Antrenarea unui cățeluș ciobanesc german acasă

Catelus ciobanescCiobanescul german este una dintre cele mai populare rase de câini. Acest animal este foarte inteligent și devotat proprietarului său. Inteligența ei inerentă și instinctul ei natural o caracterizează nu numai ca fiind cel mai bun paznic, ci și ca prieten al proprietarului.

Este ușor de manevrat în ceea ce privește educația și formarea. Natura a afirmat că ciobanul german se complace în aceste procese chiar și acasă, sub rezerva regulilor proprietarului însuși.

Instruirea Ciobanescului German

Ciobanesc german pentru copii miciAceastă rasă de câine este populară nu numai ca animal de companie. aceasta cel mai bun câini de pază. De asemenea, aceștia sunt special educați și instruiți să se angajeze în activități operaționale de căutare..

În special, unul dintre acești câini - Dzhulbars, a primit o medalie „pentru merit militar” în timpul Marelui Război Patriotic.

Caracteristicile „germanului”

Această rasă de câini este folosită pentru a numi "universal". Ea este marcată de un set propriu, doar de meritele sale inerente, și anume:

 • Chiar și un începător poate antrena un astfel de câine. O persoană care nu a mai fost implicată în această afacere, dar care urmează în mod clar recomandările și instrucțiunile de la antrenament, cu un câine ciobanesc va merge pe acest drum fără probleme.
 • Un animal extrem de inteligent. Acceptă cu ușurință toate comenzile, este gata să ia decizii în mod independent.
 • „Watchman numărul 1”. Deci acesta este adevărul adevărat. Acest animal este extrem de intuitiv. Simte apropierea de pericol și este gata să meargă mai întâi pentru a proteja proprietarii. Nu trebuie să emiteți o comandă pentru a face acest lucru. Câinele însuși simte abordarea amenințării.

Alegerea unui cățeluș și creșterea lui

Cum să alegi un cățeluș ciobanesc germanDacă alegerea dvs. a căzut pe această rasă, atunci merită să o obțineți cel mai mult favorabil perioada de viață a câinelui în sine. Se recomandă să luați un copil la vârsta de 1-2 luni. Pentru a nu se atașa de proprietarul anterior, deoarece aceștia se atașează de oameni foarte repede.

Ce trebuie luat în considerare atunci când alegeți un cățeluș

 1. Origine;
 2. Starea fizică a animalului.

Mic catelus ciobanesc germanAtunci când alegeți un cățeluș, asigurați-vă că solicitați documente, certificate de sănătate. Dacă cumpărați un câine pentru propria dvs. plăcere, nu aveți un scop comercial și doriți să participați la spectacol, atunci pedigree-ul nu este important pentru dvs..

Dar, în orice caz, asigurați-vă că câinele este sănătos. Examinați-l, dacă este necesar, puteți contacta un medic veterinar care vă va da calificat evaluarea stării câinelui.

Reguli de bază pentru instruirea unui ciobanesc german acasă

Păstrarea unui ciobanesc germanAm luat acest minunat cățeluș în casă, amintiți-vă că în viitor doriți să aveți disciplinat câine. Prin urmare, merită să ne gândim la pregătirea unui cioban încă din primele zile..

Disciplina. De multe ori micuțul vrea să permită mai mult decât poate, pentru că este atât de drăguț. Dar dacă vă antrenați câinele să se întindă pe canapea cu unul mic, acesta se va comporta la fel de bine când va crește. Din prima zi, nu permiteți acțiuni împotriva cărora mai târziu.

Cățeluș cioban pe iarbăCurtoazie. Aveți grijă de micul cățeluș, ghidați-l și lăudați-l pentru toate lucrurile corecte. Ia-ți timpul să fii strict. Mai întâi aplicați comenzile sub forma unui joc. Câinele tău simte totul, ca un copil. Laudă când merge la toaletă în zona desemnată, când mănâncă și așa mai departe..

Mod și ordine. Hrăniți-vă în același timp din vasul său. Puneți deoparte un loc separat pentru aceasta. Pentru a nu colecta resturi în toată casa în viitor.

Instruirea Ciobanescului German

Cum să antrenezi un ciobanesc german? Este necesar să începeți pregătirea și educația încă din primele zile în casă. Treptat, după cum percepi după vârstă.

1-2 luni

Cățeluș ciobanesc german în zăpadăÎn primul rând, de unde să începem obișnuind la porecla. Regula de bază: nu răsuciți numele, sunați întotdeauna la fel, astfel încât câinele să învețe să reacționeze la el.

