Cum și ce să hrănești un cățeluș chihuahua: un meniu în funcție de vârstă

Care sunt caracteristicile rasei și cum să hrănești corect catelul chihuahua? Începeți prin alegerea unui loc și ustensile pentru animalul dvs. de companie. După aceea, trebuie să decideți ce să hrăniți cățelul: o dietă naturală, hrană gata preparată sau o dietă mixtă. Este important să identificați și să excludeți toate alimentele interzise. Nu uitați că apa, vitaminele și suplimentele joacă un rol important în dietă.

Caracteristicile rasei Chihuahua

Chihuahua este unul dintre cei mai mici reprezentanți ai lumii canine. Caracteristicile rasei sunt asociate cu dimensiunile mici și structura corpului. Aproape tot Chihuahua are un sistem dentar slab și probleme cu schimbarea dinților de lapte. În plus, mulți chihuahua suferă de dureri de cap atunci când vremea se schimbă..

Puii Chihuahua sunt mobili și curioși, ceea ce duce adesea la rănire. În cazul hrănirii de calitate slabă a puiilor, articulațiile se dezvoltă anormal, ceea ce agravează riscul de rănire a picioarelor din față și din spate. Printre reprezentanții rasei, există adesea alergici și câini care suferă de sensibilitatea sistemului digestiv..

Alegerea unui loc și ustensile pentru hrănirea unui cățeluș Chihuahua

Puii mici sunt drăguți, curioși și incomode. Veți fi șocat dacă știți câte răni puii se grăbesc în castron în fiecare an. Copiii mici sunt răniți când se sufocă la mâncare sau mănâncă prea repede.

Pentru a evita astfel de probleme, aveți grijă în prealabil de echipamentul din zona de luat masa pentru cățeluș. Alegerea locului și a ustensilelor este direct legată de siguranța și confortul animalului de companie..

 • Pentru a împiedica alunecarea cățelușului lângă bol, chiar dacă acesta varsă apă, trebuie să folosiți un covor special din cauciuc. Salteaua nu numai că va proteja cățelușul de labe rupte, dar va menține și zona curată pentru a mânca.
 • Chihuahua se mănâncă în porții mici, așa că vasul ar trebui să fie mic.
 • Materialul din care este fabricat bolul trebuie să fie netoxic și durabil. Ideal pentru ceramică și oțel inoxidabil.
 • Pentru a preveni alunecarea vasului pe podea, este mai bine să folosiți suporturi speciale..

Important! Băutorul trebuie să fie de cel puțin două ori mai mare decât vasul pentru alimente. Dacă animalul dvs. de companie mănâncă alimente uscate, este mai bine să plasați mai mulți băutori în diferite părți ale casei..

Cum să hrănești un cățeluș Chihuahua - tipuri de diete, avantaje și dezavantaje

Înainte de a cumpăra un cățeluș, este indicat să decideți ce îl veți hrăni. Verificați în prealabil cu crescătorul ce să hrănească cățelușul Chihuahua și de câte ori pe zi este obișnuit să primească mâncare. În primele 10-14 zile după mutarea într-o casă nouă, este mai bine să nu schimbați dieta și rutina zilnică a animalului de companie. Această abordare se va reduce stres, schimbarea domiciliului.

După o perioadă de adaptare, trebuie să decideți asupra întreținerii în continuare a animalului de companie. Există trei tipuri de alimente pentru câini: naturale, industriale și mixte. Să aruncăm o privire mai atentă la avantajele și dezavantajele fiecărui tip de dietă..

Dieta naturală

O dietă naturală implică prepararea regulată a alimentelor proaspete, echilibrate și de calitate pentru animale de companie. Mulți proprietari cred în mod greșit că câinele poate fi hrănit cu resturi de masă, că aceasta este o dietă naturală. De fapt, această abordare va duce la dezvoltarea diferitelor boli și patologii, mai ales atunci când vine vorba de hrănirea cățelușului..

