Drontal plus pentru câini: instrucțiuni de utilizare, formular de eliberare, cum să dați, analogi

Drontal plus pentru câini este un medicament antihelmintic combinat utilizat pentru cestodoze, nematode și giardioza animalelor de companie. Are un efect dăunător atât asupra paraziților maturi sexual, cât și asupra stadiilor lor larvare datorită acțiunii combinate a trei componente active.

Drontal plus pentru câini: formular de eliberare

Pentru ușurință în utilizare, Drontal este disponibil în două forme de dozare concepute pentru animale adulte și pui.

Pastile

Medicamentul este disponibil sub formă de tablete:

 • pentru animalele adulte de rase mici și mijlocii, calculate pe 10 kg greutate vie (tablete sub formă de oase);
 • pentru câini mari la 35 kg greutate corporală (comprimate ovale).

O bandă de divizare în centrul tabletei facilitează utilizarea medicamentului atunci când este necesară o jumătate de doză. Și un aditiv alimentar care conferă medicamentului gustul cărnii face posibilă hrănirea acestuia chiar și pentru animalele de companie fastidioase.

Suspensie

Pentru pui, Drontal Junior este produs sub formă de suspensie pentru administrare orală, aprobată pentru utilizare de la vârsta de două săptămâni. Medicamentul este activ numai împotriva nematod, infecție cu care apare chiar în timpul dezvoltării intrauterine.

Important! Acumularea unui număr mare de paraziți, a căror dimensiune atinge 10 cm lungime, poate duce la ruperea intestinelor, dezvoltarea peritonitei și moartea animalelor tinere.

Drontal Junior este recomandabil ca băieții să bea înainte de vaccinări, precum și pentru a preveni reinfectarea helminti rotunzi până la vârsta de șase luni. În acest caz, doza și frecvența de aplicare sunt stabilite de medicul veterinar, în funcție de starea fiziologică și greutatea animalului..

Compoziția medicamentului

Proprietățile antihelmintice ale comprimatelor Drontal plus se datorează prezenței în compoziția a trei substanțe active care se completează și se întăresc reciproc acțiunile.

 • Febantel este activ împotriva viermilor intestinali rotunzi. Suprimă sinteza unei proteine ​​structurale specifice, reduce semnificativ producția unei enzime implicate în metabolismul energetic în corpul paraziților și, de asemenea, perturbă procesul de absorbție a glucozei. Combinația acestor factori duce la o defecțiune a sistemului muscular, la dezvoltarea paraliziei, la moarte și la eliberarea fără obstacole a helminților din intestinele unui câine cu fecale..
 • Embonatul Pyrantela blochează transmiterea impulsurilor neuromusculare în nematode, ducând la paralizia și moartea lor.
 • Praziquantel are un efect dăunător asupra etapelor de dezvoltare mature și larvare bandă viermi rotunzi datorită capacității de a perturba transportul glucozei în celule și de a bloca inervația țesutului muscular al paraziților.

Drontal plus - instrucțiuni de utilizare

Drontal plus este hrănit câinilor și cățelușilor adulți, începând cu vârsta de două săptămâni, pentru tratamentul și prevenirea helmintiazei cauzate de viermi rotunzi și tenii, precum și lamblia.

Cum se administrează medicamentul

Agentul antihelmintic propus poate fi administrat în două moduri:

 • adăugarea unei forme zdrobite la hrana animalelor;
 • așezând pastila pe rădăcina limbii câinelui.

După ce ați ales a doua opțiune, ar trebui procedați după cum urmează:

 • fixează un animal mare cu spatele la tine, ținându-l între genunchi;
 • ridicați capul câinelui;
 • apăsați gingia maxilarului inferior în spatele dinților de mestecat;
 • împingeți pilula cât mai aproape de gât;
 • ținând capul în poziție ridicată, împiedicând deschiderea gurii și mângâind partea din față a gâtului, așteptați mișcarea de înghițire.

Câinii de rasă mică sunt cel mai bine fixați pe masă în poziție așezată.

Conform instrucțiunilor de utilizare, înainte de administrarea medicamentului, animalul de companie nu trebuie ținut pe o dietă de foame. Dar experții recomandă acest lucru dimineața pe stomacul gol cu ​​30-40 de minute înainte de hrănirea dimineții..

Dozare

Pentru câinii mici și mijlocii, este mai indicat să utilizați comprimatele Drontal Plus sub formă de oase, concepute pentru 10 kg greutate vie.

Pentru animalele de companie a căror greutate este de la 2 la 5 kg, doza este de 0,5 comprimate.

Important! Utilizarea medicamentului este interzisă pentru animalele tinere sub 2 kg. Este mai bine pentru ei să efectueze deparazitarea cu ajutorul unor medicamente specializate pentru pui sub formă de suspensii..

Pentru câinii de talie mare, pot fi utilizate tablete de 35 kg greutate corporală. Greutatea minimă a câinelui trebuie să fie de cel puțin 10 kg.

Pentru tratamentul nematodelor și cestodozelor, este suficientă o singură utilizare a Drontal plus. Tratamentul trimestrial unic va ajuta la prevenirea reinfectării.

Important! Măsurile de prevenire a helmintiazei ar trebui să includă distrugerea ectoparaziților (purici, căpușe), care sunt gazde intermediare ale multor paraziți. De asemenea, este necesar să dezinfectați lenjeria de pat și articolele de îngrijire..

