Reguli de bază și nuanțe pentru îngrijirea havana bichon (havanese)

Havana BichonCâinele național al Cubei - mic, dar plin de caracter, câine Rasa Havana Bichon nu va lăsa pe nimeni să se plictisească. Să ne dăm seama care este particularitatea acestui animal.

Descriere și caracteristici

Mic rase de câini din ce în ce mai alese ca animale de companie. Sunt ușor de creat într-un apartament mic și mult mai ușor de îngrijit. De mult timp, inimile iubitorilor de câini cuceresc Havana Bichon - rasă cu o istorie interesantă și aspect frumos.

 • Tara de origine: Cuba.
 • Marimea: mic.
 • Creştere: 21-29 cm.
 • Greutate: 3-5,5 kg.
 • Culoare: alb, negru, argintiu, auriu, roșu, crem, amestecat este posibil.
 • Lungime lână: lung.
 • Molting: slab.
 • Speranța de viață: până la 15 ani.
 • Grup: câini decorativi și câini însoțitori.
 • Recunoscut după: СKC, FСI, АKС, UКC, ANKS, NKC, АPRI, АCR.
 • Gunoi: de la 1 la 9 pui, în medie - 4.
Havana Bichon
Potrivit pentru condiții urbane chinez crestat, carlige, pechinez, pomeranian, teckelii, terieri jucărie, terrierii din Yorkshire, buldogi francezi, chihuahua, maltipu, câini lapizi maltezi, câini lapid colorate, pudelii pitici.

Aspect și fotografii

Havana Bichon este considerat un câine aristocratic - trebuie doar să te uiți la aspectul său mândru. Câinele în sine este mic, construit compact, are un cadru osos puternic. Labele sunt scurte, coada este inelată, iar urechile atârnă în jos. Lana este cea care conferă câinilor un farmec aparte - este groasă, strălucitoare, lungă. Culoarea poate varia în funcție de pedigree - havanese se găsesc adesea cu haine negre-aurii, negre și albe. Foarte rar, acestea sunt de culoare albă pură, cel mai adesea, se găsește vată de argint.

Știați? Câini nu se recomandă utilizarea dulciurilor, iar ciocolata este o otravă pentru ei și, în general, le poate ucide.
În apariția bichonilor, proporțiile joacă un rol important:

 • bot (lungimea sa este egală cu distanța dintre occiput și baza nasului);
 • cap (dimensiunea sa este de 3/7 din corpul câinelui);
 • corp (lungimea de la umăr până la fesă este legată de înălțimea la greabăn 4/3).
Havana Bichon

Caracter

Lapidog-ul Havana are un caracter prietenos și afectuos. Câinele este sociabil, nu nervos, calm și foarte inteligent, ceea ce nu este întotdeauna inerent raselor mici. Dacă ai grijă de creșterea ei, atunci ea va îndeplini diferite comenzi nu mai rele decât frații mari.

Această rasă se adaptează cu ușurință la diferite condiții, are nevoie în mod constant de comunicare, deci este mai bine să începeți astfel de câini pentru cei care au suficient timp liber - pensionari, familii cu copii, persoane cu muncă la distanță.

Important! Havaneza nu poate fi izolată de oameni mai mult de câteva ore. Din această cauză, câinele începe să devină nervos și să se comporte imprevizibil..

Istoria rasei

Aspectul actual al lui Hawanez se crede că a rezultat din încrucișări bichonov cu alte specii câini lapid, de asemenea cu pudelii. Deși Cuba este considerată patria câinilor, există și o teorie că câini lapid a apărut în secolul al XVII-lea în Spania și Italia.Havana BichonDupă care au fost aduși în Insulele Caraibelor, unde au prins rădăcini. Acolo s-a format rasa și a devenit populară printre aristocrați. Un secol mai târziu, au început să fie numiți câini de mătase din Cuba, apoi au fost recunoscuți ca o rasă locală. Dar, de-a lungul timpului, au început să se stingă și au supraviețuit doar datorită emigranților cubanezi care locuiau în Statele Unite..

Alegerea competentă și prețul unui cățeluș

Deja peste câteva luni crescătorii de cățeluși bichon pot da unei noi familii. Iată câteva reguli pentru alegerea unui cățeluș:

 • câinele trebuie să fie activ, este fericit să exploreze lumea, mirosuri noi, o persoană nouă, gata să se joace și să alerge;
 • culoarea nu se schimbă, prin urmare, ce cățeluș pe care îl luați va rămâne așa în ceea ce privește culoarea hainei;
 • dacă există pigmentare pe nas sau pleoape, atunci aceasta nu va dispărea, țineți cont de acest lucru;
 • puii nu trebuie să șchiopăteze, să o simtă cu atenție, să se asigure că nu există nicio reacție dureroasă la atingere.
Luați câinii numai de la crescători de încredere - aceștia au documente pentru câini și un pedigree.

Costul variază de la 300 la 500 de dolari pe catelus. Îl puteți găsi mai ieftin, principalul lucru este să vă asigurați că luați un animal sănătos acasă.Havana Bichon

Locuință pentru un câine

Bichon Havanese va prinde cu ușurință rădăcini chiar și într-un apartament mic, iar o casă privată va deveni un lux pentru el. Alegeți un colț pentru un nou membru al familiei, de preferință nu într-o cameră de trecere, astfel încât câinele să nu deranjeze pe nimeni. Cumpărați-i un șezlong, un coș special sau o casă, alegeți doar materiale durabile, altfel cățelușul va sfâșia obiectul cu dinții lui ascuțiți. Vasul poate fi amplasat lângă locul de dormit sau în bucătărie.

