"Vitam": instrucțiuni de utilizare în medicina veterinară

„Vitam”Sănătatea animalelor de companie depinde adesea de factori externi: calitatea alimentelor, mediul înconjurător și bolile din trecut. Dacă o persoană, care se simte rău, merge la farmacie, atunci cum să fii un animal? În special pentru animalele noastre de companie, medicii veterinari au dezvoltat un preparat complex care va ajuta la îmbunătățirea stării de sănătate a prietenilor cu patru picioare.

Compoziția și forma eliberării

„Vitam” Este un complex de vitamine și aminoacizi care va ajuta la umplerea lipsei de nutrienți din corpul animalelor. Preparatul conține o cantitate mare de vitamine, minerale și aminoacizi:

„Vitam”

 • vitamina C;
 • vitamina B1;
 • vitamina B2;
 • vitamina B3;
 • vitamina B6;
 • vitamina B9;
 • vitamina D3;
 • nicotinamidă;
 • un acid nicotinic;
 • magneziu;
 • sodiu;
 • potasiu;
 • lizină;
 • triptofan;
 • glicina;
 • glucoză;
 • arginină;
 • acid glutamic etc..
Complexul vitaminic este destinat administrării intramusculare sau subcutanate. Extern, soluția injectabilă este un lichid roz strălucitor. Pe rafturile din farmaciile veterinare, puteți găsi următoarele ambalaje ale preparatului de vitamine: 10 ml, 50 ml, 100 ml și 450 ml. Soluție sterilă în flacoane.

Important! O dietă echilibrată și un meniu variat vor ajuta la saturarea corpului animalului de companie cu vitamine și minerale esențiale. Înainte de a începe terapia cu vitamine, consultați medicul veterinar despre necesitatea acesteia..

Proprietăți biologice

Având în compoziția sa o cantitate atât de mare de vitamine și minerale, „Vitam” se descurcă bine cu hipovitaminoza la animale. Medicamentul ajută la refacerea deficitului de minerale și oligoelemente din organism, care apare după afecțiuni anterioare, stres, ca urmare a unei diete dezechilibrate. „Vitam” este recomandat pentru utilizare ca terapie terapeutică auxiliară după intoxicația corpului. Ajută la îmbunătățirea metabolismului și a activității organelor interne și ajută la stimularea sistemului imunitar.

Pentru cine este potrivit

Aportul complexului de vitamine și aminoacizi „Vitam”, conform instrucțiunilor de utilizare, este indicat pentru ambele animale de companie (câini și pisici) și pentru animalele de fermă (porci, vaci, capre și altele).

„Vitam”

Indicații de utilizare

Medicamentul veterinar are următoarele indicații de utilizare:

 1. Tratamentul hipovitaminozei la animale.
 2. Intoxicarea corpului.
 3. Recuperarea corpului după boală, stres, după administrarea de antibiotice.
 4. Dieta dezechilibrată.
 5. Sarcina și perioada de lactație a animalului.
 6. Terapia adjuvantă în timpul vaccinării.
De asemenea, trebuie remarcat faptul că Vitam este adesea prescris pentru a întări imunitatea animalelor. Complexul vitaminic are o bună compatibilitate cu alte medicamente și nu se acumulează în organism, ceea ce face sigur consumul de produse de la animale care au fost supuse terapiei terapeutice cu Vitam..

Știați? Datorită tratamentului termic necorespunzător al produselor, mai mult de jumătate din vitaminele și microelementele pe care le conțin sunt distruse. Pentru a păstra nutrienții din alimente, este recomandat să acoperiți tigaile cu un capac atunci când gătiți sau să alegeți un mod de gătit delicat - abur.

Aplicare și dozare

Așa cum am scris mai sus, „Vitam” este destinat injecției subcutanate sau intramusculare. Doza de medicament depinde de, în ce scop îl folosiți:

„Vitam”

 • prevenirea hipovitaminozei și a altor boli: „Vitam” se administrează într-o doză adecvată pisici, câini și alte animale - 1,5-2 ml pe 10 kg de greutate corporală. Injecțiile se fac de 2 ori pe săptămână timp de o lună;
 • tratamentul diferitelor boli: doza medicamentului este crescută la 3,5-5 ml la 10 kg de greutate corporală. Injecțiile se fac de 2 ori pe zi (nu mai mult de 5 zile);
 • refacerea corpului datorită intoxicației și otrăvirii: 35-50 ml la 10 kg de greutate.

Important! Nu se recomandă injectarea a mai mult de 20 ml de medicament într-un singur loc. Dacă, pe baza greutății animalului, se obține o doză de 20 ml sau mai mult, atunci injecția este împărțită în mai multe porțiuni și o injecție se face în diferite locuri ale corpului.

Precauții și instrucțiuni speciale

Dacă decideți să efectuați o terapie suplimentară cu complexul Vitam, studiați cu atenție instrucțiunile de utilizare a acestuia și respectați, de asemenea, regulile de igienă și asepsie în medicina veterinară - utilizați ace sterile, dacă există mai mulți pacienți, atunci utilizați ace separate pentru fiecare. Locul injectării trebuie tratat cu alcool etilic. Utilizați mănuși de unică folosință atunci când manipulați animale. Spălați-vă bine mâinile cu apă și săpun după injecții..

Știați? Câinii și pisicile nu pot sintetiza vitamina D3 în organism. Alimentele care conțin această vitamină (ficat de cod, somon, ton) ar trebui să devină una dintre componentele principale ale dietei lor.

Contraindicații și efecte secundare

Nu există restricții privind utilizarea complexului vitaminic. Medicamentul nu se administrează animalelor care sunt sensibile la oricare dintre componentele medicamentului. Respectarea tuturor recomandărilor de utilizare și a dozelor de efecte secundare sunt excluse. În caz de reacții alergice, medicamentul trebuie întrerupt.

Citiți și cum să utilizați, pentru animale de companie, medicamente precum: „Bravecto”, „Ketofen”, „Vetom 1.1”, „Surolan”, „Propalin”, „Ivermectină”, Front Line, „Ivermek”, „Tilosină”, „Kaniquantel”, „Coterwin”, "Sinulox", „Vakderm”

Perioada de valabilitate și condițiile de depozitare

Perioada de valabilitate a complexului vitamina-aminoacizi „Vitam” este de 18 luni de la data de producție indicată pe ambalaj. Păstrați complexul vitaminic departe de lumina directă a soarelui, într-un loc uscat, la o temperatură care nu depășește + 25 ° C. Medicamentul trebuie protejat de copii și animale.

„Vitam”

Acum știți că prietenii noștri cu patru picioare suferă și de deficiențe de nutrienți. Alegând complexul vitaminic potrivit, puteți îmbunătăți bunăstarea și normaliza activitatea organelor interne ale animalelor de companie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » "Vitam": instrucțiuni de utilizare în medicina veterinară