Obișnuiește-te treptat cu gulerul, lesa și botul. Un cățeluș de la o vârstă fragedă ar trebui să se obișnuiască cu asta, astfel încât în ​​viitor să nu existe dificultăți. Doar tu trebuie să faci asta foarte atent. Puneți gulerul începând de la câteva minute pe zi. Ulterior, exersezi și cu lesa, plimbându-te prin apartament.

Cățeluș care se joacă în naturăLa început, când cel mic nu a fost încă vaccinat, plimbările sunt interzise. Prin urmare, va merge la toaletă acasă. Încercați să păstrați și disciplina în acest sens. După hrănire sau băutură, duceți-l la locul unde ar trebui să producă nevoie.

Dacă vezi că cel mic are rahat în mijlocul apartamentului, poți să-l bagi ușor cu nasul, indicând locul unde ar trebui să mergi la toaletă. Dar pentru a face acest traseu direct după ce a căcat. Dacă acest lucru s-a întâmplat cu mult timp în urmă și tocmai l-ați observat, atunci nu ar trebui să utilizați această tehnică. Pur și simplu nu va înțelege ce vrei de la el.

2-4 luni

CățelușAcum poți învăța să faci de bază comenzi. Este important să nu uităm că:

„Nu se recomandă pedepsirea unui cățeluș în această perioadă pentru nerespectarea anumitor comenzi. Vă rugăm să aveți răbdare și să așteptați momentul în care el însuși vă va îndeplini comanda ".

În această perioadă, catelul învață următoarele comenzi:

"Mie". Când dați o comandă, păstrați ceva gustos pentru câine. Ea ar trebui să fie încurajată să execute comenzi, să se dezvolte pe deplin.

Cățeluș mic de cioban pe stradă"Un loc". Pentru a vă învăța câinele să stăpânească această comandă, procedați după cum urmează. În locul în care trimiteți câinele, adică locul în care va dormi, puneți ceva gustos pentru ea, de exemplu, un os. În timp, copilul însuși va alerga după echipa ta și fără încurajări. Trimite-ți bebelușul acolo când pleci de acasă.

„Fu”, „Nu poți”

Această comandă nu este mai puțin importantă decât altele. Dar a-i da urmele este mai strict. La urma urmei, aceasta este reacția ta prohibitivă la anumite acțiuni ale câinelui. Spune-l pe un ton sever, ridicat și plesnește ușor copilul.

Dezvoltarea tuturor acestor comenzi de bază acasă va face posibilă plimbarea calmă și continuarea stăpânirii comenzilor pe stradă.

4 luni

Exercițiu pentru puii de ciobanesc germanDupă 4 luni, ciobanul este învățat porunci care se dezvoltă rezistenta. Ca și în cazurile anterioare, obișnuința cu noi comenzi ar trebui să fie însoțită de recompense ca ceva gustos..

În această perioadă, proprietarii îi învață cățelușului comenzile „lângă”, „așezați”, „culcați-vă”. Câinele trebuie să execute aceste comenzi până când proprietarul dă comanda „să meargă”. Antrenamentul trebuie efectuat începând cu câteva secunde, crescând treptat.

Un cățeluș care se joacă în zăpadăÎmpreună cu un astfel de antrenament, puteți efectua exerciții cu obstacole. Dar nu exagera. Copilul este încă suficient de fragil.

Într-o plimbare într-un mod jucăuș, aruncă bățul mai departe de tine și cere-l. Sheepdog vrea să vă placă și vă va aduce cu bucurie. Necesar pentru aceasta ar trebui să fie lăudată.

Antrenamentul este cel mai bine făcut zilnic. Trebuie să-ți faci timp pentru animalul tău iubit. Principalul lucru nu este să amânați începutul antrenamentului. Ar trebui să începeți în timp ce ciobanul este mic, apoi este perceput și amintit mai bine. Antrenamentul, rutina zilnică este stilul de viață al unui câine. Dacă nu o întrebi imediat, ea se va obișnui cu alta, iar recalificarea este întotdeauna mai dificilă..

Cât timp va dura pregătirea unui cățeluș ciobanesc german?

Cățeluș ciobanesc german crescutDe la două la douăsprezece luni, Ciobanescul German are nevoie de aproape Atenţie din partea ta.

Din această perioadă depinde care va fi câinele dvs. deja adult și format.

Adică, în funcție de cât de dur și de calm ești, așa poți crește un câine..

Cum să crești un păstor de pază

Catelul este un viitor protectorDin fire, acest câine are capacitatea de a proteja. Ea este pe deplin dedicată acestei afaceri și una dintre cele mai bune paznice.