Vasul cu apă trebuie să fie întotdeauna plin, în plus, poate exista o gustare în apropiere sub formă mâncare uscată. Vasele pentru câine trebuie luate cu cleme, altfel va întoarce bolurile. De asemenea, pentru pui puteți lua cauciuc jucării pentru ascutirea dintilor.

Cum să-ți pese

Lapdog-ul, deși mic, necesită totuși o îngrijire. Este important să țineți evidența creșterii lână și gheare.

Îngrijirea părului

Acești bebeluși o au lungă și groasă. Prin urmare, trebuie să ai grijă în permanență de ea.. Tunderea această rasă este destul de rară. O atenție deosebită trebuie acordată labelor - organizați o tunsoare pe ele pe măsură ce părul crește înapoi, astfel încât să nu interfereze cu mișcarea. De asemenea, blana trebuie pieptănată constant, astfel încât să nu se încurce..Havana Bichon

Știați? Se stabilește că proprietarii de câini sunt cu 66% mai activi decât ceilalți oameni.
Toamna și primăvara, câinele varsă mai mult decât de obicei. Poate apărea și un miros specific, astfel încât să le puteți scălda mai des în acest moment. Iarna, câinii trebuie să fie izolați - o alegere salopete pentru astfel de câini este imens.

Baie

Este mai bine să faceți baie câinelui nu mai des decât o dată pe lună, cu mijloace speciale. Acum nu există doar șampoane, ci și balsamuri pentru părul câinelui, pentru a-l menține neted și strălucitor..

Ochii, urechile, dinții, ghearele

Ochii câinilor lapid pot fi uneori apoși; pentru a avea grijă de ei, este suficient să-i ștergeți uneori cu un tampon cu apă curată. În ceea ce privește urechile, părul din interiorul acestora trebuie tăiat, astfel încât să nu înfunde canalele auditive. De asemenea, urechile sunt curățate în mod regulat de ceară folosind tampoane umede..

A-ti pasa de dinții curățarea obișnuită o dată pe lună este suficientă. Puteți cumpăra o pastă specială și o perie la magazinul de animale de companie. Unghiile sunt tăiate pe măsură ce cresc, nu mai mult de 2 mm pentru a nu răni labele..Havana Bichon

Mersul pe jos și activitatea fizică

Bichonii pot fi plimbați de câteva ori pe zi, dimineața și seara. De asemenea, le place să meargă pe mâini, deoarece picioarele scurte duc adesea la oboseală. Dar nu le puteți supraîncărca, o plimbare activă nu ar trebui să dureze mai mult de o oră.

Cum să hrănești un Havana Bichon

Din corect nutriție starea animalului de companie și tipul hainei sale depind. Puteți hrăni:

 • numai mâncare uscată cea mai bună calitate;
 • complex de mâncare uscată și produse naturale;
 • numai produse naturale.
Știați? Cel mai mic câine din lume era de rasă chihuahua, cu o dimensiune de numai 9,65 cm.
În primele șase luni, câinii de lapte sunt hrăniți de cel puțin 6 ori pe zi, apoi de câteva ori vor fi suficiente. În niciun caz nu ar trebui să mănânce dulciuri, conserve, cârnați, alimente umane.

Ar trebui să aibă propria hrană, echilibrată și variată. Carnea, legumele, brânza de vaci, cerealele, peștele sunt perfecte pentru o dietă zilnică. Sau trebuie să alegeți alimente uscate care să umple nevoia de minerale, vitamine, grăsimi și proteine.Alimente

educatie si antrenament

Sunt ușori sunt instruiți, prin urmare, pot fi instruiți încă din copilărie cu recompense. Pot să stea, să stea în picioare, să latre și chiar să aducă la comandă obiecte mici.

Sănătatea animalelor de companie

Bichonii din Havana sunt destul de dureroși. Dar, cu o îngrijire adecvată, pot rezista la viruși și alte afecțiuni.

Boli tipice

Următoarele boli sunt frecvente:

 • ochi (cataractă);
 • SIstemul musculoscheletal (displazia articulațiilor șoldului, dislocarea rotulei);
 • urechi (otita medie).
Oricare dintre acestea boli trebuie tratat numai sub supravegherea unui medic. De asemenea, trebuie să vă uitați la starea generală a animalului, dacă câinele nu este activ, mănâncă și bea prost, doarme constant - nu ar trebui să ezitați să vizitați clinica.Havana Bichon

Programul de vaccinare

Altoirea Havana Bichons începe de la 2 luni. Vaccin protejează împotriva ciuma, rabie, leptospiroza, coronavirus, trichofitoza, parainfluenza și enterita parvovirusului.

Important! Imunitatea scade după prima doză de vaccin și, în primele 12 zile, este mai bine să nu dați câinelui nimic nou din alimente, să nu răciți sau să supraîncălziți animalul de companie..
Trei săptămâni mai târziu, se administrează oa doua doză, iar apoi vaccinul se administrează la șase luni și un an. În fiecare an de viață următor, câinele este, de asemenea, vaccinat. Vaccinul este injectat în greabăn sau coapsă. Înainte de vaccinare, animalul de companie trebuie examinat, dacă câinele este sănătos - puteți vaccina.

Dacă respectați toate regulile pentru îngrijirea unui animal, atunci îi veți oferi o viață nedureroasă și fericită. Principalul lucru: nu economisiți bani pentru mâncare și timp pentru creșterea unui câine lapid Havana.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Reguli de bază și nuanțe pentru îngrijirea havana bichon (havanese)