Ambulia: cum să ai grijă de o plantă de acvariu acasă

Royal ambuliaRoyal ambulia (gigant), sau limnophila acvatic, este una dintre cele mai comune și mai frumoase plante din acvariu. Desișurile dense ajurate de culoare verde suculentă creează o atmosferă de tropice marine fierbinți. Îngrijirea ambuliei nu este dificilă, dar necesită anumite cunoștințe despre conținutul recipientelor închise din mediul acvatic.

Caracteristici generale și habitat

Limnophila aquatica aparține familiei Norichnikov. Habitatul său natural este locurile tropicale umede din Asia de Sud-Est, Australia, insulele din sudul Japoniei și teritoriul Africii de Est. Acestea sunt râuri, lacuri, corpuri de apă puțin adânci, mlaștini, câmpuri de orez..

Acvariile de acasă au început să fie decorate cu această plantă mai ales în ultimele trei decenii, deși este cunoscută de mult timp. Aspectul neobișnuit de lux al ambuliei și nepretenția conținutului au atras fanii rezervoarelor artificiale de apă.

Vă recomandăm să vă familiarizați cu Cele mai bune 10 plante pentru acvariu.

Vegetația are un sistem radicular puternic, o tulpină lungă și puternică (până la 6 mm în diametru) cu frunze de structură neobișnuită. Tulpina trebuie să susțină numeroase frunze înguste, lamelare, cu capete ascuțite.Royal ambuliaFrunzele delicate de dantelă (disecate pinat) sunt colectate într-o pălărie, din fiecare nod (vârtej) crește o pălărie din mai multe frunze, a căror lungime este de 12 cm, sub rezerva condițiilor de creștere acceptabile.

Iarba ajurată crește până la 0,5 metri în înălțime în acvarii, iar în libertate ajunge la un metru în lungime. Părul luxuriant din plante servește ca un biofiltru natural de înaltă calitate care participă la fenomenele (procesele) biochimice ale spațiului acvatic acvatic.

Știați? Proprietarii unei plante ornamentale au posibilitatea de a contempla un fapt uimitor: la aproximativ 21:00, frunzele se pliază vertical în sus (intră în faza de somn) și înfloresc dimineața. Iar frunzele capătă din nou aspectul unei coroane răspândite.

Este potrivit să spunem că cultivatorii de orez din India și Ceylon nu respectă această plantă, ci luptă cu atenție ca o buruiană pe plantațiile de orez. Lupta nu se oprește și trece cu diferite grade de succes.

Video: descrierea plantei de acvariu ambulia aquatic

Întreținerea și îngrijirea plantelor de acvariu

Ca orice vegetație de acvariu, limnophila acvatică necesită respectarea anumitor standarde ale mediului acvatic, solului, condițiilor de existență și reproducere. Luați în considerare principalele caracteristici.

Volum

Înălțimea și coroana luxuriantă a plantei necesită un rezervor de apă, a cărui capacitate este de cel puțin 80 de litri, iar înălțimea este mai mare de 50 cm. Dimensiunile mai mici decât indicatoarele indicate vor face ca limnofilul să se întindă pe fund sau să se aplece, ceea ce va strica în mod semnificativ fundalul decorativ general..

Vă sfătuim să citiți despre, cum să faci singur un acvariu, și, de asemenea, aflați cum să-l ruleze pentru prima dată.

Plantați iarbă de-a lungul spatelui acvariului la rând (la cel puțin 3-4 cm distanță) sau în colțurile îndepărtate cu tufișuri (ciorchini). Această metodă de răsad va demonstra frumusețea frunzelor unei iarbă ornamentală..Royal ambuliaÎntr-un mediu favorabil, ambulia regală formează desi intensivi și crește aproximativ 5 cm pe săptămână. Prin urmare, de multe ori devine un refugiu pentru prăjiți, în plus, saturează apa cu oxigen și o purifică.

