Descrierea și natura rasei de câine engleză foxhound

Foxhound englezesc

Foxhound-ul englezesc combină trăsăturile unui vânător, paznic și însoțitor. În articol voi vorbi despre descrierea, caracteristicile întreținerii și îngrijirii acestui câine. Voi lua în considerare trăsăturile personajului ei. Voi analiza regulile de mers și antrenament.

Descrierea rasei

Foxhound-ul englezesc este o rasă de câini vulpe crescuți în Anglia pentru vânătoare de parfumuri. Au apărut în secolul al XVI-lea. În acea perioadă, vânătoarea exclusivă a căprioarelor era recunoscută. Când populația lor a fost foarte redusă, iubitorii acestei activități au trebuit să treacă la vulpi. Pentru o urmărire a calului, fostii câini s-au dovedit a fi prea încet și a devenit necesar să se reproducă o rasă separată pentru vânătoarea vulpii..

La reproducere, s-a acordat atenție rezistenței și vitezei câinilor, precum și capacității de a coexista în haită.

În Statele Unite, primul dintre acești câini a venit în 1650, unde cu ajutorul lor și-au crescut varietatea - American Foxhounds. Apoi, noi rase de câini bazate pe britanici au fost crescute în întreaga lume..

Vârful popularității Foxhound-ului englez a venit în secolul al XIX-lea. Până la sfârșitul secolului în Anglia, populația acestor câini era de aproximativ 7000. Erau favoritele lui Napoleon al III-lea, într-o haită de aproximativ 120 de câini..

Vedere standard a Foxhound-ului englezesc
Vedere standard a Foxhound-ului englezesc

Rasa a fost recunoscută treptat:

 • 1905 - câini acceptați de UKC și AKC;
 • 1955 - se precizează standardul ICF.

Aspectul foeshounds englezesc are următoarele caracteristici:

 • Capul este plat, de dimensiuni medii. Botul este lung, aproape dreptunghiular..
 • Fălcile sunt puternice, cu un set complet de dinți. Mușcătură corectă.
 • Ochii sunt medii, aluni sau mai întunecați.
 • Urechile atârnă, lipite de cap.
 • Spatele este drept, pieptul este adânc, coapsele sunt puternice.
 • Coada este înaltă, dar nu înclinată înapoi.
 • Picioarele drepte, bine dezosate.
 • Paltonul este scurt, dens.
 • O mare varietate de culori. Toate culorile și marcajele câinilor se potrivesc standardului.

Înălțime - 58-64 cm, greutate - 27-34 kg.

Foxogonii trăiesc în medie între 10 și 13 ani.

Reguli de întreținere și îngrijire

Foxhounds englezi sunt animale active, energice, cu un instinct de vânătoare bine dezvoltat. Pentru întreținere, o casă cu o zonă deschisă mare este potrivită pentru el. Dacă câinele este cumpărat pentru a locui într-un apartament, proprietarul ar trebui să fie gata să petreacă mult timp pe plimbări combinate cu jogging și activități sportive și este mai bine să fii iubitor de vânătoare și să iei animalul de companie acolo cu el.

În îngrijirea unui câine, este important să respectați activitatea fizică regulată a câinelui.
În îngrijirea unui câine, este important să respectați activitatea fizică regulată a câinelui.
Volierele și păstrarea în aer liber nu sunt potrivite pentru acești câini. Au substrat puțin și nu tolerează vremea rece..

Când mergeți în oraș, este mai bine să nu lăsați Foxhound-ul din lesă, deoarece poate lua traseul, se lasă dus de goană și nu observă mașina sau alt pericol iminent..

Îngrijirea animalelor nu este dificilă și nu necesită mult timp:

 • trebuie să vă examinați și să vă curățați în mod regulat urechile;
 • tăiați-vă unghiile la fiecare 3-4 săptămâni;
 • se scarpină cu o perie rigidă o dată pe săptămână, mai des în timpul năpârlirii;
 • nu spălați des, deoarece se murdărește
Foxhounds sunt fără pretenții față de mâncare.

Dar au nevoie de o dietă echilibrată care să conțină un complex de vitamine. Medicii veterinari sfătuiesc în primul rând să acorde atenție alimentelor uscate din clasa premium și super-premium.

Pentru adepții nutriției naturale, următoarele alimente sunt recomandate pentru includerea în dietă:

 • carne slabă, tăiată în bucăți mici;
 • cereale;
 • legume;
 • verdeaţă;
 • niște fructe;
 • puii se adaugă brânză de vaci și kefir.