Notă! Unii proprietari sunt de părere că o dietă alimentară crudă este bună pentru câini. O dietă crudă este o zonă separată a dietei câinelui, dar aparține tipului natural de hrănire..

Beneficiile unei diete naturale:

 • Puteți controla întotdeauna prospețimea mâncării animalului dvs. de companie.
 • Veți ști exact din ce este făcută hrana pentru animale de companie.
 • Veți putea ajusta dieta unui cățeluș Chihuahua, în funcție de sezonul anului și de nevoile individuale.
 • Dieta naturală poate fi variată.
 • Chihuahua are dinți slabi, orice produse naturale pot fi zdrobite până la o stare de terci moale.
 • O dietă naturală echilibrată este mai puțin costisitoare decât alimentele industriale de calitate.

Dezavantajele unei diete naturale:

 • Necesită o investiție constantă de timp pentru a pregăti hrana pentru animale de companie.
 • Mâncarea naturală nu trebuie lăsată într-un castron, mai ales pe timp cald.
 • Chiar și dieta naturală de cea mai înaltă calitate nu poate compensa necesitatea de vitamine și minerale, așa că câinele trebuie să ia în mod regulat cursuri de vitamine.
 • Este dificil pentru un câine mic să calculeze conținutul de calorii al unei diete naturale..
 • Unii câini pot dezvolta reacții alergice la alimentele naturale..

Cățelușul poate fi trecut de la o vârstă fragedă la o dietă naturală.

La aproximativ o lună, bebelușii devin interesați de mâncarea pentru adulți. Ca supliment natural, puteți oferi lapte integral, brânză de vaci, carne tocată fiartă, bulion cu conținut scăzut de grăsimi.

Dacă crescătorul a completat puii cu produse industriale și doriți să transferați animalul de companie pe naturale, modificările dietetice pot fi începute după perioada de adaptare.

Mâncare pentru cățeluși Chihuahua

Din ce în ce mai mulți proprietari își transferă animalele de companie în hrană gata pregătită. Producătorii de furaje gata produse își produc produsele sub formă de granule uscate, paste, paste și bucăți cu sos. Furajele sunt clasificate după calitate sau clasă: economic, premium, super premium și holistic.

Important! Clasa economică nu este potrivită pentru hrănirea zilnică a unui cățeluș Chihuahua. Dacă doriți ca animalul dvs. de companie să fie sănătos, alegeți mâncare de cel puțin clasa super premium.

Puii Chihuahua sub un an sunt predispuși la probleme cu schimbarea și sănătatea dinților. Din acest motiv, alimentele moi sunt recomandate puiilor. Din produsele finite sunt potrivite paste sau paste. Bucăți cu sos pot fi, de asemenea, adăugate la dietă prin tăierea lor prealabilă cu un blender.

Avantajele furajelor finite:

 • Economii semnificative de timp.
 • Furajele gata preparate de înaltă calitate sunt echilibrate și conțin toate vitaminele necesare.
 • Când vă hrăniți cu furaje gata preparate de înaltă calitate, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la lipsa mineralelor, formarea oaselor și schimbarea dinților.
 • Majoritatea câinilor mănâncă paste, paste și bucăți cu sos cu mare poftă de mâncare.

Dezavantaje ale alimentării finite:

 • Pentru ca catelul să crească sănătos, mâncarea trebuie să fie de înaltă calitate. Hrana de calitate este mult mai scumpă decât o dietă naturală echilibrată.
 • Alimentele conservate sunt mai scumpe decât alimentele uscate, iar compoziția sa diferă doar printr-un conținut mai mare de apă.
 • Alimentele industriale scumpe sunt adesea contrafăcute.
 • Nu veți fi niciodată complet sigur de calitatea și prospețimea produselor utilizate în producția de furaje industriale.
 • Dietele industriale nu pot fi diversificate.