Pentru a scăpa de câinele giardia, trebuie să hrănești Drontal plus 3 zile la rând.

Reacția câinelui

În majoritatea cazurilor, utilizarea acestui agent antihelmintic nu afectează starea animalului, deoarece dacă se respectă doza, Drontal plus nu are un efect laxativ pronunțat, nu provoacă intoxicaţie, creșterea temperaturii corpului, scăderea apetitului și alte reacții ale câinelui din sistemul nervos și digestiv.

Dacă, după hrănirea medicamentului, animalul de companie dezvoltă roșeață, erupții cutanate, mâncărime sau alte semne de alergii, trebuie administrat un antihistaminic și trebuie asigurate multe lichide..

Cât de repede funcționează Drontal plus?

Pentru a fi atenți la dezvoltarea unei reacții alergice sau a altor efecte secundare în timp, trebuie să știți cât de repede acționează medicamentul asupra corpului animalului.

Absorbit în sângele din intestinele câinelui, Drontal plus își arată activitatea maximă în primele ore, apoi este excretat în urină și fecale în două zile.

Administrarea comprimatelor Drontal Plus înainte de vaccinare

Deworming câinii înainte de vaccinare este o necesitate. Prin urmare, cu 10 zile înainte de injecție, animalul de companie este hrănit cu Drontal plus, indiferent de tratamentele anterioare..

Avantajul medicamentului este faptul că poate fi utilizat înainte de primul vaccinare, efectuată la vârsta de două luni.

Este posibil să se administreze Drontal plus unei femei însărcinate sau care alăptează

Drontal plus este unul dintre puținele medicamente aprobate pentru utilizare la cățelele care alăptează.

Cu toate acestea, medicii veterinari sfătuiesc să se abțină de la hrănirea antihelmintice în primele două săptămâni de lactație, pentru a evita efectele negative asupra sistemului nervos și imunitar al puiilor nou-născuți..

Important! Este interzisă utilizarea Drontal plus pentru femei după nașterea patologică, cu dezvoltarea inflamației organelor genitale sau a glandelor mamare.

Este recomandabil să deparazitați femela înainte de împerechere.. Dar dacă nu a fost posibil să se facă acest lucru la timp, atunci utilizarea comprimatelor antihelmintice trebuie abandonată în primele 2/3 din sarcină, când se formează sistemele și organele viitorilor pui..

Există, de asemenea, cazuri în care hrănirea acestor medicamente cu cățelele însărcinate a dus la avort spontan sau la naștere prematură..

Important! Este necesar să se țină seama de caracteristicile individuale și de rasă ale momentului sarcinii, deoarece acestea pot varia de la 56 la 72 de zile.

Contraindicații pentru utilizare

Principalele contraindicații pentru utilizarea medicamentului Drontal plus sunt:

 • primele 2/3 din sarcină;
 • greutate corporală mai mică de 2 kg;
 • sub 2 săptămâni.

În plus, medicii veterinari nu recomandă utilizarea acestui medicament pentru:

 • animale slabe și bolnave;
 • câini în perioada de reabilitare după operații, leziuni sau boli grave;
 • animale de companie care au suferit puternic otrăvire.

Efecte secundare

Nu au existat efecte secundare specifice cu respectarea strictă a instrucțiunilor după utilizarea comprimatelor Drontal plus. Dar, în cazuri izolate, poate exista o intoleranță individuală la componentele medicamentului, manifestată prin salivație, vărsături sau diaree. Aceste semne sunt pe termen scurt și nu necesită asistență medicală..

Analogii lui Drontal plus

Medicamentele care sunt analogi Drontal plus au un efect similar în raport cu cestodele și nematodele, dar au o serie de diferențe..

Caniverm

Tabletele Caniverm 0,175 g pot fi utilizate la puii care cântăresc doar 0,5 kg, începând cu vârsta de trei săptămâni.

Printre contraindicații se numără boală de ficat și cisticercoză oculară.

Medicamentul poate provoca letargie și somnolență în primele ore după hrănire.

Dirofen Plus

Acest remediu, spre deosebire de Drontal plus, nu este utilizat pentru tratarea giardiozei. Este permisă hrănirea puiilor de la vârsta de trei săptămâni, cu condiția ca greutatea corporală să depășească 1 kg.

Dehinel Plus

Dehinela Plus, produs sub formă de tablete cu aromă de carne, este aprobat pentru utilizare la pui cu o greutate de 0,5 kg sau mai mult.

În mod separat, producătorii oferă tablete pentru rase mari de câini cu o greutate mai mare de 35 kg.

Analogii Drontal plus includ medicamente care au un efect similar, dar conțin alte componente care provoacă, de asemenea, moartea paraziților rotunzi și cu bandă.

Acestea includ:

 • Milbemax, utilizat de la vârsta de trei săptămâni;
 • Pratel, utilizat numai de la o lună și jumătate;
 • Kaniquantel Plus, aprobat pentru utilizare de la vârsta de trei săptămâni sub formă de suspensie apoasă auto-pregătită.

Toate medicamentele antihelmintice nu trebuie combinate cu piperazină, levamisol și compuși organofosforici.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Drontal plus pentru câini: instrucțiuni de utilizare, formular de eliberare, cum să dați, analogi