Cum să dai o pastilă unui cățeluș?

Cum să dai o pastilă unui cățeluș fără a pierde mult timp și nervi. Mulți proprietari de câini se confruntă cu această problemă aparent nesemnificativă: animalele lor de companie refuză categoric medicamentele. Dacă se întâmplă dificultăți cu animalele adulte, atunci ce putem spune despre bebelușii noștri cu mustață.

De ce nu vrea catelul să ia pastila? Spre deosebire de un om, câinele tău nu va înțelege nici cele mai persistente admonestări că acesta este un medicament și va ajuta la un fel de boală. Un câine în orice situație se bazează pe instincte și simțuri, care sunt mult mai dezvoltate decât ale noastre. Prin urmare, o pastilă sau un amestec miroase pentru un cățeluș de multe ori mai puternic decât ne putem imagina. În natură, câinii nu iau medicamente, ceea ce înseamnă că toate substanțele conținute în tablete le sunt străine. Acest lucru înseamnă că este posibil ca câinele să refuze pastilele și să le scuipe, chiar dacă le puneți în gură. Cum să fii într-o astfel de situație? Cum să-ți convingi câinele să ia o pastilă de care are nevoie?

Există mai multe modalități de a face acest lucru, pe care le vom lua în considerare..

Comandă captură

Această procedură necesită cățelușul dvs. să fie unul dintre acei câini care prind mâncare din mers. După cum știți, un câine mănâncă o bucată de delicatețe prinsă fără ezitare, ca o pradă legală. Profitați de acest moment - puneți o pastilă pentru cățeluș într-o bucată de carne tocată sau carne și aruncați un „cadou” animalului.

Înșelăciunea este bună

Cel mai comun și, prin urmare, cel mai eficient, este considerat a fi o simplă înșelăciune. Adică, dați pastila câinelui, disimulând-o în deliciul preferat al animalului dvs. de companie. Poate fi o bucată de carne, brânză, carne tocată, orice ar fi, principalul lucru este că cățelușul înghite cu bucurie deliciul împreună cu medicamentul. Dar merită să ne amintim că, dacă mușcă din greșeală prin pastila amară, atunci i se garantează că va scuipa toate deliciile și, în niciun caz, nu-l vei obliga să mănânce pastila.

Câinele se uită la un borcan cu pastile

Înainte de a da o tabletă unui cățeluș într-o capsulă de gelatină, ar trebui să fie scufundată în ulei vegetal. Dacă dați o tabletă „uscată”, saliva umezită cu gelatină va începe să se lipească de limbă, obraji, palatul câinelui. Drept urmare, animalul de companie se poate speria și scuipa medicamentul. Utilizarea uleiului elimină procesul de lipire și este mult mai ușor pentru un cățeluș să înghită o tabletă de gelatină.

Dacă tableta nu are un gust pronunțat și este permisă măcinarea, atunci un astfel de medicament este ușor hrănit cățelușului împreună cu carne tocată sau pate. Dacă tableta nu poate fi zdrobită (de exemplu, un medicament într-o capsulă de gelatină), atunci această metodă, din păcate, nu va funcționa. Aici, o altă metodă va fi foarte utilă, care garantează 100% rezultat.

Mod tradițional

Pentru a da pastila catelului, pregătiți un loc convenabil pentru a da pastila și chemați ușor animalul de companie acolo. Vocea ar trebui să fie veselă, fără emoție și anxietate, altfel câinele va simți că ceva nu este curat aici. După aceea, deschizând gura, trebuie să puneți pilula pe rădăcina limbii și să închideți gura, lipsind câinele de ocazia de a scuipa pilula.. Atenţie! Nu aruncați niciodată o pastilă direct pe gât! Poate provoca sufocare, dacă medicamentul intră accidental în căile respiratorii. Când mângâiți gâtul, este necesar să provocați un reflex de înghițire și, după ce câinele a înghițit medicamentul, observați o perioadă de timp, astfel încât câinele să nu scuipe pilula care nu a fost înghițită..

Pentru a face acest lucru, nu lăsați câinele să iasă din cameră și trebuie să monitorizați toate acțiunile sale. Există șmecheri care ascund (!) Pastila de pe obraz pentru a o scuipa mai târziu, neobservată de proprietar.

Un introductor este un lucru util

Nu știți cum să dați catelului o pastilă corect, dacă animalul de companie se agită, mușcă sau își strânge în mod demonstrativ maxilarul - folosiți un introductor. Acest dispozitiv ieftin asemănător unei seringi poate face hrănirea cățelușului cu o pastilă mult mai ușoară..

Principiul de funcționare al introductorului

Tableta trebuie plasată în slotul special de la capătul dispozitivului. După aceea, vârful "seringii" trebuie împins prin orice spațiu din dinți. De îndată ce ajungeți la rădăcina limbii, apăsați pistonul. Acest lucru va permite ca banda de cauciuc să se deschidă și să elibereze tableta..

Pentru a învăța acest proces, efectuați câteva antrenamente de încercare - fără pilule. În timp ce faceți acest lucru, lăudați-l și mângâiați-l pe cățeluș. Toate acestea, în combinație, vă vor permite să oferiți cățelușului o pastilă fără probleme..

Această tehnică este destul de dificil de stăpânit pentru prima dată, dar atunci când o veți obține, procesul de tratament va deveni o procedură simplă și invizibilă. După ce câinele dvs. a luat medicamentul, este recomandabil să-l lăudați și să-l tratați cu deliciul său preferat. În acest fel, minimizați experiențele negative de droguri și întăriți convingerea cățelușului că proprietarul nu-i va face niciodată rău..

Principalul truc este să nu folosești presiunea fizică. Dacă catelul este obligat să facă ceva, începe să fugă, încetează să se supună. Câinele poate deveni agresiv sau poate intra în panică. Prin urmare, nu vă gândiți cum să faceți cățelușul să mănânce o pastilă, este mai bine să învățați animalul să fie calm cu privire la astfel de proceduri. Acționează rapid și calm, fără nervi, arată-i animalului tău de companie încrederea unui adevărat lider al haitei.

Dacă nu sunteți sigur, adresați-vă unui proprietar de câine cu experiență pentru a vedea detaliile procedurii sau adresați-vă medicului veterinar..

Practic, acestea sunt toate cunoștințele necesare pentru a da în mod corespunzător o pastilă unui cățeluș fără a afecta sănătatea și nervii animalului de companie..

Mai aveți întrebări? Le puteți adresa medicului veterinar intern al site-ului nostru în căsuța de comentarii de mai jos, care le va răspunde cât mai curând posibil..


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să dai o pastilă unui cățeluș?