Notă! Puii Chihuahua nu se recomandă să fie hrăniți cu alimente de clasă economică, deoarece conțin potențatori de aromă, sare și alți conservanți care provoacă daune ireparabile sănătății câinelui.

Produsele comerciale gata preparate pentru pui includ înlocuitorul laptelui de mlaștină, care este folosit pentru a hrăni puii orfani. Un substitut pentru laptele de cățea pentru pui este posibil din prima zi de viață. Cu suplimentarea industrială până la vârsta de 6-7 luni, cățelușul continuă să primească înlocuitor de lapte. Pastele și pastele sunt introduse în dieta cățelușului nu mai devreme decât la vârsta de 1 lună.

Alimentele uscate aparțin, de asemenea, produselor finite, cu toate acestea, utilizarea lor la păstrarea Chihuahuelor este discutabilă. Roșirea constantă a granulelor dure poate agrava sănătatea bucală. Dacă sunteți hotărât să traduceți un chihuahua pentru mâncare uscată, acest lucru se poate face nu mai devreme de 7-9 luni (schimbarea completă a dinților). Începând cu vârsta de 4-5 luni, alimentele uscate pot fi introduse în dieta cățelușului, dar numai înmuiate.

Dieta mixtă pentru un cățeluș Chihuahua

O dietă mixtă implică păstrarea unui animal de companie pe furaje naturale și gata făcute în același timp. Medicii veterinari și producătorii industriali de alimente pentru animale de companie nu recomandă diete mixte! Sensibilitatea sistemului digestiv al câinilor nu a fost studiată definitiv, cu toate acestea, se știe că chihuahua suferă adesea de alergii și indigestie..

Avantajele unei diete mixte sunt comoditatea proprietarului. Dezavantajele sunt mai semnificative și afectează animalul de companie:

Fără să știe, mulți proprietari încearcă să diversifice dieta animalului de companie. Să presupunem că vă hrăniți mâncarea comercială de calitate pentru cățelușul Chihuahua și o răsfățați cu carne sau alte delicii..

Tine minte! Furajele industriale de înaltă calitate conțin suficiente calorii, proteine, vitamine și minerale, introducerea de produse suplimentare are doar consecințe negative.

Prea multe calorii duc la creșterea în greutate. O cantitate mare de proteine ​​este plină de dezvoltarea alergiilor. Avitaminoza este foarte periculoasă și distructivă decât deficiența vitamine. Un exces de oligoelemente duce la dezvoltarea patologiei renale și articulare.

Hrănirea unui cățeluș Chihuahua - un meniu aproximativ după vârstă

Mulți proprietari își schimbă animalele de companie în alimente gata consumate doar pentru că nu știu cum să echilibreze dieta naturală. Să nu fim vicleni când vine vorba de câinii mici, este foarte dificil să calculăm conținutul de calorii, valoarea nutrițională și să evaluăm conținutul de vitamine al dietei..

Proprietarul este sfătuit să se concentreze asupra stării animalului de companie și a preferințelor sale gustative. Instinctiv, câinii mănâncă alimente care conțin substanțe care le lipsesc..

Bineînțeles, la întocmirea unei diete, este necesar să se evite alimentele interzise, ​​dar despre asta vom vorbi mai jos. Să ne dăm seama cum să creăm un meniu aproximativ după vârstă.

Până la o lună

Puii sub vârsta de o lună se hrănesc exclusiv cu lapte matern. Dacă, dintr-un anumit motiv, cățelușul și-a pierdut îngrijirea maternă, este hrănit cu un înlocuitor de lapte sau cu lapte integral de capră diluat cu apă fiartă. De la vârsta de două săptămâni, puii pot fi hrăniți cu formulă de lapte pentru copii.

Imediat după naștere, puii mănâncă la fiecare 2-3 ore, fără pauză pentru somnul de noapte. La vârsta de două săptămâni, puii mănâncă la fel de des, dar întrerup timp de 4-6 ore pentru a dormi noaptea. La vârsta de 3 săptămâni, puii mănâncă la fiecare 3-4 ore și cantitatea de alimente consumate crește semnificativ.

