Dosalid pentru câini

Dosalidul este un medicament antihelmintic eficient pentru câini. Un medicament a fost dezvoltat pe baza a două ingrediente active de către o companie americană. Poate fi utilizat în tratamentul și prevenirea aproape tuturor tipurilor de viermi rotunzi și tenii.

 • comprimatele cu greutatea de 300 mg sunt concepute pentru pui și rase mici (până la 13-14 kg);
 • comprimatele cu greutatea de 1200 mg sunt destinate reprezentanților raselor mijlocii și mari.

Dosalid pentru câini

Ele diferă prin concentrația componentelor active, dar în exterior se pot distinge prin culoarea lor: Dosalid 300 este maro, iar Dosalid 1200 este portocaliu. Comprimatele sunt ambalate în blistere a câte 2 bucăți. O cutie de carton poate conține de la una până la mai multe astfel de blistere.

Eficiența ridicată este obținută datorită a două componente active - pantoat de pirantel și epsiprantel. Următoarele sunt utilizate ca substanțe auxiliare:

 • celuloză microcristalină;
 • lactoză monohidrat;
 • amidon de porumb;
 • laurilsulfat de sodiu etc..

Cum se?

Medicația antiparazitară distruge și previne în mod eficient apariția nematodelor și cestodelor de diferite tipuri. Un spectru larg de acțiune se datorează combinației a două componente:

 1. Pirantelul, care aparține grupului pirimidinic, contribuie la întreruperea transmiterii impulsurilor nervoase. Acțiunea sa se extinde la activitatea mușchilor, ceea ce duce ulterior la paralizie și moarte, dar este eficientă numai în raport cu viermii rotunzi.
 2. Epsiprantelul perturbă mecanismul consumului de glucoză și alte procese metabolice importante din cestod, ceea ce duce și la moartea paraziților.

Componentele medicamentului sunt insolubile. Acest lucru îi asigură efectul pe termen lung. Acestea sunt excretate din corp în cea mai mare parte cu fecale..

Dosalid pentru câini

Important! Dosalidul este o substanță moderat periculoasă, depășirea dozei poate provoca reacții adverse.

Când și cum să aplicați?

Conform instrucțiunilor de utilizare, Dosalid este utilizat pentru câini pentru a ucide bandă sau viermi rotunzi. Paraziții reprezintă o amenințare gravă pentru animal, astfel încât tratamentul nu poate fi întârziat. Este, de asemenea, utilizat pentru a preveni apariția viermilor, care pot fi contractați într-o varietate de moduri..

Dozajul de Dosalid este calculat luând în considerare greutatea animalului. Comprimatele de 300 mg se administrează câinilor în următoarele cantități:

 1. Pentru puii care cântăresc 1-2 kg, jumătate este suficientă.
 2. Pentru puii și câinii cu greutatea de 3-4 kg, este necesară o singură bucată.
 3. Pentru animalele de companie care cântăresc 5-6 kg, aveți nevoie de 1,5 comprimate.
 4. Dacă greutatea animalului de companie este de 7-9 kg, sunt necesare 2 glume.
 5. Pentru animalele care cântăresc între 10 și 13 kg, luați 3 comprimate.

Bulldog englez

Doza de comprimate Dosalid 1200, ținând cont de greutate, este după cum urmează:

 • pentru 14-18 kg -1 buc .;
 • pentru 19-27 kg - 1,5 buc .;
 • pentru 28-36 kg - 2 buc .;
 • pentru 37-54 kg - 3 buc .;
 • mai mult de 55 kg - 4 bucăți.

Deoarece medicamentul conține componente insolubile, este imposibil să se dilueze în apă. Există două modalități de administrare a medicamentului:

 1. Se amestecă cu alimente umede, cum ar fi carne tocată sau conserve, și hrăniți animalul de companie. Pentru pui, puteți zdrobi o tabletă înainte de a amesteca cu mâncarea.
 2. Forțează pastila. Ar trebui să fie pus pe rădăcina limbii, să ridice capul spre vârf și să mângâie gâtul, astfel încât animalul să înghită. Un dispozitiv special va ajuta la simplificarea procedurii. O puteți cumpăra de la farmacie.

Dacă medicamentul este utilizat în scopuri terapeutice, acesta se administrează în dozele indicate de două ori. Intervalul dintre doze este de 7-14 zile. Este precis determinat de medic. În tratamentul infestărilor cu carduri T. la pui, Dosalid se administrează de două ori cu un interval de 2-3 zile..

Puii Golden Retriever

Atunci când utilizați un medicament pentru deparazitare preventivă, trebuie respectate următoarele recomandări:

 1. Prima doză de Dosalid cu scop preventiv se efectuează la vârsta de 2 până la 4 săptămâni. Se folosesc tablete mai ușoare.
 2. Puiilor, până la vârsta de șase luni, li se administrează lunar un antihelmintic (Dosalid 300).
 3. Femeilor care alăptează trebuie administrat medicamentul la 14 zile după naștere. Trebuie administrat în mod regulat pe întreaga perioadă de lactație. Intervalul dintre doze trebuie să fie de 2 săptămâni. Femelele și puii primesc medicamente în același timp.
 4. Animalele adulte de deparazitare dosalidă se efectuează la fiecare șase luni.