Apă

Cea mai bună creștere a limnofilei acvatice se observă cu următorii parametri ai apei:

  • temperatura - 24-28 ° C. La temperaturi sub 22 ° C, planta iubitoare de căldură stagnează și își schimbă culoarea în verde pal;
  • rigiditate - 3-15 °. Se obișnuiește cu apă de aproape orice duritate, dar este de dorit să mențineți un echilibru în intervalul 6-8 °;
  • pH - 6.0-7.5.
afla, ce se măsoară și cum se determină duritatea apei într-un acvariu.

Așezați un filtru în acvariu pentru a îndepărta murdăria și algele din apă și frunze. În plus față de filtrarea stabilă a apei, este necesar să o înlocuiți săptămânal în cantitate de 25% din volumul rezervorului de apă..

În cazul unui număr suficient de mare de pești de acvariu, la temperatura ridicată a apei, utilizați aerarea, adică îmbogățiți suplimentar apa cu oxigen folosind un compresor special.Royal ambuliaNevoia de a-l porni crește odată cu debutul nopții, deoarece în acest moment plantele absorb oxigen și emit dioxid de carbon (spre deosebire de ziua), peștii folosesc oxigenul pentru respirație constantă.

Important! Vă rugăm să rețineți că concentrațiile prea mari de oxigen provoacă probleme cu nutriția minerală a vegetației.

Iluminat

Lymnophila aquatic preferă iluminarea strălucitoare timp de 10-12 ore pe zi folosind lămpi fluorescente, a căror putere este de 0,5 W pe litru din volumul acvariului. Poate fi folosit și cu lămpi cu incandescență cu LED și tungsten.Iluminarea acvariuluiPrincipala condiție pentru toate sursele de lumină este prezența sticlei de protecție pentru a evita deteriorarea locuitorilor și a vegetației. Lumina slabă va degrada aspectul ierbii, făcând-o palidă.

Amorsare

Pentru creșterea și viața normală într-un acvariu, această plantă cu un sistem de rădăcini dezvoltat are nevoie de un sol de pietricele fine sau nisip grosier cu adăugarea de argilă. În același timp, nu uitați să curățați periodic solul, deoarece vechiul sol nămolit nu contribuie la creșterea ierbii ajurate.

Important! Această procedură trebuie efectuată cu atenție, fără a răni trunchiul și frunzele cele mai delicate..

Pansament de top

Îmbrăcămintea superioară a plantei cu îngrășăminte lichide și rădăcinoase are un efect pozitiv asupra creșterii, înfloririi și aspectului decorativ general al ierbii. Respectați recomandările producătorului, nu depășiți doza necesară.Hrănirea plantelor de acvariu

Cum înflorește

Respectarea tuturor standardelor admise pentru conținutul de limnophila acvatic într-un rezervor artificial vă va permite să admirați înflorirea plantei. Multe flori mici de culoare albastru deschis creează o imagine spectaculoasă a unei pajiști de flori.

Știați? Producătorii de orez din sudul Vietnamului plantează în mod deliberat limnophila acvatică lângă câmpurile de orez, îl numesc iarbă de orez și îl folosesc ca condiment pentru preparatele din pește. Consumată crudă, planta are gust de suc de lămâie.

Reproducere

Reproducerea acestei plante ornamentale are loc prin tăierea tulpinilor și împărțirea rădăcinilor. Tulpina tăiată (lungă de 15-20 cm) este plantată în pământ.

În scurt timp, va lăsa rădăcinile. Tăierea nu numai că va permite propagarea plantei, ci și împiedicarea răspândirii ei de-a lungul fundului acvariului, ceea ce va păstra aspectul favorabil al rezervorului de origine..Royal ambuliaÎn cazul împărțirii sistemului rădăcină în fragmente, obținem o lăstare verticală cu un rizom terminat. Această metodă poate reduce semnificativ timpul de adaptare la locul germinării, dar succesul reproducerii depinde în mare măsură de condițiile adecvate de păstrare.

O plantă nepretențioasă va mulțumi proprietarilor cu verdeața strălucitoare a tropicelor și un covor gros de flori numai cu grijă de conștiință și respect pentru aceasta.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ambulia: cum să ai grijă de o plantă de acvariu acasă