Boli de budgerigar: simptome și fotografii ale păsărilor bolnave

Simptomele, semnele și tratamentul bolilor de perucăPăstrarea și hrănirea corectă a muguriilor este la fel ca menținerea lor sănătoasă. Conținutul corect înseamnă, de asemenea, un răspuns în timp util la sănătatea sa slabă. Cum să vă dați seama dacă un papagal se simte rău? Este destul de dificil, mai ales pentru un începător..

Cât de diferiți sunt papagalii sănătoși de cei bolnavi?

Aveți o perucă sănătoasă penaj luminos, foarte strălucitor și frumos. Ochii lui sunt larg deschiși, foarte expresivi, sclipesc răutăcioși. Papagalii reacționează vesel la ceea ce îi înconjoară, se joacă și cântă. Le place să se odihnească, stând pe o labă. Cu dragoste și îngrijire adecvată, un papagal va trăi până la 16 ani sau chiar mai mult. Din păcate, acest lucru se întâmplă rar. Dacă proprietarii nici măcar nu resping starea de sănătate a păsării lor, atunci își dau seama prea târziu că ceva nu este în regulă cu păsările lor..

Și acest lucru este ușor de definit. Simptomele sunt vizibile după o zi. Papagalul bolnav tremură, tușește constant, doarme mult, odihnindu-se în cea mai mare parte pe un biban, în timp ce stă pe două picioare. Nu vrea să înoate sau să curățe penajul în general. Există și alte simptome care vă permit să determinați că ceva nu este în regulă cu păsările dvs., dar acestea sunt deja suficiente..

Ce altceva poate însemna că papagalul este bolnav?

Subliniem că aspectul și comportamentul - cei mai importanți indicatori ai sănătății unui papagal. Cei mai tipici indicatori ai păsării bolnave includ următorii.

 • Boală de ochi periculoase.Principala parte a zilei unui papagal este somnul. Nici măcar nu se joacă și nici nu-i pasă de penaj..
 • Epuizarea este indicată de chila care iese. Dacă papagalul este foarte slăbit, atunci înainte ca medicul veterinar să sosească, trebuie să-i dai ocazia să mănânce și să se încălzească.
 • Respirația grea sau puful nasului unei păsări sunt, de asemenea, motive de îngrijorare. Cu toate acestea, pasărea ar putea părea sănătoasă..
 • Când pasărea este perpendiculară pe biban, acesta este un simptom care ar trebui să fie alarmant. Poate înseamnă că papagalul are probleme pulmonare mai grave..
 • Dacă pasărea bea multă apă, acesta este și un simptom rău..

Și acestea sunt doar câteva dintre semnele care spun că papagalul nu este în regulă cu sănătatea..

Boli tipice ale mugurilor de natură diferită

Boli cauzate de hrănirea și întreținerea necorespunzătoare. Una dintre aceste boli este inflamația gușei. Această boală este cel mai probabil să apară dacă hrana pasărei este de calitate slabă sau fermentează ușor. Această boală poate fi cauzată și de otrăvirea cu substanțe toxice (de exemplu, plante otrăvitoare) sau de inhalarea substanțelor toxice (de exemplu, femei și vopsea), nu de apă potabilă curată și din multe alte motive.

Cele mai tipice simptome ale acestei boli. - regurgitarea alimentelor din sacul de gușă. Acest simptom nu trebuie confundat cu scuipatul de alimente. Mai mult, la papagali, acest proces este vizibil dificil. Alte simptome tipice: letargie, refuzul de a mânca, mai ales dacă pasărea este flămândă. Din lateral, proprietarul atent va observa o creștere a gușei. Și multe alte simptome. Ai grija! Inflamația gușei este foarte duce repede la moarte prieten cu pene, dacă nu acționezi la timp. La fel ca automedicația poate duce la moarte. Numai un specialist ar trebui să trateze un animal de companie.

Cum se tratează această boală?

Boli de budgerigarTrebuie reamintit faptul că budgerigarele sunt păsări destul de delicate, iar mâncarea de calitate slabă le poate fi rău. Cum afectează acest factor papagalii? Apare în gușă o serie de microorganisme dăunătoare, provocând multe boli periculoase. Din acest motiv, trebuie să monitorizați calitatea furajelor cât mai atent posibil și, în niciun caz, să nu preveniți formarea de mucegai și / sau alimente stricate..

Algoritmul acțiunilor necesare

 1. Cât mai curând posibil după ce s-a observat că papagalul nu se simte bine, duceți-l la medicul veterinar.
 2. Medicul va efectua o examinare și va identifica agentul patogen. Acest lucru este fundamental important pentru că fără diagnosticul corect, este imposibil să se prescrie tratamentul necesar.
 3. În cazurile severe, medicul veterinar poate prescrie clătirea gușei pentru a îndepărta resturile de alimente de calitate slabă și obiecte străine..
 4. După aceste manipulări, o soluție specială este injectată în gușă. Este conceput pentru a ajuta pasărea să facă față bolii complet..

Cum se previne această boală?