Nu se recomandă să renunțați la administrarea unui medicament, deoarece acest lucru poate determina o scădere a eficacității.

Contraindicații și efecte secundare

Merită să renunțați la utilizarea Dosalid în astfel de cazuri:

 • până la vârsta de 2 săptămâni;
 • dacă greutatea este mai mică de 1 kg;
 • cu intoleranță individuală la componente.

În caz de supradozaj, pot apărea vărsături și diaree. Nu există mijloace speciale pentru a neutraliza acțiunea medicamentului, prin urmare, în astfel de cazuri, se iau măsuri generale pentru îndepărtarea componentelor active din corp. Dacă găsiți simptome de supradozaj, trebuie să vă contactați medicul veterinar. El va prescrie medicamente pentru tratamentul simptomatic, va da recomandări cu privire la alimentația și regimul de băut al animalului de companie. Dacă se respectă dozele recomandate, medicamentul este de obicei bine tolerat de animale, nu provoacă reacții negative ale corpului.

Otravire la un caine

Dacă componentele sunt intolerante, pot apărea reacții alergice, care se manifestă prin erupții cutanate, roșeață, mâncărime și alte simptome. În acest caz, trebuie să încetați să luați medicamentul. Câinelui i se administrează antihistaminice și tratament simptomatic..

Notă! Deoarece Dosalid are contraindicații și poate provoca reacții adverse, este necesar să consultați un medic veterinar înainte de utilizare..

Beneficii

Dosalid are multe avantaje:

 • Disponibil în două versiuni - pentru animale mici și mari.
 • Formă convenabilă de eliberare. Comprimatele pot fi administrate atât puii, cât și animalelor de companie adulte. Poate fi sfărâmat.
 • Considerat sigur, aprobat pentru utilizare de către femeile însărcinate și care alăptează, pui de la 2 săptămâni.
 • Nu necesită condiții speciale de depozitare. Temperatura ar trebui să fie între 0 și 25˚C. A se păstra departe de lumina soarelui și de sursele de căldură.
 • Își păstrează efectul pentru o perioadă lungă de timp, prin urmare deparazitarea poate fi efectuată la fiecare șase luni.

Curva care alăptează

În ciuda siguranței medicamentului, trebuie respectate măsurile de siguranță atunci când lucrați cu acesta. Persoanele cu hipersensibilitate trebuie să evite contactul direct cu medicamentul, iar în caz de reacții alergice, consultați un medic.

Cât este?

Prețul Dosalid depinde de concentrația ingredientelor active și de numărul de comprimate din ambalaj:

 • comprimate 300 mg 2 buc. - aproximativ 150 de ruble;
 • comprimate 1200 mg 2 buc. - aproximativ 350 de ruble.

Medicamentul nu se găsește în toate farmaciile veterinare. Uneori este dificil de găsit chiar și în farmaciile online. Este posibil să trebuiască să găsiți un medicament cu un efect similar..

Recenzii proprietarului

Valentina, proprietara Marelui Danez:

„Am folosit în mod constant Milbemax pentru antihelmintic, dar odată cu următoarea profilaxie, indicatorii hepatici erau slabi și orice antihelmintic era otravă. Medicul veterinar l-a sfătuit pe Dosalid. Un medicament excelent și sigur, nu a avut un efect negativ asupra ficatului. Performanța nu s-a deteriorat după aplicare. Ei cred că medicamentul este excelent pentru animalele bolnave și slăbite, știu că poate fi dat chiar și puiilor "..

Oksana, proprietarul unui cățeluș Golden Retriever:

„Când ne-am dus bebelușul acasă, crescătorul a recomandat utilizarea acestui antihelmintic, spunând că funcționează excelent și este sigur pentru animale. Am efectuat deparazitare, catelul a tolerat bine recepția, fără efecte secundare și alergii. Când vom crește, vom trece la o altă formă a medicamentului ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Inna, medic veterinar cu 7 ani de experiență:

„Dosalidul este un medicament eficient împotriva viermilor. Principalul său avantaj este că practic nu este absorbit în intestine și, prin urmare, nu afectează ficatul, dar, în același timp, își păstrează efectul pentru o perioadă lungă de timp. Cred că singurul dezavantaj este că poate fi dificil să-l găsești în farmacii, în special în orașele mici. ".

Vadim, medic veterinar cu 10 ani de experiență:

„Un remediu excelent pentru viermi. Judecând după recenziile clienților mei, este bine tolerat de animale, aproape niciodată nu provoacă efecte secundare. Unul dintre puținele medicamente care pot fi administrate cățelelor în timpul sarcinii și alăptării, deși ar trebui totuși respectate măsurile de precauție "..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dosalid pentru câini