De ce sapă un câine în pat: motive și cum să depășească nevoile naturale ale animalului

Dacă câinele sapă în pat? Acceptați, educați sau căutați motive pentru un comportament special? Vom face o rezervare imediat, dacă găsiți cearșafuri rupte sau o pernă ruptă, nu anulați mustrarea secției, poate motivul nu este dorința de a păcăli, ci nevoile absolut naturale.

Fiecare câine are o bârlogă!

Să începem prin eliminarea presupunerilor și presupunerilor. Câinii sălbatici și animalele noastre de companie au coborât din ei, trăiesc în gropi. Spre deosebire de animalele care îngroapă, o mică depresiune în pământ moale sau sub un deal este suficientă pentru un câine. Scopul principal al echipamentului den este de a se ascunde de ochii prădătorilor și de a dormi.

Este important să înțelegem că un câine care se află închis ochi s-ar putea să nu doarmă, dar să adoarmă. Într-o stare de repaus, animalul aude totul și simte apropierea unei persoane / unui animal. Într-o stare de somn, câinele nu poate vedea, auzi sau mirosi. Somnul profund este perioada cea mai vulnerabilă pentru viața sălbatică.

Gropița este convenabilă și chiar necesară pentru „a sta afară” pe vreme rea sau căldură intensă, La urma urmei, nimeni nu va ajuta un animal sălbatic în caz de boală. După ce am primit insolatie, câinele va muri cel mai probabil și o mică răceală îl va lăsa pe prădător fără o masă consistentă. Pentru animalele domestice pot fi lucruri mici, dar pentru un câine sălbatic, poate fi o amenințare pentru supraviețuire..

Bârlogul este necesar protejează descendenții. Un câine mama sălbatic nu poate proteja puii tot timpul, trebuie să bea, să vâneze și să aibă grijă de sine. Puii sunt lăsați fără protecție și îngrijire timp de câteva ore la rând și singura lor șansă de supraviețuire este furtul.

Toate motivele de mai sus se referă direct la situația în care un câine de companie sapă un pat.. În plus față de pat, animalul de companie poate săpa pături, covoare, teancuri de rufe, prosoape de baie ... orice ar putea părea sol slăbit.. Puteți observa cum patrupedele sapă cu entuziasm canapeaua, nu iese nimic din ea, dar apoi câinele se rotește în acest loc și se întinde. De aici concluzia - prezența unui bârlog pentru un câine domestic nu este atât de importantă, dar ritualul este important.

Săpat în pat indică asta câinele nu este sigur de siguranța sa, nu se poate retrage pentru a dormi bine. Evaluează cu atenție îmbunătățirea casei tale, animalul de companie se poate ascunde sub o masă sau o canapea, se poate relaxa într-o cameră goală? Are animalul tău de dormit? Dacă răspunsurile la aceste întrebări sunt negative, există un motiv pentru tine! Câinele îți sapă patul încercând să sapă un bârlog sigur.

Cum să oprești un câine să sapă în pat

Chiar și cei mai iubitori proprietari sunt puțin probabil să suporte cearșafuri rupte, pături sau chiar saltele distruse. Mulți proprietari sunt sensibili la prezența lânii și a salivei pe lenjeria de pat ... și acest lucru nu este surprinzător. Câinele tău sapă în pat și ai decis să eradici acest obicei? Aveți răbdare - este posibil, dar va fi nevoie de inițiativă și timp..

Imediat, să spunem că este imposibil să înțărcați un câine din instinctele de supraviețuire, și dacă încercați, cel mai probabil, răniți psihicul animalului de companie. Practic, există trei ieșiri:

  • Ajunge la o înțelegere.
  • Monitorizați cu strictețe câinele și țineți-l departe de pat și, dacă este trecut cu vederea, demisionați.
  • Redirecționați acțiunile animalelor de companie către un canal pașnic.

Ne interesează doar ultima opțiune și pentru a începe implementarea acesteia, trebuie să finalizați o serie de măsuri pregătitoare. Dotați o zonă de dormit confortabilă, liniștită și, dacă este necesar, închisă. Unii câini nu se simt în siguranță fără acoperiș; pentru a rezolva această problemă, puteți cumpăra sau face un baldachin improvizat.

Există un loc, dar câinele continuă să vă sapă patul.? Următorul pas este un site de săpare permis. Lângă șezlong, poți pune o cutie de carton cu cârpe, crede-mă, câinii nu sunt proști și animalul de companie va înțelege de ce i s-a prezentat un astfel de cadou. De îndată ce patrupedele se urcă pe pat, spune-i lui Fu și du-l la cutie cu zdrențe. Dacă animalul de companie este chiar interesat de locul permis sau este călcat pe el - laudă cu generozitate.

Notă! Unii câini sunt mult mai buni la săpat în găuri improvizate de hârtie (cum ar fi ziar mototolit sau bucăți de tapet). Foarfetul va rămâne în continuare, dar patul tău va rămâne nevătămat.

Nu m-a ajutat? Apoi ai nevoie de un lucru moale voluminos sau de o bucată de țesătură groasă (mare). Concluzia este că trebuie să fie îngrămădită pe patul câinelui, astfel încât să obțineți un tobogan pliat. Aceasta este, poate, o redistribuire a dorințelor tuturor câinilor „berg”.

Notă! De îndată ce animalul de companie are o alternativă la săpatul în pat, orice încercare de a repeta ritualul obișnuit ar trebui oprită. Adică, fie celor patru picioare ar trebui să li se interzică să urce pe pat, fie să li se permită să se odihnească pe pat, dar să oprească încercările de a săpa. Înainte de a vă asigura că animalul are toate condițiile pentru a se simți în siguranță, nu îl puteți certa pentru că a săpat un pat.!

Să sape înseamnă a marca

O nuanță foarte importantă a psihologiei câinilor care trebuie înțeleasă de fiecare proprietar. Dacă animalul de companie sapă cu încăpățânare podeaua, o pătură, o saltea - consideră că acest obiect este proprietatea pentru dormit. După ce a zgâriat pătura, câinele o marchează și nu vă mirați dacă încearcă să fure proprietăți sau vă privește cu o privire goală atunci când vă rugați din nou zeilor câinelui. Zgârierea podelei, săparea patului, lucrurilor, așternutului este un „simptom” al prinderii. Animalul dvs. de companie nu are proprietăți și este forțat să își însușească ceea ce crede că este corect.

O altă nuanță - între degetele câinelui există glande care secretă un secret cu miros individual. Când animalul de companie a zgâriat foaia, a marcat-o cu un miros. Acest miros este mai puternic decât al tău (pentru câine) și are mai multă semnificație. Puteți scăpa de marcaj spălând sau tratând cu parfumuri, de exemplu, dacă animalul de companie și-a însușit o canapea, un covor sau o pătură voluminoasă.

Important! Nu uitați să discutați cu persoana pe care o căutați și să explicați motivația pe un ton adecvat. Când liderul haitei spune: „Acesta este al meu, nu poți, ugh!»Un câine bine crescut înțelege că revendică proprietatea altcuiva. Dacă exclamațiile dvs. sunt ignorate, luați în considerare dacă sunteți "Lider".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce sapă un câine în pat: motive și cum să depășească nevoile naturale ale animalului