul pe zăpada de iarnă, nu este nevoie să faci baie, dar primăvara sau toamna nu te poți lipsi de ea;
 • vârsta și starea de sănătate - un câine care așteaptă apariția descendenților, un animal de companie bolnav sau un cățeluș sub 2 luni nu ar trebui să fie scăldat (dacă este un produs cosmetic și nu o procedură medicală);
 • natura animalului - un terrier temperamental căruia îi place să stea întins pe iarbă, are nevoie de spălări mai frecvente decât un Labrador cumsecade și calm.

2 "spalatul" fara apa

Când este necesar să scăldați o rasă mare rănită sau un câine de dimensiuni medii ținut într-o volieră, puteți curăța blana animalului fără a vă spăla cu apă pentru a evita riscul de răceală. Pentru aceasta se produc șampoane, spume și spray-uri speciale care nu necesită clătire..

Principiul lor de acțiune este să pulverizeze pe lână murdară, să frece ingredientele active în ea, apoi să se pieptene sau pur și simplu să o ștergeți cu un prosop. Această procedură de igienă îndepărtează firele de păr vechi de la câini..

Șamponul uscat poate ajuta proprietarii de animale de companie curioase - cum ar fi Pomeranian, Pinscher, Yorkie, husky și reprezentanți mari de rase similare lor cu caracter - Great Dane, Greyhound, Mastiff etc..

3 Cum să spălați corect un câine într-un lighean sau într-o baie

Dacă câinii mici de acasă pot fi scăldați într-un bazin, atunci un ciobanesc german sau un Labrador vor trebui să fie așezați într-o baie pentru a face proceduri de apă.

Acțiunile proprietarului animalului în timp ce se scaldă cu șampon sunt reduse la următoarele etape:

 1. 1. Asigurați-vă că corpul câinelui este lipsit de răni și de diverse deteriorări ale pielii.
 2. 2. Periați animalul de companie și îndepărtați părul vechi.
 3. 3. Închideți urechile cu un tampon de bumbac.
 4. 4. Așezați un prosop sau un covor special pe fundul recipientului, astfel încât câinele să se simtă sprijinit sub picioare..
 5. 5. Se toarnă apă de 38 de grade într-o baie sau bazin, al cărui nivel nu trebuie să fie mai mare decât burta animalului.
 6. 6. Așezați animalul de companie într-un recipient și umeziți uniform haina acestuia, evitând pătrunderea apei pe cap și organele genitale ale câinelui..
 7. 7. Diluați detergentul și distribuiți-l pe întregul strat în direcția creșterii acestuia, masând ușor pielea câinelui. Dacă folosiți șampon pentru purici la spălare, atunci trebuie să respectați acțiunile specificate în instrucțiuni.
 8. 8. Spălați spuma cu apă curată, stoarceți ușor excesul de umiditate cu palmele și frecați haina uscată cu un prosop..

În următoarele 5-7 zile după vaccinare, pentru a evita o reacție nedorită la locul injectării atunci când apa ajunge pe el, precum și răcelile și alte boli, câinii nu sunt spălați. În timpul scăldatului, animalul nu ar trebui să experimenteze disconfort, astfel încât să nu formeze o atitudine negativă față de procedură. Spălarea câinelui dvs. trebuie făcută într-un mediu calm și afectuos..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cât și cât de des proprietarul trebuie să spele câinele