Rasa jack russell terrier și caracteristicile sale standard

Cum să păstrezi un câine terrierNobil în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea era îndrăgostit de vânătoarea de vulpi. Fiecare vânător a angajat Foxhounds fideli pentru a alerga bestia prin pădure. Dar vulpea a reușit uneori să se îndepărteze de urmărire și să se ascundă în gaura ei. Pentru ca vulpea să părăsească adăpostul, au fost folosiți strămoșii terrierilor moderni Jack Russell. Câinii mici au fost trimiși la vizuină la animalul ascuns și, după o mică luptă, vulpea a sărit din vizuină în mâinile urmăritorilor..

De atunci, rasa Jack Russell Terrier a suferit modificări, în special pastorul englez Jack Russell, care, pe lângă activitățile bisericești, era pasionat de creșterea câinilor. Din 2001, oficial există două tipuri de rase:

 • Parson Russell Terrier cu picioare lungi;
 • Jack Russell Terrier cu labute scurte și statură scurtă.

Abilități de vânătoare Jack Russell Terrier

Vizualizare standard Jack Russell TerrierUrmasul rasei este considerat a fi un câine de culoare albă, cu o haină netedă cumpărat de Jack Russell. Acest câine robust se dovedește a fi un tovarăș de vânătoare agil și indispensabil. Înainte, terrierii scoțieni cu părul lung și picioarele scurte erau folosiți pentru a prinde animale mici. Celebrul crescător a dezvoltat treptat o nouă rasă de terieri care lucrează, ulterior a fondat British Kennel Club și a participat activ la expoziții..

Reprezentanții moderni ai rasei sunt scurți și cântăresc mai puțin decât strămoșii lor, dar obiceiurile de vânătoare au fost păstrate până în prezent. Sunt folosite pentru a prinde rozătoare (șobolani) și bursuci, terrierii ajută cu succes la aducerea vulpii din gaură. După moartea pastorului Russell, rasa a fost continuată de secretarul clubului, un vânător cu experiență Arthur Heinemann. El a depus mult efort în menținerea câinilor în stare de funcționare și a definit primele caracteristici standard..

La începutul secolului al XX-lea, vaste terenuri agricole și de vânătoare erau împărțite în secțiuni cu garduri. Zona lăsată pentru vânătoare era caracterizată de relief stâncos și nu era potrivită pentru vânătoarea de cai. Treptat, rasa Jack Russell Terrier a devenit cu picioare mai scurte, deoarece câinii nu alergau pe distanțe lungi pentru vânătorul pe un cal. Subspecia rezultată devine lentă, dar diferă prin rezistență și dispoziție absurdă.

Recunoașterea Jack Russell Terriers cu picioare scurte

Popularitatea câinilor scurți nu este la fel de mare ca Parson Russell Terriers cu picioare lungi, care au predominat la toate expozițiile din acea vreme. Dar britanicii erau interesați și de animalele de companie scurte, au fost percepute nu ca vânători, ci ca animale de companie, expuse ulterior la spectacole. Câinii încă urmăreau iepurii, rupând găurile șobolanilor, dar puțini oameni erau interesați de calitățile de lucru ale rasei..

Crescătorii de câini s-au ocupat de dezvoltarea în continuare a terrierilor lui Russell. Clubul, înregistrat ca Jack Russell Terrier, a dat rasei un nume oficial și o recunoaștere continentală în 1972. Până în 1990, erau înregistrați până la 2 mii de persoane din rasa câinelui. Federația Internațională a Cinologilor a inclus câini scurți în standardul combinat.

Semne ale rasei Jack Russell Terrier

Descriere externă principală

Câini au un aspect inestetic, dar acest lucru nu îi împiedică să devină eroi ai filmelor. Faimoasa comedie „Masca” îl joacă pe unul dintre acești câini drăguți. Dar faima de pe ecran trădează un animal amuzant, ascultător și inteligent, de fapt, Jack Russell Terriers nu sunt deloc îngeri în viața de zi cu zi. Pentru a obține ascultarea completă cu un animal de companie, trebuie să lucrați din greu de la o vârstă fragedă. Deci, ce caracteristici diferențiază rasa de altele:

 • Apariția Jack Russell TerrierJack Russell Terriers cântărește de la 5,5 la 9 kg, creșterea unui individ crescut este de aproximativ 25-32 cm, masculii sunt mari ca mărime și greutate;
 • pe craniu există o zonă pronunțată de tranziție de la partea superioară a capului la bot, îngustarea maxilarului proeminent spre nas este caracteristică;
 • pieptul îngust trece într-un gât puternic scurt, partea lombară iese ușor pe spatele plat;
 • trunchiul se sprijină pe membrele anterioare drepte cu jetoane colectate, picioarele din spate sunt puternice și bine musculate;
 • câinii au vârful negru al nasului și ochii întunecați cu o margine neagră în jurul lor, urechile agățate sunt mobile;
 • coada mică dreaptă aproape întotdeauna andocată, haina densă.

