9 Vindecători de animale, comunicare cu care accelerează vindecarea

Tratarea diferitelor tulburări fizice și mentale ale oamenilor prin comunicarea cu animalele a început în secolul al XVIII-lea. Astăzi această tehnică se numește terapie asistată de animale și în interiorul ei există multe subsecțiuni, fiecare dintre ele poartă numele animalului care este folosit în ea..

Terapia felină

De la proprietarii de pisici puteți auzi că animalele lor de companie sunt capabile să se simtă rău și să-l „vindece” pe proprietar. Prietenilor cu blană li se atribuie de obicei reducerea tensiunii arteriale, durerilor de cap și a altor tipuri de durere..

Numeroase experimente au arătat că comunicarea cu pisicile produce hormoni de plăcere în creierul uman, care ajută la combaterea afecțiunilor..

Comunicarea cu pisicile este recomandată persoanelor cu boli de inimă și tulburări în activitatea creierului și a psihicului. Mulți psihoterapeuți raportează că comunicarea cu pisicile are un efect pozitiv asupra pacienților cu dependență de droguri și depresie..

Peștele ameliorează stresul

Peștii de acvariu pot fi de mare beneficiu pentru omul modern. Cel mai adesea, oamenii care locuiesc în oraș suferă de stres regulat. Cel mai bun mod de a face față este să vă odihniți mai mult. Dar odihna ar trebui să fie cu adevărat eficientă și, din cauza abundenței de informații care ne înconjoară 24 de ore pe zi, este foarte dificil să ne relaxăm..

Pentru a vă odihni bine, puteți folosi orice practică de meditație. Dar această opțiune nu este potrivită pentru toată lumea, deoarece învățarea de a medita este destul de dificilă. Aici vine în salvare un acvariu cu pești. Dacă observați mișcarea lor fără a fi împovărați cu gânduri inutile, nu va fi mai rău decât meditația reală. Folosind această metodă, te vei simți cu adevărat împrospătat și capabil să faci față stresului..

Hipoterapia

Comunicarea cu caii este un eveniment special în viața fiecărei persoane. Dar hipoterapia nu este doar distracție. În primul rând, călărirea pe cal, în special pentru o persoană nepregătită, poate fi o activitate fizică serioasă. Prin urmare, o astfel de distracție este bună pentru corp. Din acest motiv, hipoterapia este utilizată pentru a restabili persoanele cu paralizie cerebrală..

În plus, chiar și fără călărie, comunicarea cu caii poate fi foarte distractivă și poate fi o modalitate excelentă de reabilitare pentru persoanele cu tulburări mintale..

Kanistherapy

În majoritatea cazurilor, atunci când se utilizează terapie asistată de animale în lucrul cu pacienții, psihologii preferă câinii. Comunicarea cu aceste animale aduce o mulțime de schimbări pozitive în starea pacienților. În plus, câinii sunt ușor de antrenat, astfel încât să poată fi folosiți în condiții de siguranță în instituțiile medicale. Chiar și într-o singură ședință de canistoterapie, tensiunea arterială a pacienților este normalizată, stresul și anxietatea sunt reduse, iar bunăstarea generală se îmbunătățește. Câinii sunt adesea folosiți la muncă cu copii, vârstnici și cu dizabilități.

Păsări cântătoare pentru depresie

Efectele cântecului păsărilor pot fi comparate cu muzicoterapia. Dar, pentru a îmbunătăți starea pacienților, este necesar să mergeți la locurile de habitat natural al păsărilor, precum și la grădinile botanice speciale, unde păsările sunt păstrate în condiții naturale. În acest caz, pe lângă cântarea plăcută, factorii naturali vor afecta și o persoană, precum aerul proaspăt și o componentă vizuală plăcută sub formă de copaci și arbuști..

Terapia cu delfinii

Comunicarea cu delfinii este adesea utilizată atunci când se lucrează cu copii speciali (autism, sindrom Down, paralizie cerebrală etc.). În plus, delfinii ajută persoanele care suferă de depresie, stres sever, oboseală cronică și multe alte probleme ale unui locuitor modern al metropolei. Dar tulburările psihice nu sunt singurul tip de problemă care poate fi rezolvată prin comunicarea cu delfinii..

Afecțiunile fizice sunt mai ușor de tratat dacă pacientul înoată cu delfini. În acest fel, se efectuează terapia pentru bolile cardiovasculare, problemele tractului respirator și auzul. Eficacitatea metodei constă în faptul că delfinii emit ultrasunete, ceea ce are un efect pozitiv asupra celulelor corpului..

Hirudoterapie

În medicina populară, lipitorile sunt folosite de mulți ani. Supt corpul uman, acest vierme își eliberează saliva în epidermă, care are principalul efect terapeutic, deoarece conține un număr mare de componente utile. Prin piele, saliva lipitorului pătrunde în fluxul sanguin, se răspândește în tot corpul și ajută să facă față multor boli.

Hirudoterapia este utilizată pentru a preveni și trata bolile cardiovasculare, ameliorează inflamația și durerea și previne formarea cheagurilor de sânge. Dar este important să înțelegem că este necesar să se desfășoare ședințe de hirudoterapie numai în instituții specializate, deoarece doar un specialist ar trebui să pună lipitori.

Hamsteri din complexe și dureri articulare

Unii proprietari de hamster cred că animalele lor de companie sunt capabile să trateze articulațiile dureroase, chiar dacă comunică mai des cu rozătoare drăguțe. Adevărat sau nu, depinde de tine, dar comunicarea cu hamsteri pentru copii poate fi cu adevărat utilă. Dacă unui copil închis și nesigur i se oferă să îngrijească hamsterul și să petreacă cel puțin 30 de minute pe zi cu el, acest lucru îl va ajuta să găsească mai ușor un limbaj comun cu colegii..

Apiterapie

La fel ca lipitorile, albinele sunt adesea folosite în medicina populară pentru tratarea afecțiunilor fizice. Veninul de albine are multe efecte pozitive asupra corpului uman. Dintre toate proprietățile benefice, merită subliniat reducerea proceselor inflamatorii, îmbunătățirea tractului digestiv, tratamentul bolilor respiratorii și normalizarea tensiunii arteriale. În plus, veninul de albine este folosit pentru a combate dependența de alcool și tutun..

Știind că comunicarea cu animalele poate fi nu numai plăcută, ci și benefică pentru sănătate, puteți dedica în siguranță mult mai mult timp animalelor dvs. de companie. Cei care vor lua doar o pisică sau un câine pot adăuga câteva argumente în favoarea acestei decizii..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 9 Vindecători de animale, comunicare cu care accelerează vindecarea