4 Prejudecăți privind sănătatea dentară a animalelor de companie care vă conduc pe drumul cel bun

Când vine vorba de sănătatea dentară a animalelor de companie, proprietarii se confruntă cu multe opinii contradictorii despre îngrijirea adecvată. Să ne uităm la 4 dintre cele mai confuze mituri ale sănătății dentare a animalelor.

Alimentele uscate sunt mai sănătoase pentru dinți

Dacă vorbim despre pisici, atunci această presupunere este fundamental greșită. Faptul este că alimentele uscate în vrac sunt fragile și au o dimensiune mică a granulelor. Prin urmare, ele nu provoacă niciun efect mecanic asupra dinților atunci când sunt consumate. În plus, pisicile sunt prădători prin natură, așa că preferă să înghită mâncarea întreagă. Este demn de remarcat, însă, că unele mărci de produse alimentare dezvoltă linii specializate concepute pentru sănătatea dentară. Granulele lor sunt mai dure și mai mari..

Cu câinii, lucrurile stau puțin diferit. Această afirmație este parțial justificată, deoarece alimentele naturale se pot bloca între dinți, în urma cărora încep să se dezvolte agenți patogeni. Alimentele uscate în acest caz rezolvă această problemă, dar doar parțial.

În general, alimentele uscate nu afectează în niciun fel sănătatea dinților animalelor de companie. Doar mâncăruri speciale și jucării de mestecat vor ajuta la îndepărtarea plăcii. Sunt produse special pentru curățarea mecanică a dentiției la animalele de companie.

Dacă dintele unui animal de companie este rupt, atunci acesta trebuie îndepărtat imediat

Eliminarea în această situație este necesară numai atunci când a apărut o problemă cu sistemul rădăcină. Dacă numai coroana este deteriorată și dintele în sine este sănătos, atunci ar trebui să vă contactați medicul dentist veterinar. Specialistul va măcina suprafața, o va trata cu un compus specializat, care va aspira fisurile și porii în locul fracturii. O astfel de procedură va permite animalului de companie să evite senzații dureroase, disconfort în viitor..

Dinții animalului de companie pot fi curățați cu pastă de dinți obișnuită.

Acest lucru este absolut imposibil de făcut, deoarece pasta de dinți destinată oamenilor conține fluor. Animalele nu știu cum să clătească gura, astfel încât ingredientele din pastă ajung oricum în tractul gastro-intestinal. Fluorul poate irita membranele mucoase. Trebuie să cumpărați numai paste de dinți pentru curățarea dinților, destinate animalelor. Nu fac rău și, în plus, animalelor de companie le place gustul lor..

Comunicarea strânsă cu un animal de companie poate provoca o durere în gât la o persoană.

Durerea în gât la om se dezvoltă ca urmare a ingestiei de bacterii streptococice din grupa A, care nu poate fi găsită în corpul unei pisici sau câini. În nazofaringe, căile respiratorii superioare, pe pielea unui animal, se găsește doar streptococul grupului G, care este absolut sigur pentru oameni. Prin urmare, este imposibil să vă infectați cu dureri în gât de la un animal de companie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 4 Prejudecăți privind sănătatea dentară a animalelor de companie care vă conduc pe drumul cel bun