Pentru a crește un câine cioban ca un paznic adevărat, trebuie să introduceți, de asemenea, anumite restricții. Acest lucru se aplică străinilor. Când oaspeții vin la tine sau când întâlnești pe cineva pe stradă, nu permite contactul cu câinele. Tot felul de mângâieri și jocuri cu străini, învață câinele să fie drăguț cu toată lumea. Nu poți crește un paznic așa. În prezența străinilor, emite comanda "din apropiere". Câinele ar trebui să stea lângă tine și să păzească. În acest caz, veți aduce un câine de pază adevărat care nu va lăsa pe nimeni altcineva să treacă nici măcar un pas..

Membrii familiei fac excepție. Sheepdog - foarte prietenos câine. El îl susține pe toți membrii familiei. El iubește în special copiii, iar ei îl iubesc. Jucând împreună, se distrează mult, dar acest lucru nu afectează încălcarea disciplinei. Câinele tău va fi foarte fericit de asta.

Cum să pedepsești corect

În niciun caz nu se poate bate ciobanul. Puteți comanda, însoțit de bătăi ușoare, dar fără putere fizică. Dacă vă bateți câinele, este posibil să fie laș..

Efectiv, așa cum va fi o pedeapsă resentiment proprietar. Sheepdog încearcă să-i placă cel mai mult proprietarului. Prin urmare, supărarea ta va fi o lecție bună pentru ei..

Cele mai frecvente greșeli parentale

Ciobanescul German Shepherd TrainingToată lumea visează că cățelușul dobândit va deveni un câine inteligent și echilibrat. Care va urma în mod clar poruncile și va adera la disciplină. Cu toate acestea, unii speră că da, dar nu depun atât de mult efort și atenție..

De exemplu, un câine simplu este hrănit și umblat și doar ocazional antrenat. Completează haosul acasă, câinele doarme și mănâncă oriunde dorește. Nu este surprinzător faptul că un astfel de câine se comportă necorespunzător pe stradă. Cum să preveniți această situație? Aici, de fapt, totul depinde doar de proprietar. Există o serie de greșeli care vă vor împiedica să vă ridicați în mod corespunzător câinele ciobanesc. Și anume:

 • · Folosirea pedepsei fizice. Nu este vorba despre bătăi ușoare, pe care încercați să le atrageți pur și simplu atenția cățelușului asupra comportamentului său rău. Vorbim despre trucuri de putere.
 • · Antrenamente rare. Antrenamentul nu trebuie efectuat atunci când doriți, ci constant în timpul perioadei de formare.
 • · Lipsa de atenție din partea gazdelor. De când ai adoptat un cățeluș, trebuie să ai grijă de el. Dacă doriți un câine loial, asigurați-vă că îi acordați atenție de la un mic și constant.
 • · Lipsa exercițiilor fizice și mentale. Câinele va deveni cult și educat numai dacă proprietarul îl învață acest lucru.
 • · Stabilitate în interdicții. Dacă nu permiteți câinelui să urce pe canapea, atunci această interdicție ar trebui să fie permanentă, fără excepție de la reguli. La urma urmei, atunci când sunteți instabil în poziția dvs., câinele nu va învăța, de asemenea, să îndeplinească în mod consecvent această sau altă cerință..

Cum să ai grijă de un cioban german

Alegerea și creșterea unui cățeluș ciobanesc germanAcest animal modest în supraveghere și nu diferă în nimic special de alte animale.

În primele luni necesită vaccinări. Prin urmare, proprietarul trebuie:

 • faceți vaccinările necesare pentru a nu avea probleme de sănătate pentru câine;
 • respectați o dietă. Este necesar să îi dați mâncare câinelui în același timp, în același loc. Bebelușii sunt hrăniți de trei ori pe zi. Este suficient să hrănești un cioban adult de 2 ori pe zi, dimineața și seara;
 • păstrează locul în care ciobanul doarme curat. Se scaldă periodic animalul în șampoane speciale sau săpun de rufe. Pieptanați haina în consecință. Când animalul dvs. este îngrijit și nu va crea disconfort în casă.

Se poate concluziona că Păstorul German însuși are, desigur, cele mai favorabile condiții pentru educație și instruire. Cu abordarea corectă a animalului, puteți crește un prieten și pază reală, inteligentă. Dar, în același timp, ar trebui să faceți un mic efort. Dar cine își iubește câinele va face din asta o plăcere.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Antrenarea unui cățeluș ciobanesc german acasă