Pitbull și staffordshire terrier: caracteristici comune și diferențe

Cele două rase de câini de luptă - Pit Bull și Staff - au puține diferențe. Scopul creșterii lor este de a participa la lupte de câini, care au fost foarte populare în secolul al XIX-lea. Pentru astfel de lupte de câini erau necesare animale feroce și neînfricate. Apoi au fost crescuți terrierii pitbull și terrierii staffordshire. Deși lupta cu câini este acum interzisă, rasele nu au dispărut și nu și-au pierdut relevanța. Animalele sunt crescute de dragul lor, nu pentru profit sau pentru spectacole crude.

În ceea ce privește diferența dintre câini, este adevărat că aceasta este o rasă cu linii diferite: conformație și lucru. Există un standard internațional canin pentru ambele direcții și nu există diferențe foarte semnificative în descrierea unui pit bull și a unui stafford..

1 Caracteristici comune ale ambelor rase

Întrucât câinii erau destinați unui singur scop, aceștia sunt foarte asemănători ca aspect și caracter. Caracteristicile lor comune:

 1. 1. Rădăcini comune: American Staffordshire Terriers (Amstaffs) și Pit Bulls coboară din Bulldogii englezi și Terrierii englezi aduși în SUA, unde a început reproducerea.
 2. 2. Înălțime medie, construcție puternică.
 3. 3. Palton scurt strălucitor.
 4. 4. Toleranța petelor de culoare.
 5. 5. Caracter calm, stăpân pe sine, neperturbat.
 6. 6. Dragoste pentru oameni și copii.
 7. 7. Nevoia de socializare timpurie: antrenament pentru a comunica cu alte animale și câini, străinii ar trebui să înceapă ca un cățeluș.
 8. 8. Nevoia de activitate fizică moderată zilnică.

Astfel de câini nu sunt potriviți pentru pază datorită încrederii și dragostei lor față de oameni. Pentru ei sunt recomandate cursuri cu un bun manipulator de câini. În cazul manipulării inepte, dezvoltarea agresivității este posibilă, prin urmare, este mai bine să începeți ambele rase pentru iubitorii de câini experimentați. Doar motivația pozitivă ar trebui să prevaleze în formare, încurajare - cruzimea și constrângerea puternică sunt inacceptabile, deoarece vor stimula agresivitatea față de oameni.

2 Pit Bull Terrier

Pitbull

Conform standardului internațional canin, pit-bullii corespund descrierii:

 1. 1. Înălțimea la greabăn: 40-42 cm.
 2. 2. Orice nuanță de lână, pete de orice dimensiune sunt permise.
 3. 3. Gheare negre.
 4. 4. Nasul și pleoapele de orice culoare în armonie cu culoarea principală.
 5. 5. Agresivitatea față de câini și alte animale. Este dificil să te împrietenești cu animalele de companie, mai ales dacă nu au trăit cu ele din copilărie.
 6. 6. Prag scăzut al durerii, din cauza căruia animalele de companie sunt insensibile la durere.
 7. 7. Bunăvoință față de o persoană.

Lasitatea sau agresiunea speciala este considerata un viciu.

3 Staffordshire Terrier

Amstaff

Conform standardului, câinii trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 1. 1. Înălțimea la greabăn - până la 48-50 cm.
 2. 2. Orice culoare, cu excepția albului, negru și bronz, ficat, predominanța petelor albe peste 80% din culoarea totală este inacceptabilă.
 3. 3. Unghii albe.
 4. 4. Nasul și pleoapele sunt excepțional de negre.
 5. 5. Musculatura facială clară, pomeți pătrate bine definiți.
 6. 6. piept larg.
 7. 7. Picioare înalte.
 8. 8. Caracter echilibrat și calm.

Acești câini sunt mai ascultători și mai docili decât pit-bullii. Sunt foarte antrenabili..

4 Recomandări pentru conținutul ambelor

Cerințele nutriționale comune tuturor raselor trebuie respectate: furaje cu alimente naturale, preparate acasă sau uscate, cumpărate din magazinele pentru animale de companie, de bună calitate.

Cerințele generale de conținut, care nu sunt complexe, includ:

 1. 1. Plimbări zilnice - cel puțin de două ori pe zi timp de cel puțin o oră și jumătate cu activitate fizică moderată: jogging în spatele bicicletei proprietarului, aruncarea obiectelor, jocul cu alți câini etc..
 2. 2. Îngrijirea regulată a ochilor și a urechilor.
 3. 3. Scăldatul nu mai mult de două ori pe an, dacă nu este nevoie specială de aceasta.
 4. 4. Periaj zilnic.
 5. 5. Decuparea ghearelor.
 6. 6. Antrenament: pe lângă comenzile obișnuite, se dezvoltă ascultarea necondiționată.

4.1 Educație

Ambele rase nu sunt sfătuiți să fie ținute pe un lanț în curte, acest lucru le strică caracterul. Este potrivit pentru ei să fie păstrați în casă ca un câine de companie. Dacă vă învățați cățelușul să se joace cu alte animale de companie din copilărie, el va fi îngăduitor și prietenos cu animalele necunoscute de pe stradă, inclusiv cu câinii când va crește..

Este recomandat să vă plimbați cu cățelușul în locuri aglomerate, de exemplu, lângă un teren de sport unde copiii joacă o minge, în apropierea locurilor cu trafic intens și să îl purtați în transportul public. De asemenea, antrenorii experimentați de câini recomandă să le permită străinilor să mângâie câinele, chiar să ofere o delicatese. Acest lucru va construi încredere în străini și în viitor îi va proteja pe ceilalți de manifestări de agresiune nerezonabilă..

Aceste lecții de socializare se pot face cu un cățeluș de la vârsta de 3 luni. Formarea tendințelor caracterului câinelui și siguranța oamenilor depind de stăpânirea unor astfel de exerciții.

În locurile publice, cum ar fi transportul, câinele ar trebui să fie mereu musat, chiar dacă nu a manifestat niciodată agresivitate față de o persoană.

Pentru a păstra un câine însoțitor, este mai bine să aveți un Staffordshire Terrier, mai ales dacă există alte animale sau copii mici în familie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pitbull și staffordshire terrier: caracteristici comune și diferențe