În 1 lună

ÎN 1 luna pui începeți să încercați alimente complementare:

 • Natural - lapte, brânză de vaci, carne tocată fiartă, bulion.
 • Industrial - pateuri gata preparate pentru puii de rasă mică.

Frecvența hrănirii scade treptat, deoarece puii pot mânca mai multe alimente odată. La vârsta de o lună, câinilor mici li se recomandă să fie hrăniți la cerere, împărțind aportul zilnic de alimente în părți egale. Cântăriți animalul de companie în mod regulat pentru a urmări creșterea în greutate. Pentru un cățeluș Chihuahua, obezitatea, la o vârstă atât de fragedă, este plină de dezvoltare anormală a mușchiului cardiac.

La 2 luni

La 2 luni țineți dieta de mai sus, crescând treptat cantitatea de alimente pe care catelul o mănâncă odată. Baza dietei ar trebui să fie produsele proteice - carne și lapte.

La vârsta de două luni, puii mănâncă de 4-6 ori pe zi. Datorită faptului că puii Chihuahua au nevoie de multă energie pentru a-și încălzi propriul corp, pot și ar trebui să aibă gustări între mese..

La 3 luni

La 3 luni cu un tip industrial de hrănire, rația rămâne aceeași. Cu un tip natural de hrănire, următoarele alimente se găsesc în dieta unui cățeluș Chihuahua:

 • O cantitate mică de carne crudă, tocată, pre-congelată 3-4 zile.
 • Grâu de hrișcă sau de orez, dacă puiul este adesea rece sau slab crește.
 • O cantitate mică de legume rase - morcovi, castraveți, dovlecei.

Notă! Ca un tratament, unui cățeluș Chihuahua la 3 luni i se poate da o felie de măr nu prea dulce.

La vârsta de trei luni, puii Chihuahua intră în stadiul de creștere activă, de aceea este recomandabil să îi hrănești la cerere. Numărul total de mese ajunge de 4-5 ori, fără a include gustările cu produse lactate.

La 4-6 luni

La 4-6 luni, cu tipul industrial de hrănire, rația chihuahua conține bucăți cu sos și alimente uscate înmuiate. Pentru a preveni cățelușul să dezvolte disbioză, granulele de alimente uscate sunt turnate cu apă caldă sau bulion cu 10-15 minute înainte de servire.

Granulele trebuie să absoarbă umezeala, să se extindă și să se înmoaie. După aceea, granulele trebuie tăiate cu atenție cu o furculiță, amestecate cu conserve, dacă este necesar, ușor încălzite.

Cu un tip natural de hrănire la vârsta de 4 până la 6 luni, dieta unui cățeluș Chihuahua ar trebui extinsă cât mai mult posibil. Cu cât gustul catelului este mai larg, cu atât este mai puțin probabil să dezvolte deficiențe de vitamine sau deficiențe de micronutrienți din cauza refuzului de a mânca un anumit aliment.

Până la vârsta de 6 luni, dieta unui cățeluș Chihuahua trebuie ținută:

 • Pui fiert și ouă de prepeliță, iar dacă nu există alergie, ouăle se dau crude.
 • Pești oceanici, slabi, fără piele, grăsimi și oase. La început, peștele este dat doar sub formă fiartă, mai târziu, dacă câinele nu are diaree după consum, peștele poate fi dat crud după congelare..
 • Maruntaie fiarta.
 • Diverse legume și fructe, ierburi, tărâțe, germeni de grâu.

În perioada de la 4 la 6 luni, un cățeluș Chihuahua este hrănit de 3-4 ori pe zi, cu excepția gustărilor.

Deoarece puii de rase mici sunt foarte sensibili la modificările dietei, trebuie avut grijă ca animalul de companie să nu-i fie foame prea mult timp.

