Bizoni - pe ce continent trăiește animalul, unde și cum trăiește

Pe ce continent trăiește bizonul?În trecutul recent, bizonul era considerat stăpânul de drept al continentului nord-american. Este ruda americană a bizonilor europeni. Acest animal aparține ordinii artiodactililor, familia bovidelor. Este considerat unul dintre cele mai mari animale de turmă. Bizonii sunt împărțiți în două tipuri:

  • Bizoni europeni;
  • Bizoni americani.

Din păcate, astăzi populația ambelor specii de animale a fost practic distrusă de oameni și de aceste creaturi maiestuoase trebuie să lupte pentru supraviețuire. Acest lucru se datorează faptului că la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, vânătoarea de prădători a fost efectuată asupra lor. Treptat, această specie a fost eliminată din habitate..

Cu toate acestea, în prezent, ecologiștii depun mult efort pentru a restabili populația de bizoni eurasiatici. Se știe că 40 de animale au fost livrate la Yakutia (zimbri de pădure canadieni). Astfel, se încearcă restaurarea speciei în Siberia..

Aspect

Descrierea bizonului animalBizonul este un animal de dimensiuni și rezistență mare. Puteți găsi multe fotografii pe Internet. Judecând după ei, bizonul este cu siguranță un animal puternic, cu un corp masiv. Lungimea corpului, uneori, ajunge la trei metri, iar înălțimea este de până la doi metri. Lungimea cozii variază de la 30 la 60 cm lung, șubred și gros. Îl ajută să nu se teamă de înghețurile severe..

Vara, animalul se varsă, iar părul este separat de piele în bucăți. Culoarea hainei pe gât și pe corp este diferită. Gâtul este de obicei de culoare maro-negru, iar restul hainei care acoperă corpul este de culoare gri-maro. Bizonii au capul mare și gâtul gros. Pe cap sunt urechi scurte și coarne curbate.

Spatele este puternic, partea anterioară este deosebit de bine dezvoltată. Există, de asemenea, o cocoașă. Copitele taurilor nu au dimensiuni foarte mari, însă foarte puternice.

Bărbații sunt întotdeauna mai mari decât femelele și ale lor greutatea poate ajunge la 1,5 tone. Speranța de viață nu depășește 20 de ani în sălbăticie. Cu toate acestea, în captivitate, o persoană poate trăi până la 30 de ani. Omul nu este singura sursă de amenințare la adresa vieții acestor animale. Principalii lor dușmani sunt lupii, urșii și pumele. Uneori amenință animale tinere, precum și bolnave și bătrâne..

Caracteristici ale comportamentului

După cum sa menționat mai sus, bizonii sunt animale de turmă. Aceste efective sunt adesea amestecate. Acestea conțin mame, nou-născuți, animale tinere și câțiva masculi maturi. Există cazuri când bărbați singuri s-au adunat în turme. Mii de animale pot trăi într-o turmă.

Privind fotografii cu aceste animale, poate părea că este dificil să se miște din cauza corpului lor masiv. Dar nu este deloc cazul. Ta-tanka (cum le numesc indienii Sioux) mare alergător. El este capabil să:

  • ușor de depășit distanțe uriașe;
  • galop la viteza de 60 km / h;
  • sări peste obstacole;
  • traversează râurile calm.

Bizonul este natural puternic și imprevizibil și este, de asemenea, un luptător profesionist. Simțindu-se amenințat, se repede spre adversarul său, trage în jos și gata să-l lovească fără nici cea mai mică ezitare. În fiecare an, luptând pentru campionat, în fiecare primăvară și până la începutul toamnei, taurii se bat. Se întâmplă interesant. Bărbații stau unul față de celălalt, își pleacă capul spre pământ. Înainte de atac, ei răcnește tare, sapă pământul cu copita lor. Apoi, grăbindu-se de la fața locului, se ciocnesc cu fruntea. Astfel, fiecare bărbat încearcă să-și doboare adversarul sau să-și înfige un corn în el sau să-i rupă partea. Astfel de bătălii sunt pline de răni și adesea animalul mutilat poate muri. Câștigătorul unei astfel de lupte conduce turma de femele.

Habitat

Unde poți găsi un bizonPotrivit unor rapoarte, se știe că până în secolul al XVIII-lea existau peste 600 de milioane de capete. Turme gigantice de bivoli cutreierau prin prerie. Acestea erau situate pe teritoriul continentului Americii de Nord, și anume, de la Valea Mississippi până la Munții Stâncoși, precum și de la granițele nordice ale Mexicului până în Alaska. Toamna rece a provocat migrația animalelor către câmpiile sudice. Această distanță era adesea la sute de kilometri de pășunile lor de vară..

O turmă de o mie de persoane a ales intuitiv cea mai scurtă rută, iar principalul criteriu pentru orice rută a fost locul de udare. Când a venit primăvara, animalele s-au îndreptat înapoi spre nord. O turmă de zimbri în timpul migrațiilor a fost foarte des un obstacol în calea circulației trenurilor și a vaporilor pe râuri.

Unde locuiesc acum

Astăzi, cea mai mare parte a populației acestor animale se află în America de Nord. De asemenea, locul în care locuiește bizonul este zona din apropierea râului Missouri. Adulții cu viței formează turme separate. Puteți întâlni aceste animale numai acolo unde există vegetație densă.. Habitatul lor obișnuit este:

  • zone plane;
  • prerie;
  • păduri;
  • păduri

În ciuda faptului că zimbrii au fost aproape distruși în timpul dezvoltării Vestului Sălbatic, astăzi programele naționale ecologice pentru salvarea acestor animale funcționează cu succes. În rezervațiile naturale și parcurile din America de Nord acum sunt aproape 400 de mii de capete. Acum nu se mai găsesc deloc în sălbăticie, dar rezultatul principal a fost atins, această specie de animal maiestuos este salvată de la dispariție și este sub protecție! Acest lucru va permite, în timp, să crească și mai mult numărul bizonilor..

Bizoni de animale Durata de viață a bizonilorCum arată un zimbru?Habitat bizonCum se reproduce bizonulHabitat bizonCum trăiesc bizoniDescrierea bizonului animal rarCum arată un zimbru?Stilul de viață al bizonilorBizoni africaniAspectul bizonilorCe mănâncă un bizon?
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bizoni - pe ce continent trăiește animalul, unde și cum trăiește