Soiuri de câini după lungimea hainei

În rasa standard distinge între subspecii de animale:

 • câini cu paltoane scurte și dure;
 • animalele cu părul lung, barba și sprâncenele pufoase cresc pe bot;
 • câini cu păr de lungime medie.

Ultimele două soiuri sunt uneori numite „rupte”.

Culoarea stratului

Pe haina albă a Terrierului Jack Russell, se observă pete galbene, negre, roșii și maronii, și este caracteristic faptul că nu își schimbă culoarea între ele și nu se îmbină. Găsit printre rase exemplare complet albe, care sunt clasificate ca albinoși. Dacă petele colorate predomină și mai puțin de jumătate din zona corpului este albă, aceasta este considerată o căsătorie de rasă..

Uneori se nasc cățeluși care nu au culori de roșu, maro și galben, iar corpul lor este vopsit în nuanțe alb-negru. Această culoare se numește tricolor și, dacă se adaugă puțin roșu, atunci conversația este despre tricolor. Puii Mestizo sunt, de asemenea, considerați exemplare defecte..

Trăsăturile de personalitate ale cățelușilor Jack Russell Terrier

Ce mănâncă terrierii Jack Russell?Animalele de companie sunt o baterie vie, nu pot și nu pot sta într-un singur loc sau stau în picioare. Pentru Jack Russell Terriers, ai cărui strămoși sunt câini de vânătoare, o abundență de activitate fizică pentru a satisface curiozitatea naturală este pur și simplu necesară. Proprietarul, care nu acordă suficientă atenție animalului său de companie, riscă să rămână cu tapițerie de mobilă ruptă, papuci răsfățați sau cu o mulțime de lucruri roase în casă.

Cu cât începe mai devreme socializarea cățelușului, creșterea lui corectă, cu atât animalul de companie este mai echilibrat cu proprietarul la ușă. La plimbări, cățelușului i se dau jocuri cu aruncarea unui băț sau alt obiect și aleargă activ cu el. Dacă alte tipuri de animale de companie sunt așezate în casă cu Jack Russell Terrier, atunci viața acestuia din urmă poate fi numită cu greu zahăr. Puii din primele zile vânează șobolani domestici, hamsteri, papagali și pisoi. Acest lucru nu îi va face dușmani, întrucât toate animalele adoră mișcarea și sar împreună cu Jack Russell Terrier.

Pentru creșterea și păstrarea unui cățeluș, în această privință, proprietatea privată a casei este potrivită, deoarece capacitatea de a lătră din orice motiv și fără motiv îi va face pe vecinii din jur din apartament nefericiți. Și în curtea unei case private, terrierii Jack Russell sapă găuri, aleargă pisici, găini și rațe. Puii iubesc foarte mult copiii mici, dar nu sunt lăsați singuri cu animalul de companie. Copilul, chiar dacă acest lucru face ca câinele să simtă durere, ceea ce nu este deloc pe placul câinelui. El răspunde cu o mușcătură, ceea ce duce la tragedie. Copiii mai mari devin parteneri deplini cu câinele și colegii de joacă.

Pericole urlatoare

Puii Jack Russell Terrier au curiozitate naturală și inteligență rapidă instantanee pentru a satisface curiozitatea emergentă. Proprietarul monitorizează mișcările animalului în timpul plimbărilor, nepăsarea duce catelul la răni. În căutarea unei ținte în mișcare, Jack Russell Terrier pur și simplu dispare din câmpul vizual al proprietarului și este pierdut.

Cea mai bună opțiune este o cușcă mare în aer liber sau o curte pentru mers, împrejmuită cu un obstacol. În același timp, sunt convinși că gardul este puternic, cățelul Jack Russell Terrier găsește calm o portiță pentru evadare. Câinii din această rasă devin prieteni minunați pentru proprietar și pentru toți membrii gospodăriei, se disting prin devotamentul, bunătatea lor.

Puiilor nu le place să fie singuri, după ce și-a cumpărat un Jack Russell Terrier, proprietarul probabil nu va avea norocul să rămână singur. Persoanele în vârstă nu ar trebui să înceapă această rasă, activitatea animalului de companie nu coincide cu un mod de viață măsurat.

Ingrijirea cainelui

Puii TerrierPielea dură a unui animal necesită un flux regulat, și anume, îndepărtând părul mort din corpul cățelușului cu un cuțit special. Dacă proprietarul câinelui este începător, el nu efectuează procedura cu delicatețe cuvenită și rănește pielea. Procedura este de încredere de către un specialist care o desfășoară în mod corespunzător.

Jack Russell Terrier tolerează cu reticență scăldatul frecvent. Descrierea rasei spune că lâna sa are capacitatea naturală de a respinge murdăria, prin urmare, după o plimbare activă, își șterg labele și locurile murdare cu șervețele umede sau prosoape. Pui de fete scăldate după estru.