O masă nu trebuie alocată mai mult de 15 minute. Dacă animalul de companie nu a mâncat tot conținutul bolului în acest timp, acesta este îndepărtat înainte de următoarea masă..

Nu puteți supraalimenta acești câini! Sunt predispuși la obezitate și se transformă rapid de la câinii frumoși în saltele groase..

Personajul Foxhound-ului englez

Această rasă veche este prietenoasă și independentă..

Foxhounds sunt inteligenți și inteligenți, nu sunt agresivi. Potrivit pentru familiile cu copii. Lisogonii nu numai că vor fi fericiți să se joace cu ei, dar vor deveni, de asemenea, mari dădace pentru bebeluși..

Foxhounds sunt câini amabili și drăguți
Foxhounds sunt câini amabili și minunați. Sunt minunate pentru familiile cu copii.

Câinii se înțeleg bine pe același teritoriu nu numai cu oamenii, ci și cu alte animale de companie. Mai mult, este recomandat să le porniți în perechi. Totuși, din fire, Foxhounds sunt animale de ambalaj..

Acești câini sunt neobișnuit de curioși, sunt interesați de tot ceea ce se întâmplă în jur. Dacă activitatea lor nu este direcționată în direcția corectă, mobilierul și încălțămintea pot suferi de curiozitatea lor și de o supraabundență de energie..

Foxhounds sunt atenți la străini, făcându-i buni paznici.

Instruire

Această rasă este destul de ușor de dresat. Cu toate acestea, câinii sunt încăpățânați, așa că proprietarul trebuie să dea dovadă de conducere, răbdare și perseverență..

Nu este recomandat crescătorilor de câini începători să-i antreneze singuri, este mai bine să apelați la un profesionist care vă va ajuta să alegeți tehnica potrivită de antrenament pentru Foxhounds și, de asemenea, vă va oferi sfaturi despre cum să îi educați și să îmblânziți energia neînfrânată.

Sănătatea câinilor

În general, rasa este considerată sănătoasă, dar există unele boli la care câinii sunt susceptibili:

 • probleme cu sistemul endocrin;
 • boli ale urechii;
 • afecțiuni ale sistemului hematopoietic;
 • boală de rinichi;
 • anomalii în dezvoltarea scheletului (displazie, malocluzie).

Pentru prevenirea acestor și a altor boli, animalul trebuie examinat în mod regulat independent și la primele semne de boală, consultați un medic.

La fel ca toți câinii de rasă, Foxhounds are propriile boli de rasă.
La fel ca toți câinii de rasă, Foxhounds are propriile boli de rasă.

În plus, este necesară vaccinarea la timp. Prima vaccinare se administrează puii la 2 luni, apoi revaccinarea se efectuează după 3-4 săptămâni. Următorul set de vaccinări se efectuează după schimbarea dinților la 6-7 luni. Vaccinul împotriva rabiei este adăugat în fiecare an. Apoi vaccinările se administrează anual.

Cât costă un cățeluș

Există destul de multe oferte pentru a cumpăra un cățeluș Foxhound astăzi. Atunci când alegeți un viitor animal de companie, trebuie să acordați atenție în primul rând experienței crescătorului, să examinați cu atenție părinții cățelușului și să înțelegeți dacă se potrivesc standardului rasei..

Apoi, trebuie să cereți pedigree, să aflați titlul arborelui genealogic al câinelui. Și abia apoi începeți să alegeți un cățeluș.

Costul Foxhound-ului
Prețul unui cățeluș englez Foxhound poate ajunge până la 60.000 de ruble.

Profesioniștii recomandă observarea comportamentului său pentru o vreme. Dacă catelul este activ și nu este timid, îl puteți examina pentru a vedea dacă există defecte externe evidente..

Costul copiilor Foxhound variază de la 20.000 la 60.000 de ruble.

Este recomandat să cumpărați un cățeluș într-o canisa de încredere și nu printr-o reclamă făcută manual!

Caracteristici de reproducere

Pentru ajutor în împerecherea și reproducerea în continuare a Foxhound-ului, este mai bine să solicitați ajutor profesional de la clubul de câini sau canisa de unde a fost cumpărat câinele. Acolo, experții vor selecta o pereche pentru împerechere și vă vor spune, de asemenea, despre toate capcanele în reproducerea acestei rase..

Englezii Foxhounds sunt câini energici și prietenoși. Sunt potrivite pentru persoanele care iubesc vânătoarea sau sporturile active. Cu o pregătire adecvată, acești câini vor deveni tovarăși loiali și iubitori ai stăpânului lor..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea și natura rasei de câine engleză foxhound