De la 6 luni la 1 an

De la 6 luni până la 1 an, câinele este determinat în funcție de preferințele gustative și alege produse care vor iubi pentru tot restul vieții sale. Cu tipul industrial de dietă după o schimbare completă a dinților, câinele poate fi hrănit cu granule uscate. Partea principală a industriei ar trebui să fie furaje conservate și un înlocuitor de lapte.

Cu tipul natural de hrănire, cățelușul este învățat să mănânce terci de carne, care constă din: carne de vită sau altă carne, orez sau hrișcă, legume.

Chiar înainte de servire, suplimentele de vitamine și ierburile sunt adăugate în terci. Până la vârsta de 7-8 luni, terciul ar trebui să fie format din 50-60% carne sau altă bază proteică.

La vârsta de 8 luni și peste, raportul dintre carne, mari și legume ajunge la 33%. Restul de 1% provine din vitamine și alte suplimente esențiale.

Vitamine și suplimente în dieta unui cățeluș Chihuahua

În etapa de creștere activă, în perioada de schimbare a dinților din lapte și la vârsta de până la 1 an, unui cățeluș Chihuahua ar trebui să i se administreze vitamine și suplimente în mod continuu. Pentru un câine adult, complexele de vitamine se desfășoară în cursuri, de obicei în anotimpurile de primăvară și toamnă.

Cu hrana naturală, pot fi utilizate suplimente de vitamine făină de carne și oase, drojdie de bere, grăsime de pește, Vitaminele B vândute într-o farmacie etc. Cu toate acestea, când vine vorba de chihuahua în miniatură, este foarte dificil să calculați corect doza de suplimente de vitamine. Pentru a nu risca sănătatea animalului de companie, este mai bine să achiziționați mai multe complexe de vitamine industriale cu diferite compoziții și să le alternați.

Dieta pentru catelus Chihuahua

Apa este baza sângelui și a tuturor fluidelor corporale, prin urmare trebuie să fie prezentă în dieta câinelui în cantitate suficientă. Cu hrana naturală, câinele obține o parte din apa de care are nevoie din hrana umedă..

Când se hrănește cu produse industriale, rolul apei în dietă crește dramatic. Aproape toate produsele industriale conțin conservanți, care afectează într-un fel sau altul absorbția apei în organism..

Dacă câinele este hrănit cu alimente uscate, peletele vor absorbi tot lichidul din stomac, provocând câinelui să-i fie foarte sete.. Când hrăniți alimente industriale, asigurați-vă că puiul Chihuahua are acces la un bol cu ​​apă proaspătă în orice moment.

Dacă ignorați această regulă, un cățeluș Chihuahua poate dezhidrata în câteva ore, iar acest lucru este plin de disfuncții metabolice și daune grave sănătății..

Alimente interzise în meniul pentru cățeluși Chihuahua

Lista produselor interzise:

 • Ciocolată și orice dulciuri.
 • Orice alimente care conțin zahăr și înlocuitori de zahăr, în special xilitol.
 • Produse mezeluri, produse care conțin marinate, condimente, oțet, sare.
 • Produse afumate.
 • Pește și carne crude fără congelare prealabilă.
 • Fructe de mare fără tratament termic preliminar.
 • Uleios și crud porc.
 • Strugurii și stafide.
 • Nuci.
 • Sucos și dulce fructe.
 • Varză crudă și cartofi fierți.
 • Piele, oase, gras.
 • Mâncare de clasă economică pentru câini și pisici adulte.

Unii câini cu vârsta de peste patru luni pot dezvolta intoleranță la lactoză. Particularitatea se manifestă prin diaree, care se dezvoltă imediat după administrarea laptelui. Dacă se detectează intoleranță la lactoză, doar laptele integral este eliminat din dieta catelului, toate produsele lactate fermentate pot fi administrate.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum și ce să hrănești un cățeluș chihuahua: un meniu în funcție de vârstă