Educarea și instruirea unui animal de companie

Vânătorii de miniaturi se împrumută bine educației. Cursurile cu cățelușul încep imediat după două luni, învățați să recunoașteți numele și să vă obișnuiți cu executarea comenzilor:

 • dresajul câinilor se desfășoară în aer curat, folosind locuri specializate, spații deschise într-un parc, stradă sau stadion;
 • după o sarcină finalizată cu succes, catelul este recompensat cu o bucată de brânză sau carne delicioasă;
 • pentru început, animalul de companie este învățat comenzi simple precum „fu”, „așezați-vă”, „lângă”, „pentru mine”, „culcați-vă”, în timp ce nu există un sens dublu în vocea și tonul pronunției;
 • uneori proprietarul îl învață pe cățeluș să execute comenzi conform cuvântului folosit doar de proprietar;
 • dacă câinele nu respectă porunca, nu îi puteți aplica violență fizică, este mai bine să-l lăudați din nou.

Animal de companie înțelege rolul dominant al proprietarului. Jack Russell Terrier nu tinde să devină dominant, prin urmare, îl percepe pe proprietar ca pe un prieten. Dacă un animal de companie este antrenat în toate cuvintele de bază, acesta merge cu el fără teamă în locuri aglomerate, fără teamă de agresivitate.

Achiziționarea de pui

Prețul Jack Russell Terrier

Hrănirea câinilor TerrierCostul depinde de aspectul și genealogia cățelușului. Prețul variază de la 250 $ la 1200 $. În această variație a prețului, se disting, exprimat, costul mediu static static în intervalul 400-750 de dolari.

Un bun crescător de câini vinde cățeluși cu documente începând de la 700 USD, uneori cu o limită de preț. Pentru cei care doresc să achiziționeze un prieten drăguț, fără a lua în considerare „vedeta”, ei vând animale sau pacienți aruncați, pentru tratamentul cărora se cheltuiesc mulți bani.

Uneori, incapabili să reziste temperamentului activ al Jack Russell Terriers, proprietarii decid să se despartă de câine și dă-l la adăpost. De acolo cățelușul este luat gratuit de noii proprietari. Dar, ca orice acțiune, în acest caz, capcanele apar sub forma stării nervoase a unui animal de companie din cauza educației nereușite din trecut..

Alegerea unui câine

Înainte de cumpărare, se determină scopul cumpărării unui cățeluș. Dacă o persoană își dobândește un prieten și pedigree-ul nu este important pentru el, atunci iau un câine pe piață sau pe internet, se oferă imediat o fotografie unde este reprezentat un cățeluș.

Există cerințe de selecție complet diferite pentru acele animale de companie care participă la concursuri, competiții și expoziții. Pentru ei este acest lucru prețuri ridicate pentru amelioratori, oferind o garanție de origine înaltă și prezența tuturor calităților și caracteristicilor inerente puiilor de rasă. Pentru a le cumpăra, trebuie să contacteze creșa.

Hrănirea cățelușului

Caracteristicile generale ale terrieruluiDupă achiziționarea unui cățeluș mic dintr-o canisă, club sau mâini private, nu ar trebui să schimbați brusc condițiile de hrănire. Contează dacă puiul a fost hrănit cu alimente uscate sau a fost obișnuit cu mâncarea naturală.

Dieta naturală conține trei sferturi din hrana animalelor și doar 25% din restul alimente vegetale, care include cereale, fructe și legume. Cățelușului i se oferă o anumită normă, este imposibil să se supraalimenteze, deoarece creșterea rapidă în greutate duce la probleme cu oasele musculo-scheletice.

Norma este calculată ca procent din greutatea cățelușului, până la un an este luat 10% din greutate. Pentru câinii adulți, dieta reprezintă doar 3-6% din greutatea vie a animalului de companie. Se modifică și cantitatea de alimente din carne oferite în dietă. Hrana pentru animale reprezintă doar 60% din masa totală, restul fiind alimentată cu legume și cereale.

Consumul de alimente uscate este convenabil pentru proprietar și pentru cățeluș, deoarece granulele conțin setul necesar de vitamine atent selectate. Câini dați un tip de hrană, nu este de dorit să se alterneze două sau mai multe nume. Pentru recalificarea la un alt aliment uscat, acestea oferă cu atenție porții mici și monitorizează reacția corpului.

În concluzie, trebuie remarcat faptul că prin achiziționarea unui cățeluș în casă, proprietarii și membrii gospodăriei obțin un adevărat miracol prietenos. Dar merită să ne amintim că nu numai momentele bucuroase sunt cu proprietarul, animalele de companie sunt bolnave și este pur și simplu imposibil să le lăsăm fără ajutor. Înainte de a decide să cumpere un cățeluș, toate opțiunile ar trebui să fie clar prevăzute și să fie calculate aspectele fizice și materiale.

Rasa câinelui Jack Russell Terrier Canisele Jack Russell TerrierÎntreținerea câinilor TerrierRasa de câineCe să-l hrănească pe Jack RussellPersonalitate Jack Russell TerrierCanisele Jack Russell TerrierCum arată un terrier?Terrier - este nepretențios, rezistent și ușor de întreținutJack Russell Terrier reguli de îngrijire pentru eiCaracteristicile generale ale lui Jack RussellCum să ai grijă în mod corespunzător de un terrierÎngrijire și întreținere terrierDescrierea lui Jack Russell Terrier
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rasa jack russell terrier și caracteristicile sale standard