Este întotdeauna mai ușor să preveniți o boală decât să tratați simptomele acesteia. În primul rând, pentru animalul dvs. de companie, ar trebui să furnizați cușca în așa fel încât obiecte mici nu cădeau. A doua condiție: monitorizați cu atenție ce alimente vă hrăniți papagalul. Nu i se va da niciun fruct stricat! Acest lucru ar trebui făcut mai întâi.!

În plus, cușca trebuie păstrată întotdeauna curată. Mereu! Paletul trebuie curățat în fiecare zi! La fel ar trebui să se facă cu ustensilele pentru alimente și băuturi. Trebuie spălat cu apă fierbinte! Jucăriile trebuie curățate din cenușă din când în când. Cel puțin o dată pe săptămână, întregul conținut al cuștii trebuie spălat cu un dezinfectant special. Dacă nu urmați aceste măsuri simple de siguranță, papagalul se poate îmbolnăvi. De exemplu, inflamația gușei.

Ar trebui spus separat despre familiile cu copii. Pentru copii este adesea dat un papagal. Este necesar să îl avertizăm în prealabil pe bebeluș că, dacă dorește un papagal, va trebui curățați cușca, și nu doar să te joci cu pasărea. Trebuie să-i explicați că, fără o curățare adecvată a cuștii, pasărea se va îmbolnăvi cel mai probabil și va fi imposibil să se joace cu ea. Și poate că va muri cu totul. Va fi un șoc pentru orice copil. Prin urmare, responsabilitatea de la o vârstă fragedă este foarte importantă. Curățenia este una dintre cele mai importante condiții pentru îngrijirea animalelor de companie.

Bolile traumatice ale perucelui

Natura bolii la papagaliAcest tip include vânătăi, fracturi, paralizie și alte boli traumatice. Sunt foarte frecvente. Este ușor să răniți pasărea, iar ea însăși poate fi rănită din greșeală. De exemplu, în timp ce zburați sau jucați.

În primul rând, trebuie să examinați cu atenție papagalul. Acest lucru este necesar pentru a înțelege amploarea și gravitatea vătămării. Dacă curge sânge, atunci trebuie oprit mai repede. Cat de rapid posibil. Ar fi ideal dacă pentru asta utilizați peroxid de hidrogen sau betadină. În niciun caz nu trebuie să folosiți iod obișnuit și chiar mai verde strălucitor. Și acesta este doar primul ajutor. Va fi mai bine să nu te auto-medicezi, ci să vezi un medic veterinar. Această boală, sau mai bine zis tratamentul acesteia, necesită experiența și cunoștințele unui specialist.

Mai multe despre leziunile de la perechi

Leziunile labe apar de obicei la muguri în timpul năpârlirii. Motivul pentru aceasta este cel mai adesea o mică proporție în organism a unei astfel de substanțe precum calciu. Boala papagalului este, de asemenea, o cauză de rănire. Nu mai rar se produc răni dacă pasărea și-a prins ghearele pe perdea sau dacă proprietarii erau neatenți și a prins pasărea de ușa camerei.

Dacă fractura sau luxația este gravă, mai ales dacă membrul papagalului este într-o poziție greșită, trebuie mai întâi să fixați corect membrul. Sau, în cel mai bun caz, rămâne invalid. Umflarea țesuturilor este posibilă și consecința acestui fapt este durerea la pasăre. În acest caz, cel mai frecvent simptom este că devine letargică. În orice caz, chiar dacă vătămarea nu pare să reprezinte vătămări grave, papagalul ar trebui să fie văzut de un specialist. El îl va examina și va prescrie tratamentul..

Poate un papagal să răcească?

Cum se păstrează papagaliiSe poate, și chiar și bolile virale sunt mult mai periculoase decât toate celelalte. Prin urmare, în cazul apariției lor este necesar un tratament mult mai serios.

Motivul pentru aceasta este că astfel de boli se răspândesc foarte repede și se mută instantaneu. Principala lor caracteristică este o rată de mortalitate foarte mare. Un risc special de a contracta astfel de boli, de exemplu, la papagalii păstrați în vecinătatea altor păsări. În orice caz, acestea prezintă un risc ridicat de a contracta gripa aviară..

Un pic despre simptomele și tratamentul acestei boli

 • Pierderea bruscă și bruscă a poftei de mâncare
 • Letargie
 • Posibila spargere a penelor sau chiar pierderea acestora
 • Interesul pentru mediu dispare

Gripa aviară este o boală mortală pentru papagali. Singura modalitate de a o evita este izolează pasărea în timp util. Aceasta este ceea ce ar trebui făcut în primul rând. Și, desigur, oferiți-i tratamentul prescris de medicul veterinar.

Cele de mai sus sunt doar câteva dintre cele mai frecvente diagnostice pe care le poate avea o pasăre. În fotografie puteți vedea păsări care au aceste boli..

Boli de budgerigar Simptomele, semnele și tratamentul bolilor de perucăCum să tratezi corect un papagalCum poți vindeca un papagalBuget îngrijire papagalBudgiesBoala papagaluluiCiuperca pe labele periculosilorSimptomele, semnele și tratamentul bolilor de perucăBoli de budgerigarBoală de ochi periculoaseSimptomele boliiTratamentul diferitelor boliBoala BudgerigarAcarieni papagal
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Boli de budgerigar: simptome și fotografii ale păsărilor bolnave